4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 16:54:07 4/10 Előzmény guess.who
(9385/18025)
Sose ganézzák ki a z istállókat. Egyszer rég, még az első évadban, amikor Renátó odakerült, a fiú elkérte a lótrágyát egy unokatesója számára, aki "uborkázik". Danifőnök mondta, hogy csak vigye nyugodtan. Reni megköszönte és mielőt eltalicskázott volna vele még annyit mondott, hogy majd hoz az uborkából.
Na ezt a ziccert kihagyták, mert mókás lett volna, ha egyszercsak megjelenik Renátó vagy fél mázsa uborkával. Kata, az anyja, meg Zsóka asszony napokig szórakozhatott volna az uborka eltevéssel. (kovászolás, savanyitás)

A fiúk néha kilovagoltak, csak hogy megmozgassáka lovakat. Én furcsállom, hogy sohasem jönnek kuncsaftok lovagolni - nem erre a pár gyerekre gondolok, hanem renndes felnőtt lovasokra, akik nem futószáron köröunek, hanem erdőn,mezőn , terepen lovagolnak. Mókás lett volna az is, ha renit próbálják megtanitani lovagolni.
Korábban Kata és Stefi is lovagolgatott, mostanában ez sincs.

Valahogy csak Tibi monomániájával foglalkoznak, csakhogy az már nagyon uncsi.
guess.who 2020 jan. 10. - 16:44:13 Előzmény napraforgó
(9384/18025)
"A DÖ úgy indult, hogy egy év, és megkapják a lóvét, jó, megnézzük, hogy alakul."
És úgy indult, hogy egy rész egy nap. Ehhez képest már ők sem tudják, hogy éppen hol is tartunk az idővonalon. Elvileg nyár van, közben meg már több jelenetben beöltöztek, látszik a lehelletük stb. Lehet, hogy éppen azért próbálják elkenni a dátumot, hogy lehessen akár évekig is húzni, és azt mondani, hogy azért vannak még további részek, mert nem telt le az egy év, így egyelőre nincs örökség.

(Megjegyzem: a wikin egyelőre 17 rész van a 3. évadhoz beírva, utána a 4. évad következik, igaz, még üresen. https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Dr%C3%A1ga_%C3%B6r%C3%B6k%C3%B6s%C3%B6k_epiz%C3%B3djainak_list%C3%A1ja
Ami viszont elszomorító, hogy még a 17. rész is pont ugyanazokról a semmit érő álproblémákról fog szólni, amikről a mostaniak: Sanyi és Misi hadakozik Zukaival; Tomika galibába keveredik; Olgicska szerepel...)
guess.who 2020 jan. 10. - 16:37:04 Előzmény Dia Szilágyi
(9383/18025)
"Pedig akkor már kit fog érdekelni a sztori?"
Sztori? Az az első évad elején maradt, azóta is keresik, de nem találják.

Érdemes összehasonlítani a Mi kis falunkkal: ott sincs igazán "sztori", hiszen ugyanazok a szereplők nagyjából ugyanazt csinálják évek óta. (Elvégre Erikát is csak egy félresiklott epizódban vette majdnem el Gyuri, de előtte és azóta is csak ígérgeti neki, még az sem változott; ahogy Teca és a pap "kapcsolata" is csak egyetlen epizód csókja volt, meg utána egy visszautalás, hogy elrettentek a lehetőségtől, úgyhogy inkább mégsem. :) )
Viszont AZ a sorozat legalább tényleg vicces: a tuskó kocsmatöltelékek is humorosak, Gyuri, az ostoba autóbolond humoros, a polgármesterben felismerjük az általunk is ismert polgármestereket stb.
A DÖ-ben viszont az írók úgy gondolják, hogy a "humor" az csak annyi, hogy Sanyika néz Misikére iszonyú ostobán és közben úgy beszélgetnek valami hétköznapi dologról, mintha most érkeztek volna a naprendszeren túlról. Számukra a trágyát szállító teherautó a végítélet napjának egyértelmű követe; a drón egy rettenetes méretű pókufó; az egygombos, ócska rádiós lehallgató egy felfoghatatlan bonyolultságú és érthetetlen működésű csúcstechnika... Persze az is lehet, hogy egy bizonyos intelligenciaszint alatt ezek valóban humoros, vicces, földön fetrengve röhögős poénoknak tűnhetnek. Mondjuk az is igaz, hogy a politika is úgy működik, hogy megcélozzák a legalsóbb szinteket az üzenetekkel...
guess.who 2020 jan. 10. - 16:27:08 Előzmény napraforgó
(9382/18025)
" de biztos, hogy nem villával kaparásszák össze az udvaron, ahogy itt hárman is csinálták. "
Arról nem is szólva, hogy hónapok óta csak ennyi "munkát" bírnak az alkotók kitalálni a lovarda hármasának. Még eleinte volt az a lovasbemutató, aminek során a szuper lovas Lali csinált egy műesést, de azóta semmi, örökké csak villázzák a száraz füvet: talicskára fel, onnan le, szét az udvaron, aztán megint össze...
4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 11:51:16 4/10
(9381/18025)
Pontosan. Tudom én ezt, a szénát eszik a lovak, meg a patás jószágok, marhák, birkák, kecskék, a szalmát meg alomnak teritik alájuk, hogy ne a hideg földön feküdjenek, na meg a szalma felfogja a trágyát, vizeletet, azt utána fölhasználják a földeken.

