Téma: Esti Showder

idõjós1010 2008 dec. 21. - 13:12:16
(739/2159)
Sõt mit több, az õ olvasata szerint ez már egyenesen tény.
És ha már õ mondja akkor biztosan így is van :-)
delamico 2008 dec. 21. - 12:57:55 Előzmény idõjós1010
(738/2159)
Ez kétségtelen.
idõjós1010 2008 dec. 21. - 10:23:45
(737/2159)
Idefent mindenesetre el van telve magával.
delamico 2008 dec. 20. - 23:13:10
(736/2159)
Akkor õ nyilván mazochista. Szerinted nem egész nap magában gyönyörködik?
offtopic
idõjós1010 2008 dec. 20. - 22:54:05
(735/2159)
Lehet hogy a tükör nagyobb büntetés lenne
offtopic
idõjós1010 2008 dec. 20. - 22:51:19 Előzmény ondok
(734/2159)
.........."errõl beszélek,ezért vagy sznob ,mert anélkül fogadod el "nagy emberek" véleményét,hogy egyáltalán saját tapasztalatod értékítéleted lenne."

Látod ez a baj veled,: hogy mindenek fölé emeled saját véleményed. Vannak dolgok persze amiket egyszerûen nem hajlandó az ember befogadni csak annak okán mert nálánál sokallta hivatottabb intelligensebb ember gondolatai, írásba foglalt véleménye(pl politika, filmkritika, vallás...stb), de vannak azért dolog pl a komolyzene is egy ilyen dolog, amiben az ember véleménye egyezhet a másikéval, elfogadhatja azt, helyesnek vélheti, és vallhatja magáénak gondolatait.

......."valaki úgy menne bele egy vitába,hogy van a saját véleménye nameg a tény,hát az fura lenne,mert általában amíg meg nem cáfolnak egy véleményt addig az a megalkotójának mindenképpen tény marad."

Ezzel van a másik probléma, hogy szerinted amíg valaki nem tolja az orrod alá megdönthetetlen bizonyítékát a te saját meggyõzõdésed cáfolatára, addig te hiszed hogy mindenki téved, vagy legalábbis az a másik vitapartner biztosan, mert nem azt vallja amit te.
Odáig el sem jutsz, hogy vannak dolgok melyekben hiába mondasz ellent, hiába kezeled tényként saját véleményed, annak cáfolatának hiteles bizonyítéka még létezhet, sõt rendere létezik is elhiheted.
Magyarán vannak azok a bizonyos tények amik még a te születés elõtt már megfogalmazódtak, és kikezdhetetlen hiteles igazolatai, megállapításai az épp szóban forgó vita tárgyának. Te viszont egy esetleges, esetenkénti tudatlanságodnak köszönhetõen saját agyszüleményeidet tényekként kezeled.
delamico 2008 dec. 20. - 22:31:51 Előzmény ondok
(733/2159)
Ahham, és az ugyebár nem vall sznobizmusra, hogy mindenkit bírálsz és arról hadoválsz, hogy valaki akkor filozofálgathat és lehet véleménye, ha érdekli a komolyzene meg az irodalom? Nos, ha ezt elvként hozod fel, ajánlom, hogy kezdj el könyvet tartani az arcod elé tükör helyett.
offtopic
delamico 2008 dec. 20. - 22:27:33 Előzmény ondok
(732/2159)
Ismerd meg apámat. AZ a sznobizmus definíciója.
offtopic
delamico 2008 dec. 20. - 22:25:31 Előzmény ondok
(731/2159)
Sosem jutott eszedbe, hogy erre a bölcsességre néa magadat is emlékeztesd?
Moldávia bánata 2008 dec. 20. - 22:13:31
(730/2159)
Csütörtök este belenéztem ebbe a mûsorba... Bírtam kábé öt percig.
Sándorunk valamit felolvasott, már nem is emlékszem rá, hogy mit, de szánalmasan gyenge volt.
Nem véletlen, hogy a Showder klubban már keresik az utódját ennek a kiégett vénembernek.
1/10
offtopic
ondok 2008 dec. 20. - 21:03:02 1/10 Előzmény idõjós1010
(729/2159)
"amit alá is tudunk támasztani valamivel ami szintén nem saját agyunk szüleménye. pl valami olyannal ami nálad elismertebb, értelmesebb emberek munkásságának eredménye"-errõl beszélek,ezért vagy sznob ,mert anélkül fogadod el "nagy emberek" véleményét,hogy egyáltalán saját tapasztalatod értékítéleted lenne.
Ami a véleményrõl és a tényekrõl írt értekezésedet illeti,hát ugyancsak zavaros ,nem hinném ,hogy bárki felfogná rajtad kívül.a lényeg az ,hogy a vélemény mindíg valakinek a szubjektív meggyõzõdése ,amit igaznak gondol.SZÁMÁRA tény.Amit Te összezagyválsz ,hogy valaki úgy menne bele egy vitába,hogy van a saját véleménye nameg a tény,hát az fura lenne,mert általában amíg meg nem cáfolnak egy véleményt addig az a megalkotójának mindenképpen tény marad.A végén azt meg szerintem te se érted ,amit valami általánosításról fejtegetsz.Ne keverd a szezont a fazonnal.Egyébként ha érdekelne az irodalom meg a komolyzene, lehet ,hogy a filozofálgatás is jobban menne.
offtopic
idõjós1010 2008 dec. 20. - 01:20:08
(728/2159)
Ne keverd a "te úgy gondolod" dolgot a tényekkel.
Tény az ha tisztában vagyunk valamivel amit alá is tudunk támasztani valamivel ami szintén nem saját agyunk szüleménye. pl valami olyannal ami nálad elismertebb, értelmesebb emberek munkásságának eredménye. Persze nem mindent lehet efféle dolgokkal megerõsíteni, de a sznobizmus pont nem egy ilyen kivétel. Ennek a fogalomnak van pontos meghatározása is, mely korántsem egyezik a te egyéni olvasatoddal. Mint ahogyan azt már leírtam egy párszor, nem tartozom se Iringó, se a komolyzenének hódoló emberek népes táborába. Ez viszont még nem zárja ki azt hogy pozitív véleményem legyen róla. Az irodalmat sem kedvelem, de tény hogy vannak értékei.

