7/10
Rojita 2020 febr. 27. - 21:38:13 7/10
(11704/18024)
Milyen pénzes vállalkozásra gondolhatott Stefi a kocsmázás helyett?
4/10
napraforgó 2020 febr. 27. - 21:33:25 4/10
(11703/18024)
41.
Szláven békésen alszik a kutyaóljában, amikor megérkeznek Jolikáék Marlenkával. Ölelés, elérzékenyülés. Szerb kopaszok el.
Dzsenike meséli a kocsmában, hogy a Grófó bátyja milyen nagy hős, ő mentette meg a kislányt, amikor azok a csávók fel akarták robbantani Dani házát. Elmondják, hogy a tetőről ugrottak rájuk, stb. Kérdik, milett a fickókkal, átadták-e őket a rendőrségnek, de Grófó elmondja, hogy Szláven beültette őket az autójukba és elküldte őket. Zsoca szerint igaza volt Zsókának, mégiscsak kell az a kerités, ide mindenki bejöhet. Jön Reni és Armandó, megerősitik a történteket. Igaz, hogy ott volt Dani is és Szláven is, de ők is részt vettek az akcióban együttes eerővel gyűrték le a támadókat. Egyre jobban kiszinezik a történetet és a saját érdemeiket felnagyitják.
Suvick megérkezik a panzióba, Mónikát kérdi nem követték-e? Meg kell erősiteni a panzió védelmét, mondja, szólni kell Vilinek. Mónkia elmondja, hogy Mahics nagyon meggyőzően tagadta a mikrofon elhelyezését. Ha ő lett volna, inkább eldicsekszik vele.
Marlenka az apjával és Jolikával reggelizik, a kislány mesél arról, hogy milyen nagy hős az ő apukája. Jolika kiküldi a kislányt a libákhoz és beszámol a szerb útról, Nándiról és megkérdi, Szláven tudja-e, mi elől menekül Olga. Szláven bólogat. Majd elmeséli, hogy Olga azt igérte, hogy akkor irja alá a válást, ha megkapja a részét. Ő ezért ki is ásta a szobrot és odaadta neki. de Olga nyilván átverte Bogdánt, felvette tőle az előleget a szoborra, de aztán mégsem adta át neki. A pénzt Jolika is látta, a sárga táskában volt, Szlávennél hagyta anno. Bogdán most ezért rabolta el Olgát, hogy megtörje és megszerezze a Szarajevói Szűzet, de Olgát nem könnyű megtörni.
Terike ébreszti Stefit, szeretné, ha odaadná a rezsipénzt. Mérges, mert a lány órákig fürdik, pocsékolja a vizet és mégsem fizet érte, csak egyharmadrészt. De most azzal is tartozik. Stefi kizavarná az asszonyt, még csak 10 óra, korán van, ő aludni akar. Terike igen idegesen távozik.
Margit és Lujzi körberohan a falun és elmesélik, amit a kocsmában hallottak a Dani házában történtekről. Kristófnak is elmondják, hogy a Tomikára bizott kislányt is a Renike meg testvérei mentették meg.
Reggelinél beront Dani a Szappanos házba és kirángatja Tomit, majd orditozni kezd vele. Rászabaditotta a drogos haverjait, akik csaknem felrobbantották a házát, meg a lovardáját, a rábizott kislányt meg magára hagyta. Hogy nem férfi, csak egy kis p.cs.,stb. A Grófónak több esze volt, ő kimenekitette a kislányt. Tomi szerint Dani csak féltékeny rá, mert Franciska őt választotta helyette, de Dani odaveti, hogy te azt hiszed, hogy Franci ezek után még egyáltalán szóba áll veled? Tompika kissé lelombozva megy vissza a reggelijéhez.
Anikó és Sanyi az Alapitó Okiratról beszélgetnek, Anikó idegesen mutatja a kifotózott részt és magyarázza Sándornak, hogy Zsóka felrúgta a demokratikus szavazást, és Gálék többségben vannak. Majd azt mondja, föl kéne még vetetni valakit az egyletbe, aki mellettük van, akkor legalább szavazategyenlőség lenne. Stefi kihallgatja őket a félig nyitott ajtón át, majd bekopog. Sándor magukra hagyja őket. Stefi megkéri Anikót, had költözzön haza egy időre. Anikó nagyon boldog.
