7/10
Rojita 2019 okt. 22. - 00:24:17 7/10
(7950/18030)
Persze, nyilván semmi titkos útja nincs Gittának a Velencei - tónál, megint csak Tibi fontoskodik.

Kifejezetten üdítő volt, h ma nem volt se Stefi liba, se Kata.
7/10
Rojita 2019 okt. 22. - 00:15:44 7/10
(7949/18030)
A szállodában a távozáskor kell fizetni, a repüléskor előre.

Itt talán, úgy lehetett, h Zukicsék fizettek mindent, de számlát kértek, ahová a fizetőnek beírták Mihály nevét az Erdészet nevében és azt küldték az igazgatójuknak.

Vagy, Zukicséknak van vmi hivatalos pecsétük az Erdészettől és azzal pecsételték le a számlákat, h utólagosan fizet a Cég.
7/10
Rojita 2019 okt. 22. - 00:02:31 7/10
(7948/18030)
Lehet, h a pénzzel akarja Szláven elcsábítani, h együtt utazzanak el valahová....
7/10
Rojita 2019 okt. 21. - 23:18:50 7/10
(7947/18030)
Jól értettem, Zukicsék tudják a titkot Attila feleségéről?
7/10
Rojita 2019 okt. 21. - 23:17:33 7/10
(7946/18030)
A jelek szerint Olga pénzzé tette a lopott kegytárgyat. (Régiségkereskedők nem kaptak körözést a lopott tárgyakról?) Miért hozhatta a pénz Olga magával? Mi a terve vele?
7/10
Rojita 2019 okt. 21. - 23:13:56 7/10
(7945/18030)
Jolika most is kiáll Szláven mellett, - ezért én bizakodom, h a ffi múltja mégsem annyira sötét, mint ahogy próbálják velünk elhítetni.
7/10
Rojita 2019 okt. 21. - 23:05:53 7/10 Előzmény napraforgó
(7944/18030)
Mennyi lehet az a balatoni nyaralás + repülőgép bérlésének az ára?
Mihálynak és Zsókának fizetniük kell a hiszékenységükért.
4/10
napraforgó 2019 okt. 21. - 21:31:06 4/10
(7943/18030)
49. rész
Olga még alszik, amikor Renató jön egy csokor vadvirággal. Benyúl Olga ruhásszekrényébe, amit a lány észrevesz és számon is kér a fiún. Reni azt mondja, vázát keresett, de Olga kioktatja, vázák nem szoktak ruhásszekrényben lenni. Erre Reni elmegy, akkor majd máshol keres vázát.
TT megint a térképet nézi a mobilján, merre jár Marosi. Vajon mit keres ott, ahol épp jár? Ezzel idegesiti Valit, aki szeretné, ha odébbmenne, hogy odaférjen a tűzhelyhez.
Dia felébred Szláven mellett, elcseni a telefonját és a képeket nézegeti Olgáról és a Sztojkáékról. Dia az apjának hisztizik a konyhában, mi van, ha Szláven tényleg olyan zűrös. Olgát is eltitkolta, pedig visszajött. Sándor fölveti, hogy kidobja, ha az ő kislányya fél tőle. Ekkor jön Misi és közli Sándorral, hogy behivatta a megyei főerdész, és ez nem szokott jót jelenteni.
Kata munkába indul, a küszöbön egy új nyerget talál. Rajta egy cetli: Gyömbérnek szeretettel. Aláirás nincs, de mindenki tudja, hogy Liba Leontin járt már megint arra. Kata nem szól semmit, csak megy tovább.

