svejci 2019 okt. 25. - 09:45:29
(8090/18030)
Érdekes, Kleopátrámat nem mutatják mostanában..... :(
Ennyi lett volna a szerepe, hogy felvegye Lóbeltet, és elintézze a 8 órás ügyeletet, és Katát felvegye....?
svejci 2019 okt. 25. - 09:43:29 Előzmény napraforgó
(8089/18030)
Talán a Szláven - Olga szálat is továbbragozzák,

Kíváncsian várom, hogy kiderüljön, kivel is beszélt Brünhildánk szerbül a telefonon....
"igen, megvan a pénz..., itt biztonságban van....., nem, ő nem tudja, hogy itt vagyok..... stb..."
4/10
napraforgó 2019 okt. 25. - 09:28:38 4/10 Előzmény guess.who
(8088/18030)
Kissé elfáradt ez a sorozat. Látom, most még jön az Ökörapáti Polgárőrség megalapitásaa, Mónika tovább hajtja ez az elcserélt gyerek szálat, nem lehetetlen, hogy Kata és Dani között kenyértörésre kerül a sor, Talán a Szláven - Olga szálat is továbbragozzák, aztán kb. vége is a második évadnak.
guess.who 2019 okt. 25. - 09:07:24 Előzmény napraforgó
(8087/18030)
"Pont az Üveges Bélával készült rész, ami egy TÜZÉP telepen játszódik, nyilván úgy vették föl, hogy jött Stefi, meg Krisztó és 5-10 perc múlva Maunika."
Persze, ezt mondtam én is. Ami viszont baj, hogy a sorozatban a két jelenet között eltelt vagy 4-5 nap, történtek is dolgok, szóval idétlenül nézett ki így a Maunikás rész.
Az meg megint más kérdés, hogy annyira nem életszerűen viselkednek a szereplők: ez az Üveges például semmiféle igazolványt vagy papírt nem kért az "ellenőrtől", eszébe nem jutott, hogy nem hozzá, a kulimunkáshoz kellett volna jönnie, hanem a telep vezetőjéhez (vagy annak legalábbis tudnia kellett volna róla, hogy ellenőr jár náluk), ráadásul mi volt az a baromság, hogy mintát akart tőle? Egy munkaügyi ellenőr? Milyen alapon?
Jó, mondjuk Tibi is egy tuskó, ezt az Üvegest meg nagyon igyekeznek úgy beállítani, hogy tisztára Tibi legyen kívül-belül (mert majd a kézmozdulatával bizonyítják, hogy vértestvérek, kabaré! :D), szóval az intelligenciája sem túl magas (hozzá képest még egy Krisztó vagy Stefi is zseninek tűnt, pedig ők sem agysebészek), ettől függetlenül szánalmas volt ez a Maunika-Üveges jelenet összességében. És az a baj, hogy egyre több az ilyen: rosszul megírt, a sztoriba beleerőltetett és hiteltelenül eljátszott. Ami szörnyű, hogy már Renike is ilyen kezd lenni, és Szlávennél is észrevehető, hogy nem érzi jól magát a szerepben.
guess.who 2019 okt. 25. - 08:59:14 Előzmény napraforgó
(8086/18030)
Hát a "termesztés" nagyjából annyi volt, hogy szerencsétlenkedtek egy órát a kertben úgy, hogy a kapát sem bírta megfogni Tomika rendesen; utána gondolom, elszórták a magokat, és kész. Szerintem a kocsmában több időt töltött el Tamás, amikor még Stefihez járogatott be. :)
guess.who 2019 okt. 25. - 08:57:32 Előzmény napraforgó
(8085/18030)
Azt Zukaiék kavarják, egyrészt ugye Attilától is kérték a főerdészi posztot, másrészt az egész "afrikai" kamu arról szólt, hogy azt majd felhasználhassák Misi ellen.
Más kérdés, hogy megint a szokásos ostobaság ez is: a főnök meg sem hallgatja, meg sem kérdezi Misit, Misi nem védekezik, szó nélkül kifizeti a pénzt (amiről még egy elismervényt sem kap!)... Ebben a sorozatban senki nem kommunikál a másikkal, inkább harmadik, sőt negyedik féltől szerzett félinformációk, hazugságok és tévedések alapján dönt.
4/10
napraforgó 2019 okt. 25. - 08:33:57 4/10
(8084/18030)
Látom, Tibi legújabb baromsága már annyira nem érdekel senkit, hogy egyáltalán hozzászóljon.
Kata és Dani egymásnak való hazudozását meg előre megjósoltuk, ott sem történt semmi váratlan.
