4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 21:14:54 4/10
(6310/18030)

Zsóka és Misi ásóval várja Sanyit, aki kora reggel szintén ásóval jön. Zsóka bosszúból gödröt akar ásatni a Szappanos ház kocsibeállója elé. Sanyi nem akarja, hogy a Stefike szép új autója megsérüljön, ezért inkább a kiskapu, a személybejáró elé ássák a gödröt.
Tibi kora reggel morog, mert nem akarnak vele focizni a többiek. De ő új csapatot szervez, csupa farkasokat. pl. a Tomikát.Vali a szemét forgatja, Tomika még nem tett egy hirtelen mozdulatot sem.
Mónikát is hajnalban ébreszti Józsi, eljött a cuccaiért, hazaköltözik. Megvádolja, hogy a nő hazudik neki. Rákérdez, hogy valóban övé-e a panzió fele. Mónika nem tagadja,erre Józsi elmegy, őt itt kifosztották, hazudtak neki hetekig, stb.
Tibi csendesiti Valit, aki reggelit készit, nem akarja, hogy fölébressze Stefit. Vali közli, Stefinek mennie kell. Stefi már fölébredt és hallja a vitát. Tibi el akar menni focizni, de beleesik a gödörbe. Renátó jön, őt kéri, hogy húzza ki. Renátó fölemlegeti az osztrák utat, azzal még tartozik. Tibi meghivja, focizzon az ő csapatában, gólonként fizet neki egy ezrest.
Icuka kérdi Józsit hová utazik a táskáival. Józsi elmondja neki, hogy kisemmiték, átverték, hazudtak neki. Icuka is jobban tenné, ha menekülne innen. De Icuka közli, nincs más munkalehetősége az ő korában.

Tibi a Posta előtt találkozik Szlávennel, őt is meghivja a focicsapatába. Ezt követően Kristófot kapacitálja.
Vali szól Stefinek, hogy rakja el a ruháit a száritóról, erre Stefi közli, hogy elmegy,nem leszútban, mert itt minden a Katáé.
Icuka elmondja Subicznak, hogy Tibi focicsapatot szervez ellene.
Kata Pollival beszél, nem tudja elérni a főorvosnőt. Polli figyelmezteti, az a nő aljas, mindenre képes, vigyázzon vele. Kata közli, tud vigyázni magára.
Subicz elmegy Sanyihoz barátkozni, mesél a focicsapatáról, meg a mocsok Szappanos Tibi, aki ellencsapatot szervez . Subicz hivja, még emlékszik, jól játszott anno. Misit is meg kell hivni.
Szláven bemegy a kocsmába, Diával édeleg, elmondja, hogy ő is focizni fog.
Zsóka megtudja, hogy Sanyi focizni fog, erre ráparancsol Misire, őneki is menni kell,sőt a fiának is.
Subicz és Tibi összetalálkoznak, szájalnak kicsit, majd megállapodnak egy meccsben.

Misi összetalálkozik Danival, közli vele, hogy focizniuk kell. Daninak nem akaródzik, de aztán csak belemegy. Hiv a Subiczcal focizni. Dani meggyőzi, igy Józsit is, de ő nem akar. Dani szerint igy legálisan lerúghatná. Erre Józsi is beáll a csapatba.
Subicz fényezi magát a kocsmában, felvirágoztatja a falut, mindenki jöjjön focizni, meg szurkolni.
Subicz pompomlányokat is keres, Margitka és Lujzi ajánlkozik.
Dia látja, hogy az apja is focizni megy, megörül, de ahztán kiderül, hogy az apja és a szerelme nem egy csapatban jéétszik.
Tinbi megkezdi az edzést a házuk udvarán. Subiczék meg a műfüvön a kocsma mögött.
Szláven vikizi Renátót, Tomika lemegy fekvőtámaszba, de feljönni már nem tud.
Margit és Lujza a kisbolt elé kitett háztartási eszközökből válogatnak a pomponos táncikához.