A postára beállit a két kopasz szerb, Szlávent keresik. Zsóka ijedten mondja, nem tudja, hol van, valahol a faluban. Mikor elmennek, Zsóka idegesen hivja a férjét, aki nem veszi fel, hátha nála is keresték az erdészettől. Sándor megnyugtatja, lehet, hogy kitüntetik, azért hivatják.
Szláven felébred, reggelizne, de Dia rosszkedvűen közli, neki nem csinált. Szláven nem veszi észre a feszültséget, elballag, hogy akkor majd vesz a kisboltban valamit.
Zukai és Mahics megkeresik Attilát, a pénzüket kérik. Mónika lesekszik az ablakból. Előbb a teraszon, aztán meg az étteremben hangoskodnak, követelik, hogy Attis fizesse ki őket. Attila kér még 2 napot.
A szerbek Jolikánál is Szlávent keresik. Jön Tamás és keménykedik, nem hagyja, hogy a mamszit bántsák. Az egyik kopasz erre hátracsavarja a karját és rászól, ne ugráljon. Végül Jodika elküldi őket, láthatják, hogy nincs itt Szláven. Meg jobban tennék, ha nem löknék vissza azt a fiút a bűn útjára!

Renátó visszajön egy vázával, majd átöltözés cimen egy percre magára hagyja Olga. Reni benéz a szekrénybe és Olga nyitott táskájában számtalan guriga pénzt talál. Megijed, de Olga visszajön. (vajon miért nem húzta be Olgicska a cipzárt, minek volt kitárva a pénzes táska?)

Tibi a teraszon keresztrejtvényt fejt és közben megint a telefont lesi. Meglátja, hogy Marosi nyugat felé autózik, szerinte megint Ausztriába megy.
Dia és Sándor visszaviszi Szláven holmiját Jolikához, Sándor nagyon udvariatlan, közli, ő nem bújtat egy bűnözőt!
Mónika bemegy az étterembe Attilához, negédeskedik és kérdi, miért nem szól, hogy vendégei vannak, hozhatott volna valamit. Az egyik pofa valami Igorként mutatkozik be és azt mondja, az apja orosz volt. Amikor a férfiak elmennek, az egyik erdész (?) annyira el van varázsolva Mónika bájaitól, hogy nem is foglalkozik azzal, amiért jöttek. A másik ezért megrója, majd elmennek.
Móni rákérdez Attilára, kik voltak a vendégei, de Attila nem avatja be.

Mihály bemegy a főerdészhez, aki nem akart telefonon tisztázni egy kellemetlen kérdést. Szóba kerül a falopás, amit már tisztáztak, de utána a főnök felveti a balatoni nyaralást. A gond az, hogy az erdészet pénzén mentek el nyaralni. Bemutatja a Balatonzebergényi üdülő számláját 750 ezer forintról, azt Mihálynak a hónap végéig vissza kell fizesse. Ha nem fizeti vissza, az bizony hűtlen kezelés. Mihály megdöbben, szólni sem tud.

Dia hisztizik a kocsmában, Anikó kérdi, mi baja. Dia szerint az összes férfi megbizhatatlan. Kitették Szláven szűrét, azt mondja, mert azt sem tudja, ki a férfi, Szása, vagy Szláven, és miért titkolta el, hogy Olga visszajött
Krisztó megint egy film tartalmát meséli el saját élményeként, Anikó rá is szól, hogy tán kevésbé ismert filmekről kéne hantáznia, mert most is ráismertek a Hair-re. Ekkor bejön a két kopasz és Szlávent keresik.
Mónika figyelmezteti Subiczot, hogy Attila nagyon veszélyes, szövetkezett Zukaival és Mahiccsal, sokáig beszélgettek. A két pofára majd ő ügyel, de Subicz tartsa szemmel Attilát.

Tibi meglepődik, Marosi lekanyarodott Velencénél az autópályáról. Vali szerint tán üdülni ment a tóhoz. Tibi ordibál, Marosinak egy lesötétitett szobában kéne fekete gyolcsban gyászolni, nem bikiniben strandolni.
Krisztó átmegy Mónikához és hoszzú hanta közepette megmutatja Mónikának a fényképeket Aranyosiról és Üvegesről. Mónika megdöbben, hogy Üvegesnél ugyanazt a kézmozdulatot látja, amit Tibinél. (Jajjj, a kézmozdulat testvérről testvérre öröklődik!!! - vagy a másik is éppoly barom és eltanulta valahol...)

