4/10
napraforgó 2019 máj. 14. - 08:36:41 4/10 Előzmény guess.who
(3464/18024)
Akárhogy is, Tibi bőven felnőtt, családos ember volt, neki semmiképp nem lett volna ráhajtani egy falusi kis csitrire, aár 16, akár 17 éves volt a lány. És az sem számít, hogy beleegyezett az együttlétbe, mert más az, ha egy 17 éves lány lefekszik egy 18-20 éves fiúval, és más az, ha egy nála évtizedekkel idősebb emberrel teszi ugyanezt.
Nem vagyok álszent sem prűd, de azért nem helyeslem, ha egy meglévő és jól működő házasságba rondít bele valaki ilyen ordenáré módon. Mert azért egy felnőtt embernek csak kordában kéne tartani az ösztöneit és nem belemenni egy ilyen kis kalandba egy gyereklánnyal. ráadásul még annyi esze sem volt, hogy védekezett volna.
guess.who 2019 máj. 14. - 08:31:33 Előzmény napraforgó
(3463/18024)
Ezen a méhes-viperás marhaságon kívül is mondott iszonyú nagy bölcsességeket, pl. amikor az egyik lovat "megmérgezték", és anélkül, hogy látta volna, már állította, hogy az állatok "kimennek a természetbe" és legelnek maguknak gyógyfüvet, úgyhogy pont van is a(z ismeretlen) mérgezésre egy cseppje, adják azt a lónak Daniék...
Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy Jolika tipikusan az a vajákosnak szánt karakter, akit/amit egy pesti, a városhatárt soha el nem hagyó ember képzel a vidéki, a természetet kicsit jobban ismerő emberekről...
guess.who 2019 máj. 14. - 08:28:32 Előzmény svejci
(3462/18024)
Pont ezt írtam már többször is, hogy Jolikát eleinte egy ilyen kis mindenttudó, vajákos boszorkánynak ábrázolták... aztán elkapta a faluban dúló debiljárványt, és azóta egyre nagyobb hülyeségeket mond és csinál. Mintha az írók sem tudnák eldönteni, hogy akkor most egy mindent jól tudó bölcs vagy egy mindenre véletlenül ráhibázó, de egyébként satu személy legyen.
guess.who 2019 máj. 14. - 08:25:24 Előzmény napraforgó
(3461/18024)
"Nekem egy 17 éves lány mellett ez is pedofilia, vastagon."

17 évesen már bőven fiatalkorú, nem gyermek, ha beleegyezett (és az elhangzottak szerint igen, nagyon szerelmes volt Tibibe, csak kis naiv is volt mellé), akkor semmi nincs benne (legalábbis pedofília semmiképp).
Igaz, hogy az más kérdés, hogy egy tizensok évvel idősebb, bőven felnőtt férfi miért pont egy, még nem felnőtt lányra hajt a vele egykorú felesége mellett– de gondolom, Kristóffal nem akarták összehozni az írók Anikót. :)
guess.who 2019 máj. 14. - 08:21:56 Előzmény napraforgó
(3460/18024)
"Zsóka süteménnyel kínálja a fiát, aki meglepődik, hogy a süti finom, rendes alapanyagokból készült. Zsóka óva inti, hogy az apja meg ne tudja, ő nem kaphat belőle."
Azért mennyit fejlődött az elmúlt hónapokban Zsókica személyisége! Akkor még csak ilyen kis, családon belüli aljas volt, azóta meg már nagyban műveli a dolgot. :)
4/10
napraforgó 2019 máj. 14. - 07:34:31 4/10 Előzmény svejci
(3459/18024)
Igen, nagyon fura, hogy háttal Katának is tudja, hogy ő jött, aztán meg a méhekről, meg a viperáról dumál furákat - a méh belehal a csípésébe, a vipera meg másokat mar halálra, te melyik akarsz lenni, kérdi Katától. (ölsz, vagy meghalsz, érdekes alternatíva. Nincs harmadik lehetőség????)
Aztán meg azt mondja, hogy nagyon sok dolga lesz még Robival Isten előtt (???) Remélem nem adják hozzá feleségül? Ezt a Robit ki kell rúgnia az életéből, csak a bajt hozta rá mindig. Mellette csak szenvedne egész életében.
Robinak jobb lenne Pollival, az is egy aljas, számító kis dög, hasonló Robihoz. Az a nő nem hagyná kihasználni magát, inkább ő használná ki Robit.
svejci 2019 máj. 14. - 07:26:59
(3458/18024)
Érdekes ez a Jolika néni!
Idáig majd minden részben mondott olyan dolgokat, honnan tudhat.... (mint egy jósnő, vagy mit tudom én mi.....)
Szerintem annak a pénzelégetésnek is meg lesz a miértje, figyeljétek meg.....
4/10
napraforgó 2019 máj. 14. - 07:26:54 4/10
(3457/18024)
Ugye hallottátok, hogy Dia panaszkodott Kristófnak, hogy neki nagyvárosi szíve van, de mégis 22 éve itt rohad a világvégi faluban.
Aztán elmegy Budapestre és amikor visszatér az egy hónapos villám-fodrász tanfolyamról, már azt mondja Szlávennek, hogy 24 éves. (2 évet is öregedett egyetlen hónap alatt? Talán nem akarták, hogy túl fiatal legyen a jó 30 -32 éves Szlávenhez?)