De amennyire tudom, manapság már a szénát is nagy bálákba kötözik, kb. 1 m X 0,5 méteres bálákba.
Gyerekként én még láttam igazi szénaboglyát, amit nagyon ügyesen úgy raktak, hogy ne fülledjen be, ne rohadjon meg a belseje, ugyanakkor az eső se áztassa át és a szél se vigye el.
És még játszottam 5-6 évesen igazi nagy szalmakazlakban, amelyeknek az oldalán lehetett lecsúszkálni, meg kis üreget vájni bele és elbújni a felnőttek elől. Hát ezt már nem lehet, mióta a szalmát gépek kötegelik nagy henger alakú bálákba.
svejci 2020 jan. 10. - 10:21:54
(9380/18025)
Apropó hová lettek Misi és Zsóka birkái?

A tegnapi részben volt róla szó, Zsóka számonkérte Misit, mi van a birkákkal, hozza csak szépen haza, mert Benedeknél csak ki vannak kötve.....
Misi meg is ígérte, hogy hazahozza őket.....
9/10
amira_daaa 2020 jan. 10. - 10:11:59 9/10 Előzmény Dia Szilágyi
(9379/18025)
A horvátban is továbbmentek tuti itt is továbbmennek valamennyit időben. vagy nem zárulnak le a szálak, amig nézik és amig jo a reklámidőnek. :D egyetértek a véleményeddel. Viszont egy idő után le kell zárni majd az örökösöket mert a BK német alapverzioja már tart ugyanugy 25 éve vagy 30 addig a DÖ alapsztorija kb két éves időtávra van, és már ennyi ujabb debilséget nehéz összehozni.
4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 09:33:45 4/10 Előzmény Dia Szilágyi
(9378/18025)
Szomorúan olvasom, amit irsz, mert én és még biztos néhányan csak azért nézzük, hogy mire fut ki végül a történet, él-e Kálmán, örökölnek-e a Szappanosok, mi lesz a jelenleg még csak emlegetett műkincsekkel, meg úgy egyébként a szereplőkkel.
De a francot érdekel engem egy 20 évig tartó, sehová sem vezető sorozat, a BK-sem néztem. De ott legalább nem is titkolták, hogy egy ilyen vége-hossza nincs valaminek szánták.
A DÖ úgy indult, hogy egy év, és megkapják a lóvét, jó, megnézzük, hogy alakul. Ehhez képest már megspékelték egy csomó baromsággal és nem jutottunk egy lépéssel sem előrébb.
4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 09:26:00 4/10
(9377/18025)
Sok természetfilmben látom, hogy télen a vadetetőkhöz is bálába rakott szénát visznek ki az erdészek, aztán ott szedik szét és teritik kicsit a vadetetőknél, hogy minden állat hozzáférjen. De nagyrészét az ott felállitott vályúkba, jászlakba teszik, ahonnan aztán szépen kihúzgálják maguknak az őzek, szarvasok.
Én városi lány vagyok, de még én is többet tudok az állatokról,mint itt az állitólagos állattartók.