A kocsmában tanakodnak Szlávenen. Azt találják ki, hogy a télen a két szerb támadta meg Daniékat, Szláven elbánt velük, de lehet, hogy most visszajöttek bosszút állni. Szólni kell a polgármesternek! Subicz megnyugtatja őket, hogy majd kézbe veszi a dolgokat.
Szláven hazamegy, nem találja a cuccait, rátelefonál Diára. De a lány ki van kapcsolva.
Mihály hazamegy, Zsóka már vár rá és számonkéri, miért nem hivta vissza. Zsóka elmondja, hogy bejött a postára a két kopasz és mennyire megijesztették. Mihály nem nagyon foglalkozik Zsóka ijedelmével, van nagyobb baja.
Tibi tovább ragozza a hülyeséget, Marosi még mindig Velencén van! Úgy néz ki, ott is fog aludni (hogy jött rá délben, az rejtély, mert Vali még csak most főzi az ebédet) Biztos ott találkozik az apjával, de majd másnap lemegy és kideriti!
Este Szláven a faházikó előtt pakolgatja a holmiját, amikor jön Jodika, bölcsességeket ont magából és kaját, málnabort kinál, de Szlávennek most nincs kedve se enni, se inni.
4/10
napraforgó 2019 okt. 21. - 18:37:24 4/10 Előzmény napraforgó
(7942/18030)
Ha Dani és Kata KOMOLYAN megbeszélik a lovarda anyagi helyzetét, közösen kitalálhatták volna, mihez kezdjenek. Ebben benne van az is, hogy a szülőkhöz fordulnak, akár mindkettejük szüleihez, családon belül kérhettek volna kölcsönt, a szülők kezességet vállalhattak volna a kölcsönhöz, akár egy újabb kölcsönhöz. A bannktól is lehetett volna haladékot kérni, vagy átütemezést, az adósoktól behajtani a tartozást, stb, stb.
Kata is tehetett volna igéretet, hogy ha még fél évig kibirják, akkor már neki is lesz pénze, megkapja az örökségét, kinn lesznek a vizből.
Mert hiába lesz az örökség Kata különvagyona, semmi nem tiltja, hogy segitsen az élettársának.
Sehogy nem értem, hogy miért nem tudott Dani várni még néhány hónapot?

Ja, dehogynem. Azért , hogy Stefi kavarhassa a kakit és ezzel még jó pár hétig legyen témája ennek a szerencsétlen sorozatnak.
4/10
napraforgó 2019 okt. 21. - 18:10:55 4/10 Előzmény guess.who
(7941/18030)
Igaz, nem feltétlenül kellett volna közös döntésnek lenni, de a tájékoztatástól, meg a megbeszéléstől is távol volt a dolog. És nem hagyható figelmen kivül, hogy Stefi korábban Dani menyasszonya volt, és az sem, hogy ez a Stefi nagyon csúnyán betartott már Katának korábban is. És Dani nem olyan hülye, hogy ne látná, hogy mire megy ki a játék Stefi részéről.
Ha egy vadidegen lett volna, vagy csak Dani ismerőse, barátja, aki a kölcsönt felajánlja, hát valóban ővé a döntés joga és elég a tájékoztatás. De ilyen körülmények között, mint amik vannak, szerintem nem elég a tájékoztatás és Kata tiltakozását igenis figyelembe kellett volna vegye.
Ha Daninak anyagi gondjai vannak, akkor először a szüleihez kellett volna fordulnia és nem egy sz@rkeverő libához, aki véletlenül meggazdagodott.
4/10
napraforgó 2019 okt. 21. - 17:58:27 4/10 Előzmény guess.who
(7940/18030)
Azért megnézném én a földhivatali nyilvántartást, hogy ki /k a Szappanos ház tulajdonos/ai, és be van-e jegyezve Marosi Gitta hasonélvezeti joga? na és mennyi időre? 1 év, 5, vagy 10, avagy életfogytig?
mert haszonélvezettel terhelten még csak el sem tudják adni.
guess.who 2019 okt. 21. - 17:47:06 Előzmény napraforgó
(7939/18030)
"Stefi is kettejük előtt tette szóvá, hogy tud kölcsönözni a lovardának,"
Szerintem nem hangzott el Kata előtt konkrétan, hogy miről van szó, csak valami ködös "ajánlat" volt a szöveg, amire Dani hangsúlyozva rávágta, hogy "már beszéltünk róla, de nem beszéltük meg Katával". Aztán ez úgy annyiban is maradt, simán elfogadta Stefántól a pénzt, majd az erről szóló szerződést sumákban (letagadta!!) eldugta a fiókba. Amikor meg jöttek az emberkék festeni, Józsiéknak és Katának is azt mondta, hogy valaki kifizette a tartozását végre. Azaz Kata nem tud semmit. De tuti, hogy előbb-utóbb megtalálja a Stefános szerződést, és akkor lesz haddelhadd. :D

