4/10
napraforgó 2020 jan. 14. - 12:27:55 4/10
(9425/18025)
Szláven szerepe még mindig nagyon labilis. Igaz, hogy ismeri a szerb alvilágot, a műkincsrablókat, orgazdákat, de még nem biztos, hogy közéjük tartozik. Hajlok rá, hogy beépitett ügynök, vagy alvó ügynök, akinek addig nem volt dolga, amig a műkincsek fel nem bukkantak.
Ennek persze ellentmond, hogy miért félt annyira a rendőröktől, na meg miért nála volt a Mária szobor, amit átadott Olgának. Sőt, még most is őrzi Olga pénzét.
4/10
napraforgó 2020 jan. 14. - 12:23:05 4/10
(9424/18025)
Gondolom, hogy Tibi ökörködése a kecskével, meg az eltűnésével azt van hivatva előkésziteni, hogy Tibi is szerezzen egy drónt és akkor majd a levegőből fogja fürkészni a kincsek lelőhelyét.
Kár, hogy nem sárkányrepülőzik, abban több vicces lehetőség lett volna.
svejci 2020 jan. 14. - 11:06:22
(9423/18025)
Érdekes volt a tegnapi rész..... legalább is érdekes volt, ahogy Szláven beszélt a szerb beteggel....
Most akkor, ki kivel van? Gorántól fél mindenki.....
Marosi benne van bőven ebben a műkincs bizniszben.....
(szerintem, nem is Kálmán volt a műgyűjtő....., mindenki más annál is inkább...., és, nem is tiszta úton.... :) )
9/10
amira_daaa 2020 jan. 14. - 10:00:38 9/10 Előzmény napraforgó
(9422/18025)
köszi az összefoglalot Napraforgo
4/10
napraforgó 2020 jan. 14. - 07:10:27 4/10
(9421/18025)
8. rész
Kora reggel Tibi akcióba kezd. Elviszi Vanesszát Joli nénihez. Közben kalapot tart a pofája elé, hogy a kecske ne lássa, hogy merre mennek, mert akkor visszatalál. Tibi megpróbálja meggyőzni Jolikát, hogy a kecske étvágytalan, beteg, gyógyitsa meg. Joli szerint a kecske túl van etetve és nem buta, majd eszik, ha éhes lesz. Végül csak meggyőzi Jolit, és otthagyja a kecskét és megbizza, jól zárja be.
Dia álmosan ébred, Krisztián már a konyhában tevékenykedik, reggelit akar csinálni. Közben kifosztja a hűtőt. Dia kedvetlen, nem tetszik neki Krisztó aktivitása. Dia később az apját is próbálja meggyőzni, hogy küldje el Krisztiánt, neki nagyon útjában van. Dia közli, ha az apja holnapig nem tünteti el Kriszt, akkor szól Szlávennek, majd ő intézkedik!
Subicz megkérdi Maunikától, kitette-e már Attilát. Móni közli, még nem tudták felébreszteni, de különben isfejezze be ő, amit elkezdett. Attila másnaposan ébred Subicz kopogására. Suvick felszólitja, hogy el kell hagynia a falut. Hivatkozik a falugyűlés egyhangú határozatára és a 340 éves ökörapáti rendeletre, ami ma is érvényes. Attila keserűen mondja, hogy elvett tőle mindent, a falut, a panzióját, a kisboltot, mindent, mit akar még? Suvick határozottan kijelenti, hogy még ma délelőtt el kell hagynia a falut.
A lovászok megint a szalmát kaparásszák, amikor jön Franciska a lányával. A nő megbeszél egy időpontot délutánra, hogy lovagolni jöjjön. Józsi és Reni kajánul röhögnek, hogy Dani mennyire népszerű a nők körében.
Vali a keckét keresi, Tibi elmondja, Vanessza látogatóba ment, na de hivatalosan meg eltűnt, ezért ő is hallgasson. Valinak elege van az egészből (nekem is).
Szláven felkeresi Katát, Jolika mondta, kereste. Kata közli, hogy kellene a segitsége, tolmácsolnia kéne egy betegnél. Megbeszélik, hogy ebéd után indulnak Pestre.
Attila indulatosan vágja oda a szobakulcsát Mónikának. Meg van győződve arról, hogy ezt is Mónika intézte el ellen. Majd a pesti lakás kulcsát követeli tőle. Mónika közli, azt Kristóftól kérje, az ő felesége lakott a lakásban. Jön Babika, kérdi, mi ez a hangoskodás? Mónika Attilától távozásakor a számla kiegyenlitését kéri. Attila közli, hogy nem fizet. Babika közbeszól, ez még a lánya eljegyzésekor is tőle kért pénzt a gyűrűre. Mónika pikirt megjegyzést tesz Attlia különös vonzódására a gyűrűk iránt. Babika kérdésére elmondja, hogy Attila lopta el Józsi gyűrűjét. Erre Babika felidegeli magát, te megloptad a saját fiadat, majd a retiküljével végigveri Attilát a falu főutcáján, aki futva menekül. Mónika és Suvick nevetve nézik. Majd Mónika utánuk küldi Subiczot, még fizettesse ki Attilával a számlát.
Tibi a kocsma előtt üldögélő férfiakhoz megy, kétségbeesetten közli, hogy eltűnt Vanessza. A pasik viccelődnek, de Tibi közli, hogy a kecskét valaki fogságba ejtette, mert hallja a mekegését, de mégsem találja. Benedek nem, de Krisztián hajlandó segiteni Tibinek, amikor megjelenik Jenő, és kaján megjegyzést tesz a kék festékre, kérdi, Tibi le tudta-e mosni?
