Téma: Forma-1

vino-et-veritas 2012 nov. 26. - 13:36:13
(14990/17150)
Talán a jó versenyzõ és a technika mellett hozzá kell adni a csapat munkáját is.

Az RB a változó helyzetekre évek óta gyorsan és szinte mindig jól reagál (pl. gumicsere, beállítások, stb.). A versenykre jó stratégiával és taktikával készülnek, ami sok csapatra nem mondható el. Igaz, ennek egyik alapja a pole megszerzése...

Ebben, különösen az év elején, ugyancsak megverték a többieket, a Ferrarit is.

A negatív példa talán a Mercedes, ahol ugyan egy régi "mágus" a fõnök, de a rossz technika (és a szerencse hiánya) mellett, mennyi más rossz döntésük volt (kerékcserék idõzítése, fejlesztések használata, stb.).
3/10
jani-wan 2012 nov. 26. - 09:32:47 3/10
(14989/17150)
Adj egy autót ami 10 másodperccel gyorsabb a többinél és én is megnyerek egy versenyt a boxutcából indulva, pedig nem is vagyok autóversenyzõ. De egy jóval gyorsabb és jobb kocsival a kanyargós részen elég lazán autózni, mert a jobb kocsi ott is könnyen veszi az ívet ahol a többiek már a tehetségük és az autójuk limitjét feszegetik folyamatosan, és elég ha a két elõzési zónában elõzök körönként kettõt.
Vettel autója nyilván nem ennyivel gyorsabb de ezen a szinten az a különbség ami az õ és a többiek kocsija között van az azt kellett volna eredményezze idén hogy dominálja az egész szezont mint anno Mansell, vagy Senna, és ahogy dominálta is a szezon végét.
De nyilvánvaló hogy amikor az autója éppen nem a legjobb akkor nem tud mit kezdeni vele.
Alonso tudott.
3/10
jani-wan 2012 nov. 26. - 09:24:04 3/10 Előzmény pillangókisasszony
(14988/17150)
Miért érdemelte meg jobban Vettel?
Mert Alonso egy gyenge autóval majdnem megverte?
Mert a Ferrari az év elején szinte alkalmatlan volt a versenyzésre, és az volt a csoda hogy 10 közé tudta kvalifikálni azt a Ferrarit?
Mert Alonsot kétszer is kiütötték év közben, de Vettelt nem?
Mert Alonso nyilvánvalóan képes letenni az asztalra akkor is a technika alatta messze nincs egy szinten a körülötte versenyzõkkel, mégis ott van velük?
Mert Vettel ha nem kapja meg a legjobb kocsit akkor képtelen villantani?
Vagy mert neked Vettel szimpatikusabb?
vino-et-veritas 2012 nov. 26. - 08:25:32
(14987/17150)
Az ismétlést nem néztem, de az élõ adásban az interjúknál "elvágták" a végét. Massa beszélt, fordították, aztán hirtelen váltás (reklám), utána stúdió és ennyi. Talán pont ezt a közvetítést nem így kellett volna befejezni...
Petrapetrus 2012 nov. 26. - 07:49:23
(14986/17150)
Jól indult a verseny, de aztán hiába reménykedtem, csak megnyerte Vettelke... :-/
Ha ez így marad, esküszöm, leszokom a Forma-1 nézésérõl egészen addig, amíg Vettel vissza nem vonul. Semmi kedvem Schumacher 2.0-át bámulni, aki szinte mindig megfoszt a verseny élvezetétõl. Utálom ezeket a piszok nagy különbségeket a kocsik között!

Alonsonak pedig gratulálok, az sem semmi dolog, hogy 3x lett MAJDNEM világbajnok az utóbbi években. Bár ez gondolom õt most nem vigasztalja...
10/10
pillangókisasszony 2012 nov. 26. - 03:34:23 10/10
(14985/17150)
Elõször is Vettel.Másrészt meg hagyjuk már,Massa végig aládolgozott Alonsonak.Vettel utolsóról hozta vissza a kocsit,pár hete szintén megcsinálta mikor a boxból indulva lett dobogós.
Oké,hogy nagy részt a kocsin múlik,de ez a gyerek jó pilóta,már sokszor bizonyított.Ez a 3. vb cím már valami.Szerintem sokkal nagyobb mákos nála Alo.
És nem akarok vitát szítani,csak elmondtam a véleményem.