Azon lehetne vitázni amúgy, hogy Daninak meg kellett volna-e kérdeznie Katát, hogy elfogadja-e a pénzt. Elvégre Dani vállalkozása/cége a sajátja, az már akkor is működött, amikor Kata a fasorban sem volt, és hát azóta sem tesz hozzá semmit, nem is foglalkozik a lovakkal sem, szóval ebből a szempontból nincs döntési joga ilyen esetben.
Ugyanakkor talán mégis egyenesebb lett volna leülnie Daninak, és TÁJÉKOZTATNI Katát arról, hogy ez a helyzet, adjon TANÁCSOT, hogy mit tegyen... És így nem kellett volna hazudoznia, letagadnia stb. – a döntés meg ugyanúgy az ő kezében lett volna.
guess.who 2019 okt. 21. - 17:39:47
(7938/18030)
Ja. Kálmán annyira szent volt, hogy azért Jolikával sutyiban kavart (mondjuk onnantól pikáns a dolog, hogy pont Jolika állítja róla, hogy szent volt. :D), aztán meg állítólag feleségül vett egy számára totál ismeretlen, életében először látott ügyvédet és azonnal haszonélvezeti jogot is adott neki az ingatlanra... :)
7/10
Rojita 2019 okt. 21. - 14:50:46 7/10
(7937/18030)
olykor együtt
amira_daa 2019 okt. 21. - 12:32:41 Előzmény napraforgó
(7936/18030)
igen és ez a várhato forgatokönyve a dolgoknak is. én azt gondolom hogy aki átment ezen hogy nem volt egy stabil partner mellette annak ez nagyon szar lehet végignézni. de van hogy barátoknál is probálsz segiteni és semmi nem segit szeritem az öszinte beszélgetés se segit már Kata és Dani kapcsolatán de akkor hogyan tovább? amit Te irtál vagy akkor minek kezdenek végül?