Az Apáti Bulls gyönyörű egyenmezben vonulnak be, a Bull Fighters meg csak atlétában, gatyában.
megkezdődik a meccs, zsoca a bitó, rendszeresen a Subicz csapat ellen fúj, aki ezért ideges lesz. Józsi valóban belerúg a polgiba, álszentül elnézést kér.
A nézőtéren előbb Dia vész össze Olgával, aztán a pályán a hölgyeiket védelmező Szláven és Reni
kezdenek el verekedni. Aztán beszáll a Sztojka család és a falu egész lakossága.
A "meccs" után Olga megkeresi Szlávent a kutyaóljában, hizeleg neki, de Szláven elküldi. Odaadja neki a Mária szobrot., ne is lássalak többet ...
Icuka elmeséli Mónikának, hgy a panzió összes kötszerét elhasználták a meccs végén. Mónika megkérdi, ki nyert? Hát senki, válaszol Icuka. De a Józsi meg a maga fia csúnyán összeverekedtek.
Olga jön, karjában a zsák a szoborral és közli, hogy másnaptól 2 hét szabadságra megy.
7/10
macsek1121 2019 szept. 20. - 20:20:10 7/10 Előzmény napraforgó
(6309/18030)
Lehetett volna strandra vinni a gyereket, esetleg egy tavacska mellé, netán egy vadasparkba... lehet, hogy el is vitte, csakhogy mindent nem mutatnak a sorozatban. Mert ha csupa ilyen "izgalmas" epizódból állna, nem nézné senki - hiszen ez a sorozat alapvetően az intrikákról, a kisebb harcokról szól. Valakik régebben felvetették, hogy pl. miért nem szerveznek iskolabuszt (!) a falu többi gyerekének, miért nem mutatják, hogy hogy gazdálkodnak a falubeliek (a sorozat a drága örökösökről szól, nem a falu életéről), és hogy milyen furcsa, hogy még egyszer sem mutatták, hogy pl. Vali hol vásárol, vajon honnan szerzi be a húst. Avagy: vajon hogyan jutnak készpénzhez, mert nem hangzott el, hogy hol lehet a legközelebbi ATM, miért nem ültetnek paradicsomot, miért nem szerveznek kézműves szakkört stb, stb, stb. Hát...ezek a teljesen mellékes és dögunalmas részletek miért lényegesek a sztori szempontjából? Tulképp azon is felháborodhatnánk, hogy ott a faluban senki nem mos fogat reggel-este. Merthogy azt sem mutatják, akkor vajon tényleg nem mosnak? Pedig ez is majdnem olyan érdekfeszítő lenne :) Megvitathatnák például a különböző fogkrém márkákat, azok ár-érték arányait és figyelgethetnék, éppen hol melyik akciós. Lehet, hogy ez most egy kicsit túlzásnak tűnik, de nem az. Mert ha ennyire a hétköznapokról szólna a történet, a nézettség igen hamar elkezdene konvergálni a nullához.
1/10
janderka 2019 szept. 20. - 20:01:32 1/10 Előzmény napraforgó
(6308/18030)
Subicz egy nagy kosszal és bűzzel járó fröccsöntő műhelyt akarna a pincében/mosókonyhában kialakítani, ahol a felpörgő kacsintós pénztárca biznisz egyre növekvő készletigényét szeretné - saját szakállra persze - kielégíteni. Ennek érdekében a környék összes tejeszsacskójára és kefíres flakonjára rá akarja tenni a kezét. Ebben az sem tántorítja el, ha azokban még ott lötyög a friss tejtermék.
A fröccsöntő üzem beindítását azonban házmester Tibink nem hagyja annyiban, és lábát a nyakába szedve próbálja meg az éjj leple alatt lebuktatni a zacskótolvaj műanyaggyárost. A kapun kilépve azonban óvatlanul épp a Kisstáció utcába csikorgó radiálgumikkal beforduló Stefi lánya által vezetett Merkúr telepi ezerkecske elé lép, minekutána a hebrencs szőkeség már nem tudja elkerülni a bekövetkező ütközést. Tibi - megboldogult apjához hasonlóan - esetlenül terülne el az kocsi fényszórói által bevilágított esőásztatta flaszteren. Ám mielőtt kopasz koponyája földet érne, megszólal ökorapáti felesége hanyagul beállított duplacsengős vekkerórája, amely felriasztja őt időugrató (rém)álmából.
amira_daa 2019 szept. 20. - 19:35:48 Előzmény napraforgó
(6307/18030)
amugy egy napos strandra is elmehetnének a közelbe igy akkor tudtak volna picit pihenni mert a balatonbol sokat ne láttunk. meg hát a Szappanoséknak kellett volna menniük nem?