Apropó hová lettek Misi és Zsóka birkái? Mert neki is volt 8-10 birkájuk a sorozat elején.
Benedeknek meg egy egész nyája, na de ő sem a birkáit őrzi mostanság, hanem a kocsmapultot.
Dia Szilágyi 2020 jan. 10. - 09:23:35
(9376/18025)
Szerintem az a probléma, hogy mi itt rendes sorozatként akarjuk értelmezni a Drága örökösöket, miközben a készítők egyértelműen szappanoperának szánják. A kettő között az a különbség, hogy a sorozatnak van rendesen eleje és vége, és eljut a történet A-ból B-be. Ugye az alapsztori is efelé mutat, hiszen úgy indult, hogy elvileg egy évet fognak bemutatni, azután már nem is érdekes, hogy mi történik, hiszen úgyis mindenki visszaköltözik Pestre.
Ezzel szemben a szappanopera készítői abban reménykednek, hogy talán 20 évig nem kell lezárni a sorozatot (lásd Barátok közt), tehát nincs is szükség arra, hogy eljusson a történet valahonnan valahová. És nyilván nincs ember a földön, aki elkezdené sorozatként fogyasztani például a Barátok köztöt, mert akkor több mint tízezer részt kéne végignéznie, mire beéri az új részeket. Ezért nyilván úgy fogyasztják az emberek, hogy néha-néha beülnek elé, talán egy-két hétig nézik, amíg meg nem unják, aztán megint nem nézik egy darabig. De a lényeg, hogy akármikor ülsz le elé, be tudsz kapcsolódni a történetbe, mert a szereplők ugyanazok, és nagy dolgok úgysem történnek velük.
A Drága örökösök egy borzasztó mixe lett a két műfajnak, pontosabban én azt látom, hogy most már totál szappanopera, és az írók is direkt arra hajtanak, hogy úgysem emlékszik senki arra, ami még az első részekben volt. Ez persze egy 20 éve futó sorozatnál működik, mert tényleg, ki emlékszik már arra, hogy Berényi Miklós mit csinált 2003-ban? De azért ez a sorozat úgy indult, hogy el akar jutni A-ból B-be, és az első évad totál nézhető, sőt vicces volt. A második évad visszatérése óta nettó időhúzás az egész. Én azon sem lepődnék meg, ha a történetbeli egy év letelte után folytatnák tovább, mert mondjuk még mindig elfogadható a nézőszám. Pedig akkor már kit fog érdekelni a sztori?
4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 09:19:25 4/10
(9375/18025)
Nem értem Daniék viselkedését, elvileg járnak a lovardába gyerekek is lovagolni. Korábban pont ő mesélte, hogy az egyik tanitványa, aki terápiás (!!!) lovaglásra járt hozzá, valami dijat is nyert.
Most meg olyan bénák mindannyian, meg vannak döbbenve, hogy jött kb. 8 kislány egy pónin lovagolni, ráadásul nem is először.
Rögtön abba is hagyták a széna, vagy szalma kapirgálását az udvaron.
Ami amúgy is csak egy látszattevékenység, mert akár széna, akár szalma, azokat nyilván bálástól viszik be a lovakhoz. Szerintem - bár lehet, hogy rosszul tudom - a szénát a jászolnál szedik szét az etetéshez, a szalmát meg a lovak alá teritik, de biztos, hogy nem villával kaparásszák össze az udvaron, ahogy itt hárman is csinálták. Hacsak nem olyan ostobák, hogy véletlenül szétszórták, aztán meg csak összeszedik, hogy ne menjen kárba.
9/10
amira_daaa 2020 jan. 10. - 09:19:09 9/10
(9374/18025)
@mária54321: jo a kérdés a végfelsorolásnál tudsz nézni konkrét neveket kiknek köszönhetjük az aznapi hülyeséget. amugy elég sok ötlet a Török kezdőknek-Fákjugöthe sorozatokbol vannak szinte egy az egyben átemelve ( mármint a hülyeségfaktort lekoppintották, az elcserélős baromságot meg egy nagyon tehetséges hölgy Anika Decker ( Mo-og be nem mutatott filmjéből van ) szinte teljes mértékben átemelve az ötlet. csak a kivitelezés más. de az ötletek elég nagy része német fentebb felsoroltam sorik és filmek ötletéből van áthozva.
9/10
amira_daaa 2020 jan. 10. - 09:14:20 9/10
(9373/18025)
Ja igen dehát ezek hogy kupaktanácsot tartanak az nem jo mivel ugye Tibi nagyon okoskodo őt ki kell hagyni de mondjuk Valit be lehetne avatni mint "felnőttet" hogy mit gondol és Vali nem is nagyon pletykás amugy. Ugy jobb lenne a dolog.

A kislányoknak idegen dolgot kellett játszani a mai generácio ilyen nehéz a telefonrol leszedni őket szerintem csak magukat kellett adniuk, egy mai gyerek ilyen meg ők még kislányok, szeirntem semmi pedofilia nem lesz helyette majd Dani bácsi bevarrja az anyukát.

