Meklód fia 2014 jún. 16. - 16:22:14
(179/999)
Argentína biztosan nem lesz világbajnok. A bosnyákok akár 4-5 gólt is lõhettek volna nekik.
Meklód fia 2014 jún. 16. - 16:20:42
(178/999)
nem Balotelli tehet arról, hogy úgy néz ki mint egy állatkertbõl megszökött majom. Sokkal jobban idegesít a túlzott hájpolása, lõ egy gólt 5 ziccerbõl, aztán hetekig éltetik.
offtopic
blacknet 2014 jún. 16. - 12:08:47
(177/999)
A bûnözési ráta szociális probléma, illetve abból fakad, ebben a tekintetben sok ország küzd ezzel a feladattal. Köztük mi is, egy másik népcsoporttal kapcsolatban, de ez már itt nagyon OFF lenne.
Mindenesetre ne mossuk össze ezt a dolgot azzal, hogy ki érdemesült egy ország képviseletére egy világeseményen, ez utóbbi pedig nem lehet bõrszínfüggõ. Ha elfogadja adott ország kultúráját, hazájának vallja, saját képességeit a gyõzelmének érdekében kamatoztatja, és tényszerûen ebben az országban van otthon, akkor nem lehet kérdés, ha beválogatják. A világ változik, ma már szerencsére a határok átjárhatóak, te magad választhatod meg, hol telepedsz le, melyik része nyerte el a tetszésedet a golyóbisnak, hol a legmegfelelõbbek a körülmények a saját magad által elképzelt életednek. Beilleszkedsz, elfogadod a játékszabályokat, befogadnak, ennyi. A kultúra az egyetlen érték, de ez az elõbbi menetrendben nem sérül, az elfogadás-befogadás garantálja a kölcsönös tiszeletet. Ahol ez nincs meg, ott úgyis kiveti a rendszer magából, illetve az elõbb említett szociális problémát államszinten kell kezelni. Nem bezárni kell a kaput, hanem szûkebbre nyitni.
A nyakló nélküli honosítás nem üdvözítõ szerintem sem, ebben a szakági szövetségeket kellene nyakon csapni, mert néhány helyen (kajak-kenu, kézilabda pl.) biznisz-szinten megy ma már ez. Perezt egyébként azért említettem, mert Kubából elmenekülve nálunk talált otthonra (ez fontos szó), frankón nem érdekel, hogy milyen a bõre színe, lehet felõlem hupizöld is, de amíg ezt az országot érzi otthonának, itt szeret élni, ezt a népet igyekszik segíteni, nem is akárhogy, hát persze, hogy magyar ember. (Sokkal inkább, mint egy gerinctelen nagylaci). Õt lehetett honosítani, csakis ilyen honosításoknak lehet létjogosultsága.
Franciák évszázadok óta keverednek, nincs ma már olyan kép senkiben, hogy a francia embernek fehérnek kell lenni. Ez egy hamis idea, régóta nem igaz. Minek keltünk útra, minek mentek el a nagy hajózók új földrészeket felfedezni, ha ez a k..va fehér szín olyan fontos ennek a hülye Európának???
Csak a kultúra az egyetlen érték, és miközben a világ folyamatosan változik, ezt a kulturális sokszínûséget kell megõrizni, de nem az új impulzusokat kirekesztve, hanem az egyenlõként kezelve, ezzel is a már meglévõket gazdagítva.
smallblue98 2014 jún. 16. - 10:53:18
(176/999)
Értem én amit mondasz,történelmileg helyes is meg minden.DE!Nézd meg fehér vs. színesbõrûek arányát Franciaországban.Ha ez megvan vizsgáld meg a bûnözési rátáját a színesbõrüek álltal lakott területknek.És én itt abszolút nem a válogatottban játszó színesbõrûekre gondolok,inkább az õ szüleikre-tesvérükre-xy rokonunkra,akik nem emelkedtek fel a szegénységbõl.Nekem ez az egyetlen bajom a színesbõrüekkel.Európában vagyunk,Franciaország Európa egyik vezetõ állama (volt),a francia egy világnyelv (volt).Számomra az a normális,hogy egy Európai ország válogatottjában nagyrészt fehér emberek játszanak,mert nekem ettõl "európai"