Ami újdonság, hogy Mihályt el akarják csapni az állásából, meglehet, hogy Attila, vagy épp Subicz vetette be a kapcsolatait. Habár Subicz most nagyon jóban van Zsókával, nem tudom, miért tenne olyat, hogy elcsapatja a férjét. Attila nimbusza meg eléggé megkopott, miért adna az ő szavára egy főerdész?
4/10
napraforgó 2019 okt. 25. - 08:29:31 4/10 Előzmény guess.who
(8083/18030)
Azért az praktikus, hogy az egy helyen, vagy pláne azonos szereplőkkel készülő snitteket egyszerre vegyék föl. Pont az Üveges Bélával készült rész, ami egy TÜZÉP telepen játszódik, nyilván úgy vették föl, hogy jött Stefi, meg Krisztó és 5-10 perc múlva Maunika. Ami a faluban játszódik, vagy a kocsmában, az jobban "szórható", mert azok inkább kéznél vannak.
Sokkal "viccesebb" az, amikor fényes délben vesznek fel hajnali jeleneteket, avagy nappal az estieket. Néha valóban látni az árnyékok hosszúságán, illetve rövidségén, hogy bizony egyáltalán nem olyan napszakban járunk, mint amit mondanak.
Gondolom ez azért van igy, mert sietnek a forgatással, mivel túl sűrűn vannak az egyes részek, minden munkanap egy-egy, igy nincs idő arra, hogy sokáig tököljenek, hisz kb. 45 perc műsoridőt produkálni kell.
4/10
napraforgó 2019 okt. 25. - 08:18:15 4/10 Előzmény guess.who
(8082/18030)
Ugye Tomika tevékenységét a marihuána termesztéssel nem tekinted munkának? Mert ő kb. ugyanazt teszi, mint Tibi, vagyis semmit.
guess.who 2019 okt. 25. - 07:40:43
(8081/18030)
Az jutott eszembe, hogy valószínűleg nem sorrendben veszik fel az eseményeket, hanem "kupacokban": pl. amikor az Üvegesnél ott jártak Krisztóék, azzal egyszerre vették fel azt is, amikor Maunika ott járt (a csávó szerintem két lépést nem tett, ugyanott volt, ugyanazt csinálta, ugyanabban a ruhában, még a Nap sem ment odébb, a telepen is minden ugyanúgy volt).
Ami persze technikailag teljesen logikus, de a történet szempontjából nem annyira, mert ha egy-egy jelenetet máshogy vágnak meg, akkor az időrendben utána következőnek már esetleg más az értelme, vagy csonka lesz, esetleg éppen túl sokat mond el olyasmiről, amit nem kellene tudni, és így más jelenetekre is hatással van. Ebből lesznek aztán a bakik, meg az összekavart életkorok, hibás időrend stb.
Más kérdés, hogy ez a rendező és a vágó hibája, nekik, és az íróknak kellene odafigyelniük arra, hogy valóban folyamatos legyen a történet. Csak hát a mennyiség és a minőség közül inkább az előbbit választották. :(
guess.who 2019 okt. 25. - 07:35:15 Előzmény napraforgó
(8080/18030)
Nem tudom, hogy szándékos-e, de egyre inkább úgy látszik, hogy már a színészek is unják igaziból TTibi vergődéseit. Hát még a nézők! :D És állítólag ő a kedvenc szereplő...

Érdekes, hogy mindenki dolgozik, TTibit kivéve (aki a rejtvényfejtésen kívül más "munkát" még nem végzett az eltelt hónapokban), mégis parancsolgat mindenkinek, hogy a "nagy leleplezés" idejére hagyják ott a pénzkeresetüket. Fura, hogy mindegyikük jól ismeri TTibit, meg a dolgait (Maunika még fel is hozza az ókori köcsögöt példaként), mégis jó gyerekként mindegyikük ott üldögél a vetítésen. (Katát kivéve, de hát neki éppen fontos hazudoznivalója van, úgyhogy igazoltan van távol.)
4/10
napraforgó 2019 okt. 25. - 04:46:19 4/10
(8079/18030)
Az elmúlt két részben Zukai és Mahics keresztnevet kapott. Mahics Igor lett, Zukai meg Gábor. Úgy tűnik, ők is kapnak majd némi szerepet a hol feltűnés, hol eltűnés mellett.
4/10
napraforgó 2019 okt. 24. - 21:31:25 4/10 Előzmény Rojita
(8078/18030)
Tánc- és faiskolát végzett.