Tibiék kérdik Tomit, mi volt ez? Tomi szerint Dani féltékeny rá. De Tibi ügyesen kifaggatja, megtudja, hogy Tomi eldicsekedett a milliós örökségével és ez a Franciska ezután találta őt ellenállhatatlanul vonzónak. Hát jó lesz, ha vigyáz azzal a lánnyal. Tompika megint koppan.
Vili megint vegzálja a polgárőrséget, szigoritani kell az ellenőrzést. Mindenkit meg kell állitani és átvizsgálni, aki 100 méteres körzetben megközeliti a panziót. Krisztián nagyon vonalas és szivózni kezd a közelitő Sándorral. Csaknem összeverekednek. Marlenka az ablakból meglátja a vitatkozókat és hivja az apját, hogy válassza szét őket. A gyerek már hallott arról is, hogy az apja előző nap megmentett egy kislányt és 3 bácsit a bűnözőktől.
Misi, Sándor csúnyán összevész és Krisztián is keménykedik, végül Szláven is kimegy és rendet tesz. Majd egy egyleti gyyűlésen tisztázzák a dolgokat, mondja.
Stefi bevallja az anyjának, hogy elúszott a pénze az utolsó fillérig. Az anyja meglepődik, haragszik is, de hivja, költözzön haza. Majd kikérdezi a lányát, mire költötte el azt a sok pénzt.
Zsóka Erzsikének panaszkodik, hogy nem győzi a rengeteg munkát (!!!). Szidja Krisztiánt, aki csak polgárőrködik, és Szlávenre sem számithat. Erzsike elmeséli neki a Dani házánál történteket, amiről Zsóka nem is tudott, ott is Szláven oldotta meg a helyzetet.
Amikor Szláven bejön, lemarja, ezért Szláven elmondja, hogy ő bejöhet időben dolgozni, de akkor a Dani háza már hamu lenne. Zsóka megenyhül, megengedi, hogy Danit megmentse. Sőt, Szláven szabadnapot kér, azt sem bánja.
Sándor hisztizve megy haza, Dia kifaggatja, Sándor elmondja, hogy csalódott a legjobb barátjában.
Stefi visszaköltözik a szobájába, de nagyon cikinek tartja. Anikó azt javasolja, hogy vigye Stefi a cukrászdát. De Stefineek más ötlete van, ő is tag szeretne lenni az egyletben. Az jövedelmezőbb. Anikó gyaanaakszik, hogy kihallgatta őket.
Szláven elmegy Diáért, mutatni akar neki valamit.
Zsóka otthon találja Misit, aki fal kétpofára. Elege van a polgárőrségből, a panzióigazgatóból, a talpnyaló Krisztiánból, meg a hátbatámadó barátokból. Aztán közli, felmond a polgárőrségnél, visszaszerzi a régi állását.
Dia és Szláven útközben találkoznak a Sztojka fiúkkal. Renátó megkérdi, megtalálta-e Olgát. Szláven közli, hogy igen, Olga él és virul, de megint megszökött. Reni örül, hogy a menyasszonyának nincs baja. És persze annak is, hogy előző nap Szláven megmentette a bőrüket.
Szláven bemutatja Diát Marlenkának, a két lány szivélyesen üdvözli egymást. A kislány Jolikával vacsorát készitett, az apja kedvencét.
5/10
Lambada 2020 febr. 27. - 21:29:57 5/10
(11702/18024)
Kibírhatatlan az öregasszony. Ennél irritálóbb szereplőt (és alakítást) el sem tudok képzelni.
svejci 2020 febr. 27. - 19:36:42
(11701/18024)
Meg volt a faluéneklés, ahol Dombi is fellépett, meg Subicz születésnapja, a huszáros akármi... :)
4/10
napraforgó 2020 febr. 27. - 19:29:11 4/10 Előzmény guess.who
(11700/18024)
Az első évad legelején megünnepelték a kocsmában Zsóka 54. születésnapját. Misi Szláven segitségével megajándékozta a postán kapható könyvek egyikével, de tévedéből nem a Szakácskönyvet hozta el, hanem az Árpádházi királyok történetét.
Aztán Anikó megrendezte Stefi 21. születésnapját és Sándor és Misi vetélkedve hoztak neki hülyébbnél hülyébb ajándékokat (tán rollert, meg valami tingli-tangli zenekart).

