4/10
napraforgó 2019 okt. 09. - 21:20:56 4/10
(7384/18024)
41. rész
Tibi dekázik az udvaron, jön Vali egy piros pólóval, amit rá akar próbálni és közben szóba hozza, adjon a játékosainak fizetést. Tibi morog, ki beszélte tele a fejét. Vali jelzi, hogy ne lepődjön meg, ha a focistái nem akarnak majd játszani. Tibi szerint még nekik kéne fizetni őneki, amiért focistát csinált belőlük. Tibi morog, mi vagy te Vali, szakszervezeti bizalmi?
Mónika felhivja Nándit, beszélnie kéne vele, megy Pestre. Nándi közli, nem ér rá. Móni csak 5 percet kér, Nándi ebbe belemegy.
Dani pár új srácot vett fel, Renátó igazgatja el őket, mit kell csinálniuk. Józsi jön, nem érti, mi van itt, ő még a múlt havi fizuját sem kapta meg. Vajon honnan van Daninak pénze a felújitásra? Renit ez nem érdekli, amig őt kifizetik. Szerinte kéne egy kocsiszin is és be kéne szerezniük egy hintót, a túristákat körbekocsikáztatni
Zsóka jön Subiczhoz. Terve van, hogy tudnák Sz. Tibit eltávolitani a faluból. A kulcsszó a foci! Itt az idő, hogy a polgi revansot vegyen a vereségért.

Mónika odaér Nándihoz, kényes az ügy, nem akarta telefonon elmondani. Elmeséli a szobrászt és azt, hogy mit mondott Kristófról. Mutatja, hogy Kristóffal egy napon 2 fiúgyermek született, őket kéne lenyomozni. Nándi közli,hogy ez több idő, mert egyszerű civilekről nincsenek adataik, csak bűnözőkről.
Dia panaszkodik Anikónak, hogy milyen rosszul sült el Stefi látogatása. Majd Diának feltűnik, hogy Krisztián eltűnt. Elment Kárásziba, valamit intézni. Sándor nem jött el, hogy beszéljen vele, hiába kérte Dia.
Nándi elmondja, hogy Tamara férjhezment a drogbáró vőlegényéhez. Viszont Olga 5 napja visszajött Mo-ra. Telefont cserélt és eltűnt. Nándi már épp udvarolni kezdett Móninak, amikor megérkezett az új felesége. Az asszonyok rögtön civakodni kezdenek. Aztán Móni távozott.
Icuka kihallgatja Subiczot és Zsókát. Holnap meccsük lesz Kárásziban, Tibit valahogy ott kéne tartani Kárásziban. Subicz "olyan" lányokra gondol, de Zsóka nem, ő arra gondolt, hogy esetleg rázáródhatna az öltöző ajtaja.... A lényeg, hogy kifusson a 12 órából.

Tibi lerohan Kristófhoz a kisboltba, nehezményezi, hogy telibeszélték a Vali fejét. Kristóf közli, hogy ő 37 éves(!) neki meg kell élnie. Ha Tibi nem fizet, nem játszik. Tibi figyelmezteti, hogy az ő jóvoltából várományosa még az örökségnek, ezt ne felejtse el.
Icuka elmondja Attilának, hogy mit hallott, és egyben kis fizetéskiegészitést kér. Attila nem túl szivesen nyúl a zsebébe.
Renátó és Józsi valami munkát javasolnak Daninak, de ő közli, hogy ők csak a lovakkal foglalkozzanak, az istállókkal majd a megbizott brigád foglalkozik.
Zsóka zumbázni hivja Misit, aki kihagyná. Aztán azt mondja, hogy inkább otthon zumbázzanak a hálószobában. Zsóka közli, hogy ha nem jön, otthon sem lesz zumbázás. Misi megy. A focipályán megkezdődik a zumbázás. Elöl a nők, hátul a férfiak. Zsoca és Misi állandóan összeakad. De Benedek nagyon ügyes, táncba kezd Erzsikével.