Perezzel is ugyan ez a helyzet van.Engem nem érdekel a teljesítménye,de ha azt hangsúlyozza minden európai ország,hogy õk mennyire "európaiai" akkor ez ne azzal járjon,hogy a válogatott 80-85% (külsõleg) eltér az átlagtól.A németekre meg azt tudom mondani,hogy így jártak.Majd ha minden kerületben lesz már mecsetük,talán rávilannak,hogy ezt lehet nem így kellett volna...
melanett 2014 jún. 16. - 10:25:34
(175/999)
Én úgy tudom Benzema algériai származású.
blacknet 2014 jún. 16. - 09:46:12
(174/999)
Te itten egy kicsit rasszista vagy, ráadásul a kiindulópont is hibádzik.
Franciaország gyarmattartó idõszaka óta van keveredés, felesleges ezt az õslakos-dumát erõltetni. Gyarmatosítottak, hódítottak, cserébe el kell felejteni ezt az árja gondolkodást. Németország kicsit más tészta, de ha a szalag mellé vitték gépnek a törököket, akkor szintén ne legyen senkinek baja Özillel, Khedirával, max. csak a játékuk alapján.
Válogatottról van szó, és ha adott idõszakban a színesbõrûek emelkednek ki (akiknek az atlétikus tulajdonságai egyébként is kiválóak általában), akkor nyilván õket viszik ki.
Gondolom, Perezt is megköpködted a magyar kéziválogatottban, amikor hosszú éveken keresztül vezére volt a csapatnak, és talán nagyobb magyar szíve, mint itt bármelyikünknek. Csak ne lett volna lebarnulva, igaz?
breeder 2014 jún. 16. - 01:25:27
(173/999)
Messi rendesen telibe találta a kaput! :D
manao 2014 jún. 15. - 23:56:56
(172/999)
Ez a stúdióban ülõ különítmény különösképpen a meghívott "szakértõkre" gondolok, bár oda-vissza mûködik egy jó mûsorvezetõvel ezekbõl is többet lehetne kihozni. Üres közhelyek puffogtatásában áll meg a tudományuk, egy értelmes mondatot nem hallottam még amiben legalább valami gondolat lett volna, nem kell szakértelem csak szóljon valamirõl amirõl beszélnek, napi 8 órában cseszik szét ezt az amúgy kiváló sporteseményt.
Meklód fia 2014 jún. 15. - 19:30:50
(171/999)
szerintem a Sport1-nél azért értenek hozzá, itt az M1-nél viszont szimpatikus hogy az elemzésüknek köszönhetõen nem kell várni 15 percet a 2. félidõre, mert rájuk unok és elalszok.
Meklód fia 2014 jún. 15. - 18:40:59
(170/999)
a Sport1-nél vannak jó szakértõk meg talán a digisportnál is. Ott megszoktam nézni a stúdióbeszélgetést ha úgy van, de ami itt megy az röhejes. Ha a mûsorvezetõnek fingja sincs a fociról, akkor kár az egészért.
Meklód fia 2014 jún. 15. - 18:39:21
(169/999)
ha egyértelmû a szituáció, akkor azt érdemes lenne visszanézni, de ha véleményes akkor szerintem fel kéne dobni egy érmét, hogy döntsön az
-csengõzoli-- 2014 jún. 15. - 18:13:31
(168/999)
Nagyon furcsa, sajnos eddig elég rossz a szakértõkkel folytatott stúdióbeszélgetések színvonala.
Gyakorlatilag semmi értelme leülni és ellõni az összes közhelyet, elmondani azt,amit a foci iránt érdeklõdõ közönség 100%-a tud.
Belemenni teljesen fölösleges tippelgetésekbe, majd sóhajtozni,hogy micsoda meglepetés...
Ma pl a Svájc-Equador mérkõzés elõtt megtudhattuk,hogy a Equadorról halvány lila fingja nincs a meghívottaknak.
Svájcról se sok,de hogy a Fifa ranglistán hatodikok,az jelent valamit.
A csoportból pedig a két európait gondolják továbbjutónak,mert õket ismerik...
Na, ilyenkor merül fel bennem a kérdés,hogy nem lehetne esetleg egy olyan érdekes mûsort összehozni,ahol a szakértõket felkészítik a szerkesztõk?
Ahol a mûsor készítõi utánanéznek Equadornak is ,ha kell?
Ahol új információkat kapok és arra gondolok: dejó,hogy van ez a mûsor,errõl és errõl fogalmam sem volt?
Miért nincs ennek komolyabb háttérmunkája?
Így semmi értelme...
offtopic
-csengõzoli-- 2014 jún. 15. - 18:05:32
(167/999)
Egy-egy nagyobb szabálytalanságnál percekig áll a játék a reklamálás, az azokért adott lap stb. miatt.
Nem egyszerûbb lenne visszanézni?
Mondjuk lenne erre mindkét csapatnak 2 alkalma. Ennyi.
csabaga 2014 jún. 15. - 17:42:30
(166/999)
Igazad van!

Megy a reklamálás,nem is kevés ideig.Majd esetleg sárga lap,ennek a könyvelése,tényleg sokat áll a játék.

Csak azt kellene megszabni,mit lehet visszanézni.Szerintem 11-est kötelezõen.

A 11-es plusz lap szabály megszûnt?Jó lenne,mert a dupla büntetés igazságtalan és végképp eldönt egy mérkõzést.
barna pólós 2014 jún. 15. - 17:33:28
(165/999)
A "Száncsíz" még durvább volt. Nézett ez az ember focit az elmúlt években?:)

Jó, hogy az olaszok nyertek, bár az angolok sem voltak rosszak. Nagy helyzeteik voltak a gól után, de aztán valahogy leültek. Alakul az olasz (vagy argentin) döntõ.
jani-wan 2014 jún. 15. - 17:18:04
(164/999)
Így is megy az üvöltözés a bíróval percekig. Szóval semeddig sem tartana.
csabaga 2014 jún. 15. - 17:07:54
(163/999)
Az elõzõ VB meglepetéscsapatai a következõre vagy ki sem jutnak(évtizedekig a 3. ki sem jutott,most a németek az elsõk hosszú idõ után),vagy gyengén szerepelnek.Így én Uruguaytól nem várok sokat.
jani-wan 2014 jún. 15. - 17:07:09 Előzmény stenmore-
(162/999)
"Ezt pont te mondod hihihi ,aki szerint Belgium ,Svédország ,Horvátország kis csapat:D Hallgattál volna... "
Jobban tennéd ha te hallgatnál. Ilyen ökörséget hogy Svédország meg Horvátország nagy csapat mint az Olaszok vagy Brazilok.

"az ne nézzen focit ,ha már saját maga analfabéta a focihoz"
Az néz focit aki akar. TE nem mondhatod meg senkinek mit csináljon!
Különben meg ha ez a véleményed akkor te minek nézel focit.
offtopic
_goldie_ 2014 jún. 15. - 14:33:02
(161/999)
nos igen..lebuktam..
és azt is mi mondjuk mikor legyen gólhelyzet
melanett 2014 jún. 15. - 14:29:07
(160/999)
:)))