4/10
napraforgó 2019 okt. 24. - 21:26:06 4/10
(8077/18030)
51. rész
Szláven megkeresi a kopaszokat, Szidja őket, nem akarta, hogy bemenjenek a faluba. Ráijesztettek mindenkire. A kopaszok védekeznek, a csaj családja nagyon veszélyes. Szláven el akarja tüntetni a nőt, de a kopaszok nem vállalják. Szláven pontosit, nem ÚGY kell eltüntetni, csak hazaküldeni, úgy, hogy a haja szála se görbüljön. De a kopaszok tiltakoznak, a nőt védi a vőlegénye családja, ők igy nem vállalják a munkát.
Subicz a muszkliját nézegeti, meg azt, hogy milyen jó a fénykép róla és az új szoborról. Jön Tibi, kicsit huzakodnak, majd Tibi elkéri a projektort. Subicz nem adja. Aztán Subicz cukkolja Tibit a 20:0-lal,meg az öltözőbe zárkózásról. Tibi szagot fog, honnan tud a bezárásról? Subicz erre terel, azt mondja, az egész falu tudja, rajta röhögnek, és aztán mégis odaadja a projektort.
Kata megint készül munkába, kicsit duli-fuli a Stefi ajándéka miatt. Dani közli vele, hogy ma beszél Stefivel. De szeretné, hogy Kata meg beszéljen Robival, mert mégiscsak furcsa, hogy pont itt dolgozik ő is. Kicsit vitatkoznak, féltékenykednek. Dani úgy véli, hogy ő legalább meg akarja oldani a helyzetet. Kata durci arccal elindul melózni.

Margit és Lujzi szembetalálkozik Tibivel és kérdik, mit visz, sütőt. Tibi mondja, ez vetitő, mire a nyanyák azt hiszik, hogy ezzel fog majd hazudozni. És emlegetik, hogy az apja is olyan volt, hazudós (Hja, a szent ember...).
Zsóka bemegy a panzióba, Mónika cikizi, mire Zsóka megmutatja neki a marihuánát, meg kéri, hogy figyeljen oda a kisfiára. Mert Tomika egy idegen kertben drogot termeszt. Mónika szerint a kisfiára nem jellemző a kertművelés. Zsóka pikirten mondja, hogy jó, akkor majd elküldi ezt a levelet a droglaborba, majd ők kijönnek és megvizsgálják, mit is termel Tomika. Mónika rögvest reggelivel, limonádéval kinálja Zsókát és arra kéri, ne kiabáljon és ne vonjon be senkit, felejtse el a droglabort, és akkor ő is segit neki. Zsóka a panzió éttermét kéri az egyleti gyűlésekre, akkor eldobja ezt a gazt. Mónika megigéri.
Tibi megint jön a hülyeségeivel, Benedek ales Gittával tervelte ki a merényletet Kálmán ellen. Meg micsoda dolog az, hogy egy özvegy bikiniben strandol, ahelyett, hogy gyászolna. Vali közben az uborkákat emlegeti, meg, hogy a Tibi megigérte, hogy segit eltenni. Tibi leveri az uborkás vödröt, Valinak meg fáj a leégett háta. Tibi közben bekapcsolja a vetitőt és azon töri a fejét, hogy a nézőket összetrombitálja. (mondjuk nem tudom, hogy kit érdekel Marosi, meg a barátja a családon kivül???)

Stefi egy szál törülközőben üldögél, amikor Dani berobban a nyereggel. Nem tetszik neki, hogy mindig odatolja Kata képébe magát, Stefi pimaszul kérdi, hogy mit akar tenni? Visszaadja a pénzét? De akkor az apja pénzét is vissza kell adja. Dani megdöbben, hogy az apja is pénzt kért Stefitől.Rákérdez, hogy mire kérte az apja, de Stefi csak a vállát vonja, nem kérdezte, csak adta a pénz.
Kata elcsipi Robit a büfében és komolyan akar vele beszélni. Rákérdez, hogy miért pont itt keresett állást. Robi kimagyarázza magát, lemlékezett rá, hogy Kata ide jelentkezettm, csak nem volt megfelelő a munkarend. Kata jelzi, hogy azóta megváltozott az ügyeleti rend és kérdi, Robinak van-e köze ehhez, A férfi letagadja azt is, hogy volt köze az ügyeleti rend megváltoztatásához. A beszélgetést Tibi telefonja szakitja meg. Tibi orditozik, hogy azonnal menjen haza, mert fontos bejelentenivalója van. Kata közli, hogy dolgozik és bontja a vonalat. Tibi ezután Tomit keresi meg, neki is előadja a 4 órát, meg a bejelentést.
Subicz kérdi, hogy miről trécseltek a falu nagyasszonyai? Mónika közli, üzleti ügyben beszéltek Zókával. Társadalmi célú non-profit rendezvényekről tárgyaaltak. Megérkezik Tibi, családi ügyben keresi a húgát. Tibi du.4-kor vetitést tart, arra várja Mónikát.

