David191 2009 máj. 15. - 22:30:53
(231/631)
A NOX 10 pontot kapott Romaniatol ;)
bourne 2009 máj. 15. - 22:29:23
(230/631)
Magdi 2007 ben a románoktól 8 pontot kapott ... az szerintem totál korrekt volt ... tehát nem igaz, h letojnak minket ...
offtopic
Anditos 2009 máj. 15. - 22:28:21
(229/631)
Ez nem égõ, nem szabad megtagadni régi önmagunkat. Én is vállalom a mai napig, hogy bizony a Modern Talking You're My Heart You're My Soul c. dalát anno nagyon szerettem. :-) Ja, te még nem is éltél akkor, nem tudhatod kik õk. :-)
bourne 2009 máj. 15. - 22:23:53
(228/631)
hát ez most lehet h egy kicsit durva felvetés lesz és már elõre elnézést kérek érte, és késõbb majd meg is magyarázom, h miért írtam ...
én annak idején bepróbálkoztam volna azzal, h kiküldöm Jimmy-t ...
rosszul vagyok a stílusától, tovább kegyeleti okokból nem folytatom, de egyet nem lehetett elvitatni tõle - volt hangja és kisugárzása / akármilyen is volt / azt azért megnéztem volna, ahogy õ odaáll és kivágja a magas cét --- neki volt hangja ...
aztán meg ment a Charlie ... elhiszem h jajj de jó meg jajj de nagy, de õ már egy kicsivel több whiskey-t ivott és nem dupla jéggel, mint amennyire szükség lett volna
bourne 2009 máj. 15. - 22:20:24
(227/631)
azért én azt mondom, h abból nem lehet hátrány, ha valakinek ilyenformán segítenek ... ha már lehet ... régen nem volt ilyen sem ... de most igen, akkor meg ki kell használni a lehetõséget ... csak ott van, h ésszel kellene kihasználni ...

most már kíváncsivá tettél ... mesélj milyen az a "saját cd" ?????
bourne 2009 máj. 15. - 22:17:54
(226/631)
aha :))) ... innen fújt a szél ... :))) nekem meg mivel egy X-el lemaradva Tõled jöttem a világra ezek maradtak meg igazán ... nem tagadom és azt is elárulom, h Friderika elsõ cd-je / akkor még kazija/ totálisan megvolt ... voltak rajta jó dalok ... sõt h tovább égessem magam, az összes dalnak legépeltem a szövegét és elküldtem neki h írja alá :)))) és frankón visszaküldte ... most meg ugye vasárnaponként énekelget csak ... nagy kár érte ...

fiatalság bolondság :))))
norton15 2009 máj. 15. - 21:51:23
(225/631)
Ez kéne, pontosan, egy olyan magyar elõadó, aki csinál is valamit.:) Valami baromi meglepõ, mint a Lordi. Hát az õ fellépésük durva volt.:D
dr66 2009 máj. 15. - 21:46:19
(224/631)
Véleményem szerint ez a dalverseny egy ideje nagyon elment a show irányába.Ez nem feltétlenül baj.Minden változik,mért pont ez maradjon ki belöle.Ennek a vonalnak akartunk mi magyarok is idén megfelelni.A magyar szám és a körités SEMMIVEL sem volt rosszabb mint a nagy átlag és 1-2 továbbjutónál pedig lényegesen jobb volt.Az,hogy mi magyarok igy szerepelünk nagyrészt annak köszönhetõ,hogy a minket körülvevõ népek,országok meglehetõsen utálnak bennünket,mert mi nem vagyunk szláv nép,õk pedig a románok kivételével azok.A románoktól meg aztán semmi jót nem várhatunk.
Anditos 2009 máj. 15. - 21:41:29
(223/631)
Ki dönti el, ki indulhat és milyen nótával? Régen volt nálunk egy kifejezetten erre a célra indított verseny, ha jól emlékszem.
tombenko 2009 máj. 15. - 21:36:10 Előzmény bourne
(222/631)
>én azt mondom, h ha jövõre valaki megy, akkor
>igenis álljon ott egy rendes tervezõ,
>koreográfus

Nincs szükség rájuk.

>... és egy ember, aki tud énekelni ... tud
>hangulatot teremteni abban a 3 percben ...

