Téma: Esti Showder

kgyuri0 2010 febr. 11. - 20:06:01
(1539/2159)
Már csak azért is hagyjuh Gyõzikét, mert mint volt szerencsém többször szerényen megjegyezni:

EZ AZ "ESTI SÓDER" topik, hõse FábrySándor!
kgyuri0 2010 febr. 11. - 20:03:21
(1538/2159)
/"Nincs ám kedvem ahhoz, amit most megteszek, mert teljességgel lehetetlen dologra vállalkozom: Fábry Sándort bármirõl meggyõzni. Nagy szomorúság ez nekem, mert talán már én vagyok az utolsó baloldali, aki minden egyes mûsorát végignézem. Azért, mert szeretem. Fábry Sándort. Nem azt, amit mostanában mûvel, hanem õt, magát.
Ez azért van, mert nem felejtem el azt, amikor elõször találkoztam vele, nem felejtem el, hogy azonnal megértettem: egy kivételes tehetségû ember, az a fajta, amelyikbõl talán ha fél évszázadonként születik egy. Az elõdjét Hofi Gézának hívták, aki persze túl késõn halt meg ahhoz, hogy reinkarnálódjon Fábryban: lelkének és szellemének töredéke jutott neki. De az is jó.

Nem felejtem el, amikor Szárszón, Farkasházynál földühítette Orbán Viktort, amikor azt mesélte el, hogy a Fidesz úgy van a hatalommal, mint a nõvel a kamasz, ott áll az ajtó elõtt, tudja, hogy bent a hálóban, az ágyban várja a nõ, és nem tudja, hogy még kint tolja-e le a gatyáját, vagy ráér odabent. OTT JÖTTEM RÁ, HOGY ORBÁN RENDKÍVÜL VESZEDELMES, MERT NINCS HUMORA, MERT NEM ISMERI AZ ÖNIRÓNIA BOLDOGSÁGÁT. Nem felejtem el azt, amikor kettõnket meghívta Faludy, és órák teltek el, mire rájöttem mi a fura azon a csodálatos estén: Sándor teljes némaságban hallgatta a csodát, mert végre olyan emberrel találkozott, aki benne szakasztotta a szót. Sok-sok emlékem van, többnyire rosszak, mert Fábry az esetek kilencven százalékában a magánéletben is elviselhetetlen, de azért a tíz százalékért megéri túlélni a megaláztatásokat. Van ilyen ember.

Fábry Sándor most undok és méltatlan interjút adott a Heti Válasznak. Ez nem elõzmények nélkül való: mûsorában folyamatosan gúnyolja a Fidesznek kellemetlen politikusokat. Rendben is van. Az más kérdés, hogy ezt szégyellni valóan bunkó módon teszi. Ezen azonban nincs mit csodálkozni, hiszen mûsorának jelentõs részét ma már a kakipisi humor teszi ki. Várható volt, hogy így lesz, hiszen a jobboldali közönséget csak erõteljes hatásokkal lehet nevetésre bírni. Miután Fábry kiszakadt a saját értelmiségi közegébõl, szembesülnie kellett azzal, hogy az a közönség, amelyik reggel azzal ébred, hogy "földannyának földannya, én magyar vagyok!", és este is ezzel fekszik le, kevéssé alkalmas az öniróniára. Ezért aztán a humor forrására marad a testiség meg a gyûlöltek csúfolása. Szakmailag tehát Fábry rendben van, csak éppen bizonyos intelligenciaszint fölött nem könnyû szeretni. De mivel sok morcos bunkó van ebben az országban, bármennyire fárad egy évtized után a mûsora, mindig elég magas lesz a nézettsége. Örüljünk, hogy így van ez, mert nála csak rosszabbra számíthatunk.

Ha valaki rákap az alpári tréfálkozásra, nincs mit csodálkozni azon, ha egy mérsékeltnek mondott politikai hetilapban olyan hangnemben nyilatkozik, mint ahogy a szintén Fidesz-közeli Széles-birodalom bérnáci szakújságírói írnak.

Az a baj, hogy az elképesztõ sikereitõl óriásarcúvá tenyésztõdött Fábry soha nem érti már meg, hogy még egy, a feministák számára is elfogadhatóra liberalizálódott világban sem illik nõkre alpári megjegyzéseket tenni. Akkor se, ha olyan Fidesz-politikusok adják meg az alaphangot, mint a debreceni polgármester. Hogyan jutunk odáig, hogy egy briliáns elméjû Fábry Sándorból egyszercsak akkora tahó lesz, mint a hozzá sem értelmi képességekben, sem mûveltségben még csak nem is hasonlítható Kósa Lajos? "/
(AdrassewIván)
rockerzsolti82 2010 febr. 11. - 20:02:31
(1537/2159)
Amíg errõl a véglényrõl beszélgettek, addig nincs veszélyben a megélhetése. Javaslom hagyjuk Gyõzikét a ..csába, ne belõlünk éljen hanem munkából.
2/10
offtopic
meszag 2010 febr. 11. - 19:54:23 2/10
(1536/2159)
Felõlem, na
2/10
offtopic
meszag 2010 febr. 11. - 19:54:03 2/10
(1535/2159)
Felõle, legyen Gyõzi olyan. Nem nézem, tehát akár...
2/10
offtopic
meszag 2010 febr. 11. - 19:52:17 2/10
(1534/2159)
Hát igen. :)
kgyuri0 2010 febr. 11. - 19:25:17
(1533/2159)
Szerintem inkább az a probléma, hogy van egy "Gyõzike" topik is!
Ez itten az "Esti sóder"!
kgyuri0 2010 febr. 11. - 19:22:46
(1532/2159)
És az elõzõ, meg kell adni, kicsit hibás verzió?