4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 19:18:09 4/10
(6306/18030)
És mindez lehetne Tibi álma, rémálma.
Pince helyett lehetne akár egy mosókonyha, amit Tibi azért akar megszerezni, hogy hozzácsapja 2 szobás, komfortos, udvarra néző lakásához. A kerületszépitő egyesület ellenérdekelt fél, mert irodának akarják használni, sőt ez lenne az egyesület székhelye. És mindkettőjük szándékát keresztül húzza Maunika, a kerületi IKV osztályvezetője, mert már kapott egy csomó csúszópénzt, ezért egy bizonyos Subicznak akarja kiutalni, aki valami homályos és illegális tevékenységet akar ott folytatni, valami legális fedőtevékenység látszata mellett.
Valami frappáns befejezés kellene, mi riasztja fel Tibit a rémálmából, pl. éjnek évadján megérkezik az ügyvédnő, esetleg hozhat magával egy újabb videót Kálmán bácsitól.
1/10
janderka 2019 szept. 20. - 18:55:33 1/10 Előzmény Rojita
(6305/18030)
Nem annyira vicces, inkább amolyan időgépes ötletem volt a 70-es 80-es évek fordulójának gangos bérházába átteni egy álom-nap erejéig a sztorit - amiről a tavalyi (vagyis hogy a korábbi) évadban meséltem. Szerintem tök jó lehetne (Kicsit Fejes Endrés, kicsit Szakonyis, Dánieles, Szálka hal nélkül-is, Égigérő fűves lenne - no mert épp ezekből sikerült akkortájt táplálkoznom).


[i]Mi volna, ha a mi jó öreg Szappanos családunk tagjai valami váratlan ökörapáti vihar következtében a faluból hirtelen egy bérházba csöppenve egyszercsak visszarepülnének az időben úgy 35-40 évet, és történetük pár epizód erejéig egy körgangos pesti bérházban folytatódna. Egy bérházban, ahol a harc ezúttal egy Poldi bácsitól megörökölt szenespince bérleti jogáért folyna, melyet a házat egykoron építtető Gróf Szappanosch Kleofás báró deklasszált fia, Szappanos Béla Kálmán hagy rá arra, aki kibírja röhögés nélkül a róluk szóló televíziós hangjáték rajongóklubja leg grafománabb tagjainak sületlenségeit.
Ki mi lenne ebben a furcsa régi/új világban?

Tibi a tapló házmester (buszosatléta, Kőbányai Világos). Mellette Vali a Jégbüfé sztárja.
Lányuk, Kata a kerületi SZTK szépreményű szemész asszisztense.
Kristóf a szomszéd utcában lakó anyagbeszerző – és családkája.
A sötét ügyek tudója és vivője Vörös Zoli, Merkúrtelep vezető.
Mónika a dörzsölt IKV osztályvezető és renitenssége miatt a divattervező iskolából kicsapott fiacskája Tomi.

Az ellenoldalon a Kerületszépítő Egyesület tagjai és családtagjai állnának, akiknek alapvető érdekük megszerezni a Szappanos família elől a valamikori pincét, hogy ott rendezhessék be állandó irodájukat.

Sanyi a körzeti megbízott (de nem Hajdú Steve által életre keltve).
Lánya, Dia a Fodrász Ktsz helyi fiúk által imádott hajbemosója és fia, Lali állatkerti patásállat gondozó.
Józsi géplakatos, a Marógépgyár üzemi beatzenekarának komolyzenei ambíciókat dédelgető gitárosa.
Misi a Csatornatisztító Vállalat főosztályvezetője és postás neje Zsóka.
