Téma: Forma-1

NANU..! NANU..! 2010 aug. 03. - 23:12:58
(13470/17150)
De tudod hogy van, "ezek ugy írják, hogy opera és ugy mondják, hogy vipera"... ;)))
NANU..! NANU..! 2010 aug. 03. - 23:10:45
(13469/17150)
Ok. ;)
NANU..! NANU..! 2010 aug. 03. - 23:09:57
(13468/17150)
Az igazságosság az lenne a biráktól, ha Sumákot 100.000- Eurora büntetnék ezért, a Barcast meg min. 25.000-Eurora... :(
Szerintem. ;)
NANU..! NANU..! 2010 aug. 03. - 23:02:26
(13467/17150)
Milyen hülyeséget beszélsz, láttad egyáltalán a futamot... ?:(
Sumák és Barcas fej-fej mellett mentek és e-közben erõszakosan tolta a pálya jobb széle felé. :( Ha még 2m van a betonból, akkor ott hatalmas baleset lett volna. :(
Meg mi az, hogy elengedhette volna Sumákot, mert csapat társa volt... ?:(
Mi ez a baromság, akkor ez viszont már nála és nálad nem érvényesül... ?:(
Itt Barcas elõzött és mellette volt folyamatosan Barcas, azért ment jobbra folyamatosan, mert sumák erõszakosan jobbra tolta folyamatosan és tulajdonképpen Barcasnak köszönheti Sumák, hogy nem lett baj, mert Barcass ezzel, hogy követte a sumák folyamatos kitolását jobbra, elkerülte a már elõbb is bekövetkezhetett volna esetleges kerék összeakadást. :(
Olyan volt ez, mintha egymással szembe mennek a két kocsival a Filmekben játszott jelenetben, aminek az a szerepe, hogy ki a bátrabb, és ki rántja el hamarább a kormányt, hogy elkerüljék a végzetes balesetet vagy halált. :(
Semmi ferplay nem volt Sumákban, csak az akaratos, forró fejûsége. :(
Egy beképzelt ferdeszájú majom, mint ahogy nekem nyilatkozta valaki Sly-ról... :(
Na, akkor sumák meg mi, ha nem az, egy beképzelt elkényeztettet názi majom. :(
Sly-nak a szája lebénult, míg neki a rosszindulat és beképzeltsége húzza egyre jobban ferdére a pittyét. :(
Megjegyzem, hogy a nagy Õ, most egy sszar autóval semmire nem megy, csak hátul a közép mezõnyben cammog.
Ezt csak arra értem, hogy ha egy jó autó van alattad, akkor akár belõled is lehet világbajnok… :)
Sumák nem másért, mint jó pénzért jött vissza a cirkuszba, mert otthon unja magát, mivel semmihez nem ért, így a vállalkozásait is más irányítja az meg meggyen magától is, fõleg hogy semmi gond, ha pénzt épp nem is hoz, mert van bõven neki, ha injekcióra van szükség... :(
Bournykéék, csak azért csalták vissza a porondra, mert vissza esett a bevétel a gazdasági válság miatt a cirkuszból. Így viszont visszahozták a cirkuszba a közönséget, na errõl szól sumák szereplése fõleg, errõl csak ennyit... :(

Egyébként a sajnálat és a bocsánatkérés közt, óriási a különbség. :(
Ez olyan mintha azt mondaná sumák, hogy hát bocsika, majd máskor ügyesebb leszek, mert most még mondhatja, mert él a másik, ha meg meghalt volna Barcas, akkor meg Max. megrótták volna pénzbüntetésre, hisz a másiknak, már, nem oszt, nem szoroz, annak már úgy is mindegy lett volna, nem de... ?:(
szinészbob 2010 aug. 03. - 21:41:49
(13466/17150)
Remélem ezt viccnek szántad. Ha nem, játsszuk le gokartban, van egy pályányi (8db)itthon, csak benzin kell :D
xshampster 2010 aug. 03. - 21:18:56 Előzmény jani-wan
(13465/17150)
nyilván ha valaki kihúzódik valamelyik szélre azt azért teszi, hogy azt a szélt lezárja és ott ne tudjon el menni mellette senki. ha sumi lezárta a jobb oldalt és ott már nem volt hely akkor baricello volt a hibás hogy erõltette, neki a bal oldalon kellett volna próbálkoznia, a külsõ íven

