Téma: Forma-1

xshampster 2010 aug. 04. - 22:21:33
(13490/17150)
ismerõs ez a helyzet. de a forma-1 et pótolni kell, én f1 2006-al toltam egy ideig konzolon. tök király volt, mintha 3d lett volna
NANU..! NANU..! 2010 aug. 04. - 22:18:39
(13489/17150)
Áááá... Te, ez nem gúnyból csak Magyarosítottam, Te, nem kell mindent lelkizni... :)
Nekem a Masssza a Massa is… ;))))
Pedig a kis cigus képût csipázom a legjobban, +SENNA+ óta, mint versenyzõ F1-es pilótát… ;)
NANU..! NANU..! 2010 aug. 04. - 22:13:30
(13488/17150)
Én már jó ideje nem nézek F1-et, annak idején minden versenyt megnéztem, legalább is, ha TV közelben voltam, és ha nem is mindet, de a 90%-át. :)
Én, mióta Senna meghalt, számomra meghalt a F1 is. :(
Csak a jobb versenyeket, azaz a jobb versenypályákat szoktam megnézni, azt is, ha ráérek, vagy ha nincs más dolgom, mert már nem köt le. :(
A Magyar futamot ha tudom, még azt megszoktam nézni. :)
xshampster 2010 aug. 04. - 22:09:56
(13487/17150)
hogy miért akasztod rá ezt a gúnynevet. mert nem hagyta baricellót kibontakozni?
NANU..! NANU..! 2010 aug. 04. - 22:06:55
(13486/17150)
Itt ezt nem értem, most itt mit akartál írni vagy kérdezni... ?:)
xshampster 2010 aug. 04. - 22:02:35
(13485/17150)
miért sumák? massával rendes volt mert miatta vonult vissza, massa repült volna az f1-bõl ha sumi marad
xshampster 2010 aug. 04. - 22:00:47
(13484/17150)
senki sincs tekintettel a másikra ez igaz. de a forma-1 ben ahol a világ legjobbjai versenyeznek, példát kéne mutatni a nézõknek.
baricellóban most csalódtam egy kicsit, tavaly neki szurkoltam hogy õ nyerje a vb címet
NANU..! NANU..! 2010 aug. 04. - 22:00:12 Előzmény jani-wan
(13483/17150)
Én Sumákot, mint versenyzõt elismerem, ezzel nincs is semmi bajom, csupán nyitott szemmel szemlélem a dolgokat, és Én nem arra utaltam, hogy csak a pénzért jött vissza, de valljuk meg ez nem a jótékonysági koncertrõl szól a dolog. :(
Itt a F1-rõl szól, hogy mennyi embert tudnak bevinni a cirkuszba, és erre utaltam fõleg, ha az anyagiakra gondolunk, Én arra írtam, amit… :(
NANU..! NANU..! 2010 aug. 04. - 21:52:39 Előzmény xshampster
(13482/17150)
"toleranciát" Te ezt most nem mondod komolyan. ?:(
Gondold már végig, hogy hol kellene a toleraciát alkalmazni, az úton, mikor vezetsz ott nem jut eszedbe, ott kellene ezt alkalmazni, amit az emberek nagy többsége magasról lesszar SAJNOS... ?:(
zee944 2010 aug. 04. - 20:02:26 Előzmény jani-wan
(13481/17150)
"Ha ennyien mondták már neked akkor nem lehet hogy benned van a hiba?"

Nekem nem szokták mondani. Ez nem nyert. :D Csak sokszor olvasom itt és lejárt duma.

"Százszor is leírhatod ugyanazt a hülyeséget attól az nem fog megváltozni és hülyeség marad."

Ez is panelduma. Próbáld már meg normális mederben tartani a beszélgetést.

"Aki csak kicsit is ért az autóvezetéshez az tudja hogy Barrichello miután akkora sebességkülönbséggel elindult a lyukba amit Schumi hagyott, már nem tehetett semmit."

