Téma: Esti Showder

1/10
ondok 2010 febr. 10. - 20:16:33 1/10
(1499/2159)
Máshol már megírtam csengõnek ,hogy ne emlegessen akasztott ember házában kötelet,amikor az értelmet emlegeti:) Mert ezen az ezerszer lerágott poénon kívül a gyógyszerrel ,azt mondja ,hogy "minõsíthetetlenül primitívre sikerült a hozzászólás" .Ha így van ,akkor õ miért minõsíti:D.Azt írhatja egy értelmes ,hogy a hozzászólás minõsíthetetlen vagy a hozzászólás primitív ,de így ahogy õ írta nem írja értelmes ember.D
kgyuri0 2010 febr. 10. - 20:09:16
(1498/2159)
Vannak akik nyiltan, mások hallgatásukkal ítélik el Fábry Sándor legújabb kijelentését. Múlt csütörtökön saját mûsorában, e héten pedig a Heti Válasznak adott interjújában beszélt Dávid Ibolyáról. Kijelentette, szerinte az MDF elnöke "bárkivel ágyba bújik, aki esélyt nyújt arra, hogy a következõ ciklusban is érje a Nap, amely ugyebár ritkán süt be a börtön ablakába"(1). Azt is mondta: "a politikai szexmánia terepére tévedt Dávid Ibolya, akinél afféle kapuzárás elõtti politikaerotikai pánikrohamra lehetünk figyelmesek."(2)
Lendvai Ildikóról pedig azt mondta(korábbi mûsorában?): "Én nem tudom, hogy már mi kéne, hogy ezek megbukjanak, elképzelem, hogy Lendvai Ildikót dugja egy csõdör szamár a kombinó villamosán. De képzeljék el. Elnézést. Lendvai Ildikótól elnézést kérünk, mint nõtõl. Ez csak egy költõi kép. Elképzeljük. És mi lenne a válasz? De megy a kombínó."(3)

Érdemes lenne e 3 viccesnek tételezett mondat „humorát” elemezni, ha van rá vállalkozó, kíváncsian várom.

Igen figyelemre méltó, hogy bárgyú fórumtársainknak van bõr az arcán engem izélgetni, hogy „elgurult a gyógyszerem”.
S akkor mit mondasz, Zolikám, TahóSanyinak?.
És, vajon mit mondanál, ha anyádra mondaná ugyanezeket?
Bavikire szót vesztegetni se érdemes.

Régebben kedveltem én is TahóS-t, a párom sokáig nézte még a dizájncenter miatt.
Néha õmiatta részleteket látok belõle, nagyjából évenként egyszer-kétszer, ezért aztán nem igen írok erre a topikra se.

Sajnos rohamosan romlott a színvonala. Nincs pardon: ki kell mondani, a magyarságteljesítménye növekedésével egyenes arányban csökkent a humora(vagyis fordított arányban vannak!).
Tetten érhetõ a vendég kezelésével: erõltetett, mesterséges, harsogó röhejek, jópofizás, a ”vendég” és fõleg a nézõközönség arrogáns cinikus lenézése.
A (haramia)vezír lózungjainak elme s lélekromboló fertõzete így teszi tönkre egy jobb sorsra érdemes ember tehetségét. Engem TahóS személyes tragédiája WassA esetére emlékeztet. Igazán, nem lehet panasz, egy szintre teszem õket.

Szóval hazaért a párom, s kéri, tudom-e mit ugatott megint a Fábry, mondom, nem én.
Aztán a google azonnal kiadta az eseményeket.
Ezt azért mondom, mert jellegzetes a két jobbos reakciója, nem tûnik föl nekik, hogy nem szoktam ide írni, azt képzelik, ha mégis megteszem, az csak „habokra”van. A bárgyúság netovábbja azt hinni, hogy nincs jó okom ide pökni egy kis „kommentecskét”.
Persze utánanézni, mirõl is lehet szó, áh, dehogy, ki törõdik azzal, (le)ugatunk: hajrá Magyarország. Hajrá magyarok!