igy ez elég patthelyzet és amugy ezt én is unom. a sori kiköthet oda ahonnan elindult a harmadik évad elejére.
4/10
napraforgó 2019 okt. 21. - 12:12:55 4/10 Előzmény guess.who
(7935/18030)
Az biztos, hogy mindketten sumákolnak, Dani is és Kata is. Dani nem mondta el Katának, hogy 3 milliós tartozása van a bank felé. Kata találta meg a banki felszólitást a fiókban.
Stefi ajánlatát elmondta ugyan és maga Stefi is kettejük előtt tette szóvá, hogy tud kölcsönözni a lovardának, akkor azt a választ kapta, hogy majd megbeszéljük. És megbeszélték? nem igazán, mert mikor legközelebb Stefán rákérdezett, akkor Kata megpróbált közbeszólni, hogy még nem döntöttek, de Dani már mondta, hogy igen, megbeszélték. Tehát nem volt összhang a válaszban.
Ezek után Dani Kata háta mögött elfogadta a pénzt, 10 millát, amiből nyilván kifizette a banki tartozást, a maradékból meg nekiesett a felújitásnak (Habár szerintem erre semmi szükség nem volt, de hagyjuk...). Hazajön Kata a kórházból és épp csak ki nem veri a szemét, hogy az eddig barna istállók most piszokszürkék, és nem kérdezi meg a csupa adósság párjától, hogy mibül? Ezt mibül és minek és hogyan?
Mert ha megkérdezi, Dani tán elmondja, hogy elfogadta Stefán kölcsönajánlatát. Vagy nem.
De mikor Dani fölhivta Katát az első kórházi napján , amikor a nő már hazakészült és megkérdezte, hogy milyen napja volt, Kata valami olyasmit mondott, hogy jó, meg érdekes, és meglepetéssel teli. Rákérdezett Dani, hogy milyen meglepetésre gondolt? Nem.
Engem spec érdekelt volna. Fanfárokkal várták, avagy néger fiúk pálmalegyezőkkel? Na, ez sem került elő sem a telefonban, sem otthon. Nem tértek vissza rá. Pedig ha Kata ezt rögtön első nap elmondja, nem hagy támadási felületet magán. (De majd a Kárásziba járkáló Stefán véletlen meglátja Robival és nem mulasztja el, hogy ezt a megfelelő pillanatban Dani tudomására hozza.)
Most már Dani lebukott Stefánnal, a lovaglás, meg a kendő, a harmadik a fiókba rejtett szerződés lesz, és megint jön a kérdezősködés: Ez mi? Miért döntöttél anélkül, hogy velem megbeszéled, avagy miért hagytad figyelmen kivül a véleményem, én megmondtam, hogy Stefi nem önzetlenül adja a pénz, ő vissza akar téged szerezni (kvázi megvásárolta Danit!), és lám máris idejárkál és beavatkozik az életünkbe.
És akkor jön majd a felszólitás: Épitsd le a nőt, ha jót akarsz, mert ez nem fog menni igy hármasban. Döntened kell, vagy én, vagy Stefi.
És akkor majd Dani jól megsértődik, hogy mit képzelsz te, és nem vagyok olyan, meg Stefi sem olyan, meg mi csak barátok vagyunk, blablabla.
És érik a szakitás, Kata szokás szerint elmenekül, Dani meg a franc tudja mit csinál. Ha a liba ügyes, akkor megint befekszik az ágyába és a fiúnak most nem lesz ereje visszautasitani, mert mégis mit képzel róla Kata. És a végén kiderül, hogy pont jól képzelte.

amira_daa 2019 okt. 21. - 11:06:15
(7934/18030)
akkor meg jo kis kapcsolat hazugságra épül . Dani se jobb mint Kata, ha változna ahogy mondta anno Martin is jobb lenne amugy ha megint elkezdik ezt a szálat lehet hogy felhagyok a nézésével a sorinak mert unalmassá válik vagy marad ez az áttekereses megoldás ebből az évadbol egy részt nem néztem végig teljesen napraforgo meg ugyis irja hogy mikor van Martin azt megnézem.
amira_daa 2019 okt. 21. - 10:44:00 Előzmény guess.who
(7933/18030)
most tudja Dani hogy Robi a korházban dolgozik eggyütt Katával vagy sem? ( még mindig idő hiányában tekerem a részeeket)
amira_daa 2019 okt. 21. - 10:39:58
(7932/18030)
"A csendes rákérdezésekkel az van, hogy a nő azt hiszi húdekemény. Fenét. Észre se lehet venni. Miért nem tud tisztességesen kérdezni? Vagy célozgat, vagy gijotinnal támad. Mint a Babika is :)"

Jaja mert nem beszélgetnek, eg y átlag hapsi meglátja ma is a nőjét mint dani pl és aztán meg irány az ágy és ki se derül hogy megértik-e egymást és ez még összeköltözésnél sem derül ki mert nem beeszélnek

a legkeményebb hogy most Dani többet beszélget Steffivel mint Katával igy meg Steffi ugyis beduruzsolja magát holott azt a vetélést is fel kéne dolgoznia.
amira_daa 2019 okt. 21. - 10:31:39
(7931/18030)
Egyedül Kálmán a szent, mint tudjuk.

én a többi Szent? Szent Klára? és társai itt mindenki szent főleg Kálmán :d

Marosi ügyvéd ő tudja hogy amig egy infot bent tud tartani addig neki jo nagyon. ennyi ezzel kereskedik hogy Monit idézzem