Én értek az autóvezetéshez, naponta vezetek autót. Tehát nagy volt a sebességkülönbség? Akkor lehet, hogy mégiscsak körbeautózhatta volna balról, ami ellen olyan kétségbeesetten tiltakoztál, hogy már rádhagytam? És mellesleg nem volt muszáj ott és akkor megelõzni. Azt meg még mindig nem fogtad fel, hogy Schumacher szerintem is kicsit szabálytalan volt. Meddig akarod még rágni ezt a gumicsontot?

"Ha nevetséges túlzás lenne, akkor lehet hogy nem látná ennyi ember az esetet ugyan úgy mint én, az egész világon, Barrichello-val az élen. És Schumi nem kérne bocsánatot."

Tömegekre hivatkozni mindig veszélyes, mert az emberek buták. De még ebben a topikban is van jópár ember, aki hozzám hasonlóan látja, talán azokat a hozzászólásokat automatikusan átugrottad.

"Nem borzalmasan pontatlanul, hanem szándékosan elferdítve."

Látom az iróniát nem érzékeled, ellenben kvázi a szemembe hazudsz. Nem ferdítettem el semmit, fõleg nem szándékosan. Ha nem úgy gondoltad, ahogy írtad, az egy másik téma, akkor talán mondd azt, hogy rosszul fogalmaztál és úgy rendben van.

"Nem volt verseny szituáció. Schumi hibázott és összetörte az autóját, majd utána szándékosan belekormányozta leamortizált gépjármûvét az éppen érkezõ Hill-be."

Dehogynem, nemhivatalosan és hivatalosan is versenyszituáció volt. Nem volt szép, de ebben a kétségbeejtõ helyzetben ezt nemcsak Schumacher tette volna meg. Ráadásul akkor ez még bele is fért a bírák szerint.
Egyébként elég nagy rosszindulattal adaptáltad a történteket, Schumi nem törte össze az autóját, csak hibázott és kicsit lekoccintotta a falat. Visszament a pályára, és azt próbálta megakadályozni mindenáron, hogy Hill megelõzze a belsõ íven. Nem egy versenyképtelen romot kormányzott Hill autójának, mint ahogy azt sugallod, hanem folytatni akarta a versenyt az elsõ helyen.

"Nem olvasgattam, láttam.
Arról nem is beszélve hogy amíg versenyzett, én mindig Prost-nak szurkoltam (utána meg Mansell-nek), és eléggé rühelltem Senna-t azért amit mûvelt idõnként. Ennek ellenére mondom, hogy Senna a közelében sem volt soha ennek amit Schumi csinált."

Akor talán az a baj, hogy csak láttad a futamokat. Én is láttam õket, és Sennának szurkoltam tizenévesen. Mégis azt mondom, fõleg az utólag kiderült részletek ismeretében, hogy mindketten egyformán gerinctelenek voltak. Schumacher lehet, hogy több nyilvánvaló szemétséget csinált a pályán, Senna viszont a pályán kívüli taktikai csalásra és aknamunkára figyelt jobban, tökmindegy. Vitatkozhatnánk azon is, hogy a csótány undorítóbb-e vagy a lótetû. Nem lényeges és nem is lehet egyértelmûen eldönteni. Ellenben nélkülük semmit nem érne Forma-1.

"Nem furcsa. Koncentráció. 1 körön lehet olyan magas koncentrációs szintet elérni ami ezt lehetõvé teszi. Senna-ban megvolt ez a ritka képesség."