különben is, nem volt fair megelõzni korábbeli csapattársát, miután oly sok évet lehúztak együtt a ferrárinál. szerintem ennyi tisztelet járt volna suminak hogy baricelló nem elõzi meg
szinészbob 2010 aug. 03. - 21:09:59
(13464/17150)
Na jó, vonok én is egy párhuzamot. Az elmúlt 30 évben Senna és Schuhmacher miatt hoztak szigorító szabályokat. Ami még közös, ezekbe csak õk nem futottak bele késõbb. Most a sváb olyat tett, amit eddig soha, elismerte, hogy hibázott. Amúgy a magyar érdekeltségû csapatnak drukkolok, ez a Red Bull. Mindent cseréltek, de egyetlen dolgot megtartottak még a kettõvel ezelelõtti jogelõdtõl (Stewart): MAGYAR a csapat szakácsa, de már nem ugyanaz az ember.
zee944 2010 aug. 03. - 20:57:40
(13463/17150)
A klasszisokban ez mind megvan. Senna, Schumacher, Hamilton, Alonso, egyiküknek sem a sportszerûség az erõssége. Még Prostnak meg Mansellnek is voltak durva húzásai. De hiába, mégis miattuk érdekes a Forma-1.
zee944 2010 aug. 03. - 20:54:25
(13462/17150)
Ha jól emlékszem Prost csinálta elõször, de õ a verseny hevében (a rossz viszony már megvolt). Senna ezt bosszulta meg aztán.
szinészbob 2010 aug. 03. - 20:47:00
(13461/17150)
Ezt kétszer eljátszották Suzukában, egyszer Prost, egyszer Senna, mind a ketten szándékosan. Hogy ki kezdte, nem keresek utána, mert szerintem ez az akkori McLarenben és kettejük viszonyában benne volt.
offtopic
zee944 2010 aug. 03. - 20:23:53
(13460/17150)
Ha a bocs a végén nekem szólt, akkor én is bocs.
offtopic
zee944 2010 aug. 03. - 20:22:48
(13459/17150)
Ha arra élvezel, hogy az évre rosszul emlékeztem, akkor még butább vagy, mint hittem.
zee944 2010 aug. 03. - 20:10:11
(13458/17150)
Enzooka, már megint nem sikerült értelmesen megnyilvánulnod. Olvasd el wikipédián. Meg még száz helyen.
zee944 2010 aug. 03. - 20:07:35 Előzmény jani-wan
(13457/17150)
Ez a szövegértelmezéses dolog annyira lejárt duma már, ideje lenne valami jobbat kitalálni. Fõleg, hogy ugyanazt már harmadszorra írom le neked. Jobbról egyértelmû, hogy kockázatos volt, mert Schumacher akkor már zárta az ívet. Durva volt, de Barichellót sem kell megdicsérni.

Nem, nem írtad, hogy majdnem megölte. Azt írtad, hogy "veszélyeztette Barichello életét", meg hogy most akár úgy is emlékezhetnénk úgy Schumacherre, mint "az ember aki megölte Barrichello-t". Tényleg borzalmasan pontatatlanul idéztelek, bocsáss meg.

"Ez pont olyan mint ha azt mondanám hogy vezethetek ittasan, vagy betépve, mert eddig nem volt baj belõle.
Hülyeség."

Na, meg ezért se gyere nekem szövegértelmezéssel. Írtam, hogy Schumacher elvetette a sulykot. Csak nem kell ezen ennyit hõbörögni, és nevetséges túlzásokba esni.

Értem, a FIA kicseszett Sennával, ezért õ kiütötte Prostot. A FIA a hibás, miért nem rakta át pole-t. Ez aztán sokat tompít a dolgon. Sokkal aljasabb ez az elõre elterveltség, mint a Hill-Schumacher esett. Az versenyszituációban történt, és úgy, hogy Schumachernek a VB-cím már a zsebében volt, Hill csak egy buta hibáját kihasználva tudta utolérni. Ráadásul jóval enyhébb szabályozás volt erre az F1-ben akkoriban, nem is vonták érte felelõsségre, szimpla esetnek minõsítették. Ha már Schumacher, akkor inkább a Villeneuve-ös ügyet emlegetném, az sokkal egyértelmûbb volt, de azt meg is bánta.

Sennának nagyon csúnya húzásai voltak Prosttal szemben, látom olvasgattál, de többet kellett volna. Prost késõbb írt egy könyvet. Senna még életében több dologról elismerte utólag, hogy igaz volt. Felrúgta a verseny elõtti megállapodásokat, pl. amikor elõtte megbeszélték, hogy aki az elsõ kanyarba elõbb odaér, az nyer, Prost volt elõrébb, Senna ennek ellenére rögtön visszaelõzte. Ez nem olyan látványos, mint pályán a boxutca mellett leszorítani valakit (amit Senna is csinált...), csak gerinctelen csalás. Senna szította a viszályt a szerelõcsapatok között és igyekezett Prost ellen hangolni a csapatot, sikerrel. Prost azt is állította, hogy Senna autója gyorsabb volt, bár ezt nem tudta bizonyítani, viszont egyszer amikor Senna autóját megkapta egy versenyre, akkor fölényesen nyert vele. Az is furcsa volt, hogy versenyen lényegében azonos idõket autóztak, de idõmérésen Senna gyakran 1 mp-cel (!) jobb idõket ment, ami elgondolkodtató különbség, mintha valaki be akarta volna biztosítani, hogy Sennáé legyen a pole.

