4/10
napraforgó 2019 máj. 27. - 20:10:34 4/10
(3677/18017)
19. rész
Attila és Mónika Pestre készülnek, aláírni az adásvételi szerződést. Attila megnézette a lakást egy pesti ismerősével, aki szerint jó a lakás. De azért csak fúj Mónikára, még mindig azt hiszi , hogy ő rendezte meg a fenyegető telefonokat.
Reggel sorban állnak a kocsmánál a törzsvendégek, meg közelben dolgozó munkások. Anikó elhajtja őket a kisboltba. Az emberek lamentálnak, de mennek.
Zsóka reggelire üres retekkel eteti Mihályt, aki lamentál, neki kellene a kalória az erdőben mászkáláshoz. De gondolnia kell a koleszterinjére! Zsóka közben rágja Misi máját, hogy a barátja becsapta őket, hazudott nekik, stb., és csodálkozik, hogy Mihály nem bosszankodik emiatt.Ő ugyanis már napok óta nem alszik a barátaik "árulása" miatt. Végül azt mondja Misinek, hogy hívja meg Sándort és Anikót vacsorára.
A 3 lovász fiú a lovaspólóról beszélget, kezd divatba jönni. De nincs rá pénzük. Talán ha a panzióban lakó pénzes nő befektetene az üzletbe.... Bár Dani szerint nem valószínű, hogy itt nagy kereslet lenne a pólóra. Aztán úgy döntenek, mégis megkörnyékezik Mónikát. Ki húzza a rövidebbettel döntenek, és Józsi lett a hunyó.
Kristóf attól tart, hogy odaszoknak az emberek a kisbolthoz és majd a bolt előtt is megy a piálás. Majd elárulja Diának, hogy előző nap megint hülyeséget csinált, megint sokat vesztett, holott eleinte jó volt a lapjárás.
Anikó és Stefi beszélgetnek, Anikó töri a fejét, honnan szerezzen pénzt. Végül egy egynapos hitelfelvétel mellett dönt. Stefi figyelmezteti, hogy uzsora kamatot kérnek. Majd közli, neki is kellene egy új bicikli. Aztán elárulja, hogy nem tudja, lesz-e az esküvőből valami..., Dani annyira furcsa mostanában.
Sándor jelentést kénytelen írni a tűzrendészeti vizsgálatról. Misi jön, nem érti, mi szükség erre. Majd közli, hogy Zsóka vacsorával várja őket - ez olyan egyleti dolog lesz, mondja.
Stefi egy ruhaállványt állítgat össze, amikor kopogás nélkül beront hozzá Tamás. Elnézést jött kérni, jóvátételként segíteni akar neki. Segítség címén szétbarmolja azt is, amit Stefi már összerakott.
Kristóf és Dia leltároznak a boltban, Attila utasítására. Panna dühösen telefonál rá Kristófra, ott kellene lennie nála, hogy ne egyedül kelljen mindent intéznie. Közli, hogy el fog válni, elege van mindenből. Kristóf könyörög, beszéljék meg.
Megérkezik Attila és Mónika a házhoz, gyönyörű kovácsoltvas kapu, és emeleti korlátrácsok, stb. A fal is tiszta, frissen festett, az emeleti folyosón olyan lámpák, amelyek szállodához illenek, nem egy bérházhoz. elegáns már a lépcsőház is és a folyosók is.
Józsi mérgelődik, hogy neki kell megkeresni a "szőrmés macát". Majd Dani és Stefi kapcsolata a téma, Lali szerint nincs rendben minden. Szerinte Dani már nem is akarja annyira azt az esküvőt.
Zsóka főzőcskézik, jön Dani, ízlik neki a kaja. Zsóka elárulja, hogy vendégeket várnak. Majd a fiát faggatja, mi bántja. Dani panaszkodik Stefire, meg Tamásra, hogy a lány flörtöl a fiúval, meg elment vele Pestre, úgy, hogy nem szól neki előtte.
Zsóka a lány pártját fogja, biztos csak föl akarta magára hívni a figyelmet, és javasolja a fiának, hogy Törődjék többet Stefivel, kedveskedjék a lánynak, virággal, stb. Ne menjen bele valamiféle párbajba, hogy ki tud több új fiút/lányt fölszedni. Dani fogja az anyja virágját és elviszi Stefihez. Ő is váratlanul állít be Stefihez és döbbenten látja a menyasszonyánál Tamást. Leteszi a virágcserepet és pikírten megjegyzi, több sikert a lányhoz, mint ami neki volt, majd megy is. Stefi utána akarna szaladni, de tamás visszatartja, várja meg, amíg a fiú keresi.