Babika megtalálja a lánya naplóját.
Tibi jön Renátóhoz, beszélni akar vele. Megkérdi, miről beszélt tegnap a feleségével? Renátó nagyon köntörfalaz, Tibi ordibál, majd akkor lesz pénz, ha megnyerik a Megye IV.-et, addig kussoljanak.
Kristóf meglepődik, amikor egy ifjú hölgy állit be a boltba. Dr. Kékesi Laura, aki Marosi megbizásából a válóperes iratokat hozta aláirásra. Kristófnak tetszik a lány, udvarolgat neki. Végszóra betoppan Tompika, szeme rögtön biluxolni kezd. Később mondja a nagybátyjának, hogy tetszik a lánynak, hajtson rá.
Katát fölhivja Evetke, közli, lenne most egy álláslehetőség, 8 órás ügyelettel. Kéri jöjjön be holnap, ha érdekli az állás.
Zsoca rossznéven veszi, hogy a Benedek fogdossa a feleségét. Zsoca rögtön hazaviszi Erzsikét. Misi megpróbálja ugyanezt elérni, de Zsóka erőszakosabb, ők maradnak zumbázni.
Dia bemegy a postára, ahol most Szláven tartja a frontot, gond van Anikó és az apja között. Mindketten szenvednek, de nem beszélnek egymással. Kéne nekik valahogy segiteni. Szlávennek az az ötlete, hogy fel kéne gyújtani a kocsmát, akkor Sándor kénytelen lenne menni oltani.
Vali a mezeket varrja, jön Tibi, meglesznek-e holnapra. Tibi kis változtatást is kér, az ő mezére rá kell tenni egy jelzést, hogy ő a csk.
Kata örömmel meséli Daninak, hogy felhivták a kárászi kórházból, hogy lenne számár egy állás. Daninak nem igazán tetszik, de jó képet vág hozzá. az este megint a szerelmes csókolózással ér véget.
1/10
janderka 2019 okt. 09. - 21:14:29 1/10
(7383/18024)
Jenő alibi brigádjához képest ez a lovardás csapat egy motollakezű bagázs. Azt láttátok, hogy a Tibi - Reni párbeszéd alatt Tibi mögött vagy 3x nyitották fel a piros kisbuszuk hátsó csomagtér ajtaját? Kinyílik - Reni dumál - megint kinyílik - megint Reni dumál - megint kinyílik :)) Aztán már nem nyít ki többet :)))
amira_daa 2019 okt. 09. - 20:38:03 Előzmény guess.who
(7382/18024)
ja de mivel nem tudjuk hányan vannak igy még ki tudja hogy alakulnak a dolgoka ztán lehet hogy Zsoka végül elüldözi szapiékat
3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 09. - 20:36:46 3/10
(7381/18024)
Miért rögtön a Kristóf elcserélésére gondolnak? Az fel sem merül, hogy az anyuka mással hozta össze a gyereket, nem Kálmán papával? Az elcserélés szinte nem fordul elő, de legalábbis nem olyan gyakori gondolom, mint a kakukkfióka készítése házilag... ;) Nándi és Mónika csúcs páros, remélem össze(vissza) jönnek , de Alex is nagyon jó volt :D (Barta Alexandra, Nándi új neje)
amira_daa 2019 okt. 09. - 20:34:00 Előzmény janderka
(7380/18024)
nyilván nincsen elfelejtve mert lassan már Olgának is lejár a szabadsága, szerintem, de ezek a kétértelmű gondolatok. igen néha egy vicc kicsit komolyabb mint kéne

majd nézz rá a facedra :)
1/10
janderka 2019 okt. 09. - 20:01:32 1/10 Előzmény amira_daa
(7379/18024)
Kristóf vmi olyat mondott hogy Szlávennek vannak értékei és azzal kéne beszálljon a fociba - mármint a fantörpikus labaival. Erre nézett nagyot a duplafülű. De ez csak egy pillanatnyi poén volt. Ezzel emlékeztetve a nézőt, hogy nincs elfelejtve (teljesen) a műkincslopási szál.
offtopic
guess.who 2019 okt. 09. - 19:52:31 Előzmény napraforgó
(7378/18024)
"Mert olyan nincs, hogy hétfőn hülye vagyok, kedden meg nagyon okos, "
Jajj, dehogy nincs! Ez velem rendszeresen előfordul. :D
offtopic
guess.who 2019 okt. 09. - 19:51:23 Előzmény napraforgó
(7377/18024)
" falábú focicsapatok (Wooden Legs)"
Ez mondjuk eléggé fájt, kösziiii! :D
amira_daa 2019 okt. 09. - 19:49:53 Előzmény guess.who
(7376/18024)
amugy amikor Steffi és Lali 'joban voltak' akkor is Diánál éjszakáztak nem?
guess.who 2019 okt. 09. - 19:49:47 Előzmény napraforgó
(7375/18024)
"É vajon őt is előre kifizetné Marosi, mint Stefit?"
Stefánt arra való hivatkozással mentesítették az egyéves procedúra alól, hogy ő már huszonakárhány évet ott élt, meg egyébként sem volt nevesítve az örökségben, úgyhogy neki nem kell várnia, megkaphatja a pénzt.

Viszont az érdekes kérdés lenne, hogy vajon a három örökös, aki Kristóf javára mondott le a saját örökrésze egy részéről, vajon visszavonná-e ilyen esetben ezt az "adományt"? Hiszen Kristóf szabályosan kiesett (azaz innentől teljesen mindegy, hogy nevesítve volt a végrendeletben), és csupán testvéri szeretetből ajánlották fel neki a pénzt a többiek. De ha nem is testvérük, akkor miért tartanák be ezt?
amira_daa 2019 okt. 09. - 19:48:49 Előzmény guess.who
(7374/18024)
amugy én is arra gondoltam hogy akár lánygyerekre is cserélhették és nem fiura az lenne azért meglepetés nagyon. :D
guess.who 2019 okt. 09. - 19:43:28
(7373/18024)
"utánuk olvashatatlan dátummal valami Janka. Ezek alapján művészet volt összekutyulni Krisztofórót egy másikkal."