Hát az meg hova lett?
Lenyelte a cúnya moderátor?
6/10
Semprini 2010 febr. 11. - 19:20:59 6/10
(1531/2159)
Ezzel az a baj, hogy aki évekig ennyire érdemtelenül a média homlokterében volt, újságok címoldalán hoztak le róla minden jelentéktelen apróságot, az egyik napról a másikra nem fog hátat fordítani az egésznek, belátni hogy nincs mögötte fedezet és visszamenni a polgári szakmájához (ami ha jól tudom, hentes.) Ezt egyszerûen nem hiszem el, és nemcsak azért mert már sokszor eljátszotta, hanem mert ilyen nincs.
Úgyhogy bármit is jelent be, tuti hogy kamu lesz az egész, így látatlanban is ki merem jelenteni.
kgyuri0 2010 febr. 11. - 19:20:33
(1530/2159)
EZ A BILLENTYÛZET MÁR SOHA SEM KERÜL "EGYENSÚLYBA"?

Látom, CsengõZoli éinthetetlen!

Az indiai kasztrendszerben ez negatívum volt, õt viszont elvtársai védik, mint a meszes, bármekkora marhaságokat sikerül is neki elõvezetuie, kritika nem fér hozzá!

Nem csoda aztán,ha pszichikai elváltozások lépnek föl nála.
Nehogy rájöjjön egy afféle munkahelyi ámok!
10/10
FRANKO31 2010 febr. 11. - 19:17:15 10/10
(1529/2159)
szegény gyõzi már nem kell senkinek,ezért bejelenti,hogy kiszáll!

fixre mondom hogy ez lesz!:D
10/10
bandicoot 2010 febr. 11. - 18:40:43 10/10
(1528/2159)
Fábry pedig nem tahó!!!!!!
10/10
bandicoot 2010 febr. 11. - 18:40:02 10/10
(1527/2159)
Remélem gyõzikét pedig valahol elsûlyesztik a francba
10/10
bandicoot 2010 febr. 11. - 18:38:44 10/10
(1526/2159)
ja tisztelet a kivételnek:)
10/10
bandicoot 2010 febr. 11. - 18:38:14 10/10
(1525/2159)
Most nézem mennyi mszmp-és komcsi fórumozó tévedt erre az oldalra, lelehetne szállni Fábry-ról,tök jó a mûsora és szórakoztató, és halad a korral, nem pedig begyöpösödött komcsi nyugdíjas aki visszasírja a régi rendszert.
6/10
Semprini 2010 febr. 11. - 16:18:29 6/10
(1524/2159)
"Gyõzi nagyképû, nem kicsit butább, hanem fájdalmasan, ráadásul taszító módon buta, mi több, bunkó ember, szemernyi szimpatikus vonása nincs, egyszerûen nincs. Nehogy már összehasonlítsuk Fábryval."
Tökéletes jellemzés, ennél pontosabban nehéz lenne megfogalmazni.
CsengoZoli 2010 febr. 11. - 12:05:53
(1523/2159)
Hasonló torz elmék szülte elméletekkel írtottak ki sok-sok millió embert, ilyen "Demokratikus túlsúly"-al megáldott emberek!
Csupán emberbaráti szeretetbõl, mintegy jócselekedetként...! :)
kgyuri0 2010 febr. 11. - 11:56:24
(1522/2159)
Szerintem alapvetõ a lelki alkat, a személyiség, ebbõl a szempontból két csoportra vagyunk oszthatók, 1. antidemokratikus túlsúly; 2. Demokratikus túlsúly
Ezt a hovatartozást az ember hozza magával: részben génes alapon, részben kora gyerekkori biológiai, pszichológiai, kulturális környezeti hatások eredményeként.
Az antidemokratikus alkat hajlamos az agresszióra, irracionális elvárásokra, túlzó, megalapozatlan tekintélytiszteletre, önfegyelme, empátiája csökevényesebb, „hirtelen” természetû. S mint ilyen természetes alanya politikai, vallási fundamentalizmusoknak, „izmusoknak”. Az ember élete telik s különbözõ új (kölcsön)hatások érik, a környezete kiértékeli s véleményt mond róla. Az antidemokratikus túlsúllyal megvert személyiség az idõ teltével egyre jobban egy irányba szorul, torzul.
Ez vonatkozik Fábry(Tahó)Sanyira is. Említettem, hogy én is kedveltem, az általa a közösségnek adott teljesítmény okán alakult ki róla pozitív vélemény, a fejlemények elõrehaladtával a vélemény idõbeli alakulása elválaszthatatlan az õ teljesítményének alakulásától.
Így tehát nincs abban igaza moldtunnak, hogy:
„hogy mára ez megváltozott, és egyáltalán nincs szüksége már arra, hogy törje magát a nézõk kegyeiért, mert a beetetés idõszakának régen vége, nem befolyásolja az õ értelmét, vagy nevezzük, ahogy akarjuk.”

Mert, mint láttuk, befolyásolja az õ mindenkori viselkedése, ténykedése a róla alkotható véleményt.
Azt, hogy nézettségi Kereskedelmi televiziós gazdasági) szempontból , vagy a sómen személyes vagyona szempontjából mire van „szükség”, az ezen az „elvi” szinten lényegtelen. Bizonyos értelemben elmondható: Sz*rember, legyen akármekkora a nézettsége, vagy a vagyona.
CsengoZoli 2010 febr. 11. - 11:43:42
(1521/2159)
És belémköt... :)
1/10
offtopic
fredi60 2010 febr. 11. - 11:13:51 1/10 Előzmény meszag
(1520/2159)
Inkább Forrest Gump a kettõ közül! :)