blacknet 2014 júl. 09. - 15:27:21
(679/999)
Én írta, hogy kiégett. És ez igaz, mint ahogy én is kedveltem a játékát, fénykorában az akkori legnagyobb zseni volt.
offtopic
blacknet 2014 júl. 09. - 15:24:52
(678/999)
OFF
Nem hiszem, hogy odaát kellene a moderátor beavatkozása. Markáns és erõs véleményt írtam, ellenvéleményt, ha szerinted az nem fér el, akkor nem velem van a baj.
tortura 2014 júl. 09. - 14:50:33
(677/999)
" Dinho egész jó szezont futott, kezdi 2. fénykorát élni, megy is az angolokhoz! "
Kérdeznék valamit. A Dinho nálad a Ronaldinho-t jelenti? Tényleg jön vissza Európába? Melyik angol csapathoz jön? Akkor megint nézni fogom. Nagyon kedveltem a játékát. Valaki írta, hogy kiégett a Barcában. Nem egészen, mert utána a Milánban is sokszor brillírozott. Vele az volt a baj, hogy a pályán kívül sok balhéja volt, sokat éjszakázott, csajozott, zilált magánélete volt. Azt hiszem, a 2006-os VB-n is azért volt oly gyenge, ezért bocsánatot is kért utána a szurkolóitól. Viszont - én nem tudom pontosan hány éves (mintha 79-es születésre emlékeznék) - a technikája mindig is lenyûgözött, ez pedig annyira nem változik a korral (inkább a gyorsaság). Imádtam, mikor közeli kameraállásból mutatták a cseleit. Ott volt az oldalvonal mellett 3 védõvel a nyakán és rendre hülyét csinált mindegyikbõl. Mondjuk slendrián volt az igaz. Volt mikor flegmán nekifutott és kihagyta a tizenegyest. Mindenki fütyült, ordított. Nem telt el 1 perc és egy lehetetlen szögbõl akkor gólt rúgott, hogy nem gyõztek felocsúdni a többiek. Akkor is õrjöngött a közönség, de míg elõbb a pokolba, utóbb a mennybe emelték. Ilyen a foci, ezért szeretjük.
Sajnálom a brazilokat. Marcelo kifutotta a tüdejét is, szerintem. De a németek megérdemelten nyertek, a szerencse is velük volt. Még nagyobb különbség is lehetett volna.
Sajnos, ma valszeg a hollandok nyernek, bár ne így lenne, de biztos így lesz, mert bivalyerõsek. Meg szerencsések is. Én egy német-argentin döntõnek örülnék. Remélem, a németek megnyerik a VB-t. Tényleg az utóbbi években éppen csak lemaradtak róla mindig.
Edmond Dantes 2014 júl. 09. - 14:38:37
(676/999)
Tudom, nem itt kell tanulságokat levonni és emlékez(tet)ni, de:
Brazília nagy ország: (1950 után) másodszor szenvedett"történelmi"vereséget+volt pl.1966 is: 1:3 (ellenünk)..túlélik, felállnak.
Nekünk, akik kis ország vagyunk és azért nem voltunk-vagyunk Brazília-szint a futballban, szintén volt mondjuk 3 "történelmi" vereségünk: 2:4 (1938), 2:3 (1954), 0:6 (1986) és sajnos nem tudunk felállni...illetve feláll(t)unk és megyünk tovább...lefelé. Senki nem vár (remélem!!) VB-címet tõlünk, az a braziloknak is el tud úszni, otthon is, nem elõször, de csak a múlton keseregni, az nem elég. Abból nem lesz még selejtezõbõl való továbbjutás v BL/EL táblára jutás sem.
És akkor ott vannak pl. a hollandok, többször írtam már e topikban is, 3 elvesztett VB-döntõvel=3 "történelmi" vereséggel..túlélték, felálltak, ismét döntõért játszhatnak. És kis ország...jó, igaz, sok pénzzel, de csak a pénz nem/sem elég.
Edmond Dantes 2014 júl. 09. - 14:19:47
(675/999)
Csatlakozom (861)-hez: mint már párszor leírtam itt korábban, Forza Oranje!
OFF
Hol a moderátor? Én is ezt kérdezem, lásd Mamma Mia topik (1488) sz hsz azonos kommentelõtõl...
