bourne 2009 máj. 15. - 11:52:04
(191/631)
hát odds ok ide meg oda, én akkor is leszek olyan hülye, h teljes sztresszben végigülöm a döntõt és nekik szurkolok :))) azért Sakist nem szívesen nézném nyerni ... olcsó Ricsi Mártin utánzat ...bezzeg, ha Toto is lehetne :))) de most én is borzasztóan keresem itt az infókat a neten ... arról nem is beszélve, h a dalszövegeket is, h értsek valamit belõlük ...

jajj 75 Cent is mennyire jó volt télleg tavaly ... valahol pedig meg is van a dalocska ... és emlékszem táncolt náluk egy lány, aki szintén nagyon jól adta a tudását ...
bourne 2009 máj. 15. - 11:47:36
(190/631)
hát és ha zsákkal a fejükön kellett volna dalolniuk, akkor most mi lenne Veled ??? kinek szurkolnál akkor ?????
feeco 2009 máj. 15. - 11:45:03
(189/631)
Nézegettem az oddokat, valahogy így néznek ki..

Norway 2.10 Greece 6.50 Turkey 11.00 Azerbaijan 11.00 UK 15.00 Iceland 17.00 Bosnia & Herzovegina 17.00 Ukraine 26.00 France 26.00 Germany 36.00 Malta 51.00 Albania 51.00 Armenia 51.00 Sweden 51.00 Estonia 51.00 Finland 67.00 Spain 67.00 Denmark 81.00 Portugal 101.00 Moldova 101.00 Lithuhania 101.00 Russia 101.00 Romania 126.00 Israel 151.00 Croatia 351.00

(Hááát, a horvátoknak nem sok jót jósolnak..)

Egyébként jellemzõ a Kusturicás ízlésvilágomra, h. tavaly például nagyon tetszett a horvátok Kraljevi Ulicés románca 75 Cent-tel.. Õk sem végeztek túl jó helyen.. :(
bourne 2009 máj. 15. - 11:42:23
(188/631)
Te, nem akarok a világért sem túlságosan kupászkodni a lelki világodban, de volt olyan aki egyáltalán tetszett Neked ?????? :))))
bourne 2009 máj. 15. - 11:35:43
(187/631)
:)))))))))

ezt már teszem is fel a Sakisnak, h tudja hová tenni magát, nehogy elszaladjon vele a ló :)))))

és a norvégok ? ... azok meg kötésminták vagy mik ??:))))
bourne 2009 máj. 15. - 11:34:36
(186/631)
no, akkor ha döntõsök lennénk se mehetne a pötyögés ::))) ...
igen, az olaszok valami miért berágtak az egész vízióra és azóta be sem teszik a lábukat ... már most konkrétan nem emlékszem, h miért nem, de valamikor biztosan tudtam :)))

hát az izrael-palesztin akármilyen nemzetiségû duócska elég izésre sikeredett ... én vállalom h belémkössenek ezért mondom ki nyugodtan, h egyenesen szar az egész, és mindenféle politika meg hasonlók elmehetnek a sunyiba ... persze az elgondolás nemes, de szívesen utána járnék, h pontosan milyen viszony van a két néni közt ??:))))

a norvég gyermek nem volt rossz, ha megnyeri, akkor azt mondom, h ok, bár annyira nem lelkesedem a dalért ...

én személy szerint 3 elõadót preferálok ... /és csak és kizárólag a dalokat nézve, nem a politikát satöbbit /

Bosnia - Herzegovina : Regina - Bistra voda ... nekik kellene nyerniük ...
Croatia : Igor Cukrov & Andrea - Lijepa Tena
és Estonia : Urban symphony ...

a Nelly is nagyon ott van, de ha már ilyen kategóráit nézünk, akkor inkább a portugál dalocska / akikkel kapcsolatban még élénken él bennem a düh, h tavaly nem nyert a Vania Fernandez / :((((
bourne 2009 máj. 15. - 11:24:57
(185/631)
akkor együtt kavargatjuk majd a szurkos üstöt :))))

de hát az esély megvan rá ... valljuk be, azért vannak rosszabb dalok is ... meg persze jobbak is ... és ha a görög nyer, akkor mi lesz a teendõ ??:)))
feeco 2009 máj. 15. - 11:24:51
(184/631)
most épp Bp-en vagyok, de leginkább Rómában.. Vicces egyébként, hogy az olaszok mennyire negligálják ezt az egész "Eurovíziósdi"-t '98 óta.. Pedig '56-ban õk is ott voltak a legelsõn.. De mostanában csak San Remo..

Nemtom, ki fog nyerni.. az elsõ elõdöntõrõl lemaradtam (az izraeliek vérszegény "boruljunkösszeapalesztínokkal" dalát láttam NET-en, no komment, nem akarok magamra haragítani senkit - nekem nem tetszett..)
Nagyon bejött viszont Moldova Kusturica-szagú produkciója a dögös hangú Nelly Ciobanu-val, és a Minszk-i születésû nem kicsit ruszkifejû norvég dal sem volt rossz..
De hogy ki nyer..?? Tényleg nemtom.. ;)
ködszúrkáló 2009 máj. 15. - 11:22:26
(183/631)
Te jó isten mint egy gyorsvonat úgy mennek a Litvánok,Szlovákok,Horvátok...Kamil Mikulcik vagy Sasha Son európai minõség amerikai háttér,prómoció,menedzselés,Moszkva nem hisz a könnyeknek....
bourne 2009 máj. 15. - 11:14:34
(182/631)
Te kis butus ... :))) most már nem erõszakkal teszik hanem finoman ... és az egriek szavazata nem sokat számítana nekik ... vannak külföldön elegen, akik nyomják majd a tek tekket ... :)))