A közvetítésbe remélem jövõre jobban belejönnek.A kedvencem mikor a rádióbeszélgetést nem fordítják le(elég gyakran),illetve mikor : "Jaaaj Kimi kiesett,a finn versenyének vége!!!" - "Ja,nem!Az Grosjean!"
Nem ártana már tudni ki kicsoda :D Egy dolog,hogy én,mint nézõ nem mindig tudom kapásból eldönteni,de hogy õk sem?
Protocall 2012 nov. 25. - 23:55:05 Előzmény Protocall
(14984/17150)
Na jó, pár perccel késõbb javították, de ennyi erõvel kezdhették volna a dobogóval is..:D
Jó kis idényt hoztak össze a fiúk, Szujó Zoli végszava találó volt. Go Kimi!
Protocall 2012 nov. 25. - 21:31:56
(14983/17150)
Ezek hülyék?! Lemaradtam az élõ futamról, erre vártam az ismétlést 21:25-kor...és bekapcsoltak a 33. körtõl...komolyan mondom ez nevetséges!!!
ulqui11 2012 nov. 25. - 19:43:47
(14982/17150)
Jó kis évad volt,ahogy hallom az utolsó futamnak is megelett a varázsa,ahogy kellett...
Vettel már 3-nál tart,rettentõen kíváncsi vagyok,mikor fogja valaki elkapni a ritmust a Redbull elõl,sanszuk nem lesz a VB címre.

Remélem jövõre ez bekövetkezik,mert Vettel lassan M.S. magasságokba emelkedik,mert Adrian Newey a zseni. LOL
Alonsonak meg pont minden a kezére játszott,kivéve az autója,így vesztett,sajnálatos hogy ekkora akarással csak ennyire futotta,bár állandóan ott van az élbolyban,csak egyszer raknak össze neki egy jobb autót,csont nélkül fogja beverni van az az érzésem,majd meglátjuk márciusban. :D
vino-et-veritas 2012 nov. 25. - 19:42:16
(14981/17150)
Kobayasi = "magyarosan" Kobajasi
vino-et-veritas 2012 nov. 25. - 19:17:07
(14980/17150)
Õrült és kiszámíthatatlan futam volt!
És, ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, Button nyert...

Hamilton gyõzelmi lehetõségét (meg a McLaren második helyét a csapatsorrendben) ez a Hülkenberg gyerek nagyon elrontotta.

Az érezhetõ volt, hogy Alonso-nak itt eleve nem állt a zászló! Az SC nagy esély lett volna, de ebben a Ferrariban nem volt akkora potenciál, hogy elõbbre jusson saját erõbõl.

Vettelnek csak higgadtnak kellett maradnia. Ezt két éve nemigen tette volna meg, most megtette. És még Schumacher is rásegített, aki legalább pontokkal búcsúzott.

Hogy ki érdemelte volna meg jobban a VB-címet? Talán Alonso, mert sokkal konstansabb volt egész évben, nagyokat küzdött (Hamiltonnal együtt), de a technika és a szerencse inkább Vettel mellett állt idén. Mivel ez mégis technikai sport, ebben idén megint az RB volt a jobb. És - igaz a végsõ sorrend nem ezt mutatta - azért még a McLaren is jobbnak tûnt (ott a megbízhatóság és a csapat volt inkább a probléma).

Azért az itt is kiderült, hogy Vettel eredménye jórészt a technikának köszönhetõ. Nem mintha nem tudna vezetni, de az élrõl indulni mégsem ugyanaz, mint a mezõnybõl. Ettõl azért az utóbbi években igencsak elszokott - mégha ma nem is õ volt a hunyó a balesetben.

Kimitõl sokkal többet vártam, de ma nagyon felejtõs volt. A pályaelhagyós mûsora hatalmas volt! De szinte csak emiatt fogunk emlékezni az itteni versenyére.