"No persze a véleményem az szubjektív vélemény ,de természetesen igaznak gondolom,mert ez a vélemény kritériuma. Mondjuk furcsa lenne ,ha már eleve nem tartanám ténynek."

Magyarán ha te valamit saját véleményként közölsz le valahol, akkor az már magától értetõdõen tény is egyben. Ez vajon csak a te esetedben van így vagy talán egy általánosított törvényszerûségrõl van szó(?).
Ha általánosítva van, akkor sajnos mindennek értelmében kénytelen lennél elfogadni azt a véleményt is tényként, ami rólad íródott talán már nem is egyszer egyik mélyen tisztelt felhasználó sorai közt, miszerint te hülye vagy.
Szerintem mégis csak jobban járnál az én olvasatom szerinti egyén vélemény valódi értékével, mert akkor korántsem értékelõdne fel ennyire a te elmeállapotodról szóló egyéni vélemény.
1/10
ondok 2008 dec. 19. - 22:54:20 1/10 Előzmény idõjós1010
(727/2159)
No persze a véleményem az szubjektív vélemény ,de természetesen igaznak gondolom,mert ez a vélemény kritériuma. Mondjuk furcsa lenne ,ha már eleve nem tartanám ténynek.Amit meg utána írsz ,hát az igencsak meglepõ,hogy se komolyzenét nem hallgatsz,se Iringó munkásságát nem követed... És mond ez egy pillanatig nem zavar abban ,hogy kijelentsd ,hogy a Mamma Mia zenéje eleve nem lehet olyan érték mint a komolyzene ill. ,aki Iringót ismerve ,követve véleményt ír róla azt ledorongold ,hogy Iringót nem lehet kritizálni? Mert azért ennek fényében én mégis csak felvetném a sznobizmus fogalmát ,hiszen ez a definiciója.
offtopic
idõjós1010 2008 dec. 19. - 16:44:40 Előzmény ondok
(726/2159)
Nagyon el vagy tévedve, vagy legalábbis túlságosan el vagy szállva magadtól, ha egyenesen tényként kezeled magánvéleményed bármely témában is.
Nem tudom mégis mióta számít hivatalos szakvéleménynek amit te a komolyzenérõl, saját jellememrõl, vagy épp bármi másról írsz.
Itt egyébként sem a sznobságról szólt a vita, máshol sem nagyon. Ugyanis ha tényleg figyelnéd is amit olvasol, láthattad volna azokat a sorokat is, amikben még (annó) a komolyzenei témában én megírtam mennyire nem hallgatok komolyzenét. Nehezen lehetnék sznob, ha pont azt a mûfajt védem amit nem hallgatok. Elárulom neked, hogy Iringót pl szintén nem követem figyelemmel. Nem vonz egyik mûfaj sem.
Elvi dolgokról vitáztam, és nem a sznobizmust gyakoroltam.
1/10
ondok 2008 dec. 18. - 22:59:09 1/10
(725/2159)
bevallom ,vissza nem olvastam,és abból indultam ki ,hogy a "megmelózni" némi kreativitást mutat,mondjuk a "megdolgozni" trendi változata.
1/10
ondok 2008 dec. 18. - 22:49:06 1/10 Előzmény PSissy
(724/2159)
Puff! ez nem az az eset ,mert ha elötte áll ,akkor egybeírjuk.Itt a közbeékelés esete forog fenn,amit elütött csoroka.De amíg nála valószínû elütés ,addig Te ha hallgattál volna ,okos maradtál volna...
1/10
ondok 2008 dec. 18. - 22:45:14 1/10 Előzmény idõjós1010
(723/2159)
kedves idõjós! én értem a ladyt,mert kézenfekvõ ,amit mondani akar .Te viszont nem ez az elsõ topic ,ahol elárulod nagyfokú sznobizmusodat,amit aztán ha valaki leleplez, rögtön személyeskedõre váltasz.Gondolj csak arra a butaságodra,hogy csak a komoly zene lehet igazi érték stb. Most meg ,hogy képzeli valaki ,hogy csúnyát mond egy "országosan ismert táncosnõre".A leghülyébb celebek és lotyók mind országosan ismertek.Úgyhogy ne osztogasd jelzõidet Lady Mariannra,örülj ,hogy szóba áll veled.
Attrax 2008 dec. 18. - 21:36:02 Előzmény PSissy
(722/2159)
Pff.Hát ja.Amúgy legjobb fazon szvsz.Én megbocsájtom neki,hogy ne dolgozzon,mert neki a duma áll jól és az eszébõl él.A bányászok meg csak fogják a csákányt,mert õk meg ahhoz.
PSissy 2008 dec. 18. - 12:35:34 Előzmény csoroka
(721/2159)
Igen! És meg kellene (!) tanulni helyesen írni is. Ha az igekötõ az ige elõtt áll... Rémlik valami?
1/10
csoroka 2008 dec. 17. - 17:52:34 1/10
(720/2159)
HÚ-Ú hát még nrm ment el a MÁV-hoz sinváltonak??Bohocnak? Ott hasznosabb tagja lenne a társadalomnak,és tán megkéne melozni a pénzért.