-csengõzoli-- 2014 jún. 30. - 17:24:10
(539/999)
Én csak örülök,ha nõk is nézik,de ettõl még nagyon szrok ezekben a mûsorokban a nõi mûsorvezetõk sajnos.
csabaga 2014 jún. 30. - 17:21:49
(538/999)
A felmérések alapján a férfi-nõi nézõk aránya a 18-49 évesek között 65-35%.

Rengeteg nõ nézi a focit,nyugaton még több.A VB nézõterén is sokan vannak.

Ennek ellenére ezerrel nyomják,hogy a nõket nem érdekli a foci.Ha tényleg nem,akkor azért,mivel állandóan ezt olvassák a férfi újságíróktól és kommentelõktõl.
Edmond Dantes 2014 jún. 30. - 17:16:44
(537/999)
Mûsorvezetõ: sokban egyetértek. Ám más szakmában is "kvasok" (megfejtettem, mi az!) a hibázási lehetõség és -most hülye példák jönnek- más szakmában hiba esetén pl. meghal a beteg, összedõl a híd, lezuhan a gép...asszem érthetõ vagyok. Plusz mai technikák: sok kamera, sok belengetõ stb. sztem sokat segítenek a közv-ben.
Nemcsak nagy öregek nincsenek (talán a világ is gyorsult közben), de a fiatalabbak is eltûntek a közbõl: pl. Faragó Ricsi, Egri Viktor v Szántó Dávid, csak kapásból három, akikre még én is emlékszem, pedig nem vagyok focis. Mi is volt velük a "baj"? És azt se lehet mondani h "MTVA nem tud fizetni, a jók elmennek máshová"...80 milliárdból csak-csak telik-telne jókra is, mármint jó riporterre (és nem jó káderre!) és a sport ráadásul "nemzeti ügy".
Vendégek: nincs konkrét ötletem. Biztos vannak, akik ismert lelkes celebet látnának szívesen, mások mittudomén, kit. Nõi mûsorvezetõ: nehéz ügy. Volt régen egy Mattyasovszky Brigitta, eltûnt. Ha nem megy, nem kell(ene) erõltetni.
Felkészülni pedig bárki tud, sõt, köteles (lenne). Mûsorvezetõ, vendég (aki nem "ingyen" vendég!), bíró..apropó, bírók: mint kiderült, foglaltak máshol v aktívak="érintettek"...
Edmond Dantes 2014 jún. 30. - 16:38:10
(536/999)
Csodálkoznék, ha a megadott-berúgott 11-esért kért volna elnézést, sztem jogos volt.
Nem vagyok focinézõ - töredelmes vallomás=enyhítõ körülmény?- de a többnyire feszkós, unalmas (mert nagy tétes) döntõket nézni szoktam...és már elég vén vagyok ahhoz h Hollandia mind3 (elvesztett-elvett?) döntõjét felnõttként láttam és sajnálhattam õket. Bõvebben errõl ld. itt (286)-ban. Megértõ leszel. Most negyedszer is nekirugaszkodom, tudom, csekély az esélyük odaát, de ki tudja...most még haladgatnak, 100%-osak. Forza Oranje :)
blacknet 2014 jún. 30. - 15:33:45
(535/999)
Sportklubnak van egy vb-háttérmûsora, azt érdemes nézni meccs elõtt-után.
Az õrült Horti van ott, meg a halványabb Léderer, szerencsére Kokót eddig még csak egyszer láttam...õk a mûsorvezetõk, és mindig vannak vendégek, kevésbé szakemberek, inkább laikusok (Rekob Gyuri zum beispiel), de legalább van hangulata az egésznek.