Egy fenét. 1 mp. ebben a sportágban túl sok úgy, hogy versenyen szinte nincs is különbség. Egy olyan kaliberû pilótával szemben meg fõleg, mint Prost.
xshampster 2010 aug. 04. - 13:03:09
(13480/17150)
sumaherben volt tolerancia. massával egy évig voltak csapattársak és volt benne annyi nemes gesztus hogy a hungaroringen meg sem próbálta megelõzni massát
xshampster 2010 aug. 04. - 11:22:50
(13479/17150)
nem sok hely volt ott már, sumi pont a szöget zárta le amikor baricelló behúzodott. a brazil túl késõn ment ki
xshampster 2010 aug. 04. - 11:19:32
(13478/17150)
ezek óriási hülyeségek :D
sumi mikor volt nagyképü? meg pont a pénz miatt jött vissza, neki van annyi hogy abból élete végéig bõségesen meghúzza magát és nejét
baricellótól elvártam volna némi toleranciát, nem is értem minek elõzte meg az egy pontért, talán ha az élen versenyeznek át fut a fején, hogy azért mégis csak csapattársak voltak, nem kéne megelõzni
szinészbob 2010 aug. 04. - 09:14:46
(13477/17150)
Hivatalos információ, hogy Schumi csak azért úszta meg a kizárást, mert mire döntöttek, véget ért a verseny. A büntetése kifejezetten enyhe, akár több futamra is eltilthatták volna. Jani-wan, Enzooka és én is szimpátiától függetlenül nézzük a dolgokat, csak a szabályok szerint, bár ezúttal még a rajongói tábora is ledöbbent. Szintén tárgyilagosan, a pasas világbajnok, nem csak azért, mert jó idõben jó helyen volt, kellõen tiszteletlen és agresszív, ennek ellenére elég rövid a Crazy Schumacher video. Mellesleg Webber ugyanez ausztrálban.
3/10
jani-wan 2010 aug. 04. - 08:48:28 3/10
(13476/17150)
"Ez a szövegértelmezéses dolog annyira lejárt duma már, ideje lenne valami jobbat kitalálni."

Nem lenne inkább ideje helyesen szöveget értelmezni?
Ha ennyien mondták már neked akkor nem lehet hogy benned van a hiba?

"Fõleg, hogy ugyanazt már harmadszorra írom le neked."

Százszor is leírhatod ugyanazt a hülyeséget attól az nem fog megváltozni és hülyeség marad.

"Jobbról egyértelmû, hogy kockázatos volt, mert Schumacher akkor már zárta az ívet."

1. Szóval akkor nem szabad elõzni sehol mert az kockázatos hogy esetleg valmelyik pilóta beletol a falba?
2. Késõn zárta. Látszik a két képen amit felraktam.

Aki csak kicsit is ért az autóvezetéshez az tudja hogy Barrichello miután akkora sebességkülönbséggel elindult a lyukba amit Schumi hagyott, már nem tehetett semmit.

"Csak nem kell ezen ennyit hõbörögni, és nevetséges túlzásokba esni."

Mert te megmondod hogy más mit csinálhat?
Ha nevetséges túlzás lenne, akkor lehet hogy nem látná ennyi ember az esetet ugyan úgy mint én, az egész világon, Barrichello-val az élen.
És Schumi nem kérne bocsánatot.

"Tényleg borzalmasan pontatatlanul idéztelek, bocsáss meg."

Nem borzalmasan pontatlanul, hanem szándékosan elferdítve.

"a Hill-Schumacher esett. Az versenyszituációban történt, és úgy, hogy Schumachernek a VB-cím már a zsebében volt"

Nem volt verseny szituáció. Schumi hibázott és összetörte az autóját, majd utána szándékosan belekormányozta leamortizált gépjármûvét az éppen érkezõ Hill-be.
Ha meg a zsebében volt miért nem hagyta Hill-t végigmenni?

"Sennának nagyon csúnya húzásai voltak Prosttal szemben, látom olvasgattál, de többet kellett volna"

Nem olvasgattam, láttam.
Arról nem is beszélve hogy amíg versenyzett, én mindig Prost-nak szurkoltam (utána meg Mansell-nek), és eléggé rühelltem Senna-t azért amit mûvelt idõnként. Ennek ellenére mondom, hogy Senna a közelében sem volt soha ennek amit Schumi csinált.

"Prost volt elõrébb, Senna ennek ellenére rögtön visszaelõzte. Ez nem olyan látványos, mint pályán a boxutca mellett leszorítani valakit (amit Senna is csinált...), csak gerinctelen csalás."

Nem csalás, hanem parasztság. De szabályos.
És nem veszélyeztette vele Prost életét.

"Prost azt is állította, hogy Senna autója gyorsabb volt"

És szerintem igaza is volt. De ez csak a vége felé volt így.

