amira_daa 2019 máj. 22. - 10:23:37 Előzmény guess.who
(3604/18024)
ilyen csoportkép hol van? :D
guess.who 2019 máj. 22. - 10:22:12
(3603/18024)
Különben a wikipédián már 2020. január van megadva (forrás nélkül) a második évad kezdésének. Szerintem óriási ostobaság egyrészt addig várni, másrészt ennyire elhúzni egy papíron 365 napig tartó sztorit (eleve nagyjából egy ilyen 80-100, de ha mindenképp minden hétköznap este, akkor mondjuk legfeljebb 200-250 résznél nem lett volna szabad jobban elnyújtani), másrészt a szintén ott levő adatok szerint az első részeknek még simán egymilliós fölött volt a nézettsége, az utolsóknál már stabilan közelítették a hétszázezrest. Ennek persze sok oka lehet (és csak az egyik a durván pusztító debilvírus), de kétlem, hogy közel egy év pihentetést érdemes lenne kockáztatni.
amira_daa 2019 máj. 22. - 10:20:07
(3602/18024)
Sziasztok mizu errefelé,

látom posztoltok én nem nézem az ismétlést időhiány miatt.

amit hozz átudék még tenni az okoskodásunkhoz
1. elmehetnének a szereplők a földhivatalba ott is kaphatnának informáciot.
2. halotti anyakönyvi dolog nincsen Ökörfalván vagy legalább a szomszéd faluban,
3. konkrét papirok nélkül elég gáz az egész
4. most hogy nem nézem a sorit ujra most ia azt gondolom hogy valami hátso szándék van az egész mögött, amugy meg én az ügyvédnő helyében inkább Ausztriában pihennék és nem itt. Vicces hogy amiota nem megy a sori szinte végig esik az eső végül még nem is tudnak kertészkedni :d
guess.who 2019 máj. 22. - 10:13:22 Előzmény napraforgó
(3601/18024)
"Sem a haláleset nincs hiteltérdemlően bizonyítva "
Szerintem már az írók is kezdenek belezavarodni a sztoriba. Az első néhány dekádban még többször is előfordult, hogy Gitta naccsasszony telefonon jelentett valakinek, aki nem lehet Szláven, mert vele mindig nagyon lekezelően, főnök-beosztott stílusban beszél, ráadásul egyszer németül kérte az ügyfelét is a telefonban, ahogy írtad is. Az utóbbi részekben viszont ezt a szálat már elhagyták, szóval simán lehet, hogy jelenleg már nem így akarják megoldani a dolgot – csak hát ezzel megint egy zűrzavaros hülyeséget sikerült kreálniuk. :)
offtopic
guess.who 2019 máj. 22. - 10:10:20 Előzmény napraforgó
(3600/18024)
"2014-től egy országos számítógépes rendszert állítottak föl, aki azóta kért, vagy kapott anyakönyvi kivonatot, az szerepel a rendszerben. [...] És ahogy szintén megtudtam, ezt az adattárat az ország bármely pontján, bármely anyakönyvi ügyintéző elérheti, lekérheti az adatokat."

Pontosítanék: 2006-tól van számítógépes rendszer, '14-ben csak a korábbi programot cserélték le és lehetővé tették, hogy egy adott anyakönyvi ügy miatt ne csak az illetékes anyakönyvi hivatal adhasson kivonatot (azaz ahol a születés, házasságkötés vagy haláleset történt). Ennek persze előfeltétele, hogy az illetékes hivatal az anyakönyvből (mármint a "nagy könyvből") felvigye az adatokat, hogy aztán azt a kérvényező által választott hivatalban ki tudják nyomdázni az adatbázisból. Ami azt is jelenti, hogy nem minden esetben adják 2 percen belül az ügyfél kezébe az elkészült kivonatot... :)
1/10
janderka 2019 máj. 22. - 10:07:09 1/10 Előzmény guess.who
(3599/18024)
Háááát... Minden lehetséges... :)
guess.who 2019 máj. 22. - 09:57:37 Előzmény janderka
(3598/18024)
És még valami: a záróepizódot lezáró csoportkép közepén (amit azóta százfelé posztoltak) ott figyel Koltai Róbert. Mi ez, ha nem annak bizonyítéka, hogy Károly Róbert király bácsi ÉL?!?! :)
4/10
napraforgó 2019 máj. 22. - 08:44:26 4/10
(3597/18024)
Sem a haláleset nincs hiteltérdemlően bizonyítva (ja, Gittácska mondta és egy ügyvéd nem hazudik, ugye?), sem az örökség megléte - habár erről mutogattak az első részben egy banki kivonatot. Na de mi nem hamisítható manapság?
Sem az anyakönyvi hivatalba, sem a bankba sem ment el egyik Szappanos sem, hogy megtudja, van-e örökség, vagy sem, netán zárolt számlán, avagy sehol....