Puhlt, Várhídit hiába is várjátok, szerzõdésük van, nem mehetnek a köztévébe. Ezért kicsit nehezebb is válogatniuk, kit hívjanak be, szûkebb a merítési lehetõség, de ez persze nem menti õket, nézhetetlenül katasztrofális a ráhangoló-mûsorblokkjuk. A fiatal Mészöly helyett mondjuk jöhetne az öreg, a bdsrstnt....a szõkeségnek meg kényszerpálya ez a sportriporterkedés, lelkes, de unalmas személyiség. Tényleg jó lett volna a spektrumot szélesíteni, és nemcsak futballközegbõl vendégeket hívni, pl. Kemény Dénesre gondolok, vagy egy Fenyõ Miklósra, de akár az argentinbzi Ganxstára is, akik legalább az atmoszférát biztosítanák. És akkor mellettük elférne egy-egy szakértõ, de abból is valami beszédben tehetségesebb féle-fajta, Véber Gyuri, de felõlem Csank is motyoghatna. No de ahol Riskó az istállófõnök...
Kinti riporterek meg nem egyéniségek, ez az igazi gond velük. Mesterkéltek, hamiskásak ebbõl kifolyólag, így képtelenek showt csinálni. Ezt meg úgy lehetett volna orvosolni, hogy párban közvetítenek valakivel, hátha kisült volna belõle valami. Így viszont esély sincs rá. De ez meg növelte volna a költségeket persze...egyedül a Gundel használható a négybõl, õ még a régi sportriporteri iskola neveltje. Mezei legalább nem a Forma 1-et rontja el, fociban meg-megüti a középszerûséget. A két fiatal viszont nem erre a pályára való, õket még nagy mennyiségû pálinkával sem lehetne megfelelõen feljavítani.
-csengõzoli-- 2014 jún. 30. - 15:22:52
(534/999)
Ez nagyon igaz, elképzelésem sincs,hogy miért nem felkészültebbek.
Ez lenne a dolguk!
tortura 2014 jún. 30. - 14:58:24
(533/999)
Nemrég egy másik fórumon olvastam, hogy maga Robben is elismerte, hogy színészkedett, még elnézést is kért (sokra megy vele Mexikó). Igaz, csak az egyiket vallotta be.... Annyira nem hülye, hogy mindegyiket elismerje. A lassításban egyik kameraállásból tisztán látszott, hogy hozzá sem értek. Persze nem irigylem a bírókat sem, mert nekik ott abban a pillanatban kell dönteni - ismétlési lehetõség nélkül.
Azért Robben lehetett volna elõrelátóbb. Ezzel, hogy elismerte a tizenegyes eljátszását, lehet, hogy maga ellen dolgozott. Mert késõbb majd tényleg nem adnak meg neki egy száz százalékosan jogosat sem. De ez már az õ dolga. Igen, a holland csapat hihetetlenül erõs. Kár, hogy valamilyen oknál fogva sosem tudom megkedvelni õket. Örülni kéne igen, hogy végre van egy európai csapat is a legjobb 8 között, de mégsem tudok. Nekem Mexikó nagyon szimpatikus volt, szívvel-lélekkel küzdöttek. Kár, hogy kevés volt.
grace08 2014 jún. 30. - 14:54:27
(532/999)
Biztos igazad van, mert sosem nézem. De gondolom a költségvetés is jóval kisebb, mint itt.
Egyébként a rá nem termettséget lehetne ellensúlyozni felkészültséggel. Én ezt sem érzékelem. De lehet, hogy tévedek.
barna pólós 2014 jún. 30. - 14:50:32
(531/999)
Igen, edzõket tényleg jobb lenne hallgatni a meccsekrõl, pl. Várhidit és hasonlókat, mint 40 éves focistákat. Meg kommentátornak Hajdú B. stb.
offtopic
-csengõzoli-- 2014 jún. 30. - 14:39:45
(530/999)
Hát, sportriporterbõl azért nem sok jó van.
A Sport tv mûsorvezetõi, kommentátorai is elég szrok szerintem.
grace08 2014 jún. 30. - 14:14:13
(529/999)
Mind igaz, amit írsz, de a kritika (részemrõl legalábbis) annak szól, hogy miközben súlyos állami milliárdokat öntenek a köztévébe, sikerült a legalkalmatlanabb személyeket kiválasztani. Tele van ez az ország tehetséges emberekkel, fiatalokkal, nem hiszem, hogy ne lehetne hozzáértõ embereket kinevelni. A köztv nézettsége szánalmas. Egyedül ezek a sportesemények (vb, eb, olimpia) adnak lehetõséget arra, hogy megmutassák, hogy az adóforintoknak nem 100 %-a ablakon kidobott pénz. Minden adott lenne, hogy professzionálisan, szórakoztatóan közvetítsenek, de elcseszik. Mondjuk így is szórakoztató, csak másképp.:)
-csengõzoli-- 2014 jún. 30. - 13:48:59
(528/999)
Eleve ez a mûfaj nem könnyû.
Rátermettséget, gyors kapcsolást, rutint igényel.
Képzeld el,mikor egy görög meccsen 154szer elmondod,hogy kaciridisz elõreadta konsztandinosznak, aki továbbpasszolja maniatosznak... :D
Sikk most cikizni a kommentátorokat,de tényleg kvasok a hibázási lehetõség.
Rengeteg csapat, edzõ, játékos, helyszín, bíró stb.
A gond az,hogy nincsenek olyan öregek,akiktõl tanulhatnának.
Az MTV stábja szakmailag sem egy erõs csapat, azt meg,hogy egyéniség legyél, nem lehet tanulni.
Hogy a stúdióba kit hívsz meg,azt viszont sokkal jobban ki lehetne találni.
Ez,hogy nõ vezeti alapvetõ tévedés.
Egy divat, ami nem akar elmúlni.
Valami nagyon okos kitalálta,hogy legyen már nõ a mûsorvezetõ focis mûsoroknál is,meg autós mûsoroknál is, mert az olyan trendi, az olyan rendhagyó.
Végre férfias sportokról nõ beszél.
Ráadásul,ha szép,akkor emiatt is nézni fogják a pasik, akik a közönség 90%-át adják.
Ez jól hangzik,csak sajnos a gyakorlatban azt eredményezi,hogy egy egyébként a foci/kocsik iránt kevéssé érdeklõdõ, teljességgel hiteltelen, unalmas frázisokat pufogtató nõt nézhetünk.
Mennyivel jobb lenne egy igazi fociõrültet látni, aki betéve tudja ,hogy costa rica kiket és hogy vert meg a selejtezõkben, hogy kire kell majd nagyon figyelni,mert olyan bal lába van,hogy ihaj... stb.stb.
Aztán ott vannak a vendégek...
Egy bíró alap lenne. Mindegy,hogy Puhl vagy más, õk azért sokkal jobban tudnának értékelni szituációkat, mint ezek a 10szeres válogatott focisták.
Mivel ráadásul ezek a focisták a világon semmi értékelhetõt nem mondanak, hívhatnának helyettük foci szeretõ ismert embereket is, akikkel lehetne röhögni.
Sport 1-en van is ilyesmi.
Szerintem egy foci õrült mûsorvezetõ, egy elismert bíró és 1-2 ismert focirajongó együtt sokkal élvezetesebb mûsort csinálna.
grace08 2014 jún. 30. - 13:10:40
(527/999)
A tegnapi gyöngyszem a következõ volt:

"GÓÓÓÓÓL...nem gól."

Ez remekül illusztrálja a kommentátor rátermettségét.
Edmond Dantes 2014 jún. 30. - 12:58:38
(526/999)
OFF
ifj.Knézy egyszer (Jurósport?) kajak-kanu vébén közvetített. Nem tudta h felcseréltek két számot, köd volt és nagy lelkesedéssel letudósította....a másik számot. Csak a befutó után (!) kapcsolt h "t*ke van a menyasszonynak" (vagy fordítva). Mint olvasom, most "ilyen-olyan" okból nélkülözni kényszerülünk a kiváló szakember vébé-szolgálatait. Szerencsére a köztévé khm...telistele van jobbnál jobb szpíkerekkel (is).
Meklód fia 2014 jún. 30. - 12:44:12
(525/999)
igen, de aztán rájöttem amire valószínûleg Suarez is. Az utcán megis verhetnek a harapásért, de ha meccsen teszed, akkor legalább megvéd a bíró és még jól is laksz jó esetben.
zampano 2014 jún. 30. - 11:49:35
(524/999)
Knézy. Azért a neveket megtanulhatnád helyesen leírni, féleszûkém.
1/10
stenmore- 2014 jún. 30. - 11:38:47 1/10
(523/999)
Pontosan ,érdekes módon arról senki nem beszél hogy korábban hány tizi járt volna Robbennek,szégyen hogy csak a harmadikat fújta be a bíró,amirõl még ezek után egyesek irogatnak hogy mennyire volt jogos vagy túljátszott.Na ezért lejtett a pálya, és ezért érezhetõ hogy ezek az objektív emberkék mennmyire is objektívek.Érdekes lenne visszakeresni hogy pl a Barca sorozatos kamu tizenegyesei mellett mennyire kiálltak anno szintén baromi objektíven:)
1/10
stenmore- 2014 jún. 30. - 11:30:04 1/10 Előzmény stampo
(522/999)
Nem ezt mondtam hogy Knézi volt akkoriban a legjobb,az idõsrõl beszéltem, nem a fiáról,de ezeknél még õ is sokkal jobb volt ,mert ezek a vicc kategória.
blacknet 2014 jún. 30. - 11:22:42
(521/999)
Vagy közveszélyes, ezért rácsok mögött tartandó vagy, vagy pedig a fórum fõtrollja. Vigyázz, mert megharapnak!
-csengõzoli-- 2014 jún. 30. - 11:14:02
(520/999)
Igen ez utóbbi nagyon igaz, a hollandok ellen sípszóig hajtani kell.
A 11-es meg még akár jogos is lehet, bár Robben borzasztóan túljátszotta a dolgot :), szinte már röhejes,ahogy elesik.
A pálya nem lejtett senkinek, igazából bármelyik csapat jut tovább, az igazságos lett volna.
A mexikóiak elsõ félidõben mutatott játéka pazar volt.
Ha akkor jobban koncentrálnak,akkor simán gyõznek.
A hollandok meg a 2. félidõ hajrájában megmutatták milyen a holland henger :)