Panna fogadja Attilát és Mónikát, aki odasúgja neki, hogy ők nem ismerik egymást! De a szerződésből kitűnik, hogy Panna vezetékneve is Szappanos, így Attila rájön, hogy Mónika megint becsapta, elhallgatta, hogy az öccséé volt a lakás. Utólag ezért is szemrehányást tesz neki.
Dani idegesen rohan el a Szappanos házba (avagy Jolikához, ezt nem sikerült megállapítanom) és Katával találkozik. A lány megpróbálja megnyugtatni és sétálni hívja a hóesésbe. Dani elmondja, hogy nem érti Stefi mit lát Tamásban, miért nem tud tőle megszabadulni. Váratlanul Gyömbért találják meg a bozótosban, úgy tűnik, hogy a ló megint megszökött. Hazaviszik és közben beszélgetnek.
Eközben Anikó hazaér, sikerült elintéznie a hitelt. Stefi ekkor közli, neki még dolga van és elrohan. Pont akkor állít be a lovardába, amikor Kata és Dani között kezdene elmélyülni a "beszélgetés".
Zsóka és Mihály vacsorája érdekesen alakul, Zsóka nekiesik a vendégeiknek, hogy elhallgatták előle a kapcsolatukat. Mihály hiába próbálja enyhíteni a feszültséget az állandó kínálgatással. Sándor is rászól Anikóra, hogy miattad veszítem el a barátaimat, mert te akartál titkolózni. Anikó a legidegesebb, mi közük van Zsókáéknak az ő dolgaikhoz? Anikó közli, hogy nem szégyenli ő Sándort, de mivel még ők sem tudták, hogy mennyire komoly a kapcsolatuk, ezért nem is akarták nyilvánosságra hozni.
Stefi és Dani megpróbálják megbeszélni a dolgukat, de a dolog vége ez esküvő lefújása és a szakítás lesz. Stefi közli, hogy elmegy, és Dani nem tartja vissza.
Tibi a vacsoránál megint undok a feleségével, mindenbe beleköt. Még Kata is rászól, hagyják már abba, fárasztó az állandó vitájuk. Jön Tamás, és ő is enni kér, közben Tibit faggatja, miért rosszkedvű, tán nem mennek jól a taxik? De kiderül, mi nyugtalanítja Tibit, másnap jön az ügyvédnő!
guess.who 2019 máj. 26. - 18:22:41 Előzmény Rojita
(3676/18017)
Szerintem Kristóf mostanában nem jutott el Pestre (vagy legalábbis nem egyedül), így nem volt alkalma próbálkozni és visszaesni, ráadásul utoljára nyert nagyon sokat, amivel szerintem az a hajtóerő szűnt meg, ami a vesztései után újabb és újabb próbálkozásra sarkallta. Elvégre a nagy nyereménnyel megmutatta, hogy jó a "kétpaklis trükk" (bármi legyen is az), azaz ő nem egy lúzer...
guess.who 2019 máj. 26. - 18:20:29 Előzmény svejci
(3675/18017)
Ez volt a cél, ti. hogy az ellenőrnő unszimpatikus legyen (szerintem a feladatot a színésznő tökéletesen megoldotta, éppen annyira volt fanyar és humortalan, hogy ettől állati vicces legyen, minden bunkósága ellenére), illetve nyilván azért lett Stefán éppen Kiss Anna Laura, mert róla eléggé elhihető, hogy a szépségét használja arra, hogy az ujja köré csavarjon minden értékelhető korú hímneműt. Csak aztán mikor Danival nem jött ez utóbb össze (hiszen Danit egy másik, Stefánnál nagypályásabb csavargató kapta el Kata személyében), akkor előjött a hisztis-önző-durva énje és hirtelen úgy képzelte, hogy neki mindig nagy szüksége volt Danira. :)
guess.who 2019 máj. 26. - 18:14:40 Előzmény svejci
(3674/18017)
Szerintem amíg nem történik meg az, amit egy-egy elszólásban elénk tárnak, addig nem kell átértékelni semmit: rengeteg ilyen van, amit mézesmadzagként elhúznak a nézők előtt, aztán ugyanazzal a lendülettel el is felejtik az egészet továbbvinni.