Hiába a horvát eredeti, meg a bolgár kopija ennek a történetnek, azért nincs ez rendesen átgondolva, épp elég sebből vérzik.
Mert a magyar emberekre nem jellemző, hogy mindent elhisznek első szóra, hanem rendesen utána is járnak a dolgoknak. Pláne ekkora összegnél!
Én sehogy nem tudom elhinni, hogy a "rafkós", pénzéhes Tibi ne törte volna magát, hogy megtudja az igazat az apja haláláról, meg a vagyonról.
Na és a még pénzéhesebb, és sokkal intelligensebb Mónika? Még Nándit is bevetette volna, hogy megtudja az igazat.
Kristófnak meg a szó szoros értelmében életbevágó volt, hogy tudja az igazat, bár ő elég lúzer ahhoz, hogy utánajárjon.

És úgy tűnik, hogy mi nézők sem tudunk mindent beszopni, ami itt elhangzott.
Szerintem az íróknak jobban fel kéne kötni a gyatyájukat és mielőtt bedobnak valami ötletet, előbb körbe kéne azt járni, meg kéne tudni, hogy is van az a valóságban.
4/10
napraforgó 2019 máj. 22. - 08:27:25 4/10 Előzmény svejci
(3596/18024)
Mennyi összeget írt Atilla a papírra, amikor Kristófot beszervezte arra a fuvarra? Mert sok nullát rajzolgatott..... :)

Olyan sokat biztos nem, mert annyira azért nem megerőltető 10 percet autózni oda és 10-et visszafelé. Azt meg nem kötötte Kristóf orrára, hogy miért is kell várakoznia fél órát a kútnál. Az szinte véletlen, hogy Kristóf a bolt ablakából meglátta a kopaszokat pakolgatni.

Én nem hiszem, hogy Attila túl sokat ajánlott ezért a rövid kis útért, és hát ezer forintnak is 3 nullája van. Az én tippem, hogy kb. ötezret ajánlhatott, ennél kevesebbért Kristóf el sem indul, többet meg Attila nem nagyon invesztált volna be, akkor inkább elmegy maga. De ha véletlenül egy tizest adott, annak már 4 nullája van....
4/10
napraforgó 2019 máj. 22. - 08:02:08 4/10 Előzmény svejci
(3595/18024)
Zavaros. Mert Kristóf csak a 12 km-re lévő benzinkúthoz ment el, és fél óra elteltével jött is vissza. Összesen nem volt el egy óránál hosszabb időre. Amikor visszaért még beszélt is Attilával, aki rákérdezett, mi történt a kezével. (Mihály kicsavarta). Kristóf azt mondta, elesett. Mire Attila: a benzinkútnál? Ez még délelőtt volt, innentől Kristóf vagy otthon volt, vagy a kisboltban, attól függően, hogy Dia, vagy ő volt-e aznapra beosztva eladónak. Nem ment el újra sehová, úgyhogy nem is kellett visszaérnie sehonnan.

Miért mondta volna Marosi ESTE a telefonba, hogy látja a monitoron, hogy MINDHÁRMAN hazafelé tartanak???? Este már csak két Szappanos unoka volt távol ÖA-tól. Stefiről még nem derült ki, hogy ő a harmadik nagykorú unoka, és őt semmiképp nem láthatja Marosi, mert neki nincs és nem is lesz nyomkövető karórája.
Na, szóval itt nem stimmel semmi. Bakiztak és kész.
svejci 2019 máj. 22. - 07:41:32
(3594/18024)
Pár dolog....