Na de amúgy nincs sem húsvét, sem nőnap, sem anyák napja, hogy az állami ünnepeket ne is emlitsem.
Sőt vasárnap sincs soha ebben a faluban, mert minden nap tök egyformán kezdődik és folytatódik.

De a lovarda gondjának megoldására adott javaslatod kitűnő. Én arra tippeltem, hogy majd az egyleti pénzből húzzák ki Danit a sz@rból, de Józsi társsá válása egészségesebb megoldás lenne, mint Stefié volt.
guess.who 2020 febr. 27. - 19:16:04 Előzmény napraforgó
(11699/18024)
Majd valakinek eszébe jut a negyedik évadra és rajzolnak köré valami teljesen debil magyarázatot, hogy hol volt fél évig a gyűrű... Nem inkább mégsem: ha egy kis eszük van, akkor sosem hozzák többet szóba.

Különben Kovácsék hitelezhetnének Daninak is, mégiscsak ott dolgozik az onoka, és ha Józsi inkább beszállna társtulajdonosnak a nagyiéktól kapott pénzzel, akkor nem is lenne hitel, és mindenki jól járna: Stefán a pénzéhez jut, Dani felett nem függne Damoklész kardjaként az adósság (meg a tetőablak), Józsi nem csak trágyahordó segédmunkás lenne, és Renike is előrébb léphetne utolsó segédmunkásból elsővé és csicskáztathatná a tesóit... :)
guess.who 2020 febr. 27. - 19:11:58
(11698/18024)
Meg vót még a falunap a kocsmában, meg vót a Suvick születésnapja! :)
4/10
napraforgó 2020 febr. 27. - 18:26:51 4/10 Előzmény guess.who
(11697/18024)
Tényleg, azt a milliós gyűrűt is odahagyták. Kovács alezredesnek nem számit egymillió forint, kipngette a zsebéből az unokájának, aki gyűrűt vett rajta. Maunika nem fogadta el, erre Babika visszalopta Józsitól, Kovács elkártyázta, Attila ellopta és félmillióért elkótyavetyélte. És a gyűrű nem hiányzik azóta sem senkinek.
Megjegyzem, a kártyabarlang is erősen szünetel, csakúgy mint a zumbakör. És Kristófnak sem kellett menni golfozni, holott az egészségesebb sport, mint a póker.
1/10
janderka 2020 febr. 27. - 17:43:59 1/10 Előzmény guess.who
(11696/18024)
Eleinte még szerbül is tudott és bútort is cipelt :)))
guess.who 2020 febr. 27. - 17:30:10 Előzmény svejci
(11695/18024)
"Ezt csak nem hagyják így lezáratlanul..."
Ezer másik dologgal megtették már, miért pont ez lenne kivétel? Vagy majd a negyedik évad elején megint előhúzzák a semmiből azokkal a jelenetekkel együtt, amiket most kivágtak. :D
guess.who 2020 febr. 27. - 17:28:50 Előzmény svejci
(11694/18024)
Azért valahol olyan vicces (nem, inkább szánalmas), hogy Renike a megjelenése után Józsival elment Pestre és visszaszerezte a milliós gyűrűt, mert olyan kemény legény volt. Ehhez képest mostanra egy pipogya, mindentől rettegő idióta lett. :(
guess.who 2020 febr. 27. - 17:26:43
(11693/18024)
Gondolom, a költségek óccsítása miatt majd egyszer csak betoppan Apátiba Józsika, hogy hazahozta anyut, mert amikor leszállt a repcsiről, pont ott jött vele szembe a 30 éve nem látott, ő meg azonnal ráismert, volt retúrjegyük, úgyhogy fel is ültek a visszainduló másik repcsire és hepiend. Esetleg mutogathat majd pár thaiföldi fényképet, amit a repülőúton töltött le a netről. :)
guess.who 2020 febr. 27. - 17:21:13 Előzmény KapitányÚr
(11692/18024)
"nem beszélve arról, hogy az egyház emberei síkhülye dinkáknak vannak beállítva);"
Nem csak az egyház emberei, hanem mindenki. Kivétel nélkül. Megjelennek Ökörapátiban (vagy kapcsolatba kerülnek egy ottanival) és egy-két órán belül elkapják a debilvírust. Onnantól pedig alapvető dolgokat sem értenek meg, nem tudnak gondolkodni, hülyeségeket beszélnek és tesznek stb.
Nincs kivétel, mindenki fertőzött.

"Rengeteg benne a felesleges perc, a felesleges mondatok, szavak, jelenetek"
A katasztrofális második évad szinte egésze ilyen volt: semmit nem haladt előre a sztori, csak ostobaságok egymás után dobált halmazát lehetett nézni napi 45 percben – és ennek Sándoron kívül Misi és TTibi voltak az élharcosai.
A harmadik évad ehhez képest egészen jól indult, de mostanra szerintem sokkal rosszabb lett - annak ellenére, hogy TTibi nem őrjöng.