Tami visszahozása valószínűleg ugyanez a kategória: kitalálták Tomika szomorúsága ellen, megmozgatták kicsit vele Stefánt (elvégre mit műveltek Stefi ágyában, fényképpel dokumentáltan?!), de nemigen volt céljuk visszahozni a sorozatba valóságosan is Tamit, ahhoz nem volt elég fantáziájuk, hogy ezt a szálat megint meg kelljen írniuk. :)
guess.who 2019 máj. 26. - 18:11:33 Előzmény Rojita
(3673/18017)
No, azért nyaralni Tami jól tud, a Sohavégetnemérősben már egyszer nyaralt. :)
svejci 2019 máj. 25. - 12:29:01
(3672/18017)
ja, ja.. én is úgy emlékszem... , de, az sem lett tisztázva, hogy miért is...

Más..
Én július 3. hetén szabin leszek...
Gondoltam, hogy ha ráértek, és van kedvetek, gyertek le Tolnára, megláthatjátok, hogy milyen is egy "falu", milyen kocsmába járni...

Napraforgó.., a férjedet is szeretettel látom...
schweitzer@fastron.co.hu
schweitzer@tolna.net
Ezeken a címeken beszéljük meg a részleteket...
Négy főt el is tudok szállásolni...
Kocsival bárhogy, vonattal a 46-oson, BP-Sárbogárd-Baja vonalon lehet jönni...
Egyenlőre ennyi, várom a jelentkezőket...
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 11:54:33 4/10 Előzmény Rojita
(3671/18017)
Visszaadta, az egyik összefoglalómban írtam, csak nem tudom, hogy mikor.
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 11:53:18 4/10 Előzmény Rojita
(3670/18017)
Kristóf eléggé be volt tojva, amikor már nemcsak őt fenyegették, hanem a családját is. Panna csak azért leutazott ÖA-ba, hogy elmondja a fenyegető telefonokat, a kocsija kerekeinek kiszúrását, meg az ajtóba karcolt üzenetet. Aztán a behajtók hiába hívogatták Kristófot a mobilján, nem vette föl, erre elkezdték hívogatni a panziót. Így Kristóf után Attila is betojt, hisz neki is volt vaj a fején, bőven....

Aztán Panna beáldozta a lakását és kifizette Kristóf adósságait - mondjuk ezt nem tisztázták, hogy hogyan is tudott Mónika intézkedni a 6 millió átutalása iránt??? hisz nem az ő számlájára került a vételár, a 47 milla. Panna gondolom kifizette a bankot is, hisz hitelt vettek föl a felújításra, így kevesebb maradhatott meg neki 40 milliónál.

Kristóf a fellegekben jár, hogy már nincs adóssága, de pénze még mindig semmi, mert csak a külön fuvarért kapott Attilától valamennyit, a közértben nem dolgozik olyan régen, hogy fizetést kaphatott volna. Mennyi pénz lehetett a zsebében? 20 ezer ft, talán 30 ? És máris elindult a kaszinóba játszani.

Mi lenne, ha megkapná a 102 milliót? Gondolom rögtön belevágna egy kockázatos vállalkozásba, és közben megint játszogatna a különböző kártyabarlangokban.
Vajon hány ilyen kaszinó, kártyabarlang van Budapesten? És hányban ismerik már Kristófot?
7/10
Rojita 2019 máj. 25. - 11:46:50 7/10 Előzmény napraforgó
(3669/18017)
Mónika visszaadta Tibi útlevelét?
(Olyan pörgés volt, - erre én sem emlékszem.)
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 11:34:13 4/10 Előzmény svejci
(3668/18017)
Az útlevéllel a PM választásnál Mónika megpóbálta megzsarolni Tibit - hogy milyen rendetlen, még ezt is elveszítette, de Tibi visszavágott, plénum előtt vádolta meg Mónikát, hogy betört hozzá és elrabolta.
Aztán egyszer visszaadta Tibinek, de nem emlékszem, hogy mikor és milyen körülmények között.
7/10
Rojita 2019 máj. 25. - 11:21:08 7/10 Előzmény svejci
(3667/18017)
"A Kristóf meg egy igazi lúzer kártyafüggő..... (de, aztán, hogy megváltozik)"