Na, ilyen van, rengeteg. Csak a magyar média nem vesz róluk tudomást. Még mindig ezt a gagyi nyöszörgést erõltetik. Biztos jó ez is valamire, de miért mindig ugyanaz a réteg van kiszolgálva? Kissé unalmas, hogy egy normális zenét nem lehet hallgatni sehol, csak ha saját CD-t teszek be.
offtopic
Anditos 2009 máj. 15. - 21:28:18
(221/631)
Köszi a kiegészítést, azt elfeledtem odaírni a hsz-emhez, hogy a korábbi idõszakokat néztem végig, amikor még érdemes volt nézni ezt a mûsort. :-) Bár én sajna lemaradtam arról a korszakról. Valamikor a 80-as években nyert az ír Johnny Logan a Hold Me Now c. számával, arra már emlékszem, totál bele voltam esve az fickóba. :-)
Az elõbbi listán szereplõ dalok mindegyike rajta szokott lenni a 60-as és 70-es évek dalainak best of és greatest hits válogatásain, nekem is van belõlük jópár, tehát ezek tényleg világsikerek voltak.
bourne 2009 máj. 15. - 21:21:02
(220/631)
:))) egye fene elnézem :))) ... de csak azért, mert Zotyó tényleg vérforraló volt :)))

a szomszédos ország teória teljesen életképes ... és bár nem szeretném annyira leszólni a zenéket, de nem véletlenül nyert Ruslana sem és tavaly ez a Dima ... ez aztán igazán benne van a pakliban és nincsen mit tenni ellene ... egészen pontosan van, mint ahogy már leírtam ma párszor - kiereszteni oda egy olyan kedves magyar elõadót, akinek nem esik nehezére szépen énekelni és nem megrettenni ...
norton15 2009 máj. 15. - 19:51:44 Előzmény bourne
(219/631)
Bocsi, kicsit kifakadtam, hogy már megint beleestünk egy hibába, mint a másik nyolcvan.

De ez nem egy showmûsornak kéne lennie, vagy nem ennek indult. Ha zenét hallgatok, engem a külsõségek nem érdekelnek, számomra nem az a lényeg, hogy hány táncos, miféle ruhákban, milyen akrobatikus mozdulatot tesznek. Lehet máshogy is kitûnni, lehet eredetinek is lenni.

Az a tapasztalat, hogy általában a szomszédos országok egymásra szavaznak. Minket nem szeretnek, így nem feltétlenül a románok fognak minket bejuttatni, vagy a szlovákok, de pl Ukrajnánál, a balti államoknál általában az oroszokra szavaznak nem véletlenül.
Natalie000 2009 máj. 15. - 19:09:58
(218/631)
Rengeteg moslék volt , ha három tûrhetõ szám volt akkor sokat mondok.
offtopic
nihilke 2009 máj. 15. - 19:06:33
(217/631)
hát igen... :D
bourne 2009 máj. 15. - 18:56:31
(216/631)
" magyarok nyilaitól ments meg Uram minket" :)))))
nihilke 2009 máj. 15. - 18:54:54
(215/631)
tegnap belenéztem...
hát ez valami rettenetes. azt hittem, ez a "táncolunk-playbackelünk-és semmitmondó vidám dalokat "énekelünk"" stílus már rég kiment a divatból:O volt "szerencsém" a magyar produkciót is látni. háddööö... *blöeee* röviden, tömören. ki volt az? és ki gondolta úgy, hogy nekünk õt mindenképp rá kell szabadítanunk Európára?
bourne 2009 máj. 15. - 18:24:47
(214/631)
hát h melyiket lehet igazán sikeresnek mondani, az elég kétes .. vannak olyan dalok is, amik nem lettek elsõk, de azért sokat lehetett hallani õket ...

a listádat annyival egészíteném ki, hogy ott volt
1990 - Toto Cutugno : Insieme :1992 dala, amit az Európai Unio miatt ronggyá játszottak ...
1997 - Kathrina and the Waves : Love shine a light - ami angliában Nr 1 lett, ami persze nem nagy dolog, hiszen saját hazájuk, de ma is rendszeresen adják a rádiók ...
vagy 1998 ban Dana International Diva -ja, ami szintén elég népszerû volt ...

szóval érdekes a dolog ...
offtopic
Anditos 2009 máj. 15. - 15:55:45
(213/631)
Bocsánat, elírtam pont a kedvencem dalom címét: Poupé de cir.
Úgy néz ki, hogy néhány kivétellel a vidám és gyors dalok nyertek és lettek igazán slágerek.

http://www.youtube.com/watch?v=s5aeeSmkPwQ
offtopic
Anditos 2009 máj. 15. - 15:51:58
(212/631)
Utánanéztem, hogy 1956 óta mely években lett igazi világsláger a gyõztes dal.

1964 - Non ho l'eta' - Gigliola Cinquetti
1965 - Poupée de son - France Gall (a kedvencem!)
1967 - Puppet on the string - Sandie Show
1974 - Waterloo - ABBA
1975 - Ding-a-dong - Teach-In
1976 - Save your kisses for me - The Brotherhood of Man

A többi évben többnyire francia nyelvû dal nyert, ezek lassú, amolyan semmilyen dalok voltak.
1982 - ben német dal nyert, Ein bisschen Frieden címmel, amit a Neoton Família feldolgozott Egy kis nyugalmat címen. Hogy amúgy sláger volt e a nagyvilágban, nem tudom.