Dani fiuk, az Erdért ambiciózus instruktora.
Valamint Anikó, a 4672. sz. ITALBOLT gebinese, és stewardess álmokat kergető testvére/lánya Stefi.
Majd’ elfelejtettem Szlávent. Bár kissé furcsa szerzet, a bérházi környezetbe beleférhet ő is, a maga "lapaj majom" karakterével. Ezúttal azonban nem postás lenne, hanem lámpagyári üvegfúvó (valahogy ez a figura jut róla eszembe, ha ránézek). Viszont hogy kavarhasson a lakók között, ő lenne a kerületi tömbbizalmi szabadidős lótifutija is.
És még sokan mások... [/i]
4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 17:21:32 4/10
(6304/18030)
Mostanában alig látható az ügyvédnő, és Kristóf családi élete is szünetel. Az egy dolog, hogy nem akarja látni Pannát, de a lányát miért nem látogatja, miért nem hozza le a faluba. Sajnos elcseszték az időszámitást, mert lehetett volna tavaszi szünet, most meg nyári szünet, csinálhatott volna programokat Szofival. Hisz még az ügyvédnő is elvitte a fiúkat "kirándulni", hogy Tibi feltúrhassa a szobáját.
Lehetett volna strandra vinni a gyereket, vagy valami természetes tavacska mellé. Pajkaszegnek van tava, miért ne lehetne egy ilyen ÖA-tól nem túl messze? Elvégre nem tilos kimozdulni a faluból, csak be kell tartani a 12 órát. Megnézhették volna a budakeszi vadasparkot is, stb.
4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 17:05:46 4/10
(6303/18030)
Láttátok, hogy Szőkelibus mindig az útban fekszik, alig semmi kis fürdőruciban, kis köntöskében?
Mikor Tibi és Vali veszekedett, akkor a kerités előtt napozott kalapban, majd betette a fülhallgatót a fülébe. Tegnap a kerti budi előtt napozott, miközben Tibi "focizott" és a budit rugdalta. Ott is Tibi orditására vette ki a füléből a füldugót. Aztán kisvártatva odabenn a fotelban terpeszkedett, lábát fölrakva, mig Vali állva vasalt mellette.
Gyanitom, hogy Valinak nagyon a bögyébe van a semmittevő kis liba, úgyhogy biztos kirakja a szűrét.
Az egyik tartalomismertetőben jelzik, hogy a panzióba különleges vendég érkezik. Úgy gondolom, hogy Stefike lesz az, miután Vali elzavarta. És Mónika igyekszik a kedvében járni, irja a másik ismertető, naná, hisz ő pénzes vendég, jól meg lehet kopasztani.
4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 16:53:30 4/10 Előzmény luci87
(6302/18030)
És még valami, ugye senki sem sietett leleplezni magát a felhivásodra. Én legalább válaszoltam.
4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 16:48:14 4/10 Előzmény luci87
(6301/18030)
Hangyányit sem háborodtam fel az ötleteden, de a nickek pont azért vannak, hogy ne lehessen tudni, ki van mögötte. Attól, hogy nem pártolom az ötleted, még egyáltalán nem vagyok kiakadva.
Az pedig, hogy kielemezgetjük a történéseket, szerintem nem szőrszálhasogatás, csak egy kollektiv agyalás.
Sokszor tapasztaltuk, hogy néhány jó ötletünket megvalósitották, néhány hibát, bakit, amit észrevettünk, kijavitottak, vagyis nem feltétlenül öncélú ez az agyalgatás.
4/10
luci87 2019 szept. 20. - 16:28:33 4/10 Előzmény napraforgó
(6300/18030)
Nem haragszom,de nem ertem miert kell ezen igy felhaborodni,semmi hatso szandek nem volt bennem,nyomozgatni se akarok senki utan,nem tudom,miert gondolod ezt rolam.
Na mindegy is,nem zavarom itt tobbet a jol osszeszokott nickeket,tovabbi jo szorszalhasogatast,es kielemezgetest nektek.
