9/10
M.Zs.F 2013 júl. 27. - 20:02:22 9/10
(464/764)
Rohadtul tetszett, a színászi játék egetverõ, fantasztikus, lenyûgözõ, a beszólások némelyikén olyat lehet röhögni hogy hihetetlen. minden tetszett, viszont ami nálam magasan viszi a filmet az a ZENE végig ami a film alatt megy! Egyszerûen zseniális...

10/9
9/10
Keló Scofield 2013 júl. 27. - 12:47:50 9/10
(463/764)
Igen, régen Oscar-t kellett volna kapnia Leo-nak, pld. "A kosaras naplója" már fiatalon is hatalmasat játszott. írtam, hogy DiCaprio-nak német-olasz felmenõi vannak, amit nem igazán díjaznak "zsizávúdban":)
De, sorolhatnánk "Kapj el ha tudsz, Véres gyémánt, Eredet, Viharsziget és a csúcs a Tégla".
9/10
Keló Scofield 2013 júl. 16. - 20:10:35 9/10
(462/764)
Igen, a "Kill Bill" szerintem sem akkora, mint sokan tartják. Tarantino-nak jobb filmje a "Brigantyk, Kutyaszorítóban, Jackie Brown". Ez csak az én véleményem, a "Ponyvaregény" meg kultusz.
Csekély értelmû medvebocs 2013 júl. 16. - 19:55:40
(461/764)
Kill Bil 2 volt az egyetlen Taratino film amit láttam, vér és brutalitás miatt több filmet nem akartam látni tõle. Aztán jött az Alkonyatól pirkatatig (ott színész volt és forgatókönyvíró, a filmet Roudrigez rendezte). Na leültem és bár vért nem szeretem, ez király film volt. Foxx és a Becstelen brigandik fõgonosza nagyszerûen alakít. DiCaprio fõgonoszként és rohadt jól alakít. Tarintino cameoja is egész jó, élveztem a filmet, a cím magáért beszél (DJANGO ELSZABADUL). Az eredeti Django filmben Franco Nero volt a címszereplõ (itt cameozott http://www.youtube.com/watch?v=QC2N8QlQHWQ ). Mondták nekem a Tarantino rajongók hogy, ,,nem a legjobb filmje" szerintem 1000x jobb mint a Kil Bil. A zenék is elég korhûk, ugyanazzal a zenével indult mint az eredeti film. És az Ördög jobb és bal keze filmzenével zárták ( http://www.youtube.com/watch?v=qw1R794sutQ )

10/9 (de csak a vér miatt)
9/10
Keló Scofield 2013 júl. 16. - 16:47:03 9/10
(460/764)
Hatalmas jelenet, amikor DiCaprio a vacsora közben beszél és felvázolja a "koponya elméletet":)
A durva az,hogy amikor rácsap az asztalra, valóban felszakad a keze, több öltéssel varrták össze késõbb.
Ilyen színész õ, már-már a rajongók fogják ki-kiabálni számára a szobrocskát.
Geri87 2013 júl. 16. - 01:36:00
(459/764)
SPOILER

Nekem tetszett a film alapvetõen.

A doki karaktere elég jó, ráadásul német, ami elégtétel a számomra ahhoz képest hogy a filmek jelentõs részében mindig a német a rosszfiú:)
Hogy Django honnan jött, nem érdekes, a lényeg hogy õ tudja hogy néznek ki a körözöttek.
A Brünnhilda múltja is jó, így nem csak egy "hercegnõ" akit meg kell menteni, hanem kapcsolódik a történetbe, van ürügy hogy beszéljenek vele.

A klános utalás is jó, ezek ilyenek voltak, buta déli suttyók.

"én se látok, ti se láttok...na és?..a lényeg hogy a kurva ló lásson!"

Az meg hogy Django "rasszista"...hát istenem, rabszolgaként alázták egész életében, nem kell ezen csodálkozni.
Fekete rabszolgatartók voltak, nagyon kevesen de voltak, és ezt a szerepet is eljátssza...megtanult olvasni és valószínûleg mûvelõdött is egy keveset.

A házinéger, a néger társalkodóhölgy, a mandingók karaktere is egy kor lenyomata...

Akárcsak a fajelmélet a kopnyával.

DiCaprio nagyot alakít.

A megölése fura, de szerintem a doki már nem bírt elszámolni a lelkiismeretével hogy a "szerep" kedvéért annyi rabszolga halt meg és ezeket látnia kellett...

A történettel ott kezdõdnek a bajok hogy miért nem lõtték le Candy halála után Djangót ha már megadta magát és a feleségét...nem logikus életben hagyni.