Tibi kérdésére, hogy Jenő mit keres itt, a pasik elmondják, hogy a Varga lányok átépittetik a kocsmát. Tibi bemegy a kocsmába és kérdőre vonja Anikót, mit keres itt a Jenő? Majd közli, hogy Ancsika legyen nagyon óvatos, mert ez a Jenő rárepül minden nőre. Anikó értetlenkedik, a Vali nagyon dicsérte. Tibi erre közli, leszValihoz egy-két szava emiatt. Ezután Tibi magával viszi a "kecskekereső különitményt".
Kata és Szláven Pestre tart, Szláven kérdi, milyen beteghez mennek. Kata elmondja, hogy a pasi lenyelt egy szobrot. Kata azt mondja, hogy szeretné megtudni, hogy ki volt a megbizó, majd magánjellegű vizekre evez. Mi van Olgával, Diával?
Icuka ágyaz Attila szobájában, amikor jön Olga, kérdi mi van. Icuka szinte sirva közli, hogy Attila elköltözött, valahogy rosszul sült el a neki tervezett meglepetés. Olga nem érti, kérdi, hová ment Attila, de Icuka nem tudja.
Kata beállit Csabadoktorhoz, kéri, hogy engedjék be a szerb beteghez. Bemutatja Szlávent, mint a tolmácsát. Csaba beleegyezik, ha nem zaklatják fel a beteget.
Tibi tovább ökörködik, most már Misit és Sándort is hülyiti, hogy eltűnt a kecskéje. Most már vagy 5-6-an mennek kecskét keresni. A Szappanos ház udvarán ökörködnek, ahol Tibi távirányitja a kecskemekegést.
Olga bekopog Subiczhoz, kérdi, miért költözött ki Attila? Subicz meggyanúsitja, hogy Olga irta neki a fenyegető levelet.
Dia feldúltan járkál a kocsma előtt, amikor jön Stefi. Dia sajnálkozik Stefinek, bocsánatot kér tőle, erre Stefi közli, hogy az átalakitáskor a raktárt átalakithatnák fodrászatnak. Ha csak kivülről lesz bejárat, az ellenőr se kifogásolhatná. Dia boldog, közli, Stefi mindig jófej volt. Aztán bemennek, megnézni, mi hol legyen.
Kata és Szláven bemegy a szerb beteghez, aki megijed Kata láttán. Kata nem érti,mit mond Szláven a betegnek, de kiderül ismerik egymást. Az iránt érdeklődik, mit keres itt? a beteg kéri, ne szóljon Goránnak. Kata szeretné tudni, mit tud a Szarajevói Szűzről. Szláven kérdésre, hogy mit csinál itt a pasi közli, hogy Goránék átverték, meg hogy nem volt más választása, mint lenyelni a szobrot, különben kinyirták volna. Kata kérdi,mit mond a beteg, mire Szláven úgy forditja, hogy semmire sem emlékszik, de nagyon elégedett a magyar orvosokkal. Kata szeretné tudni, hogy ismeri-e Marosi Gitta ügyvédnőt? Szláven meg azt kérdi, beszélt-e a rendőrökkel és mondott-e nekik valamit. Marosi Gitta neve emlitésére a szerb visszakérdez, te hülye vagy? Kata azt kéri Szlávennel, hogy értesse meg a beteggel, hogy ez nem egy bűnügyi ügy, ő egy családi ügy miatt jött. A beteg visszakérdez Szlávenre, ugye nem szól Goránnak? És ugye nem ő küldte? Szláven közli, ha bármit mond a rendőröknek, akkor megölik. Szláven még biztositja, hogyha bármi hülyeséget tesz, meghal. A szerb még Szláven után szól, nehogy azt higyje, hogy ezt megúszhatják, Goran őket is megtalálja és megöli.
Tibi tovább ökörködik a kecskemekegéssel, ezt már Vali is megúnja, kijön szól neki, fejezze be. De Tibi beküldi.
Olga elmegy Józsi fészeréhez, ott megtalálja Attilát. Attila azt hisz, hogy Subicz küldte utána, de Olga mondja, ő segiteni jött. Attila kérdi, kinek dolgozik? Olga szerint ő magának dolgozik,meg azoknak, akikben megbizik. Olga szerint is el kell tűnnie Subicznak és Mónikának a panzióból. Mónika túl sokat tud, Subicz meg túl buta, hogy előrevigye az ügyüket. Attila kérdi, hogy mit kér cserébe. Olga mondja, állampolgárságot szeretne, és ha újra Attila lenne a polgármester, az okmányiroda is hozzá tartozna. És Olga biztositja, hogy ő soha nem árulja el a szövetségeseit....
A kecskekülönitmény megúnja a keresést és elmegy. De Tibi elégedett a hülyéskedéseikkel.
Kata és Csaba úgy gondolja, hogy súlyos a beteg amnéziája. Szláven még visszakéredzkedik, hogy kötetlenül elbeszélgethessen a beteggel. Visszamegy és rákérdez, keresik-e őt a faluban? A szerb közli, hogy valami Tomaz rákérdezett, de aztán eltűnt. Szláven közli, te sem láttál, világos! ekkor belép egy nővér a beteg kajájával és rákérdez, ki maga és mit keres itt. Szláven válaszol, Csabadoktor engedte meg, hogy beszélgessen a beteggel, de sajnos a beteg nem emlékszik semmire. A nővér elküldi.
Kata köszöni Szláven segitségét, de sajnálja, hogy a beteg nem emlékszik semmire. Csak azon csodálkozik, hogy olyan riadalom volt a szemében. De Szláven megnyugtatja, a beteg csak hálás azért, amit érte tettek, ő igy fejezi ki.
Józsi nem örül, amikor meglátja az apját a fészerében. Attila nála szeretne maradni.
Tibi a vacsoránál szemére hányja Valinak, hogy fűnek-fának áradozott a Jenőről.

