Téma: Forma-1

Shaba 2012 júl. 25. - 20:17:29
(14810/17150)
"Semmi kétség, Fernandónak szüksége van rám" - jelentette ki Felipe Massa a Ferrari honlapján.

Felipe barátunk így aztán imponáló önbizalommal bír, irigylésre méltón magabiztos. Vagy csak valami gyorstalpalón végzett el egy rapid önáltató kurzust. Mikor ezt olvastam tõle, mármint fentebbi szavait, azonnal a muris anekdota trappoló kettõse jutott eszembe. "Hallod, elefánt, mennyire dübörgünk?"

Szóval kétség sem férhet hozzá, a bajnoki tabellát épp másfél gyõzelemnyi pontelõnnyel vezetõ Fernando Alonsónak csak és kizárólag Felipe Massa semmi mással ki nem váltható, módfelett hathatós támogatására lesz majd szüksége a végsõ diadal hõn áhított eléréséhez. Mi sem természetesebb ennél.
3/10
jani-wan 2012 júl. 23. - 19:24:12 3/10
(14809/17150)
Nekem úgy tûnt hogy Mezei azt hitte élõ amit lát és azért kommentálta ugyanolyan hévvel.
3/10
jani-wan 2012 júl. 23. - 19:23:01 3/10
(14808/17150)
100 százalékosan egyetértek.
Timike1980 2012 júl. 23. - 09:29:02
(14807/17150)
Éppen ezzel jutott elõnyhöz, hiszen amíg Buttonnak fékeznie kellett, hogy bevegye a kanyart, addig Vettel "kiengedte" az autót, kevésbé lassított és ott, azon a helyen jobban ki tudott gyorsítani, azaz elõnyösebb helyzetbe került. Szerintem ha utána visszaengedi, késõbb még meg tudta volna elõzni és akkor nincs a büntetés.

A büntetésrõl meg annyit, hogy ha visszasorolták volna a 3. helyre, az nem lenne büntetés, hiszen így bármelyik pilóta megteheti ezt, mondván, maximum visszaveszik tõlem. Ez azért kellett, hogy tényleg büntetés legyen. A 20 mp pedig a szokásos büntetés, hiszen a futam alatt ez áthajtásosnak felelne meg. Az már az õ pechje, hogy itt Hockenheimben a boxkiállás rövidebb ideig tart, mint más pályákon.
keane01 2012 júl. 23. - 08:26:49
(14806/17150)
A futam kommentálásával kapcsolatos véleményem:
Ami még idegesítõ Mezeiben - a beszédtechnikáján túl - hogy
1. az ismétlést is olyan hévvel tudja közvetíteni, mint ha élõ lenne.
2. megismétli ugyanazt, amit Wéber Gabi elmond, és ezt is kommentálással teszi.
Borzasztó ez az ember.

Vettel büntetésével kapcsolatos véleményem, hogy szerintem sem volt rendben az az elõzés, vissza kellett volna engednie. Mivel nem tette, szerintem is jogos volt, hogy büntetést kapjon. Viszont kicsit mégis igazságtalannak tartom, hogy 20 mp-est kapott, amivel csak 5. lett. Én inkább csak visszaadtam volna Button 2. helyét, és Vettel visszasoroltam volna a 3. helyre. Szóval én erõsnek tartom ezt a büntetést. Szerintem ez lett volna reális. Vagy az, hogy megtarthatja, (mert német és a német nagydíj), de a köv. futamra 5 v. 10 helyes rajtbüntetéssel jön. De nem tudom, Vettel párti vagyok.

Alonso gyõzelmének örülök, Ferrari párti is vagyok, és nagyon örülnék,ha õ lenne a vb.
Schumi pontszerzésének is örülök, de titkon egy dobogós és/vagy futamgyõztes helyben reménykedtem. Végül már az 5. hellyel is kibékültem volna, úgyhogy kicsit szomorú vagyok. De a pontoknak örülök :D!
10/10
offtopic
ceia 2012 júl. 22. - 23:43:56 10/10
(14805/17150)
Nem baj, legalább folyamatos csúcsteljesítményre sarkallnák, és egyel kevesebb erõs ellenfele lenne a Ferrari csapatnak. Csak nyernének vele és talán Hamilton is.
10/10
ceia 2012 júl. 22. - 23:37:57 10/10
(14804/17150)
Vettel egy elkényeztetett hülyegyerekbõl lett pilóta. Ha nem õ a sztár, meg van sértõdve. Hamilton elõzése teljesen szabályos volt, mivel nem okozott hátrányt Vettelnek. Attól, hogy lekörözték, még versenyben volt, és ha leelõzték, miért ne elõzhetne vissza? A lekörözés is egy elõzés, mint a többi. Ha nem elõzhetne vissza, akkor a lekörözöttek miért mennének tovább, akár abba is hagyhatnák a versenyt.. Szerintem meg nagy húzás volt tõle, ilyet sem láttam még :P Nem sokon múlott, hogy Alonsot is lekörözze. Az volt a célja, hiszen úgy már nem lett volna lekörözött, és ez azért nem mindegy egy pilótának. Tehát teljes mértékben egyetértek Shaba által már leírtakkal.