Szép gesztus, hogy Spaban megállt Senna segíteni, de abban az évben pontot is alig szerzett. Ha a sikeres éveiben tette volna ezt, akkor szívbõl megemelném a kalapom.
szinészbob 2010 aug. 03. - 19:31:07
(13456/17150)
Csak hülyéskedtem, nehogy félreértsétek.
szinészbob 2010 aug. 03. - 19:30:19
(13455/17150)
Nem vált, csak az F-csatornát takarja. (elnézést.) Néztem a kormányt is, nincsenek rajta tekerentyûk.
Bigpapa 2010 aug. 03. - 17:59:38
(13454/17150)
Gyerekek,ez a videó,kegyetlen jó. Ahogy indul és kézzel váltogat,jó a hang,de a legjobb 2:30-nál,ahogy padló gázzal megy a box utcában :) http://www.youtube.com/watch?v=LKils9Mae8Q&feature=related
Bigpapa 2010 aug. 03. - 17:51:03
(13453/17150)
Senna és Suni video. Senna pont olyan genya,hogy nem hagyta elõzni :),csak itt nincs fal http://www.youtube.com/watch?v=5MEG88C3Mp0
3/10
jani-wan 2010 aug. 03. - 14:37:29 3/10
(13452/17150)
Hányszor kell neked elmondani hogy csak jobbról lehet ott elõzni. Balról legfeljebb lekõrözni lehet.

Barrichello nem kockáztatott. Az a nem normális ha valakit beletol a másik pilóta a falba.
Én néztem sok Indycar versenyt annó, és az azért feltûnt hogy ott a pilóták képesek több kanyaron keresztül egymás mellett haladni gond nélkül. Schumacher mellett ez egyenesben is képtelenség, mert elveszti az eszét.
És ha normális dolog lenne, akkor talán nem akadt volna ki ennyire Barrichello, hogy fûnek-fának háborgott mint a tenger.

Nem irtam olyat hogy "majdnem megölte". Úgy látom komoly problémád van a szövegértelmezéssel.
Elsülhetett volna szerencsétlenül? Igen. Ennyi.
Az nem érv, hogy "de nem sült el szerencsétlenül". Ez pont olyan mint ha azt mondanám hogy vezethetek ittasan, vagy betépve, mert eddig nem volt baj belõle.
Hülyeség.

A Senna eset 1990-ben volt, és amit tudni kell hogy a FIA elnök szándékosan kicseszett Sennaval Suzuka-ban, így amikor Prost bement Senna elé ahogy az várható is volt, Senna egyszerûen belehajtott Prost-ba, ahogy az várható volt.
Aljas dolog?
Az.
Elkerülhetõ lett volna?
Igen.
Ha ott átteszik a Pole-t a másik oldalra ahogy azt Senna és Berger kérte a kvalifikáció elõtt, és amit meg is ígért a FIA elnök, csak mikor Senna megszerezte a pole-t meggondolta magát, akkor valószínûleg Senna ér elõször az elsõ kanyarhoz és akkor van verseny.

De ez aljasságban a közelében sincs annak az esetnek amikor Schumi szándékosan belement Damon Hill-be az utolsó futamon, miután belement a falba saját magától. Ha hagyja Hill-t továbbmenni akkor Hill a világbajnok.

Az meg hogy Senna nem volt jobb mint Schumi az még nagyobb hülyeség.
Az igaz hogy küzdésben mindketten hasonlítanak, és Senna is bizony elküldte Prostot a egyszer-kétszer. És Prost már azon is kiakadt és közölte hogy ez így neki sok és ennyit nem ér. Sõt a Ferrari fenyegetõzött hogy kiszáll.
De Senna soha nem küldte el annyira Prost-ot, mint ahogy most Schumi csinálta.
Szóval akkor mit szóljon Barrichello? Ez sokkal rosszabb volt mint bármelyik Senna eset.
Sõt ennél aljasabb szándékos veszélyeztetésre én nem emlékszem.

A másik eset amit sosem felejtek el, és Senna-t nem csak Schumi, de mindenki fölé emel, az egy edzés volt SPA-ban, mikor valamelyik pilóta nagy balesetet szenvedett, és mindenki elment mellette, kivéve Senna-t, aki félreállt, és odaszaladt a többi elhaladó autó között hogy segítsen.

Egyébként mind a szurkolók mind a pilóták Senna-t választották meg minden idõk legjobbjának.
Commodus 2010 aug. 03. - 13:39:27
(13451/17150)
Mi tudunk...Csak a Schumi nem tud, azért is húzott a Barichello felé, mi csak követjük, és mi is a Berichello felé húzunk!
Hát már ez is baj? Schumacher Isten Gyöngyi baba Mama Gésa Soma meg minden ilyenek.
Jól van na, csak vicceltem:D