"Mert minden rész egy önmagában is értelmes kerek történet a nagy egész történeten belül. Egy tégla."
Ennek éppen ellentéte az A mi kis falunk: ott van egy váz, vannak állandó szereplők, akik állandó jellemmel, attitűddel bírnak, de minden egyes rész önálló sztori (nagyon kevés dolog húzódik át két részre: pl. a pap és a kocsmárosnő liezonja, ami aztán ugyanolyan gyorsan le is zárult, hiszen mindkettőjüknél a plátói vonzalom a lényeg, ami sosem ölt testet. Az Erika-Gyuri párosnál dettó: ha összeházasodnának, akkor onnantól érdektelenek lennének a sorozat szempontjából.)
De a lényeg: valószínűleg a készítők ennél a sorozatnál is az ottani megoldásokat akarták összehozni, csak éppen megfelelő írói kvalitások és az egészet vaskézzel összefogó BGO nélkül ez nem működik. Ahogy itt is elhangzott sokszor: ebben a sztoriban volt mondjuk 50, esetleg 100 rész, de nem több. Ehelyett azt látjuk, hogy már a negyedik évadot készítik, a történetben meg lényegileg még mindig pont ugyanott tartunk, mint az első évad közepén: azaz sehol. Ahogy írod is: az ilyen felesleges jelenetek, az örökséghez sehogy nem köthető mellékszálak tengerébe fullad bele az egész szépen lassan.
És mindezeket még megkoronázza az az állandó slendriánság (hogynemondjam: igénytelenség), ahogy minden, de tényleg minden témához hozzányúlnak: a gugli világában 2 perc lenne utánanézni kicsit egy-egy dolognak a megírás előtt (jórészt szakértőt sem kellene alkalmazniuk, ha nincs rá keret), ehelyett olyan ordító hibák vannak lényegileg mindenben, mintha a világot egyáltalán nem ismerő, ötven éve egy kő alatt lakó ember írogatná a sztorit. Értem én, hogy ezekkel a "hülyeségekkel" akarnak helyzetkomikumokat előidézni - csak hát nem szárnyalnak ezek a poénok, mert annyira fáradtak, hogy még ülni sem tudnak, csak belehullanak a nagy semmibe.
A szereplők állandóan változó életkorát, az előtörténeteiket, vagy éppen a fő szál, az örökség szintén össze-vissza módosítgatott szabályait meg már meg sem említem, utóbbi már valóban a legalja.
guess.who 2020 febr. 27. - 17:03:00
(11691/18024)
Ugye-ugye, hogy nem volt ott a tetőkibúvó!
És amikor Szláven kinyitotta, látszott is, hogy a rögzítője BELÜL van, tehát kívülről nem nyithatja ki.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen kibúvókat/ablakokat a tető síkjától MAGASABBRA építik be, hogy a rájuk hulló csapadék LEfolyhasson a tetőre - ennél a mélyen beépített ablaknál viszont látszik, hogy van az ablak körül egy vájú, szóval abban minden víz meg fog állni, szépen korhasztani fogja a faanyagokat a tetőben, aztán meglepődnek, ha forgatás közben rájuk esik az egész hóbelevanc. :)
svejci 2020 febr. 27. - 15:58:38 Előzmény napraforgó
(11690/18024)
Jenő meg eltűnt

Hááát, igen....
De, mindenképp fogjuk még látni, mert nem hiszem, hogy tényleg csak madárhangokat hallgatott.... :)
Valaki csak telepített oda lehallgató készüléket a faluba....
Ezt csak nem hagyják így lezáratlanul..... :)
(nem mondom, hogy a munkás-paraszt telepítette, de, nem is lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy egy beépített ember lenne.....)
Bár, hogy Kata eltűnt, akkor kire is kellene vigyáznia? Tényleg, akkor Kata tényleg eltűnt???
svejci 2020 febr. 27. - 15:52:08 Előzmény napraforgó
(11689/18024)
Vagy amig Dani és Szláven Franciskával értekezik, hogy hol is van a lánya, azok megszöknek és nem futnak utánuk.

Ja, ja....
Viszont, Franckarika ezek után, be nem teszi többé a lábát ebbe a faluba.... :)
4/10
napraforgó 2020 febr. 27. - 15:46:54 4/10 Előzmény svejci
(11688/18024)
Vagy amig Dani és Szláven Franciskával értekezik, hogy hol is van a lánya, azok megszöknek és nem futnak utánuk.
Elvileg Tomitól megtudhatnák a nevüket és az elérhetőségeiket, kérdés, hogy akarják-e.
svejci 2020 febr. 27. - 15:34:34 Előzmény Rojita
(11687/18024)
Mit gondoltok, Dani átadja a 2 túszejtő - behatolót a rendőrségnek? Vagy, mivel Szláven nem akar tanúskodni, csak elzavarják őket a faluból?

Az már túl elcsépelt lenne, ha újra, és újra visszajönnének.....
Szerintem befenyítik őket, és tünés.... (a szimpatikus srác, meg mindenbe beleegyezik, és mehetnek isten hírével....)
4/10
napraforgó 2020 febr. 27. - 15:03:48 4/10 Előzmény Rojita
(11686/18024)
Ne aggódj, erről épp nem irnak. Ami fontos, az titok marad.
7/10
Rojita 2020 febr. 27. - 14:53:53 7/10
(11685/18024)
Mit gondoltok, Dani átadja a 2 túszejtő - behatolót a rendőrségnek? Vagy, mivel Szláven nem akar tanúskodni, csak elzavarják őket a faluból?

(Nem szoktam elolvasni a napi előzeteseket, ne azt írjátok meg).