Mindazonáltal Vettel büntetésével nem értek egyet, hiszen a külsõ íven elõzve ment le a pályáról, tehát ezzel nem elõnyösebb, hanem hátrányosabb helyzetbe került, és még így is megelõzte Buttont.
Ha belsõ íven megy le a pályáról, és úgy elõzi le, az nem lett volna fair.
10/10
offtopic
ceia 2012 júl. 22. - 23:13:49 10/10
(14803/17150)
Nem lesz, már van. Lejárattad magad itt a fórumon.
Én Alonsot utálom leginkább, és szoktam kívánni, hogy csak csúszna már ki - mert neki állandóan szerencséje van. De nem kárörvendenék utána itt.
10/10
ceia 2012 júl. 22. - 23:03:17 10/10
(14802/17150)
Így van, õ a legjobb a jelenlegi mezõnyben. Nem szoktam akárki rajongója lenni.. Prost, Schumacher, és most Hamilton. Igen, én még néztem Prostot élõben futamokon! És Mansell, Ayrton Senna, Piquet, Villeneuve, Hill.. De a halat nem értem.
10/10
ceia 2012 júl. 22. - 22:48:24 10/10
(14801/17150)
Hülyék? Németgyûlölõk? Nem tudom. Mivel Hamilton fekete, sõt, az egyetlen fekete a mezõnyben, nem lehet nem gondolni rá hogy aki utálja, talán azért - fõleg, hogy mindig szimpatikus, szerény ahogy nyilatkozik, és nagyon jó pilóta.

Nekem Scumacher volt a kedvencem amíg abba nem hagyta, aztán a helyére lépett Hamilton. De most is szurkolok neki is, csak hát az autója nem valami jó és tényleg hihetetlen pech szériája volt eddig.
10/10
ceia 2012 júl. 22. - 22:40:14 10/10
(14800/17150)
Azért eddig nagyon gáz volt a McLaren csapat teljesítménye, a boxban, és stratégiában is. Ráadásul a vak is látja, hogy Buttont favorizálja a csapatfõnök. Hamilton csak kimagasló tehetségének köszönheti, hogy még ilyen körülmények között is ennyi pontja van - egy jobb csapatnál pl. a Ferrarinál tehát még jobban állhatna. Fõleg, ha az autó is éppen olyan jó, mint a McLaren. (szerintem jobb) Button kevésbé jó pilóta, az õ teljesítményén meg is látszik a csapat eddigi bénázása. Ma kivételesen összeszedték magukat, plusz javítottak a kocsikon, ezért tudott végre jobban teljesíteni. Ha Hamiltonnak nincs defektje (az is ki tudja, miért lett..) akár még dobogóra is állhatott volna.
10/10
offtopic
ceia 2012 júl. 22. - 22:26:01 10/10
(14799/17150)
És ez?

"Haha!
A pásztor kinyírta hemiltont..
Haha! :D"

A Redbull jó csapat, jók az autók, de Vettel közömbös, Webbert meg utálom..
950617 2012 júl. 22. - 20:52:02 Előzmény Shaba
(14798/17150)
Reménykedem egy ugyanilyen helyzetben a Hungaroringen, Maldonado és Hamilton között.:))
Nem mondom, hogy Hamilton szabálytalan volt, mert Wéber is mondta, hogy tulajdonképpen nem tiltotta semmilyen szabály. De egy elõzés mindig veszélyes. Nem tudom, ki bukott volna nagyobbat... Az a Vettel, aki 2.-nak ért célba (+20mp=> 5. hely), vagy az a Hamilton, aki be se fejezte a versenyt.
offtopic
950617 2012 júl. 22. - 20:46:39
(14797/17150)
Cicafiú, jó látni, hogy Redbullos vagy.:D
10/10
cometzjeah 2012 júl. 22. - 20:13:51 10/10 Előzmény ceia
(14796/17150)
Tudod,azért mert nem ismeri fel a valódi tehetséget...
Hamilton a legjobb!
Shaba 2012 júl. 22. - 20:07:05
(14795/17150)
Sebastian Vettel ma ellõtte összes meglevõ puskapurát, mikor elsütötte az évtized legkétesebb poénját azzal, ahogy Lewis Hamilton hockenheimi (vissza)elõzõs manõverét magyarázta, de leginkább minõsítette. Már magának a manõvernek az észlelésénél (elszenvedésénél - nézõpont kérdése) sem gyõzött kellõ hevességgel integetni és méltatlankodni, azaz tenni a hülyét, mintha a királykategória (szintén) világbajnok autóversenyzõjeként õ nem pontosan ugyanazt tette volna (ahogy tette is már karrierje során), amit ma vele szemben Lewis csinált. A látvány magáért beszélt, még csak boncolgatni sem érdemes: gyorsabb kocsival beérek egy elõttem poroszkálót. Huszadrangú szempont ilyenkor, azonos körben vagyok-e vele, egy dolog számít csak: elõzhetõ-e. Ezt adott szakaszon semmiféle zászló- vagy fényjelzés nem tiltotta, ahogy a szabályzat sem írja elõ a körhátrányban lévõnek, amit Seb valószínûleg csak elsõ felindulásában volt képes nyilatkozni, miszerint "ha gyorsan akart volna menni, akkor le kellett volna maradnia (!), és találni egy üres helyet. Hülye manõver volt a részérõl, már le volt körözve."