Az előzetesben látjuk, hogy Attila és Józsi felmennek Pestre, ahol betörnek Attila lakásába, de ott meglepetés várja őket.
7/10
Rojita 2020 jan. 14. - 00:14:18 7/10 Előzmény amira_daaa
(9420/18025)
Kata nem azért ment be, mert az ő betege volt, hanem nyomozni próbált a nagyapja után. Igen, lehet, h el fogják rabolni. Itt ez a szokás. Szláven majd változni fog, most feladata van. Diát nem fogja elveszteni, mert akkor tűntetni megyek.
9/10
amira_daaa 2020 jan. 13. - 23:40:55 9/10
(9419/18025)
Kata pedig nagy hibát követett el.
Egyrészt A doktor azaz agyturkász is mondta, hogy Szláven nem cuki és ne bzzon benne, másrészt most Szláven ugy állitotta be Katát hogy ő is benne van az egészben ergo áldozattá vált Kata is vagy fog.
Meg minek ment be?, minden betegéhez be fog menni? ezután, meggyogyitotta és eddig terjed az orvoslása, és ennyi, nem hiszem hogy ez vezet előbbre.
Szláven viszont tényleg az akinek anno Fazekas doki leirta, igy Diát el fogja vesziteni, ha nem változtat és ez a fenyegetőzés nem fog előrébb jutattni senkit de hogy Katát fogják elrabolni az is biztos.