Sándor Anikót is 38 évesnek mondta, bár hozzátette, hogy nem kérdezte soha. Ez igaz, de ha már évek óta a szeretője, csak átélt vele néhány szülinapot, így tudhatta pontosan. Egy-két hónappal később Anikó már 39 éves, hisz 22 éve 17 évesen gabalyodott össze Tibivel.
Talán az alkotók is belegondoltak, hogy egy 16 éves lány nagyon gyerek még a 32 éves Tibihez? Hisz Tibi 1965-ben született (a rendőrnek mondta a személyi adatainál), vagyis most 54. Akkor 22 éve 32 volt! Nekem egy 17 éves lány mellett ez is pedofilia, vastagon.

A sorozatban csak két születésnapi ünnepséget láttunk, először Zsóka 54. szülinapját, majd Stefi 21. születésnapját ünnepelték a kocsmában.

A sorozat 4 hónap alatt gyakorlatilag csak 2 hónapot haladt, ami eléggé fura, annak az egy évnek sokkal hamarabb el kéne telni. Ha így haladunk, még 2 év múlva is ezt nézzük...
4/10
napraforgó 2019 máj. 13. - 20:01:32 4/10
(3456/18024)
9.
Zsóka süteménnyel kínálja a fiát, aki meglepődik, hogy a süti finom, rendes alapanyagokból készült. Zsóka óva inti, hogy az apja meg ne tudja, ő nem kaphat belőle.
Tamás bemegy a kocsmába, ahol épp Stefi van a pultban. Rámenősen és kissé ordenáré módon udvarolni kezd a lánynak, aki nem valami meggyőzően tiltakozik. Csak barátok lehetnek, mondja, de azért flörtöl a fiúval.
Lali kétségeit fejezi ki a lovasbemutatóval kapcsolatban, de Dani szerint minden rendben lesz.
Kristóf fel van dobva a Pannával töltött délután miatt, de Mónika lelombozza. Panna csak olyankor szereti, amikor van pénze, különben meg kirúgja.
Kata még délben sem jön ki a szobájából, a szülei már aggódnak, mi baja. De Kata nem hajlandó beszélni. Kristóf is csak annyit mond, hogy összevesztek Robival, de a részleteket kérdezzék a lányuktól. Végül Kata csak elmondja Tibinek, hogy Robi rúgatta ki mindkét kórházból, ezért szakított vele. Tibi szerint biztos jót akart.... De Kata látni sem akarja azt a hazug alakot.
Misi és Szláven alva találja Sándort a monitor előtt, megszidják, hogy nem figyel eléggé. Visszatekerik a szalagot és megállapítják, hogy Kristóf kicsúszott a 12 órából. Megint összevitatkoznak, hogy le kell-e vonni, vagy hozzá kell-e adni az egy órát. Nagyon örülnek, mert azt hiszik, hogy most elkapták a Szappanosokat. Elmondják Attilának is, már hívják is az ügyvédnőt. Szláven bontja a vonalat, nem tudnak számolni, nem vonták le az egy órát, így időben hazaértek.
Dia nagyon fel van dobva, fölvennék egy pesti szállodába higiéniai asszisztensnek. Szláven megpróbálja kijózanítani, ez takarítónői állást jelent. de dia azt sem bánja, csak mehesen végre Pestre.
Mónika elmondja a fiának, hogy Kata szakított Robival, így nincs, aki rábeszélje a maradásra. Kéri derítse ki, tudott-e Kata pénzt szerezni Kristófnak. Máris valami máson töri a fejét.
A lovasbemutatóra sokan összegyűlnek. Van büfé is, kaja, meg sör. Lali aggódik, mert a Gyömbér nem bírja az alkohol szagát. Stefi magával viszi Tomit a lovasbemutatóra, aki nem nagyon örül ennek. Morog, hogy Stefi nagyon megváltozott, mióta itt vannak a pestiek. Attila is megjelenik, forszírozza az engedély bemutatását az étel-, italárusításra. Józsi közbelép, nem fog jutalékot fizetni a saját apjának. Attila beletörődik, fél a fiától.