Igaz-e?
1/10
ondok 2010 febr. 09. - 23:38:32 1/10
(1497/2159)
Egyértelmû ,hogy a politikai rajongói miatt fut még mindig.
zol80 2010 febr. 09. - 23:35:46
(1496/2159)
Szenvedés az egész. Nem értem, miért kell erõltetni.
1/10
ondok 2010 febr. 09. - 22:37:30 1/10
(1495/2159)
Igazából én kitüntetném a Fábry mûsorának nézõit,mert politikai érzelmektõl fûtve végigszenvedik ezt a mûsornak nem nevezhetõ förmedvényt ,amit úgy akar eladni a "mûvész úr"(nem írom ,hogy tahósanyi ,mert bár igaz ,de a fanok nehezményezik:)),hogy közben mindenkire szart dobál ,akit a Fidesz kijelöl számára.Van ,hogy ki se jelöl ,hanem önszorgalomból nyal ,hátha majd leesik a jutalom.
1/10
ondok 2010 febr. 09. - 22:30:06 1/10
(1494/2159)
Az értelem abból derül ki ,hogy valaki látja e a lényeget azaz ,amit ír az igaz e? Ebbõl a szempontból pedig kgyuri írása tökéletesen fején találja aszeget.Ez rólatok nem mondható el ,mert ti elfogultan szajkózzátok a blöfföket és átlátszó módon állítjátok a fehérrõl pl ,hogy fekete és fordítva.
10/10
baviki 2010 febr. 09. - 21:04:44 10/10
(1493/2159)
Értelmes kgyurinulla hozzászólás...
Virágzik az értelem!!!!
CsengoZoli 2010 febr. 09. - 20:58:10
(1492/2159)
Gyuribá,megint elgurult a gyógyszered? :)
Minõsíthetetlenül primitívre sikerült ez a hozzászólás!
kgyuri0 2010 febr. 09. - 20:35:04
(1491/2159)
Amint hallom, Fábry, az RTLclub TomCatje.

Meg azt is hallom a Ficesz közelgõ gyõzelme magömlést okozott nála, s az meg ráment az agyára, aztán ennek hatására meglendült az a tahó agyais. Már nem csak Lendvayt, Dávidot támadja minõsíthetetlen, igazi ficeszes módon, hanem Esterházyt s Nádast is, ScmidtMari nyondokain. Hányinger!

Lejáratják magukat q*vára!
Csak így tovább Tahósanyí
offtopic
umma 2010 febr. 06. - 18:28:07
(1490/2159)
Tudom, hogy pontatlan.
De az említett történetben mivel lehetett volna kifejezni a csodálkozást? Mondjuk: Hû, há, jé, azta.
Vagy egy isten emlegetése (szóba jöhetõ variációk: Apollónra! vagy Zeuszra!) de az istennevek emlegetése pedig mai napság nem gyakori.
Többnyire marad a káromkodás.

A 'nagyon' szinonimáival kapcsolatban pedig már megkaptam, hogy "ne beszélj negatívan". Rendben, de akkor mit mondjak helyette?
offtopic
umma 2010 febr. 06. - 15:14:29
(1489/2159)
umma 2010 febr. 05. - 12:55:54
(1488/2159)
"A Fábry show és a Bumeráng készítõi szerinted a mûvészelithez tartoznak? Ne viccelj."
Önmagukat oda sorolják, nem vitás. Bochkor elõadómûvész, mûsorvezetõmûvész, humoristamûvész, rádióistenmûvész, Boros és Voga pedig "szinténzenész", tehát õk is mûvészek.
Egyébként mit értetlenkedsz? Fajkasházy Teddy is humojistamûvész.
Hol élsz te, hogy még ennyit se tudsz?

"Az érthetõséget a trágárkodás általában nem könnyíti meg."
A trágár szavak érzelmekkel erõsen telítettek, egy egész világot, világképet jelenítenek meg, a használatuk az azzal való azonosulást is jelenti, ami az értelmezõ számára megkönnyítheti a befogadást.

Például egy tanár ezt mondja: Thalész megjósolt egy napfogyatkozást, ami egy csata idõpontjára esett, a háborús felek ettõl megijedtek, és így szóltak:
- Jézus! Honnan tudta ezt Thalész?

A tanár nyilván egy érzelemmel telített kifejezést akart használni, de szalonképes alig akad; oldottabb körülmények közt bizonyára a 'bakker' szóvariánsait használná. Annak eufemisztikus változata a Jézus! felkiáltás, ami adott szövegkörnyezetben hangos röhögést vált ki, persze.

Tehát a trágárkodás oka részben az, hogy érzelmeket nehezen lehet szalonképesen közvetíteni. Mint ahogy pl. a 'nagy', 'nagyon' szavak szinonimái is szinte kizárólag erõsen negatív kifejezések, pl. szörnyû, borzalmas, iszonyatos, baromi, állati stb.
A másik ok az imázsteremtés, amivel valaki összetéveszthetetlenül egyéni lesz, mint pl. Steve Martin õsz haja.
A harmadik a liberális korszellem, trend, értékparadigma, divat;
A negyedik a már említett plebejus azonosulás;
Az ötödik, de legfontosabb ok maga az elõadó, minden elõzetes dizájnolás nélkül.