1/10
janderka 2019 szept. 20. - 16:16:19 1/10 Előzmény Rojita
(6299/18030)
No, majd este megpróbálok valamit kitalálni :)
7/10
Rojita 2019 szept. 20. - 15:56:47 7/10 Előzmény janderka
(6298/18030)
Nagyon jó ötleteid vannak. Írd meg, ami még eszedbe jut. Sztem előhívják.
Kálloyra emlékszem, a parasztbátyót megkeresem.
Sztem, akármilyen sokan is írják a storyt, lefáradnak a részletekben.
Minden ötletre szükségük van.
1/10
janderka 2019 szept. 20. - 15:47:52 1/10
(6297/18030)
Nem ez a szakmám, és most valahogy az ihlet sem fog el úgy, mint az első évadnál. De már kitalált szituációk adaptálása megoldás lehetne. Csak figyelni kell, nehogy visszájára forduljon és utánlövésnek érezzék a nézők.
De jöhetne pl a Vasvári Emese által egyébként kiválóan megformált szigorú ellenőr után/helyett egy balfék is (mint anno Kálloy Molnár Péter volt az Üvegtigrisben), akit agyonszívatna a Dia/Anikó páros.
Vagy szerepelhetne többet a Lippai László féle állattenyésztő parasztbátyó is. Gunyoros tréfákkal üldözve a pesti hülyéket.
De biztos számos vígjátéki fordulat, humorforrás és poénelem kavarog a kollektív film- és színháztörténet ötlettár archívumában. Csak okosan kellene belőle meríteni. Én - bevallom - ehhez nem vagyok elég tájékozott.
7/10
Rojita 2019 szept. 20. - 15:23:14 7/10 Előzmény janderka
(6296/18030)
De tényleg. Megcsinálják.
7/10
Rojita 2019 szept. 20. - 15:22:30 7/10 Előzmény janderka
(6295/18030)
Úgy érted, alapszituáció= kényszerű összezárás egy kis faluban. Most kellenének a helyzetkomikumok és verbális viccek. Próbálkoznak.
Adjál Nekik ötleteket.
1/10
janderka 2019 szept. 20. - 15:15:19 1/10 Előzmény napraforgó
(6294/18030)
Ez az egész hajós/drogos téma tök nagy baromság szerintem. Én offolnám azonnal. Ez nem egy ezer éve forgó szappanopera, ahol a fennmaradás egyedüli kényszerpályája, ha mindenki lotyóvá, stricivé, drogügynökké - vagy ezek áldozatává - válik, mert 15-20 év alatt már megtörtént minden mindenkivel (lásd JR & BK). Itt jópofán adott lehetne egy érdekes alapszituáció és az abból fakasztható egymásnak feszülés - ármány és taktika, rengeteg verbális és helyzetkomikummal. Ezzel szemben mindenki csak szenved, nyűglődik, ad hoc teng-leng az ötlettelen írók miatt.
7/10
Rojita 2019 szept. 20. - 14:50:42 7/10
(6293/18030)
Igen. Balesetveszélyes egy drogbáró barátnőjének lenni.
4/10
napraforgó 2019 szept. 20. - 14:31:06 4/10 Előzmény Rojita
(6292/18030)
Ha tényleg a maffia takaritója, bérgyilkosa a Juan, akkor inkább a második eset a valószinűbb. Szerintem nem mond el a lány semmit.
- Átadtad a csomagot?
- Igen át.
- rendben ment minden?
- ja, persze.
Kb. ennyi lesz a beszámoló. És aztán majd elválik, hogy ezek után megtartja-e Juán Özikét, vagy sem. Könnyen lehet, hogy egy éjszaka majd beleszédül a tengerbe.
7/10
Rojita 2019 szept. 20. - 14:22:37 7/10 Előzmény napraforgó
(6291/18030)
Persze, szabadságra jött a lány a hajóról. Mellesleg elvállalta barátjának a csempészést.
De lehet, h már felmondott a hajón és már a báró pénzeli. Akkor megkeresi a pénzeszsákot, elmondja, h lebukott, aztán a báró vagy hazaviszi magával, vagy megszabadul a lánytól.
Szabadon választott.