Tibi aggódik - gondolom azért, mert esetleg kitudódik, hogy ő bujtotta fel Robit, hogy rúgassa ki Katát minden lehetséges álláshelyéről.
Kata átmegy Jolikához, aki a "bölcsességeivel" traktálja. Aztán valami gyógyteát diktál bele Katába. Majd kártyát vet és belenéz Kata tenyerébe is. Megjósolja, hogy Robival még nincs vége, még lesz dolguk egymással.
Dia örömmel meséli Józsinak, hogy állást kapott Pesten. Egy hetet fenn lenne, egy hetet itthon. Józsi ideges lesz, neki ez nem tetszik.
Eközben Lali leesik a lóról és megsérül a feje (miért nincs kobakjuk, olyan kemény lovaskalapjuk, ami minden lovasfilmben van a lovasoknak???) Lalit kórházba szállítják, Dani megy vele a mentőben. Sajnálja a balesetet, Lalinak igaza volt, kár volt annyira forszírozni a bemutatót, még nem készültek föl rá eléggé. Lalit csak az érdekli, hogy Stefi látta-e a balesetét.
Dia elviszi Kristófot Attilához, hogy pénzt és állást kunyeráljon tőle. Dia kapacitálja, kéne neki egy váltótárs a boltban, meg így szabadságra is tudna menni néha. Attila még átgondolja. De Diát nem engedi el másnap szabira. Kristóf örül ennek, hisz a lány az egyetlen, akivel beszélgetni tud.
Szláven figyelmezteti Katát, tartozik neki egy kólával. Elmennek a kocsmába, de Kata nem jó társaság. Le van törve, ráadásul rosszul is érzi magát. Majd elájul és Szláven visszacipeli Jolikához. (Miért nem haza, az rejtély?) Jolika sopánkodik, nem kellett volna mindkét főzetet megitatni vele. Szlávennek nagyon tetszik a nő, de Jolika szerint nem neki való ez a gyenge virágszál.
Attila mérges, veszekszik Mónikával, azt hitte kifizeti Kristófot és elküldi innen. Ehhez képet az öccse munkát kunyerált tőle.
Tamás hazakíséri Stefit és kapacitálja, hogy hívja be egy teára. Anikó meglátja őket és elzavarja a fiút, Stefit meg bezavarja a szobájába.
guess.who 2019 máj. 13. - 17:39:58
(3455/18024)
Érdekes –és ugyanakkor jó érzés–, hogy "Renit" valahogy mindenki szimpatikusnak tartja. :)
offtopic
guess.who 2019 máj. 13. - 17:35:58 Előzmény Rojita
(3454/18024)
Az ilyen pénzégetés mellett szerintem jóval nagyobb baj, hogy igazából sem koncepció, sem akarat nincs a döntéshozók és a pénzosztók részéről a valódi felzárkóztatásra. Odalöknek egy kupac pénzt, hogy csináljanak belőle valami látványos Powerpoint-bemutatót, amit lehet mutogatni, a többi meg senkit nem érdekel...
guess.who 2019 máj. 13. - 17:32:00
(3453/18024)
Renátóval (a karakterrel és a színésszel is) kapcsolatban egyetértek, számomra az egyik legkellemesebb meglepetése a sorozatnak, pedig valószínű, hogy csak egy nyúlfarknyi szerepre szánták eredetileg. Úgyhogy támogatom az ötleted, részemről szerepelhet többet, mert vicces és jópofa – ami sajnos a viccesnek és jópofának szánt Sándor-Mihály duóról nemigen mondható el.
guess.who 2019 máj. 13. - 17:28:57 Előzmény Rojita
(3452/18024)
Jaaa, gondolom, Etelkának szólítják Attilát a cellatársai. ;)
7/10
Rojita 2019 máj. 13. - 14:19:05 7/10 Előzmény napraforgó
(3451/18024)
" ha Kata és Renátó közt kialakulna valami, habár Kata majd egy fejjel magasabb a fiúnál."