A szabadulása innentõl kezdve már nem lényeges...
9/10
Keló Scofield 2013 júl. 07. - 18:43:55 9/10
(458/764)
Egyetértek, ma néztem meg harmadjára és a sok jó színész közül ezért az alakításért, DiCaprio simán megkaphatta volna a legjobb férfi mellékszereplõ díjat.
Nem szeretik 'hálivúdban', ez már rég kiderült.
9/10
MonsieurCandie 2013 júl. 06. - 23:48:18 9/10
(457/764)
Óriàsi alakítàsok, vègig feszes, folyamatosan le tud kötni, annak ellenère, hogy b@szott hosszú (ez is) mint àlt. Tarantino filmjei. Jó poènok, nem sablonos sztori, hacsak a hõs kiszabadítja az aràt, közben mindenkit halomra lövöldöz nem szàmit annak, de valahogy mègis olyan formàban teszi, amit nem szoktunk meg. Én kezet fogok Di Caprioval, ahogy a stàb összes tagjàval is. (10/9)
-csengõzoli-- 2013 júl. 05. - 17:07:32
(456/764)
Jó kis film, nem csalódtam Tarantinoban!
MOndjuk csinálhatnak kicsit rövidebb filmeket...
Na,majd rácsörgök emiatt.
offtopic
Sz Peter 2013 jún. 27. - 18:19:52
(455/764)
Ne erõltesd. ;)
9/10
Keló Scofield 2013 jún. 27. - 17:29:19 9/10
(454/764)
OFF

Igen, de a mondanivalója a "zsidó bosszúja" annak a filmnek, kivéve a barlangos jelenet, amit említettél.
1/10
offtopic
eIemes 2013 jún. 27. - 16:00:14 1/10
(453/764)
egy modern revolver azért nagyságrendekkel precízebb szerkezet, mint egy 150 évvel ezelõtti.
nem értek lõfegyverekhez, csak a józan eszem mondja: a (nevezzük bárhogy) markolattáras pisztolyban az a hely, ahol a töltény az elsütés elõtt van, elég jól illeszkedik magához a fegyvercsõhöz. revolverben a szerkezetbõl adódóan inkább csak többé-kevésbé (a 150 évvel ezelõtti pisztolyokban inkább kevésbé), ez pedig ad egy bizonytalanságot a lövedéknek. mindenféle helyeken 1%-ot megközelítõ szórást olvastam még a huzagolt csövû pisztolyokról is.
offtopic
Sz Peter 2013 jún. 26. - 22:28:21 Előzmény Keló Scofield
(452/764)
A "Becstelen Brigantyk"-ban

SPOILER

ahol fegyvertelen hadifoglyokat gyilkolásznak, nem épp "jófiúknak" vannak a zsidók ábrázolva.
9/10
Keló Scofield 2013 jún. 26. - 20:51:26 9/10
(451/764)
Attól függetlenül, hogy Tarantino-nak van egy egyedi stílusa, kíváncsi lennék mikor rendeznek olyan filmet, ahol a négerek (bocsánat feketék), vagy a zsidók a rossz fiúk, és fordított lesz a felállás. Mert mindig ezek a gonosz fehérek csinálják a "fesztivált".:)
offtopic
Sz Peter 2013 jún. 26. - 09:37:29
(450/764)
Ezt nem tudom hol hallottad de valaki nagyon megvezetett vele. A pontosság a töltettõl és a fegyver csövétõl függ, nem a tárelrendezéstõl.
Ha kijönnél velünk a lõtérre, magad is kipróbálhatnál pár fegyvert.
(és ezt a "kazettás táras" kifejezést is felejtsd el) ;)
1/10
eIemes 2013 jún. 26. - 06:36:11 1/10 Előzmény Sz Peter
(449/764)
...hát nem tudom, nem vagyok lõfegyverszagértõ, de igazán pontos célzásra (kis szórásra) a kazettás táras fegyverek voltak alakalmasak.
1/10
eIemes 2013 jún. 26. - 06:33:13 1/10 Előzmény Keló Scofield
(448/764)
Fikció, nyilván, mint ahogy (pl) a Flight (2012) is fikció, meg a Titanic is. "Django" létezõ személy volt, valószínûleg több ilyen figura élt a polgárháború elõtt-körül, a filmbeli Django-hoz képest már voltak gyerekei, amikor szétválasztották a feleségétõl, és meghalt (talán lelõtték), amikor újra találkoztak.

Azt is teljesen megértem, hogy nem kell 1:1 ragaszkodni a valósághoz, de valamilyen cél érdekében, amit át akar adni a film rendezõje, valami üzenetet akar közvetíteni. Többnyire figyelni szoktam ezekre a "mélyebb" rétegekre és ezért sok film tetszik. Ez viszont eléggé szétesett. Mélyebb üzenete a "B" kat akciófilmek szintjén van (a bosszúállás jó), eszközei kb azon a szinten mozognak, de a történetvezetése szaggatott.

De akkor mi van benne? Mi az, amire vak vagyok ÉN és mindenki más észrevette? (pontszám az imdb-n, porthun, oszkárbizottság stb).
9/10
Keló Scofield 2013 jún. 25. - 18:47:26 9/10
(447/764)
Az egész film fikció, szóval ezért felesleges volt regényt írni, nem szabad Tarantino-nál ilyen szempontból logikát keresni, hogy pld: "Hogy tudta csípõbõl lelõni?" stb...
offtopic
Sz Peter 2013 jún. 25. - 16:15:27
(446/764)
Pedig milyen régen csaptál rá az ujjadra de úgy látom még mindig fáj. ;)

Amúgy azok a "béna" Colt Navy/Dragoon, Remington New Army-k mind huzagolt csövûek és igen meglepõdnél milyen pontosan lehet velük lõni. :)
1/10
eIemes 2013 jún. 25. - 15:49:44 1/10
(445/764)
az elõzõt neked címeztem, de a porthu fórummotorja sem az igazi.

szóval ha erre osztanak oszkárt, az kár.