A sorozat eddigi logikáját követve Sándor, Mihály, Zsóka és Tibor is azon fognak agyalni pár másik falubelivel egyetemben, hogy mi van, ha Jankával cserélték el Kristófot. És legalább hárman el is indulnak komolyan nyomozni az ügyben, majd egy résznyi, Zs-kategóriás akciófilmbe illő szerencsétlenkedés után kiderül, hogy nem derül ki semmi, úgyhogy elfelejtik az egészet. :)
guess.who 2019 okt. 09. - 19:40:33 Előzmény napraforgó
(7372/18024)
"Amúgy tudja valaki, hogy Sándor miért alszik még mindig a nappali kanapéján, amikor Lali szobája üres?"
Biztos ott alszik Szláven. Ja nem, mert piszok módon Diácska ágyában alszik. :D Akkor ott tárolja Dia a fodrászkellékeit. Ja, azt sem.
Más kérdés, hogy ha Sándorunk KÉT éjszakát kibírna azon az ülőbútoron, nagyon meg lennék lepve. Sokkal rövidebb, mint ő, a feje és a lába is lelóg, ráadásul irtó kényelmetlen lehet a kartámaszra feltett lábbal és fejjel aludni. Nem is szólva arról, hogy a felülete legfeljebb ülni jó, de aludni biztosan nem.

Megjegyzem: látta már valaki Lali szobáját belülről? Mert szerintem még sosem mutatták, valószínűleg nem is létezik. :)
amira_daa 2019 okt. 09. - 19:39:10 Előzmény janderka
(7371/18024)
várjál mert ha megjönne mégegy Szappanos teso például mert Kálmánnak volt még titika akkor még jobban borul az egész felállás szerintem felesleges számolni.

amugy a Szláven elszolásbol azt ki hallotta mikor mondta neki Kristof hogy "Szláven dolgozz abbol ami az igazi" vagy valami hasonlot és Szláven megrökönyödött hogy tudja-e a Kristof a titkát. Ez ist azért jelentős szerintem. Amugy ma jön nemcsak @Nocito-nak Laura hanem nekem mint másik kedvenc Nándi.

egyébként ki vette észre hogy csak 50. részig vannak a részek feltöltve ( ajánlo a felső sarokban) itt megállnánk vagy mi lesz vagy mit gondoltok?
guess.who 2019 okt. 09. - 19:36:37 Előzmény svejci
(7370/18024)
Hát nem tudom, eléggé meg lennék lepve, ha Tibike csapatának bármelyik tagját sikerülne felvenni bármelyik korosztályú utánpótlás-csapatba... :) ;)
amira_daa 2019 okt. 09. - 19:36:22 Előzmény napraforgó
(7369/18024)
Zsokábol én a sok debil jelenetből csak azt látom, amikor rafinált és ez fura is nekem. ( pedig ugye Zsokucit áttekrem) de mostmár nem fogom, főleg hogy Subiccal tuti valami genyot csinálnak.

De szerintem Zsokával nem árt vigyázni és ha ugy fogja hozni Kata ellen is tud menni amugy.

Danit én még mindig jellemtelennek tartom főleg ahogy Katával a háta mögött bánik. Lesz ebből több mint ártatlan iszogatás. De miért kellett hazudni ez ha kiderül.

Amugy terápiaként Katának jobb ha dolgozik ezek után meg is tudom érteni. De hogy ez az állásajánlat is mindent megváltoztat az is tuti.

Nocito már tuti bekészitette a Chipset MA JÖN LAURA :D VÉGRE.



4/10
napraforgó 2019 okt. 09. - 17:35:22 4/10
(7368/18024)
Félreértettél. Ha a gyerekek és az özvegy csak kötelesrészt kapna, akkor az unokáké lenne a maradék összeg 1/3-a, vagyis fejenként 136 millió. Libafáncsihoz még 34 milliót hozzávágnának. Vagyis még + 34 milliót eldorbézolhat. Na és Tompikának is jutna 136 milla, gondolom ő is hamar elszórná, hacsak az anyja rá nem teszi a kezét.
Kérdés, hogy Kata mit tenne a pénzével? beleölné Dani lovardájába? egyáltalán, együtt lesznek még akkor?
1/10
janderka 2019 okt. 09. - 17:08:15 1/10 Előzmény napraforgó
(7367/18024)
Márpedig max az szabadulhat el, mert tudásuk az semmi...
4/10
napraforgó 2019 okt. 09. - 17:05:04 4/10 Előzmény janderka
(7366/18024)
Remélem, hogy ennyire nem szabadul el az irók fantáziája.
4/10
napraforgó 2019 okt. 09. - 16:58:15 4/10 Előzmény janderka
(7365/18024)
Igazad van, megfeledkeztem Marosiról, a második Szappanosnéról, csak az első Szappanosnéra gondoltam, ő pedig már meghalt. No, akkor lehet mindent átszámolni. 4 törvényes örökös van, azoknak mindnek jár a kötelesrész. Ez esetben Marosi és a 3 gyerek 51 milliókat kapna fejenként.
Az unokák része ugyanannyi maradna.