Téma: Dolhai Attila

10/10
lizbet 2010 aug. 22. - 10:56:30 10/10
(4461/9601)
Ezek a számok talán üzennek valamit, a Zene. hu-ról hoztam

SZAVAZÁS - Tetszett a Hair?
Nagyon jól éreztem magam, köszönöm az élményt.
44.6%
Sajnos nem láttam.
24.8%
Csalódtam az elõadásban, alig vártam, hogy vége legyen.
12.9%
Lehetett volna jobb is, de így is élveztem.
8.9%
Voltak benne jó részek, azonban többször unatkoztam.
8.8%
10/10
lizbet 2010 aug. 22. - 10:03:49 10/10
(4460/9601)
Nekem az Újszegedi színház tetszett, kellemes csalódás volt, a darab felejthetõ. Viszont, amit kiálltunk elõtte!!!!!!
10/10
lizbet 2010 aug. 22. - 10:01:19 10/10
(4459/9601)
Hát nekem egyszer elég volt beleolvasni a Népszabadságba, a benne lévõ cikkbe. Attól függ majd Fáy kritikája, hogy melyik oldalról nézte, vagy azt is ott hagyta?
Én nem szerettem volna, ha mötöttem ül. Remélem, azért a nyaralás után Marteeka is "megszólal" pár összefoglaló mondat erejéig.
10/10
fresia 2010 aug. 22. - 09:07:04 10/10
(4458/9601)
Bocsánat, hogy beleköhög a bolha, de jó lenne tudni Marteeka véleményét is a 20- i Hair- rõl, mivel, tudjuk, Õ a fõpróbát is látta már.
Mennyiben tett rá újabb/másfajta benyomásokat az utóbbi elõadás?

A Tótékról is olvasnék majd - mi (Lizbettel és Maartekával) a Kék - lila nyár c. darabot láttuk a kis Szabadtérin, a Hair- t követõ estén.
Nekem közepesen, de tetszett az az elõadás is, és bár nem igazán kedvelem Hegedûs D. Gézát, még sajnáltam is, hogy az Õ korában, termetével a hosszú darab alatt végig a színen volt - prózával - dalokkal - tánccal... abban a borzasztó fülledt melegben.
... a sok - sok Hair kritika miatt errõl az elõadásról szinte megfeledkeztem, éppen tegnap este jutott eszembe, hogy legalább egy hivatásos tollnok véleményét errõl is meg kellene néznem...
Nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy a Tóték tetszett- e Marteekáéknak??
Kedvenceim közé tartozik Örkény István - úgy, ahogy van. :)))
Elnézést a terjedelmes off- ért - talán(?) ezúttal legalább egy rövid választ kapok rá.
Ha nem, hát nem... :P :)
10/10
fresia 2010 aug. 22. - 08:53:51 10/10
(4457/9601)
Köszönet a beszámolókért Tufedrának és Sívának, különösen a Tufedráét volt éppen most jó olvasni. :)))

Tufedra, megvolt az bizonyos halászlé "élmény" is?? :)
síva72 2010 aug. 21. - 23:12:50
(4456/9601)
Köszi, hogy megosztottad velünk!
A szomszéd Dolha topicba - nem akarok szebben fogalmazni- annyi MARHA írogat, hogy az borzasztó. Azt hiszik, ha megvettek egy színházjegyet, azonnal belépõt váltottak a mûvészek életébe is.