Mennyi összeget írt Atilla a papírra, amikor Kristófot beszervezte arra a fuvarra? Mert sok nullát rajzolgatott..... :)

Szerintem Marosi Kata, Tamás, és Kristófra értette, és amikor jelentett valakinek, és az újabb videó üzenetre célzott, akkor az lehetett a feltétel, hogy többen egyszerre hagyják el a települést, de külön, külön érnek haza...

A sztori jó! :) Én arra gondoltam, hogy valóban túlélte, és egy Németországi valami csúcs szuper klinikán van Kálmánunk.... (egyszer Gitta beszél is valakivel, és az ügyfelével akar beszélni.....)

Ugye, amikor sorba mentek el az autók, és Misi és Szláven látták, rohantak be az irodába.....
Közben meg Tamás, és Stefi pakolásztak a házba, és utána láttuk őket elhajtani (mégegyszer....)
4/10
napraforgó 2019 máj. 22. - 04:14:50 4/10 Előzmény janderka
(3593/18024)
Ez nagyon jó történet. Csak azt nem tudom, hogy mit keres egy ügyvéd egy szüreti falunapon? És hogy-hogy egy év múlva a világon senki nem ismerte föl abban a faluban, ahol olyan hírharangok élnek, mint Lujza néni és Margit néni, nem beszélve a minden lében kanál Zsókáról, valamint a boszorkányos Jodika néniről.

Sokáig mindannyian arra tippletünk, hogy Kálmán él valahol és Marosi neki jelentget rendszeresen.
A dolog szépséghibája az, hogy akárki akármikor rmegkérhetné a halotti anyakönyvi kivonatot, Kálmán gyerekei úgy, hogy az anyakönyvi hivatalban meg sem kérdeznék, mihez kell. Ott kiderülne, hogy nincs halotti anyakönyvi kivonat, - vagyis nem halt meg.

Off
Valami hivatalos ügyhöz új születési anyakönyvi kivonatot kellett kérjek. Ott mondta az ügyintéző, hogy 2014-től egy országos számítógépes rendszert állítottak föl, aki azóta kért, vagy kapott anyakönyvi kivonatot, az szerepel a rendszerben. Gondolom, hogy ez a születési, házassági és halotti anyakönyvi kivonatokra egyaránt vonatkozik. És ahogy szintén megtudtam, ezt az adattárat az ország bármely pontján, bármely anyakönyvi ügyintéző elérheti, lekérheti az adatokat.
On
Egyszóval bármelyik Szappanos gyerek bemegy Kárásziba, elmegy az anyakönyvi hivatalba és kér az apjáról egy halotti anyakönyvi kivonatot. Rögtön kiderül, mi újság.

Sajnos ezt a forgatókönyvírók nem tudják, és ezért próbálnak minket bizonytalanságban tartani.

Emlékszem, hogy amikor a két marha kiment Tirolba és keresték a hüttét, akkor nekik is leesett a tantusz, vagyis ha nem halt meg Kálmán, akkor nincs örökség se, vagyis hiába törik magukat.
Ezt mondta Gittácska is a legutóbbi részben, hogy örökség csak akkor van, ha elhunyt az örökhagyó. És csak akkor lehet özvegye is...