A neten fent van a szereplők évadzáró csoportképe (túl nagy, nem tudom ide betenni). Kata ott kicsivel magasabb Valinál. Renátó nincs a tablón, (Ő nem tartózik a főbb szereplők közé, vagy miért maradt ki.)
7/10
Rojita 2019 máj. 13. - 14:09:13 7/10
(3450/18024)
Mindig elfelejtem, h megnézzem hány csillagon van jelzés, - pedig lehet, h az alkotóknak számít, h itt milyen statisztika jön ki.
4/10
napraforgó 2019 máj. 13. - 13:49:51 4/10 Előzmény Rojita
(3449/18024)
Ez az "utolsó" a legelső csillag, vagy abban a sorban a legmagasabb, amelyikre szavaztál?

Úgy tűnik, hogy teljesen nem lehet törölni, de adjál csak egy csillagot, az is kifejezi, hogy nem tetszett.
---------
Én még csak olyat csinálta, hogy a korábban lepontozottat kicsit megemeltem, vagy épp fordítva, a kezdetben igényesnek tűnő később ellaposodott, ezért elvettem tőle egy, vagy két csillagot.
7/10
Rojita 2019 máj. 13. - 13:35:31 7/10
(3448/18024)
"Ez mese, tehát szerezzen szakmát Renátó, és nyerje meg a főnyereményt! "

Ha ez csak elhatározás kérdése lenne ma egy 20 éven felüli roma fiatal esetében, akkor rózsás lenne
az a "felzárkózódási program." Hiába adnak milliárdokat a programba, a pénz nem segít a semmiben élő Renátókon, nem jut el hozzájuk. Olvastok újságot. A pénzt felélik a program vezetői. (Kocsik - épületek bérlése, azok bebútorozása, a program vezetőinek pár százezres havi fizetése, vacsorák rendezése, esetleg tervek készítése vki külső okossal pár millióért, és huss, elszállt a pénz.
A rászoruló fiatalnak meg nem jut útiköltségre, tanfolyamdíjra, alatta megélhetésre.

Örülnék, ha legalább itt a mesében boldog lenne ez a Renátó.
4/10
napraforgó 2019 máj. 13. - 13:17:38 4/10 Előzmény Rojita
(3447/18024)
Azt nagyon díjaznám, ha Kata és Renátó közt kialakulna valami, habár Kata majd egy fejjel magasabb a fiúnál. Legalábbis a csizmáiban. De vicces lenne....
De Tibit enné a penész, és akkor jó lenne már neki a Dani is, csak ne a roma Rómeó legyen a férjjelölt.
7/10
Rojita 2019 máj. 13. - 13:17:29 7/10 Előzmény napraforgó
(3446/18024)
Akárhonnan nyitom meg az oldalt az utolsó csillag mindig égve marad. Pedig most nem szeretnék szavazni, de mert elkezdtem, most már nem engedi a program, h ne szavazzak.
4/10
offtopic
napraforgó 2019 máj. 13. - 13:13:16 4/10 Előzmény Rojita
(3445/18024)
Igazából nem kell a kommentelés közben szórnod a csillagokat. Ha a TV-műsorból nyitod meg a filmet, sorozatot, stb, akkor is megjelenik a teljes oldal, jobboldalt a csillagokkal, tudsz szavazni.

Nem tudom, hogy mit értesz "elaltatás" alatt, de a szavazatodat bármikor módosíthatod, adhatsz több, vagy kevesebb csillagot, akkor már az új jelenik meg.
Olyat én még soha nem próbáltam, hogy minden csillagot töröltem volna. Próbálkozz...