"Az is furcsa volt, hogy versenyen lényegében azonos idõket autóztak, de idõmérésen Senna gyakran 1 mp-cel (!) jobb idõket ment, ami elgondolkodtató különbség, mintha valaki be akarta volna biztosítani, hogy Sennáé legyen a pole."

Nem furcsa. Koncentráció. 1 körön lehet olyan magas koncentrációs szintet elérni ami ezt lehetõvé teszi. Senna-ban megvolt ez a ritka képesség.
Egy verseny másfél két óráján keresztül végig, ezt legfeljebb egy buddhista pap tudja megtenni hosszú évtizedek gyakorlása után.
Viszont gyengébb volt Senna hosszú távú koncentrációja. Lásd Monte Carlo-i eset.

"Szép gesztus, hogy Spaban megállt Senna segíteni, de abban az évben pontot is alig szerzett. Ha a sikeres éveiben tette volna ezt, akkor szívbõl megemelném a kalapom."

Hogy jön az ide hogy milyen éve van? Az edzést abban a pillanatban le kellett állítani. Szóval nem értem az összefüggést.

De visszatérve Schumacher-re. Itt a szabályzat:
"OVERTAKING CODE OF CONDUCT:

b) According to the situation, a driver can overtake the car in front of him, either from the right side or the left side. However, moves that could possibly obstruct other drivers, like the change of direction more than once to defend a position, deliberately squeezing the car beyond the edge of the track or any other unusual change of direction are strictly forbidden. "

És itt a fontos rész: "deliberately squeezing the car beyond the edge of the track ... strictly forbidden."
3/10
jani-wan 2010 aug. 04. - 08:45:23 3/10
(13475/17150)
Az elsõ képen tisztán látszik hogy a gyorsabb Barrichello-nak van helye bemenni Schumi jobbjára. Több méterre van Schumi a vonaltól.

A másodikon pedig látszik hogy Schumi teljesen lehúzódik a vonalhoz, hogy leszorítsa.
3/10
jani-wan 2010 aug. 04. - 08:42:18 3/10
(13474/17150)
Ó lehet képet feltölteni. Megpróbálom.
3/10
jani-wan 2010 aug. 04. - 08:40:34 3/10
(13473/17150)
"Megjegyzem, hogy a nagy Õ, most egy sszar autóval semmire nem megy, csak hátul a közép mezõnyben cammog.
Ezt csak arra értem, hogy ha egy jó autó van alattad, akkor akár belõled is lehet világbajnok… :)"

Schumi a gagyi kocsival is elég jól ment mindig, majd világbajnokot csinált a Benetton-ból és a Ferrari-ból.
És nem fordítva.
A világbajnoki címhez nem csak jó autó kell hanem kivételes tehetség is.

Én meg megjegyzem, de nem kötekedés képpen, hanem a tisztánlátás végett, hogy még emlékszem amikor Damon Hill az utolsó helyen körözött a Hungaroringen egy gagyi kocsiban, Mansell esélytelen volt a gyenge Williams-szel, és Alonso csak tötymörgött a Minardi-val.
Egyedül Senna volt képes egy teljesen esélytelen autóval hihetetlent menni. De õ akkor nem volt 40 éves!
Szóval az hogy Schumi csak középmezõny az nem feltétlenül az õ hibája, és nem hiszem hogy ez alapján kellene megítélni a teljesítményét.
3/10
jani-wan 2010 aug. 04. - 08:18:49 3/10
(13472/17150)
Ez az a futam amikor Senna slick-ken ment gyorsabban az esõgumival szerelt többieknél az esõben?
3/10
jani-wan 2010 aug. 04. - 08:16:20 3/10
(13471/17150)
csináltam pár képet.

http://img213.imageshack.us/i/f1hungary2010barrichell.jpg/
http://img213.imageshack.us/i/f1hungary2010barrichello.jpg/

Teljesen egyértelmû hogy Barrichello-nak van hová mennie, aztán amikor betolja Schumi mellé, õ ráhúz.