Kristóf számomra még nem "tiszta". Most nagyon megijesztették, kicsúszott alóla a föld. Látja, h miatta vesztették el értékes lakásukat és adóssága miatt felesége, gyereke élete is veszélybe került. Mindent megígér, h megváltozik. De, - kérdés, h be tudja-e tartani az ígéretét? Az az igazság, h most pénze sincs. De mi lesz, ha egy nagyobb összeghez jut? Ha lesz pénz is az örökségből? Nem támad fel benne megint a vágy, h megduplázza a pénzét? Ez a játékszenvedély betegség. Lehet ebből kigyógyulni?
Ugyanakkor jó jel, h (eddig) nem akart újból játszani kis pénzből, hitelre, majd "megadomra." (Emlékeztek, az elején, még a cipőjét is elkártyázta a kocsmában.) Most meg eddig nem nyúlt a kisbolt napi bevételéhez. Egy függő embernek minden pénz közelsége nagy kihívás.
De meddig bírja?
svejci 2019 máj. 25. - 07:18:23
(3666/18017)
Tényleg! Az útlevéllel mi is lett?

Nekem nagyon unszimpatikus volt a múltkor is, meg most is ez az ellenőr nő....
Nagyon látszik, hogy direkt jött, és tudta, hogy be fogja zárni az egységet.....

Hát igen! Stefikénk egy igen csak szélcsap egy kislány.....

