mulao 2009 aug. 30. - 08:45:43 Előzmény _Dávid_
(68/128)
A DVD-n emlékeimszerint rajta vannak a kimaradt jelenetek, de a DVD-t meg nem tudod megszerezni.Esetleg kölcsönözd ki a tk-ból, ha megvan.
Ennyit tudtam segíteni, ha egyetalán ez segítség volt.
10/10
_Dávid_ 2009 aug. 30. - 08:29:17 10/10 Előzmény _Dávid_
(67/128)
Senkinek semmi tipp?
Keresgéltem mindenféle üzletekben a DVD-t, de sehol nem találkoztam vele. Neten meglehet venni, de nem bízom a netes vásárlásokban...
10/10
_Dávid_ 2009 aug. 13. - 21:48:14 10/10
(66/128)
Be lehet valahonnan szerezni csak a kimaradt jeleneteket? Nagyon érdekelnének, viszont sehol nem találtam meg. A DVD-t megvenném, csak nem hiszem, hogy bárhol kapható még.
Tippek?
8/10
szingh 2009 júl. 27. - 11:28:33 8/10 Előzmény Mykolnajt
(65/128)
Teljesen normális. Az igazán nagy filmek mindig megosztják a közvéleményt. Hatni akar a nézõre, és ezt meg is teszi. Viszont nem vagyunk egyformák, ezért a hatás is nagyon eltérõ. Én a dícsérõk táborába tartozom; engem igazából sokkolt a film.
marie1 2009 júl. 24. - 10:00:29 Előzmény juditpanda
(64/128)
Megértem a nézõpontodat, és teljesen megerõsít engem abban az elképzelésemben, hogy nagyon különbözõek vagyunk, és másképp érzékeljük a világot mélységeiben. Más élményeink lehettek gyerekkorunkban, és épp emiatt bizonyos filmek nem szólnak mindenkihez. Épp ezért lehet nagyon személyes az élmény. A fehér tenyér nagyon jó kis film, annak a célközönségének, akit megérint mondanivalójával, a paneljeleneteivel, a hosszasan idõzõ képeivel, amelyek egy gyerek lelkével láttatnak.
Számomra a végkifejlet abszolút pozitív kicsengésû. Nem úgy értelmezem, hogy hiába küszködött, mégsem lett gyõztes, és csak egy nyavalyás cirkuszos lett belõle...
Szerintem "hõsünk" felkészített kiváló munkával egy bajnokot, és egy kreatív projektben, együttmûködve másokkal fejlõdik tovább...
Mykolnajt 2009 júl. 19. - 16:41:00
(63/128)
Szomorú vagyok a kommenteket olvasva. Merész dolog lenne az állítanom hogy a magyar filmpaletta majdnem legnagyobb remeke, de közel van. Hatást gyakorolt. Eszméletlen természetességgel. Semmi tulzás.
domo83 2009 júl. 14. - 13:46:33
(62/128)
Sziasztok! tulajdonképp elkeseredésemben regisztráltam, bár nagyon ritkán teszem de ez a film megérdemli. Fel nem foghatom hogyan nem veszi észre valaki ennek a filmnek a zsenialitását. Persze sok minden érthetetlen számomra a magyar gondolkodással kapcsolatban... Mindenesetre aki nem értékeli ezt a filmet, annak komoly érzelmi intelligencia hiánya van..
Volo 2009 júl. 13. - 13:46:38
(61/128)
Sajnálom, hogy ennyire nem mondott sokat a film itt jó néhány embernek...
Szerintem az egyik legnagyobb film, ami életrajzi film kategóriában készült magyar földön.... Az ilyen filmeknek pedig nem is az a lényegi részük, hogy ,,szórakoztassanak,, ez nem játékfilm. A nagy magyar valóság és a tornászok keserves élete mondhatom élethûen volt ábrázolva. A sok paneljelenet és egyéb elvont részek pedig nem azért vannak a filmben, hogy mindenki értse a szerepüket. Ezek csak adott embereknek és rétegnek szólnak és ettõl olyan hitelesek....
A többirõl meg csak annyit, hogy aki kellõen odafigyel a filmre és elgondolkodik, rájöhet, hogy a rendezõ a hangok és a némaság, (a csend) párhuzamával hozza összefüggésbe a fõszereplõ életét. Alig van háttérzene a filmben, inkább csak ki vannak bizonyos eszközök hangajai emelve pl. óra, lift, autó, villamos, pályaudvar, szuszogás...stb zaja...