"Normálisan ilyen kupaktanácsban ugye Katával szemben ül le mindenki. Dehát ezek debilek.
A kispicsák is pont ugyanolyan debilek amennyire csak kell. Még felnyomják ezeket pedofíliával, vagy a 18-as karika hiányával."
4/10
napraforgó 2020 jan. 10. - 09:12:07 4/10 Előzmény guess.who
(9372/18025)
volt az a másik fickó, az a katona. Attól szerintem nem szerzett semmit MauniCa (csak Stefánék jártak nála), nemhogy DNS-mintát

Igen, ez nekem is feltűnt, de mégis, ezt mondták. Pedig az a szöszi katona pont ugyanannyira hasonlitott a többi Szappanosra, mint a sötét hajú Kristóf....
Ráadásul a flashback jeleneteknél Kálmánnak is szőke volt a haja....
9/10
amira_daaa 2020 jan. 10. - 09:08:43 9/10 Előzmény guess.who
(9371/18025)
volt egy nő is aki egy napon született Kristoffal végül kiderül , hogy ő a kakukktojás :D
mária54321 2020 jan. 10. - 08:40:22
(9370/18025)
Kitalál ki ilyen sok marhaságot .
guess.who 2020 jan. 10. - 08:05:10 Előzmény napraforgó
(9369/18025)
"Erre Mónika elmeséli a DNS vizsgálatokat, hogy lecsekkolta a Kristóffal egy napon született férfiak DNS-ét és a sajátjával összevettette, de igy kiderült az is, hogy Tibi is csak a féltestvére!"
Lehet, hogy már én nem emlékszem jól, de volt az a másik fickó, az a katona. Attól szerintem nem szerzett semmit MauniCa (csak Stefánék jártak nála), nemhogy DNS-mintát – és mégis többesben beszélt az aznap született férfiak teszteléséről. Nem is szólva arról, hogy egyelőre sem Kristófról, sem az Kálmánkáról semmit nem tud, hiszen nincs eredménye a tesztnek. És ha hetekig kibírta, hogy senkinek nem mondja el ezt a "szörnyűséget", akkor már miért nem bírt várni még egy hetet, hogy a többi minta is azonosításra kerüljön? Ez megint egy ilyen félkész, átgondolatlan izé – bár nyilván azért telefonált a semmiről a laboros recepciós, hogy ezzel előkészíthessék azt, hogy MauniCa felhívja Nándikát... Ahogy korábban is mondtam: ezt játsszák, hogy betesznek teljesen értelmetlen hülye jeleneteket, amikkel a később következő, de egyébként szintén értelmetlen és fölösleges jeleneteket magyarázzák meg vagy készítik elő. Lefordítva: MEGINT megy az időhúzás, szerintem SEMMI lényeges nem fog történni a harmadik évadban sem (pláne hogy már kezdik forgatni a negyediket), azaz lesz újabb 50 rész helybenjárás, csak most elvileg nem üvölt majd annyira vörös fejjel TTibi. Vagy ez már spoilerezés volt? :)
guess.who 2020 jan. 10. - 07:58:38
(9368/18025)
Hát igen, nagyon nem sikerült azokat a gyereklányoknak olyan szöveget írni (és eljátszatni hitelesen velük), ami a korosztályuknak megfelelő. Látványosan idegen volt nekik a szöveg és a helyzet is. Arról nem is szólva, hogy először még ott ugrándoztak, hogy Danibácsijajjdeszeretünk, meg hogy pónigolni akarnak – aztán meg hirtelen nem érdekelte őket sem Dani, sem a póni. Logikus.
guess.who 2020 jan. 10. - 07:54:34 Előzmény Rojita
(9367/18025)
Hihi, ez jó találat, emlékszem erre a jelenetre! Ha jól rémlik, azt akarták bizonygatni vele, hogy Kristófnak maffiakapcsolatai is vannak – és utána jött a Gésás-Vörösös sztori. :)
guess.who 2020 jan. 10. - 07:50:46
(9366/18025)
Nem tudom, Misike a puskáját mostanában úgy használta, mint valami fabotot, pedig ők állítják, hogy töltött, éles fegyver... Töltött állapotban nem is közlekedhetne vele, nemhogy bárkire is ráfogja!
És persze igazad van: eleve érthetetlen, hogy hogyan akarta Sanyikánk "megijeszteni" egy fegyverrel Zukaiékat?! (Merthogy azért indultak el az erdőbe Misivel.)

Kincsek: akár elásta, akár valamit épített a föld alá és abba rejtette el Kálmánka a "kincseket", azt észre kellett volna, hogy vegyék a szomszédok (kivéve ha két ásónyomnyi). Ha nem, a kitermelt földet észre kellett volna, hogy vegyék. Ha nem, akkor Tibiék biztosan észrevették volna, hogy a talaj bolygatva volt valahol, esetleg valami lejárat van. De a műkincsgyűjtést, az ide-oda mászkálást, az idegeneket észre kellett volna vennie a falunak, és nem az lett volna az elején, hogy Kálmánka sosem járt sehová és őhozzá sem jött soha senki. Ezért volt nagy baromság ezt az "európai hírű pravoszláv műkincsgyűjtő" kamut behozniuk a sorozatba.