Edmond Dantes 2014 júl. 09. - 14:13:48
(674/999)
Csatlakozom :)
stenimore 2014 júl. 09. - 11:47:15
(673/999)
Kivételesen most jól látod a dolgot,a brazilok azt hitték hogy mivel õk brazilok ,õk bárkit lemosnak.Miközben látható volt hogy egy kiscsapat mint Costa Rica is milyen eredményes tud lenni ha megszervezi a védekezését ,majdnem bejutottak az elõdöntõbe ,mert még a hollandok is csak szenvedtek ellenük.és a németek korábbi meccsei sem voltak sétagalopp ,igencsak izzadtak.Úgyhogy Scolari egy hülye,azt hitte hogy majd megint mázli lesz.
offtopic
-csengõzoli-- 2014 júl. 09. - 11:41:26
(672/999)
A 8-10 szóismétlésért elnézést kérek,mást is csinálok közben,nem olvastam át.
-csengõzoli-- 2014 júl. 09. - 11:33:42
(671/999)
Óriási taktikai hibát vétett Scolari.
Felállt 3 védõvel úgy,hogy a németeknél eleve volt 2 csatár,amihez még felfutottak.
Rögtön az elején látszott,hogy gyakran alakul ki 3-3-as helyzet, azonnal váltani kellett volna.
Teljesen egyértelmû volt,hogy egy kis hiba és gólt kapnak.
Mindezt megfejelte,hogy David Luiz is állandóan elõre rohangált. Maradt 2db védõ.
Szinte az összes gólnál rohangáltak a középpályáról rohangáltak hátra a brazilok és keresték a labdát.
Nézd meg milyen gólokat kaptak, üresen álló játékosok passzolgatták ki õket.
Ez egy vicc volt.
Nem vagyok híve annak,hogy az edzõket okoljuk mindenért,de ebben vastagon benne volt Scolari.
Pontosan lehetett tudni,hogy a németek jók lesznek,támadni fognak, mert egy jól játszó csapat ellen nekik is könnyebb,mint a kétballábas, a játékot csak tördelõ és 11 játékossal védekezõ kétballábas brigádok ellen.
stenimore 2014 júl. 09. - 11:29:02
(670/999)
Nem erõs ez egy kissé ,hogy a brazil védelem az nagyon jó volt?:)
stenimore 2014 júl. 09. - 11:25:46
(669/999)
Normális edzõ egy ilyen meccs után ilyet nem mond,ebbõl látszik hogy Scolarinak sok köze nem volt a 2002-es VB gyõzelemhez.Persze Ronaldoval ,Roberto Carlossal stb nem volt kunszt nyerni.
blacknet 2014 júl. 09. - 10:53:24
(668/999)
Érdekes volt megfigyelni egyébként tegnap, hogy a németek nem foglalkoztak Müller esetleges gólkirályi címével, nem játszották kifejezetten rá a helyzeteket, sõt, volt olyan is, hogy Müller is lõhette volna a gólt, de egyik csapattársa megelõzte. Tényleg precíz, célirányos gépezet ez, õk végre világbajnokok akarnak lenni, miután az elmúlt években mindig nagyon kevéssel maradtak csak le róla.
barna pólós 2014 júl. 09. - 10:33:22
(667/999)
Benzema meg megállt 3 gólnál. :))
Ha belövi a tizenegyest, megadják a szabályos gólját, stb., akkor 6 gólos is lehetett volna.
blacknet 2014 júl. 09. - 10:32:23
(666/999)
Te is az argentinok egyetlen elfogadható meccsére alapozol, mert õk is szenvedtek idáig azon kívül. Mint a hollandok is, mint szinte minden topcsapat.
Brazília nyilván nem ennyire silány, mint az eredmény mutatja, ez 100 meccsbõl egyszer futhat ki így. Viszont ez a brazil csapat tényleg egy szedett-vedett társaság (elöl nincs klasszis, sõt, Neymar sem az még, nagyjából mint Ronaldo volt az elsõ vébéjén, csak õ akkor szinte be sem fért a kezdõbe a sok nagy név mellett), a középpálya úgy-ahogy rendben van, a védelmet meg tegnap láttuk, hát az sem nagy világszám. A kapuban is minõségi a különbség egy Neuer és J Cesar között...akárhogy is nézzük, ez egy gyenge brazil csapat, idáig is mázlival jutottak, talán ha Scolari jobb munkát végez, akkor közepes szintre fel lehetett volna õket hozni, de a németek akkor is megállították volna õket tegnap. Ebben a generációban ennyi van, szelfizgetõs Neymarral meg a többivel, ugyanakkor az is igaz, hogy Ronaldinhoékat nincs lehetõség reaktiválni, mind-mind olyan brazilosan szétcsúsztak: Adriano a brazil Balotelli, csak már kivénhedten, és az utóbbi két évben pályán nem lehetett látni, Pato örök tehetség maradt, Ronaldinho pedig már a Barcaban kiégett.