/ h arról már ne is beszéljek, h volt alkalmam egy török földrajz tanárral összeismerkedni és hát mint olyannal elbeszélgetni a régi dolgokról ... szerinted volt lövése arról, h mi volt Egerben ??? ha ha ... azon is meglepõdött, h magyarországon mennyi török eredetû mindenféle van ... szarnak azok rá ... pedig lehet h ha vinnénk egy kis forró szurkot, akkor a kollektív tudatalattiban felmerülne valami :))) /
bourne 2009 máj. 15. - 11:11:03
(181/631)
nincsen azzal semmi gond, csak ha túl sokáig van benne, akkor annyira kiázik, h nem lehet vele mit tenni ... :)))

nem személyeskedni akarok, de látom, h külföld van megjelölve a tartózkodási helynek ... csak az országra lennék kíváncsi - hogy Te honnan lesed a fesztivált ... :))) és már nem kell készítened a telefonod, h szavazz Zotyóra :))) gondolom, ez sok megtakarítást jelent :)))

és akkor még Tõled is megkérdem, h szerinted ki fog nyerni ????
bourne 2009 máj. 15. - 11:07:48
(180/631)
hát ha már lúd legyen kövér és ne függesszünk semmit sehová ... azonnal és kész :)))

persze hogy így van ... ezért lesz a török lány ott az elsõ 5ben ... a törökök elárasztották európát és mindehonnan rá fognak szavazni ... ügy lezárva :)))
feeco 2009 máj. 15. - 11:06:43
(179/631)
Na igen, az tényleg szép lenne.. (néha én is bilibe lógatom a kezem..;-)
bourne 2009 máj. 15. - 11:03:35
(178/631)
jajj és még csak annyit, h amit leírtál az valóban alapkövetelmény ... csak egy dologgal kötõdnék, a nyelvtudással ... lehet h túl sokat akarok, de én egy magyar szövegû dalocskával szeretném majd egyszer megnyerni :)))

/ megyek és kiveszem a bilibõl a kezem /
bourne 2009 máj. 15. - 11:01:54
(177/631)
köszönöm ... :))) lehet h már egy kicsit fáradka voltam, mikor írtam, de ez nem lehet mentség akkor sem ...

megyek és meg is hallgatom a dalt, amolyan vezeklésképpen :)))
offtopic
bourne 2009 máj. 15. - 11:00:35
(176/631)
és aki esetleg nem megy, attól elvenném a 13 havi nyugdíjat, vagy már most kellene ingatlanadót fizetnie :))))

nézd, erre minden országban biztosan megvan a forgatókönyv, h mikor lehet lemondani, milyen esetekben ... ha valaki megnyeri és nem vállalja, akkor az szerintem egy s*ggfej ... dolgozzon bármilyen mûfajban is, mindenképpen ismeretséget, kapcsolatokat hozhat ... ha nem teszi hát nem ...

de ha már ennyire vesézzük õket, akkor ki fog nyerni ??:))))
feeco 2009 máj. 15. - 10:56:44
(175/631)
Csak egy kis helyesbítés: 1994-ben Friderika a Dublini versenyen nem második, hanem negyedik lett. Ez persze nem változtat hozzászólásaid lényegi részén, amivel nagyjából egyetértek.

Két dolgot kell figyelembe venni: a magyar dalokra (csak protokollból) nem nagyon szavaznak a külföldiek telefonon.
Esetleg határon túli magyarok, vagy a lengyel tesók, stb.. - õk talán.. De õk (vagy bárki más) is leginkább akkor küld majd ránk szavazatot, ha mi képesek leszünk egy versenyképes produkcióval színpadra állni.

Azért azt lássuk be: Átokzoli vérszegény hangi adottságaitól és ugrabugrájától, vagy Karsai Zita pi**avillantós mutatványaitól (szerencsére) itthon is kevesen ájulnak el, nem beszélve az európai (kicsit hungarofób) közönségrõl..

Szóval kéne egy jó dal, kéne egy minden szempontból színpadképes elõadó (jó hanggal, attraktív külsõvel és megfelelõ angol nyelvtudással), no meg egy kicsit fantáziadúsabb koreográfia.. Akkor talán ott leszünk.. Persze akkor sem biztos..
bourne 2009 máj. 15. - 10:54:02
(174/631)
:)) ... nem gyenge, hanem egyenesen ocsmány, ebben teljesen igazad van ...
és csak azért keltettek feltûnést, mert 4-5 éven keresztül ugyanolyan tinci-tánci dalok nyerték meg a versenyt ... Serab - Ruslana - Helena ... nem rossz dalok, csak hát hallunk ilyeneket eleget ...

most pedig megint ott van a dolog, h két éve csak összebújós dalok nyertek ... ideje lenne egy kicsit váltani ...

visszatérve azért még az ismertebb elõadókra ... egy ország nem véletlenül indít ilyen embereket ... egyrész presztízs ha nyernek, másrészt pedig nem kevés pénz az országnak ...
bourne 2009 máj. 15. - 10:45:52
(173/631)
aranyos volt a dal és ahogy elõadta, de szerintem a táncosai sokkal jobban nyomták :)))
bourne 2009 máj. 15. - 10:45:03
(172/631)
lassan oda fogunk kikötni, h mindenkinek a fejére egy zsákot kellene húzni, h ilyenekbõl ne hozzon hasznot, szavazatokat ??? :)))

és még mik a további javallatok ??:))))