A Gorán száll összeáll vagyis ugy kiderül hogy minden ut hozzá vezet. Viszont ha Szláven hazudik vagy jol hazudik akkor Kálmán bának nem volt köze az egészhez mert azt nem a kamu fejével mondta.

A Vanesszás eseményekhez nem szeretnék hozzászolni, csodálatos hogy át tudom a részeekt tekerni.


9/10
amira_daaa 2020 jan. 13. - 23:36:32 9/10 Előzmény Rojita
(9418/18025)
Olgának azért kell magyar állampolgárság mert akkor több joga van illetve valamelyest ki tudja magát mosni, illetvenem biztos hogy olga névre fogja kérni közben ha nevet változtat mondjuk Nagy Piroska lesz akkor el tud szépen tünni

7/10
Rojita 2020 jan. 13. - 22:05:45 7/10
(9417/18025)
A helyzet fokozódik minden vonalon, de egy cm-rel sem jutottunk közelebb a problémákhoz. Nem baj, még van kb. fél évünk a titkok megfejtésére.

Kíváncsi vagyok, mire megy ki Tibi legújabb eszement ötlete? Mit lehet kihozni Vanessza kereséséből?

Egyébként, miért kell Olgának protekció a magyar állampolgárság megszerzéséhez? Beszél magyarul, itt dolgozik. Aláírja, h felmenői közt vmikor volt magyar is, oszt jó napot.
9/10
amira_daaa 2020 jan. 13. - 13:05:31 9/10
(9416/18025)
én azon csodálkoztam, hogy ismeri a betüket és tud olvasni :D ( igaz lassan) NK jol hozza karaktert
4/10
napraforgó 2020 jan. 13. - 05:43:30 4/10
(9415/18025)
Misi és Sándor Zukaiékat keresni ment az erdőbe, igy Zukaiék terepjárója lehetett az.
guess.who 2020 jan. 12. - 20:29:13
(9414/18025)
Ezüst színű volt, fülkés és nagyon kocka, talán valami Merci. De Zukaiék szerencsére nem sokat szerepeltek eddig, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy az övéké volt-e. :D De Sándornak mintha platós lett volna, Misinek meg talán szintén egy hosszú Mitsubishi, ami ráadásul fehér. Szóval lehetett volna még a Danié, de talán az övé is valami platós, úgy rémlik. Szóval maradnak Zukaiék.
(Ja, az biztos, hogy nem Misiék mentek vele, mert Sándor megállapítja, hogy "a kocsi üres".)

Csak éppen az nem derült ki, hogy mit keres ott az autó, pláne úgy, hogy öt méterre ott kaszálnak TTibiék... Vagy kihagyták a ziccert, vagy majd két hónap múlva előhúznak erre alapozva valami hülyeséget. :)
guess.who 2020 jan. 11. - 16:36:40 Előzmény Rojita
(9413/18025)
Azért szerintem a nézők 99%-a még használt valamilyen magnót, csak a jelenet írója túl fiatalka hozzá. :)

De mondom: semmi baj azzal, ha nincs technikai tudása az íróknak. De annyi tisztelet lehetne bennük a nézők iránt, meg a szakmájuk iránt, meg a saját munkájuk iránt, hogy legalább megkérdeznek néha másokat is az ötleteikről. És nem csak Katáng együgyű "műtétére" gondolok, de ha jól tudom, a lovakat a forgatáshoz közeli telepről kölcsönzik, hát nem igaz, hogy nincs ott legalább egy lovász, akitől kérdezgethetnének, hogy ne folyton csak az állások előtt vasvillázzanak unottan Daniék...
guess.who 2020 jan. 11. - 16:32:55 Előzmény napraforgó
(9412/18025)
De hiszen megmondták a második évad elején: ő a sztár, úgyhogy sokat fog szerepelni. :)
Szerintem kár volt így elkoptatni a karaktert és a színészt is, nagy baj, hogy nem érzik, mennyire túlzásba vitték...
Bár az is lehet, hogy ő ráért jobban a színházi szerepei mellett, ezért (ahogy a második évad elején is) most is sokat szerepeltetik, később meg majd jön a többi szereplő is többet. Ha lesz még, aki nézi.
7/10
Rojita 2020 jan. 11. - 14:58:10 7/10
(9411/18025)
A délelőtti vásárlásom után csak csatlakozni tudok a véleményetekhez. Alapvető élelmiszerek árai is az égbe szöktek. És erre nem válasz az, h a fizetések milyen magasak. Mert nettó fél és egész millákat nagyon kevesen keresnek. A nyugdíjasok vakításáról nem is beszélve. Akik eleve már régebben nyugdíjasok, akkori fizetésük után még ma is alacsony a nyugdíjuk, évente 2-3 ezer Ft emelést kapnak.