Más: Marteeka ma Tótékat néz Újszegeden (én meg persze dolgozom). Írt az imént egy üzenetet, hogy Fáy ül mögötte. A jövõ heti Népszabiban elolvashatjuk, hogy mit látott...
10/10
lizbet 2010 aug. 21. - 21:41:38 10/10
(4455/9601)
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a délutáni és az esti élményeiteket.
10/10
lizbet 2010 aug. 21. - 21:40:02 10/10 Előzmény síva72
(4454/9601)
Így van, szeretjük is érte!!!!
10/10
tufedra 2010 aug. 21. - 21:10:54 10/10
(4453/9601)
Kedves Rajongók!
Tegnap kora délután láttam egy családot. Apa tolta a cipi lányát, intézte az asztalfoglalást, mellette állt a gyönyörû felesége és két csodálatos kislánya, türelmesen, csendben várakozva, még végre édesapjukkal le tudtak ülni, a nekik kijelölt asztalhoz. Nem ahhoz, ahová az édesapa szeretett volna, hanem egy sarokasztalhoz, szinte félrehúzódva a kíváncsi tekintetek elõl.Mindez a legnagyobb eltûnés nélkül, a terasz vendégei szemének kereszttüzében zajlott.
Olyan békés és meghitt pillanat volt, amit csak ritkán adódik meg látni az igazán szerencsés rajongónak, amikor az idõ egy tört részében láthatóvá válik a mûvész mögött, szerényen, boldogságban élõ magánember. Aki, mielõtt elkezdték volna a feleségével az étkezést, megetette az ölében a pici babát. Elláták közösen, a türelmesen várakozó két nagyobb szépségés és jólnevelt lánykát. Elég idilli képet sikerült nektek "elmesélnem"? Nem azt akartam, hanem láttatni azt az embert - a szó igazi és nemes értelmében- , akit az utóbbi napokban igen gonosz emberek vettek a szájukra és bántották meg, holott a "lába nyomába sem léphetnek" írom ezt róluk ismeretlenül, de ismerve Attila mûvészetét és néha, ha csak felvillanásra is ismerkedve emberi alakjával.
Köszönöm, hogy megadatott, hogy ezt láthattam és köszönöm, hogy megoszthattam veletek, nem titkoltan abban a reményben, hogy mielõtt bármelyikõnk elkezd ezentúl róla írni, villanjon szeme elé ez a kép, talán segít a "helyes" fogalmazásban!
Tegnap este láttam egy mûvészt, aki Bergert alakította a Hair c. musicakben. Ez a Berger Dolhai Attilából volt, ahogy az utóbbi alakításaiban Mozart, Rómeó, netán még Dorozsmai Pista is! Benne volt mindaz, amit megadatott látni délután egy "családképben"! Dolhaisan lázadó, Bergeresen táncoló, Dolhaiként éneklõ kitûnõ mûvész játszotta el a szerepet.
síva72 2010 aug. 21. - 12:42:03
(4452/9601)
De nem ám! Attila most is, mint mindig, ahányszor láttam, szívvel-lélekkel, gyönyörû hanggal és nagy tehetséggel adta elõ a mûvészetét! Szeretem is érte.
10/10
10/10
lizbet 2010 aug. 21. - 10:42:23 10/10
(4450/9601)
Köszönet az elsõ kézbõl kapott beszámolóért. Az Általad felvetett gondolatok végig kísérik az elõadásokat, ez már így marad, de a Mûvészek teljesítményébõl ez nem von le semmit. Az utolsó mondaton nevettem, mert gondolom nemcsak a topic miatt írtad.
síva72 2010 aug. 21. - 09:28:59
(4449/9601)
Jó reggelt mindenkinek!

Gyors értékelés pár mondatban:
a végkövetkeztetéssel kezdem: összességében tetszett és ez elsõ sorban a három fiú érdeme, mert a rendezés/rendezõ nem könnyítette meg a dolgukat. Számomra a legszomorúbb, az az, hogy a végét így sikerült összecsapni, ezáltal a legmegrendítõbb jelenetsort így elbarmolni. Több figyelmet érdemelt volna az, hogy Berger elmegy Vietnamba Bukowski helyett. Értem én, hogy nem lehet egy komplett cspatszállító repülõgépet színpadra állítani és a beszállását ugyanúgy eljátszani, mint a filmen, de legalább meg kellett volna próbálni. És az Arlingtoni katonai temetõt is érzékeltetni kellett volna szerintem a végén, ill hogy Berger meghalt, mert ez evidens mindenki számára, aki látta a filmet, de abból, hogy a propeller elõtt a földön fetreng mindenki éneklés közben, még nem derülhet ki a laikus számára, hogy mi is történt.
Az is bosszantó volt számomra, hogy kurtán-furcsán ért véget az elsõ felvonás is, a vége elkapkodása mellett.
A Jó reggelt napfény! sztem egy fontos és szép dal, szintén nagy kár volt ennyire elbohóckodni-elbénázni. Sheila karakterét sem éreztem megformáltnak, hogy vhová eljut az események során, mondjuk A-ból B-be és hogy mi is történt vele, hogy képes volt 5 napot utazni Bukowski után. Miközben elõtte egyvégtében Berger nyakába borulgat???
Amit inzultusként értem meg, az a Sheila apját játszó vmilyen Kamill volt. Miért kell énekeltetni vkit, akinek nincs hangja??? Egyáltalán, biztos, hogy az egész Opiban nem volt alkalmasabb ember erre a szerepre?
Viszont az asztalon táncolás kihozott a sokkból, az nagyon ott volt.
És mivel ez Dolha-topic, róla csak felsõfokban, mint általában! Köszönet neki a szép estéért!
10/10
fresia 2010 aug. 21. - 08:42:29 10/10
(4448/9601)
Popper Pétertõl olvasgattam tegnap és ezt idéztem Tõle egy közösségi portál idevonatkozó klubjába, most ide is áthoztam, talán lesznek közülünk, akik megértik, hogy miért...