Különben kár ennyit fecsegni róla.
1/10
ondok 2010 febr. 05. - 00:45:03 1/10
(1487/2159)
Fábry marhára bátor lett a rendszerváltás óta ,és fõleg mióta ez neki anyagilag is jövedelmez.De én úgy emlékszem ,hogy Kádár alatt nem volt ennyire szókimondó ,sõt inkább egy seggnyaló képét keltette karakterével.
offtopic
umma 2010 febr. 04. - 16:50:06
(1486/2159)
Az ismeretterjesztõ mûsoroknak nem a legszélesebb tömegek szórakoztatása a célja és nem a "mûvészelit" készíti õket. Viszont a szórakoztatás a célja Marilyn Mansonnak valamint a Bumeráng c. rádiómûsornak (ami sokszor kifejezetten obszcén); ez utóbbit a reggeli csúcsban sugározták, amikor mindenhol szól a rádió, ezért az iskolba készülõ vagy utazó gyerekek is hallgatták. Boris Viannál nyilván többen olvasták Eszterházytól a Javított kiadást (például).
umma 2010 febr. 02. - 18:48:55
(1485/2159)
"Ugyan már,ne légy álszent! Ne mondd nekem,hogy a hétköznapi ember nem káromkodik(biztos te is szoktál:P:)"
Ez nem álszentség. Nyilván az ORTT tagjai is káromkodnak; csakhogy a nyilvánosság elõtt az átlagember visszafogja magát.
Valamint az átlagember semmilyen szituációban nem beszél barokkos körmondatokban, nem fûszerezi a beszédjét tudományos szakzsargonnal, német/angol mondatokkal vagy ennyi poénnal.
Fábry káromkodás nélkül túlságosan elitista volna, akit kimondottan nehéz követni. A káromkodásának az a funkciója, hogy "közérthetõ", plebejus legyen. A heti hetes sem úszta meg obszcén célozgatások, sikamlós poénok és az alkoholista Bajor törzstagként való szerepeltetése nélkül. Mindennek természetesen az a célja, hogy az "átlagember" is képes legyen azonosulni az "mûvész elittel".
Természetesen Fábrynak nagyon súlyos érvei lehetnek a korlátozása ellen - hivatkozhat a magyar irodalomra, a nyomtatott és internetes sajtóra; és inkább nem is sorolom, mi mindenre, olyan sok volna...
Természetesen igen jól teszi, ha visszafogja magát, és nem akar mindenáron népieschkedõ figura lenni; de a káromkodás miatt valóban csak az ítélje el, aki maga nem teszi. (pl. nem ír le olyat, hogy az a "gennyes Kristóf")
1/10
offtopic
fredi60 2010 febr. 02. - 11:29:56 1/10
(1484/2159)
A cikk annyiban téved, hogy szerintük még nem volt eddig ortt vizsgálat a mûsor kapcsán.

"Az ORTT még sosem vizsgálta az Esti Showdert"

"Fábry Sándor szabadszájúsága miatt voltak már ügyek korábban is: 2009 áprilisában például 1,5 millióra büntette az ORTT az RTL Klubot, egyebek közt burkolt reklám miatt, ugyanis egy február eleji adásában több esetben is elhangzott egy budai vendéglátóhely neve, egyszer pedig utalás arra, hogy a tulajdonos a mûsor producere."
http://www.origo.hu/teve/komment/20100201-ismet-az-esti-showdert-vizsgalja-az-ortt.html
1/10
fredi60 2010 febr. 02. - 11:26:34 1/10
(1483/2159)
A január 14-i Esti showder-ben elhangzott káromkodások miatt vizsgálódik az ORTT
http://www.origo.hu/teve/komment/20100201-ismet-az-esti-showdert-vizsgalja-az-ortt.html
J.D.Salinger 2010 febr. 02. - 11:14:03
(1482/2159)
ÓÓÓ !!! Ugyan már,ne légy álszent! Ne mondd nekem,hogy a hétköznapi ember nem káromkodik(biztos te is szoktál:P:),Fábrynak ilyen a stilusa,igy kell szeretni. Bár azt elismerem,hogy néha túllépi a határt,és ez nem a tv-be való,viszont a korhatáros karika ki van téve,a mûsort meg nem gyerekek nézik nagy többségében,hanem felnõttek. Felesleges ezért büntetni,Fábryt már a komcsik sem tudták megszivatni,nem hiszem,hogy ez pont az ORTT-nek sikerülne.
1/10
offtopic
Kattrin 2010 febr. 01. - 18:09:19 1/10
(1481/2159)
Akkor ezért nem volt ismerõs!
1/10
offtopic
Kattrin 2010 febr. 01. - 18:08:57 1/10
(1480/2159)
Akkor ezért nem volt ismerõs!