A Kristóf meg egy igazi lúzer kártyafüggő..... (de, aztán, hogy megváltozik... ez azért érdekes...)
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 06:00:17 4/10
(3665/18017)
A két kopasz közül, a magasabbik nagyon megnézte Tibit, és lehet mondani, hogy a kopaszsága, a szakálla nagyon hasonlított rá. Talán ez adta az ötletet Tibi útlevelének ellopásához ??? egy kisméretű vacak fényképen még akár hasonlíthatnak is egymáshoz....
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 05:16:20 4/10
(3664/18017)
Nekem úgy tűnik,hogy Dani pontosan tudja, hogy Stefi mindig játszmázik. Nagyon is tetszik neki, hogy a férfiak veszkődnek érte, és talán kevésbé érdekli a nyugodt, szolíd élet.
Stefi hagyja a fiúkat elfajulni egy darabig, aztán az utolsó pillanatban visszakozik, eljátszva a szende szüzet. Most is felvillantotta a gödröcskés mosolyát, amikor Lali rányitott. Józsi kevésbé volt szégyenlős, mint dani, ő végignézte az ablakon át a fürdős műsort és csak akkor nyitott be, amikor már Stefin köntös volt és a fején törülköző.
Valahogy úgy érzem, hogy Stefi még egyáltalán nem érett meg a házasságra. Sőt, nagyon is ravasz kis macska, lehet, hogy sohasem lesz képes olyan odaadó kis feleség lenni, mint amilyet Zsóka várna. Hogy főzzön finomakat és tartsa rendben az urát. Valahogy sokkal inkább el tudnám képzelni egy gazdag pasi kiscicájának....
4/10
napraforgó 2019 máj. 24. - 19:59:25 4/10
(3663/18017)
Munkások jönnek a kocsmába, reggelizni szeretnének. Ekkor állít be az ellenőrnő, végigvizsgál minden kaját, engedélyt, és kideríti, hogy a debreceni szavatossága az előző nap lejárt. Kifogásolja a hűtőt, és mindenbe beleköt, még patkányt is vél hallani, pedig csak valaki be akart volna jönni a kocsmába. Bezáratja a kocsmát. Átadja az ellenőrzésről felvett jkv-t és 3 millió Ft. bírságot szab ki.
Kristóf és Tomi a konyhaablak előtt kajálnak és közben röhögve nézik, hogy Tibi edzeni próbál az udvaron. Tomi jelzi, hogy összepakolt a lakásban, de Kristóf vigyázzon a kék dobozával, amiben a szexjátékait tartja. Vali mosogatni küldi a fiúkat.
Mónika és Attila is huzakodnak a panzióban a reggelinél, Attila még nem tudta megemészteni a zaklató telefonokat, meg a bombariadót. Mérges azért is, mert szerinte a lakás, amit rásózott, le van lakva. Szerinte Mónika találta ki a telefonbetyárkodást. Mónika javasolja, hogy hívja ki a rendőröket.
Stefi az ablak előtt egy fél kád habfürdőben ül és Diával beszélget a kifestett pesti lányokról, meg a Tamás haverjairól. Most már elbagatelizálja Tamás nyomulását, azt, ami miatt előző nap sírva telefonált rá Diára. Rányit Lali, a Danit keresi. A lány útbaigazítja, de igazából tetszik neki, hogy ilyen frivol helyzetben találta a fiú. Később Józsi is bekopog, ő is danit keresi, de megjegyzi, hogy az ablakból mindent látni....
Kata segít Jolikának feltenni a (nyilván kimosott) függönyöket. Jolika rákérdez, hogy kata miért nem dolgozik. Kata elmondja, mit tett Robi, mit tett az apja és a járási kórházba miért nem tud elhelyezkedni. Jolika szerint itt helyben kellene valami rendelőt nyitnia, az ő házában. Kata kineveti, ahhoz túl sok minden kellene.
Attila rátelefonál valakire és odarendeli a faluba. Sürgős és fontos. Csak ne a panzió előtt álljanak meg, mondja.
Kristófnak jókedve van, meg akarja ünnepelni, hogy kifizette a tartozását, hívja Tomit, menjenek fel Pestre mulatni. Beállítanak Mónikához, hogy elkérjék a kocsiját. Mónika nem akarja odaadni, de csak meggyőzik.
Tibi megint tahó, bunkóbb a jól megszokottnál. Nagyon durván beszólogat Valinak, aki egészen megdöbben a viselkedésén. Rászól Tibire, aki erre megsértődik és elmegy hazulról.
Kata elgondolkodik Joli néni ajánlatán és tervezgeti, hogyan lehetne kialakítani egy egészségügyi központot a házban. Kellene egy vizsgáló, meg egy fogadótér, abba egy asztal Jolikának, aki a recepciós lenne, fogadná a telefonokat és megbeszélné a páciensekkel a vizsgálati időket.
Anikó rátör Attilára, meggyanúsítja, hogy ő küldte rá az ellenőrt. Már sokszor fenyegetőzött ezzel. Anikó azt akarja, hogy Attila fizesse ki a bírságát, de Attila közli, semmi köze az ellenőrzéshez.
Dani fát vág, jön Stefi, beszélgetni szeretne vele. de dani nem akar beszélgetni. Stefi azt állíta, hogy az a két fiú a plázában hazudott, ők csak összefutottak Tamással, de nem volt semmi. Dani nem hiszi, legközelebb hazudj ügyesebben, mondja.
Tibi megjelenik a kocsmánál, csodálkozva látja, hogy zárva van. Hátramegy, de a raktárajtó is zárva van. Erre fölmegy a lakásba, de nincs otthon senki. Hazajön Stefi, halálra rémül tőle. Tibi megpróbál barátságos lenni, de nem áll jól neki a mosoly. Próbál arról beszélni a lánynak, hogy Ancsikával régről ismerik egymást, valaha jóban voltak.
Stefi telefonon keresgéli Anikót, de a nő nem veszi föl. Megérkezik Anikó és csodálkozik, mit keres Tibi fönn a lakásban. Anikó a hátsó ajtón bevezeti Tibit a kocsmába, azt elfelejtette leplombálni az ellenőr. Tibi érdeklődik, miért kereste, mire Anikó közli, hogy meg akarta köszönni, hogy megvédte a múltkor a két suhanctól. Megkínálja Tibit egy sörrel , de a férfi poharát ügyesen kicseréli, miután ivott belőle.
Vali elkeseredetten súrolja a konyhapultot. Kata irogat valamit és beszélgetnek. Kiderül, hogy az anyja tudott az apja machinációjáról. Erre Kata megsértődik és odaveti, megérdemlitek egymást.
Vali elkeseredetten megy a lánya után, ne tartsanak haragot. Így is nehezen viseli Tibi rossz természetét. A lánya biztatja, menjen el valahová, kapcsolódjon ki, pl. menjen fel Pestre a régi munkatársait meglátogatni. Vali kifogásokat keres, Tibinek főzni kell, stb. Kata szerint egyszer ehet előző napi maradékot is.
Két kopasz ürge állít be, Attilát keresik. Tibi velük is hepciáskodik, de a két pofa inkább elmegy, nem bonyolódnak vitába. A kopaszok megtalálták Attilát, aki beszél nekik a bombariadóról, meg arról, hogy kénytelen a rendőrséget értesíteni. Majd rábíz egy nagy kartondobozt a két kopaszra némi pénz kíséretében, és kéri, nagyon vigyázzanak rá.
Megjönnek a rendőrök, csodálkoznak, hogy miért csak egy nappal később tett bejelentést.
Kristóf és Tamás megérkeznek a klubba, Kristóf nagyon belelendül a játékba, Tamás meg a pincérlányt próbálja fűzni. Kristóf eleinte nyer, elég sokat, de utána mident elbukik, 750 ezer Ft adósságot csinált.
Anikó újra elmegy a pesti laborba és ledja Tibi poharát vizsgálatra.
A rendőrök elmennek, nem találtak semmit, csak Attila szexi alsógatyáit.
7/10
Rojita 2019 máj. 24. - 13:37:21 7/10 Előzmény napraforgó
(3662/18017)
"Tamara... akkor az ő szálát is félbehagyták. Legutóbb ugye azt tudtuk meg, hogy jön haza, Tamás a fellegekben volt. De Tamara azóta sem érkezett meg, csak nem úszva jön?"