Mihály megkeresi a főnökét azzal, hogy elhozta a pénzt hiánytalanul. De mivel nem tisztázott, hogy került ki ez a pénz, igy Mihály állását megpályáztatta. Mihály megdöbben. próbálja megmagyarázni, hogy őt megvezették. A főnöke szerint ő nem elég korszerű, és mások is ki akarnák próbálni magukat ezen a poszton. És megemliti a tehetséges Zukai Gabit. De persze Mihály is pályázhat.
Szrojkáék ebédelnek, Dodi bá kicsit elégedetlenkedik a melegitett leves miatt.
Szláven közben leselkedik a bokorból, majd bemászik a ház ablakán. Megtalálja a szekrényben a pénzt. Jön Olga, szerbül telefonál valakivel. Szláven elkapja, befogja a száját, majd arról faggatja, hogy megkapta, amit akart, elutazott, mi a fenének jött vissza? Mit akar? Olga közli, hogy ő a férjét akarja, mert ő még nem zárta le a kapcsolatukat.

Tibi viccből orditva ront rá Kristófra, őt is hivja, de Kristóf mondja, hogy őneki még akkor nyitvatartása van, de azért megigéri, hogy igyekszik.
Délután összegyűlnek a vetitésre. Tamás megjegyzést tesz az anyjának a barátnője eltüntetése miatt, mire ő a marihuána ültetvényét firtatja.
Tibi elkezdi a vetitést és mutogatja a hülye képeket a női fenekekről, meg cicikről, majd végül az utolsó képeket Marosiról és Benedekről. Tibi előadja az ostoba elméletét, Mónika megkérdi, hogy miért ölték volna meg Kálmánt Gitta és a százados, ha az örökséget meg ők kapják. Tibi szerint lehet, hogy ez csak a vagyon kisebbik része, a többit meg ők lopták el. Tehát tovább kell nyomozniuk!.
Kata hazaért (Ő nem ment a vetitésre) és érdeklődik Danitól, milyen volt a napja. Dani kamuzik, azt állitja, hogy megmondta Stefinek, hogy köztük mindennek vége, ne jöjjön többet a közelébe. Kata is kamuzik, elmondja, hogy ő is közölte Robival, hogy köztük csak munkakapcsolat lehet. Mindketten elégedettek, jöhet a szex.
7/10
Rojita 2019 okt. 24. - 20:41:38 7/10
(8076/18030)
Mai okossága Tibinek: Ő tovább tanult, nem úgy mint egy rendőr.
Te jó ég! Mit tanult ez a nagyon okos ember?
4/10
napraforgó 2019 okt. 24. - 19:57:34 4/10 Előzmény napraforgó
(8075/18030)
kukászsák
4/10
napraforgó 2019 okt. 24. - 19:50:28 4/10 Előzmény guess.who
(8074/18030)
Sándor nem utasitotta Diát, hogy dobja ki Szlávent, Sándor megkérdezte Diát, hogy akarja-e, hogy kidobják. A lány mondott igent, utána hozák elő a kujászsákokat és pakolták össze a cuccát.
guess.who 2019 okt. 24. - 18:57:27
(8073/18030)
Egyébként lehet, hogy lemaradtam valamiről: Szlávent Sanyikadrága utasítására dobta ki Dia és azonnal össze is csomagolta mindenét kukászsákokba egyetlen szó nélkül? Azért ilyesmit nem kellene megbeszélni a másikkal? És úgy egyáltalán: már Dia is úgy intézi a dolgait, hogy az első hírre azonnal satufék? Ebben a faluban tényleg nincs egy normális ember, aki egyrészt meghallgatná a másik felet is, másrészt esetleg a közös problémáikat egymással beszélnék meg és nem mások hülyeségeire hallgatnának?
guess.who 2019 okt. 24. - 18:54:49
(8072/18030)
Ezért mondom, hogy lehet, hogy mondjuk Tomika viccelt azzal a képpel... :)
guess.who 2019 okt. 24. - 18:03:57
(8071/18030)
Na jó, de Kristófon kívül van tanú arra, hogy zsarolták a szerződés aláírásával Panna és a Vörös? Mert ugye az volt a trükk, hogy olyankor mindig csak ketten/hárman voltak, szóval hogyan bizonyítják be?
Ez a gyerekrablás meg szintén ilyen: senki soha nem szólt a rendőröknek, nem tett feljelentést, a négy-öt szereplőn kívül nem is tudja senki, hogy gyerekrablás (még ha megjátszott is) történt. Szóval hogyan bizonyítják be Kristófék?