barna pólós 2014 júl. 09. - 10:27:47
(665/999)
Egyetértek, ez a brazil csapat tele volt sztárokkal. Ritkán látni olyan keretet, ahol egy Maicon, Ramires vagy Dante csere lehet. Ezek mind világsztárok. A csatárposzton viszont tényleg gyengébb volt a kínálat, de ettõl még nyerhettek volna vb-t. Inkább a németek voltak jobbak taktikailag, és minden össze is jött nekik. Ronaldinho vagy Kaka egyszerûen nincs olyan formában. Ronaldinho már a 2006-os (!) vb-n leszerepelt. Igaz, nem követem, amióta visszament Brazíliába, ahol azért más a játék, Neymar is ontotta ott a szólógólokat. A 2010-es Ronaldo, Ronaldinho vagy Adriano befért volna ebbe a keretbe. De itt egy-két ember változtatás nem sokat segített volna.

A hollandok szerencsésen mentek tovább Mexikó ellen, és nem bírtak Costa Ricával, igaz, az 10 emberrel védekezett. Ahogy viszont az argentinok verték a belgákat, az meggyõzõ volt. A döntõt viszont valószínûleg a németek nyerik majd úgyis.
jani-wan 2014 júl. 09. - 10:21:06
(664/999)
Nagy volt rajtuk a nyomás, így brazilok nagyon nekiestek a németeknek, akik erre számítottak. Ez a taktika akkor mûködött volna a braziloknál ha az elején gólt lõnek. De nem lõttek és a brazil védelem teljesen ki volt szolgáltatva az olajozottan mûködõ precíz német kontráknak.
Túlságosan kitámadtak ami fejetlenséghez vezetett a védekezésben, és az elsõ gól után fel kellett volna ismernie Scolarinak.
Nem tette és a védekezés teljes elhanyagolása katasztrófához vezetett.
-csengõzoli-- 2014 júl. 09. - 10:07:28
(663/999)
Szeretnénk azért,ha nekünk fele ilyen nullás keretünk lenne :D
Viccelsz?
A világ legjobb játékosaival van tömve, szinte az összes játékos sztár.
Hogy gyengék voltak, az taktikai hiba. Ennyi gólt jó védelemmel semmiképpen sem kaphattak volna,pláne ilyen gólokat,hogy kifektették a teljes védelmet,majd bepasszolták.
Sokkal,de sokkal jobban fel kellett volna készülni a németek taktikájára!
Tudni lehetett,hogy itt nem lesz tikitaka, azt le fogják rombolni a germánok.
Lelkileg sem volt erõs ez a csapat, kb 3:0-nál teljesen összetörtek, darabokra estek.
A dologhoz az is hozzá tartozik,hogy -ahogy ilyenkor lenni szokott- a németeknek meg minden ,de minden bejött.
Sajnálom a Brazilokat, hajrá Hollandok :)
barna pólós 2014 júl. 09. - 09:43:11
(662/999)
Szerintem nem volt olyan gyenge ez a csapat. Tavaly 3-0-ra verték a spanyolokat a Konföderációs Kupa döntõjében, tele van jó játékosokkal, a játékosállomány nagyon erõs. Még Fred is jól játszott pl. a tavalyi tornán, Hulk sem rossz játékos, és náluk nem nagyon lehet jobbat találni. Ronaldinho és a többiek nincsenek olyan jó formában. Bár a csatársor volt szerintem a leggyengébb, a védelem és a középpálya nagyon erõs volt. Azért sajnálom a brazilokat is, mert õket is szeretem.

Nem sok esélyt adok a hollandoknak, az elsõ meccset leszámítva nem játszottak jól, míg az argentinok még a jó belga válogatottat is könnyedén verték, végig támadtak.
stenimore 2014 júl. 09. - 00:56:16
(661/999)
cc rendes gyerek vagy akkor, dehát tettél egy kijelentést amire én reagáltam ,és ehhez mi köze annak hogy te mikor örülsz?
Másrészt a világtörténelem legjobb csapatánál mindegy hogy hogy, csak nyerjen?Ejnye bejnye:)
stenimore 2014 júl. 09. - 00:52:14
(660/999)
Hol a moderátor?