Ezzel kicsit közelebb hozza az élethelyzetet a nézõhöz és bemutatja lelkiállapotait a fõszereplõnek az évek során...
estrella 2009 júl. 12. - 11:32:51
(60/128)
Ja, és honnan tudod, hogy ilyen csak Kínában fordult elõ? Nem tudhatod. Ez is olyan meggondolatlan mondat volt...Idõsebb rokonaim is mesélték, hogy az õ idejükben az iskolában körmössel és pálcával büntették akár az egész osztályt is egy gyerek viselkedése miatt. Voltak olyan tanárok, akiktõl nagyon féltek, és otthon el se merték mondani, hogy kikaptak.
estrella 2009 júl. 12. - 11:22:32 Előzmény Hannibal Lecter
(59/128)
Én nem írtam olyat, hogy nincs jogod véleményt alkotni! Rendben, írd azt, hogy nem tetszett, nem jó film, ha ezt gondolod. Csak azt nem értem, honnan vetted ezt a pedofíliás dolgot. Szerinted felesleges és túlzó volt néhány az edzõ viselkedését és a bántalmazást bemutató jelenet, és ebbõl arra következtetsz, hogy pedofil a rendezõ?! Aki melegekrõl csinál filmet, arról is hasonló dolgokat feltételezel?! Lehet, hogy te túlzónak érezted, ez vélemény a rendezésrõl, de az, hogy a rendezõ pedofil, nevetséges, és alaptalan kijelentés a részedrõl! Ja, és normálisan is meg lehet fogalmazni a gondolataid, a korrekt negatív véleménnyel szerintem senkinek nincs semmi baja, legfeljebb nem ért vele egyet. De ne sértegess senkit, és válogasd meg, hogy milyen szavakat használsz, légy szíves!
juditpanda 2009 júl. 10. - 20:47:35
(58/128)
Ja, és még annyit, hogy oké, hogy ez egy életrajzi film, de attól, hogy a történetet maga az élet írta, még nem biztos, hogy az mások számára is értékes mondanivalóval bír, és nem biztos, hogy érdemes megfilmesíteni. Biztos így történtek a dolgok, ezt nem vitatom, de akkor sem volt jó nézni és nem lettem tõle gazdagabb.
A zenéje jó volt, ezt elismerem.
juditpanda 2009 júl. 10. - 20:05:28
(57/128)
Nekem sem jött be a film. Azért végig küszködtem. Én nem gondolom pedofilnak Hajdu Szabolcsot, nekem más problémáim voltak "az alkotással". Úgy mint:
Úgy látszik nem lehet elég semleges témát választania egy magyar rendezõnek ahhoz, hogy ne a "nagy magyar valóság" ábrázolásánál kössön ki. Mert kérdem én: - Miért kell hosszasan - majdhogy nem az unalomig - mutatni a paneldzsungelben, vasútállomáson bolyongó, vonaton utazó, siket-néma jelelést nézõ gyereket? Hogy jön ez ide? Mit akar ezzel kifejezni az alkotó? Vagy: - Miért kell olyan jelentõség teljesen mutatni, hogy futás közben a gyerek lábára tekeredik egy girland, majd amikor hátranéz, erkélyrõl kidobott karácsonyfák hevernek az utcán? Milyen szimbolikus jelentéstartalommal bír ez a kép? Szerintem semmilyennel.
Ez a film egy hatásvadász, mûvészieskedõ förtelem. Sajnos. Pedig én, esküszöm, a legnagyobb jóindulattal néztem végig.
Miért, ó, miért nem lehet egy olyan magyar filmet készíteni, ami csak szimplán elmesél egy történetet anélkül, hogy a színtelen képi világával, az idegesítõ kamerakezelésével, a még idegesítõbb vágással, a borzasztónál borzasztóbb jelenetekkel, ellenszenves szereplõkkel, stb. rossz érzést keltene az emberben?
Miért nem lehet egy olyan filmet csinálni, mint például a Billy Eliot? Abban is vannak szomorú részek (sztrájk), konfliktus (apa-fia-balett), küzdelem, de mégis szívet melengetõ alkotás.
Én értem, hogy a törpök élete nem csak játék és mese, de ha filmet nézek, szeretném, ha nem dörgölnék az orrom alá, hogy "na tessék, ilyen az Ember, ilyen gonosz, mint ez az edzõ, és bizony, a sportolni vágyó gyereket a 80-as években véresre verték egy párbajtõrrel, hát ja, nem mindenkinek jön össze az aranyérem, vannak örök vesztesek..."
Összefoglalva: nekem nem tetszett, szerintem több szempontból sem jó a film: aránytalanok a múlt-jelen történések, nem szép a képi világa (feltételezem direkt, hogy ezzel is még nyomasztóbb atmoszférát teremtsen a rendezõ), a színészi alakítások ... azok gyakorlatilag nincsenek, az edzõ karaktere olyan gonosz, mint a rajzfilmben a Gonosz, a történetnek pedig nincs számomra semmi mondanivalója.
Ja, de mégis van(SPOILER): ne akarjál szadista edzõ kezei alatt tornásszá válni, mert egy napon eleged lesz, elszöksz egy cirkuszba, ahol leesel a trapézról és végül azt veszed észre, hogy csak egy edzõ vagy Kanadában, aki hiába erõlködik, hogy megnyerjen egy világversenyt, már csak egy las vegas-i show-ra futja az elfecsérelt képességébõl.
marie1 2009 júl. 09. - 09:05:45 Előzmény Hannibal Lecter
(56/128)
Nem értem, hogy lehetsz abban biztos, hogy így sosem bántak gyerekekkel az edzõk. Nem lehettél ott minden pillanatban, minden edzésen. Talán elhihetnéd azoknak, akik ott voltak. Szerintem voltunk egy páran gyerekek, akiket értek különféle megaláztatások gyerekkorukban. Inkább azon gondolkozz, miért ez a heves kirohanás a film ellen. Mire rezonálsz ilyen erõsen (?). Kit védesz? Magadban keresd...