Ha valamiben, akkor a halál és az adók után közvetlenül abban az egyben biztos lehet Vettel, hogy egy Forma-1 pilóta, mikor elõzési pozícióba kerül az adott szakaszon a maga gyorsabb versenygéppel egy nálánál lassabbal szemben, akkor elõzni is fog: ezért fizetik, ezért bocsátják rendelkezésére a technikát, ezért kap állást, sõt ezért adta a fejét anno versenyzésre. Ezt persze Vettel is pontosan tudja, épp csak azt a maga francos frusztráltságát nem tudta épkézláb formába öntve, hihetõ érveléssel megtámogatva elõadni. Mert ha valaki ma "hülye módon" csinált valamit, akkor az pont hogy õ volt, mikor a versenyt követõen e témát illetõen kinyitotta a száját. Illetve már akkor is, mikor integetni kezdett Hamiltonnak.

Ad absurdum: tegyük fel az obligát kérdést, majd józan logikával futtassuk is végig az opciót: mi történik, ha az elsõ három mindegyike, akik közé Lewis akkor már körhátrányban odakeveredett, eltérõ vagy azonos technikai malõrök folytán, de egyaránt kihullik a futamból? Ez technikai sport, láttunk már az ilyesmire nem egy precedenst. Vettel javaslata szerint Hamiltonnak – ezt megismétlem, mert annyira tetszik – körhátrányban, mikor utolérte õt, "le kellett volna maradnia, és találni egy üres (értsd: légüres) helyet." Tehát adott ponton, egy magára talált versenytechnikával, friss gumikon haladva, az élen haladók tempójára gyorsulva Hamiltonnak egy az egyben fel kellett volna adnia a versenyt, csak mert épp egy Vettel és egy Alonso halad elõtte, igaz, némiképp lasabban és legyorsulhatóan, ám ha összeszedett már egy környi hátrányt, akkor azt legyen szíves adott napra betlinek elkönyvelni és szerényen meghúznia magát a pályán, mikor egy magafajta (értsd: Vettel-féle) fenomén közelébe ér... Nincs a nap alatt versenyistálló, stáb vagy bármilyen rendû-rangú szériában induló versenyzõ akár, aki ne röhögné körbe Seb barátunkat ezzel a maga kissé bizarr, neológ tézisével. Már csak azért is, mert az illetõt, aki a Föld nevû planéta összes lakója közül hasonló helyzetben csupán legeslegutolsóként viselkedne így, Sebastian Vettelnek hívják. Erre akár mérget is lehet venni. Szóval meglehetõsen harmatos hamuka volt ez részérõl, simán és jóindulatúan felejtõs. Tehetsége megítélésének mit sem, versenyzõi nimbuszának viszont annál többet ártott vele.
10/10
ceia 2012 júl. 22. - 15:18:49 10/10
(14794/17150)
Remélem hogy Hamilton nem marad a McLarennél, ez a csapat csak hátráltatja a pályafutását. Tudom hogy ellenségek Alonsoval (én sem állhatom vaddisznó õkelmét) mégis, jó lenne ha a Ferrarihoz kerülne. Egyszerûen jobb csapat, jobb autó, több eséllyel indulhatna a jövõ évi VB megnyeréséért. Maldonadora pedig örök harag. Gyakorlatilag õ vette el Hamiltontól az esélyt idén. Ha az a dolog nincs, talán a mai futam sem így alakul.
10/10
offtopic
ceia 2012 júl. 22. - 14:49:21 10/10
(14793/17150)
A káröröm hitvány dolog! Miért utálod ennyire Hamiltont, talán rasszista vagy??
keane01 2012 júl. 21. - 09:33:40
(14792/17150)
Egy kis csemege: a Magyar Nagydíj alatt az m1 közvetíti a pénteki két szabadedzést is! :) Kár, hogy a 3. az Olimpia miatt nem fér bele. De így is. Bár a szabadedzések nem túl izgalmasak, de miért ne lehet az pont a magyar nagydíjon...
Jó szurkolást mindenkinek!
StarskyHUN 2012 júl. 21. - 08:58:23
(14791/17150)
Sajnos Mezei bácsitól én hülyét kapok. A Palik Laci is elmondott ezt azt de ellensúlyozta a poénokkal. Szerintem a mi Danink nem ide való...