Na, nagy hanyagség, hogy még senki nem vette a fáradságot, hogy utánajárjon és tisztázza ezt a helyzetet, mindent készpénznek vettek, amit Gitta mondott.
Az alkotóktól meg szemétség, hogy ennyire bizonytalanságban tartják a nézőket hónapokig.
7/10
Rojita 2019 máj. 22. - 01:28:58 7/10 Előzmény janderka
(3592/18024)
Valahogy így képzelem én is, csak itt-ott másként.
Hivatalosan nem a felesége az ügyvédnő, és nem elég sűrű a faluszéli erdő a titkos kulipintyónak, ezért a sógorékhoz vándorolt be, ahol az eü-i ellátás is magasabb szintű, mint a budai János kórházban.
1/10
janderka 2019 máj. 22. - 00:39:49 1/10 Előzmény Rojita
(3591/18024)
Na várjál, akkor visszamenőleg kitalálom az új éved indítóepizódját.
Szóval...
Kálmán bácsiról nekünk ugyan csak annyit mutattak, hogy esetlenül bénázik az őt idős öregúrként tisztelő ügyvédnő irodájában, majd váratlanul elüti őt egy autó, valójában akkor már az egy évvel korábbi szüreti falunap közjegyzőjeként megismert Marosi doktornő senior Don Juanjaként fungált. Mindezt a tényt azonban puszta diszkrécióból nem érzékeltették a külvilággal - így se velünk nézőkkel, sem az egy jelenetre felbukkanó ügyvédbojtár bácsikával.
Szóval...
Miután Kálmán fater végrendelkezett és videóra vetette leszármazottainak szánt utasításgyűjteménye béta verzióját, megköszönve (titkos) felesége jogászi közreműködését, távozóra vette a figurát. Ám mivel Gittácskával korábban leginkább annak - váltakozó nemzetiségű és jogosultságú rendszámmal ellátott - fekete Mecedesével közlekedtek, az irodát rejtő bérpalota kapuján kilépve Kálmán bácsi elbizonytalanodva próbált meg visszatérni imádott falujába. Suta téblábolásának eredményeképp azonban elcsapta őt egy arra suhanó gépjármű, minekutána nagyot szánkázva a latyakos talajon, mozdulatlanul terült el a városi flaszter bánatosan szürke felületén.
Az ügyvédi irodába beszüremlő emeltfokú utcazaj hallatán Marosi doktornő riadtan tekintett ki dolgozószobája ablakán, ahonnét kétségbeesve látta meg szeretve tisztelt férjurának elterült alakját. Talárját sutba vágva, Ljudmila Kondratyevát megszégyenítő gyorsasággal iramlott le az addigra terebélyessé duzzadt bámészkodók közé, ahol a rég elfeledett úttörötáborok örsgyűlésein tanult stabil oldalfekvés mozdulatait felelevenítve stabilizálni tudta Kálmán bácsi állapotát. A szélsebesen kiérkező mentősök a nagy ijedtség ellenére szerencsére csupán rövidtávú eszméletvesztést és kisebb zúzódásokkal tarkított enyhe fokú agyrázkódást állapítottak meg a - szó szerint elesetté vált - Szappanaos bácsinál, így az gyors kórházi kivizsgálás után végül felségjelzés nélküli privát betegszállítóval visszatérhetett hőn szeretett falujába.
Az egynapos fővárosi kezelés során ismét ereje teljébe kerülő legidősebb Szappanos azonban úgy döntött, a nagy esésre való tekintettel elhiteti faluja népével, hogy neki bizony végleg harangoztak, és titkos erdei kulipintyójában meghúzódva megkezdte tékozló sarjainak szisztematikus megleckézetését...
7/10
Rojita 2019 máj. 21. - 22:57:38 7/10 Előzmény janderka
(3590/18024)
Mert még nem telt le az 1 év. Addig a családtagoknak meg kell változniuk.
1/10
janderka 2019 máj. 21. - 22:28:39 1/10 Előzmény Rojita
(3589/18024)
De akkor száz résszel később miért mondja majd hogy halott???
7/10
Rojita 2019 máj. 21. - 22:24:26 7/10 Előzmény napraforgó
(3588/18024)
"Marosi telefonon jelentést tesz valakinek, mind a hárman hazafelé tartanak ÖA-ba. És rákérdez, hogy akkor ugye készülhet az újabb videóüzenettel?"

Ez teljesen egyértelmű, h az ügyvédnő Kálmánnal beszél.
1/10
janderka 2019 máj. 21. - 20:45:00 1/10 Előzmény napraforgó
(3587/18024)
De az neki miért volt fontos? Még ha Szláven (akkor még nem orrunkra kötött módon beépült spicliként ) le is adta neki a drótot...
4/10
napraforgó 2019 máj. 21. - 20:37:16 4/10
(3586/18024)
Kata, Tamás és Stefi mentek Pestre. Kristóf otthon volt Ökörpusztán, mert a 12 km-re lévő benzinkúttól már sok-sok órával korábban hazaért. Neki ezért egyáltalán nem kell ÖA felé úton lennie hazafelé, maximum a kisbolttól a Szappanos házig kell megtennie 15 métert...
Vagyis Katán és Tamáson kívül csak Stefi lehet a harmadik...
1/10
janderka 2019 máj. 21. - 20:31:39 1/10 Előzmény napraforgó
(3585/18024)
Nem Kata volt a harmadik?