"Ha én Angliába vagy Svédországba születek, engem nem érdekel a politika, de itt igen, mert értem jön. Megkeresztelted- e a gyerekedet, vagy nem? Jársz- e templomba, vagy nem? Jobboldali vagy, vagy baloldali?
Szóval odajön az asztalomhoz és ágyamhoz, és berángat a politikába. Ez a dolognak az egyik része, és nem tudom, ezt a folyamatot hogyan lehet megállítani. Valószínûleg sehogy. A pörgés és a gyorsaság mindent átalakít."
(Popper Péter: Lassan járj, tovább élsz!)

Ezt a pár sort pedig ma reggel a szomszédok hozzászólásai között találtam, talán nem haragszik meg rám az, aki írta, hogy Õt idézem, a másik, tegnapi téma miatt - nagyon egyetértek Vele, hadd legyen már a híresebb embereknek is MAGÁNÉLETÜK, annyit esetleg elérhetnek az ostoba kíváncsiságukkal a "leselkedõk", hogy sehol sem tudnak majd ebben a minõségükben megjelenni.

"Viszont lehet, hogy ideje volna önvizsgálatot tartani azoknak a rajongóknak, akik "Való világ" célokra használják a fészbúkot, és kukkolják mikor-mit-kikkel csinálnak kedvenceik és nem is átallanak azt közhírré tenni. Illetve a kedvenceknek lehet, hogy érdemes volna egy gyorstalpaló közösségi médiahasználat tanfolyamot elvégezni, hogy tudják mi mivel jár egy ilyen social site-on. Részemrõl ennyi, de kikívánkozott."

Bocsánat - kimérgelõdtem magam - és most megyek dolgozni, mire hazajövök, biztosan lesznek beszámolók is, mindenkinek szép napot! :)
Ladáscsaj 2010 aug. 20. - 23:14:21 Előzmény lizbet
(4447/9601)
épp az Istvánt nézem az 1-esen
hát szívesen megnézném az opisokkal
velük tuti jobb lehet
ennél szebben énekelnek Õk
10/10
fresia 2010 aug. 20. - 22:36:01 10/10
(4446/9601)
Addig egy kép a Hair- bõl és egy link, mindkettõ a szomszédból, Attila a felvételen 45:l7- tõl szerepel, egy rövid beszélgetés és egy dal erejéig:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/08/20/11/Az_osszefogas_napja_1_resz_.aspx
10/10
fresia 2010 aug. 20. - 22:26:33 10/10
(4445/9601)
Holnap reggelre remélem, már írnak egy keveset az elõadásról a szerencsések, akik a Hair- t nézik most éppen... :)
Kíváncsi vagyok nagyon a véleményükre és arra az állótapsra!! :)))
10/10
lizbet 2010 aug. 20. - 14:49:46 10/10
(4444/9601)
10/10
lizbet 2010 aug. 20. - 14:42:37 10/10
(4443/9601)
10/10
lizbet 2010 aug. 20. - 14:28:04 10/10
(4442/9601)