A film egyébként szerintem jó, többször megnézhetõ, ütõs, odaszögezõ. Szerintem is megérdemelte a díjakat.
worldpeace 2009 júl. 09. - 01:27:04
(55/128)
Anti-hoollywood-i kudarctörténet. Nem emiatt, de nem tartom különösebben érdemesnek megnézni. Az Off-Hoollywood-ot részletesen fikáztam - de akkor már a kettõ közül már inkább azt ajánlom, mert abban egy-két jelenet (de csak jelenet) örök érvényû, zseniális.
Jó alapötlet a gyerekkori bukás és a felnõttkori bukás montázsolása, de olyan volt a snittezés, hogy az agyamra ment...
Hannibal Lecter 2009 júl. 08. - 11:47:39 Előzmény estrella
(54/128)
szabad a vélemény. Mindig utáltam, hogy csak az a vélemény jó és szabad, ami egyezik a moderáló többség felvilágosult nézõpontjával. Én nem tartom olyan pokoli dolognak a pedofíliát, nem vagyok az ennek ellenére, de ennek kitárgyalására nem itt van a hely. A burkolt pedofília rosszabb mindennél, mert kihasználják õket, a filmben a gyermekbántalmazás bemutatása túlzó és felesleges. Ne tegyünk úgy mintha Hajdu Szabolcsra nem vonatkozhatna az ami a szomszéd gézabára igen, csak azért mert õ rendezõ. Szenté nem avatjuk? Különben is a film pocsék és szégyenteljes. Ez a véleményem és jogom van leírni, még nincs törvény amivel belehetne fogatni az emberek pofáját pár barom kedvéért akik szerint jobb ha minden lappang, ahelyett, hogy felszínre kerülne. Így sose bántak gyerekekkel az edzõk, legfejebb Kínába. Ilyet szól a mászáskor az edzõ: a kurva Isten. Nagy mûvészet, gratulálok.
estrella 2009 júl. 08. - 09:00:45
(53/128)
Szerintem is! Moderáld már magad! Az ilyen hozzászólással egyébként is csak magadat minõsíted...
10/10
_Dávid_ 2009 júl. 08. - 08:18:40 10/10
(52/128)
Szerintem az a beteg dolog, hogy ebben a filmben Te a pedofíliát látod.
Hannibal Lecter 2009 júl. 07. - 22:00:45 Előzmény oreglue
(51/128)
Hajdu Szabolcs egy beteg pedofil ember, akinek ketté állt a f@sz@a a gyönyörtõl amikor felvehette a mászással küszködõ gyerekeket, többször is és gondolom alulról nézte. Ismerem ezt a fajta rendezõt, aki kihasználja, hogy beteg lelkünk az amerikaiak és a japánok által preferált gyermek kínlódás okozta szentimentalista hatásvadász jelenetektõl meghatódik, és folyamatos gyermek terrorizálást hajtanak végre, a mûûûûvészet érdekében. Ezek pedofil hajlamú emberek, ismerem az ilyeneket. Remélem jó volt szabi, megérte mi...
mulao 2009 márc. 26. - 01:22:16
(50/128)
Mielõtt láttam volna, sokat hallottam róla,a sikerirõl is,nagyon kíváncsi voltam.
Én ezt a filmet is az utóbbi évek egyik legjobb magyar alkotásának mondanám.Ha azzokhoz viszonyíttom amik nem tetszettek.A Szabadság,szerelem szerintem is gyenge.
Sajnos nem most láttam,nem is emlékszem már az egészre.Ráadásul most,hogy adta a TV2,persze éjjel,a felét láttam,aztán bealudtam.Sajna.
Úgyrémlik,hogy a színészijáték nagyon jó.A sztori is jó,bár talán nem kellett volna az elején annyira hosszan mutatni a tornázást.A többihez meg, mint nézõ,nem értek.:)
Szóval szerintem jó film,és a Szemlén meg is kapta a Közönségdíjat.És talán még egy kis tornászfeelingje is van.És annó' ezzel neveztünk Oscarra.És az a lap,ami az Oscarról ír,"Kemény,de gyönyörû dráma"-ként írt is róla.
oreglue 2009 márc. 17. - 12:43:28
(49/128)
Na... harmodszor láttam... minél többször látom, annál inkább tartom zseniálisnak. A vége szerintem a legjobb... az ugrálások... az a feszültség amit kelt vele, pont azt a feszültséget akarja szimbolizálni, amit a tornász érez az ugrás elött. És a zene ami megy alatta.. ááá... 10/10 nem kérdés...