Ezt április végén lebegtették be (sajnos), de azóta ismételnek. Valszeg az új rész elején fog megérkezni. Aztán, ha addig nyár is lesz, Démonka ledobja majd a textilt teljesen, vagy részben, h a ffi nézőknek kedvezzenek.
1/10
janderka 2019 máj. 24. - 11:03:08 1/10 Előzmény svejci
(3661/18017)
Pont ezért furcsa és elfogadhatatlan mindaz, amit a többi "elszólással" tettek a készítők.
Hiszen ahogy Anikó nővérből anyává alakulása az arra utaló jeleknek megfelelően (ráadásul viszonylag hamar) bekövetkezett, addig a legtöbb egyéb helyütt elpötyögtetett utalás csak elszállt a légben.
svejci 2019 máj. 24. - 10:13:31 Előzmény napraforgó
(3660/18017)
Hát igen...
Vannak ezek az ilyen, és hasonló elszólások, csak mosolygunk, és ez lesz az igaz.... :)
A tegnapi részben is volt, amikor Tibi mondta, hogy szép lesz a Stefi azokban a ruhákban, kár, hogy az apja nem láthatja benne....

Lehet, Jolika beszólásait is át kellene értékelnünk? Ki tudja.....
4/10
napraforgó 2019 máj. 24. - 08:06:54 4/10 Előzmény svejci
(3659/18017)
"Amikor Moónika beszélt a fiával, és olvasta fel a levelet, Tamáska örült is, hogy jön az ügyvédnő, meg hogy milyen jó nő is igazából, akkor volt egy jó beszólása az anyjának. "anyád lehetne..., sőt nagyanyád is....." (ezen akkor még mosolyogtunk, de ugye végül kiderült, hogy tényleg az... "

Mónika beszólása kicsit vicces volt és nagyon rosszindulatú. Mert az ügyvédnő szemre pont Mónika korosztálya (na és a két színésznő is kb. hasonló korú), úgyhogy ez a "nagyanyád" beszólás túlzás volt.
Persze a végén úgy tűnt, hogy Gittácska mégis az unokák mostahanagyanyja lett, már ha van egyáltalán ilyen kategória.
De akkor meg Tibi, aki kb 15 évvel idősebb nála a mostohafia?
4/10
napraforgó 2019 máj. 24. - 03:59:12 4/10
(3658/18017)
Ha már szóba került Tamara a kárászi látogatás kapcsán, akkor az ő szálát is félbehagyták. Legutóbb ugye azt tudtuk meg, hogy jön haza, Tamás a fellegekben volt. De Tamara azóta sem érkezett meg, csak nem úszva jön?
Ha Tami a legközelebbi kikötőben kiszállt - és egy utasszállító hajó sok kikötőt érint, hisz ott pont az a cél, hogy az utasok sok országot érintsenek, sok tájat megismerhessenek (lásd az Álomhajó sorozat). Ha Tami kiszáll és repülőre ül, már rég haza kellett volna érnie.