Csak csodálom, h az RTL egy vígjátékkal mert előjönni egy ilyen nyomorult, szegény falu háttérrel. Tk megértem, h mindenféle, a valóságtól távoli, eszement ötletet írnak bele a történetbe, mert itt a szereplők többsége minimális jövedelemből élhet. A napi túlélési keservüket nem írhatták be. Nevettetni akarnak.
7/10
Rojita 2020 jan. 11. - 14:37:41 7/10 Előzmény guess.who
(9410/18025)
Valszeg arra gondolnak, h a nézők 99 %-a nő minimális technikai tudással és nem akadnak fel ilyeneken. Aztán, biztos az írók se reál beállítottságúak.
4/10
napraforgó 2020 jan. 11. - 13:15:53 4/10 Előzmény guess.who
(9409/18025)
Tibi úgy, ahogy van fáraszt engem. Elegem van belőle!
1/10
offtopic
janderka 2020 jan. 11. - 13:05:07 1/10
(9408/18025)
Ezt a kórhazas populista dumát nem is értettem... Mi a picsát képzel ez a zsebnapóleon, hogy a kórhazak önmaguktól lépik át a büdzséjüket? Ha ez a mocsok nem fog nekik többet adni, de a feladataik nőnek, akkor mégis mi lesz szerinte? Maguktól meggazdagodnak?!
4/10
napraforgó 2020 jan. 11. - 12:17:42 4/10
(9407/18025)
Én azért nézem, mert remélem, hogy vicces lesz kicsit és az ember kikapcsolódhat a nap végén.
De sajnos egyre kevésbé vicces,még Iccuka és Suvick valamennyire, na de Tibi túl sok.
TIBI EGYÁLTALÁN NEM VICCES, INKÁBB NAGYON FÁRASZTÓ A HÜLYESÉGEIVEL!!!! TIBIBŐL ELÉG!. Tibi térjen vissza a keresztrejtvényekhez és ne is igen lássuk.
Nagy betűkkel irtam, hátha elolvassák.
Engem Margit és Lujza is fáraszt, olyanok, mint egy rossz Hacsek és Sajó.
guess.who 2020 jan. 11. - 08:45:56 Előzmény napraforgó
(9406/18025)
Mondjuk ez a "japán" kétkazettás magnó a távirányító miatt szokás szerint oltári nagy baromság. Eleve azoknak a magnóknak jellemzően nem volt még távirányítójuk (hiába emlékszik úgy TTibi, hogy ő azzal mennyi bulit csinált a faluban), de amit a kezében (és a zsebében) tart, az INFRAVÖRÖS távirányító, azaz RÁLÁTÁS kell a távirányítani próbált eszközre, és általában csak 3-5 méter a hatótávolsága így is, mert annál nagyobb távról már nagyon szóródik a jel. De ez mindegy is, az a lényeg, hogy a két méterre az agyagos-löszös földbe elásott magnót még egy RÁDIÓS távirányítóval sem tudná kapcsolni, nem is szólva arról, hogy ha tudná is kapcsolni, egy olyan kis vacak hangszóró hangja a két méter földréteg alól NEM hallatszana ki...
És végül: a magnókazetta fizikailag nem úgy működik, mint a mai, digitális lejátszók, hogy bármikor, bárhonnan, bármennyit le tudok játszani a rögzített anyagból, hanem úgy, hogy egy hosszú szalagon, szekvenciálisan van rajta az anyag, azaz ahhoz, hogy hosszan tudjon kecskehangokat lejátszani, bizony hosszan kellett volna felvennie is azokat. Vagy pedig folyamatosan vissza kellene tekernie a szalagot – márpedig TTibi csak a ki/be kapcsolgatja a magnót.
Van egy olyan érzésem, hogy az ezt a jelenetet kitaláló és megíró készítő életében nem használt magnót, fogalma sincs a távirányító működéséről, meg úgy egyébként műszaki érdeklődése sem sok lehet. Ami egyáltalán nem baj, de ahogy korábban is sokszor bebizonyosodott: ne beszélj spanyolul Csoki! Mer' nem tucc.

Azt az egyet nem tudom, hogy Vali most már rendszeres beszólásait az írók írják, vagy Csarnóy Zsuzsának is elege van már TTibi baromságaiból, ki is mondja – és a készítők benne hagyják az epizódokban? :)