Grosjean és Kobayasi gyakorlatilag hozta a formáját.
A többiek fizikailag a pályán voltak, de sokat nem csináltak...

A közvetítés szintén nagyon hullámzó volt, a szokásos Alonso-Massa, Vettel-Webber és Hamilton-Button csere-berével, a REPLAY felirat kihagyásával és egyebekkel.
10/10
pillangókisasszony 2012 nov. 25. - 19:07:29 10/10
(14979/17150)
Helyes!Jobban megérdemelte,mint Alonso,ez tény.
10/10
ceia 2012 nov. 25. - 18:32:42 10/10
(14978/17150)
Akkor Massát illetõen nem értünk egyet, én úgy láttam, hogy nagyon visszatartotta Webbert, mintegy hátvédként az elõtte haladó Alonso számára - ezt még a komentátorok is megjegyezték. Volt Alonsónak és Vettelnek is kiesése az idén, de én összességében úgy látom, hogy Alonsónak gyakrabban kedvez a szerencse. Hahó, éppen most ment neki az a köcsög Hülkenberg Hamiltonnak, aki kiesett - lám, Alonsónak újabb szerencse! F..om az ilyen hülye mazsolákba, akik néha valahogy elõre kerülnek, de aztán úgysem tudnak olyan szinten menni, és bajt csinálnak!!! A második hellyel is átbulizhatta volna a zéjszakát, de õ Hamiltonnál jobbnak hiszi magát, a kis b.. És akkor már nem is beszélve arról, hogy Hamilton hányadszor esett ki valami idióta miatt, aki nekiment?? (plusz a mûszaki hibák) Csúnya futam lett, csúnya idõjárással, nekem nem lett jó a Brazil GP. Raikkönnen kirándulása sem volt semmi.. Már csak az érdekel, hogy legalább Vettel nyerjen.
3/10
jani-wan 2012 nov. 25. - 17:39:11 3/10
(14977/17150)
Ki a mázlista? Vettel egy akkora balesetbõl kijött szinte sértetlenül! Alonsot meg meg ketten is kiradírozták a versenybõl idén sokkal kevésbe veszélyes helyzetben.
Te a rádióban hallgatod?
Ja és Massa nem csinált semmi sportszerûtlent.
10/10
ceia 2012 nov. 25. - 17:28:20 10/10
(14976/17150)
Most Vettel ütközött, emiatt került hátra. De pont emiatt nem bírom Alonsót, mindig malaca van! Tehát innentõl Vettelnek drukkolok, ami a VB-t illeti még ha hibázott is. Úgy látszik, Hamiltonnak peches az utolsó versenye. Gumit cseréltek esõsre, amiután egybõl elállt az esõ, és a boxból nehezen indult vissza a váltója miatt.. Nagy veszteség, így már nehezen gyõzhet. Amit Massa csinált, az nem sportszerû. De éppen azt mondják, hogy lassul - nem olyan nagy baj az. Alonso nyerjen saját erõbõl, ha tud!
3/10
jani-wan 2012 nov. 25. - 17:05:48 3/10
(14975/17150)
Hú ez érdekes lesz
3/10
jani-wan 2012 nov. 25. - 12:33:35 3/10
(14974/17150)
Én meg remélem Massa vagy valaki más kiüti Vettelt, ahogy Grosjean és Raikönnen kiütötte Alonso-t. Vettelt idén nem ütötte ki senki, szóval ez így lenne fair.

És Alonso küzdjön meg a 3. helyért ha világbajnok akar lenni.
3/10
jani-wan 2012 nov. 25. - 12:20:50 3/10
(14973/17150)
"1. az ismétlést is olyan hévvel tudja közvetíteni, mint ha élõ lenne."

mert szerencsétlennek sokszor nem tûnik fel hogy az ismétlés

"2. megismétli ugyanazt, amit Wéber Gabi elmond, és ezt is kommentálással teszi."

megpróbál értelmesnek látszani, de ettõl még inkább hülyének nézi mindenki.
3/10
jani-wan 2012 nov. 25. - 12:18:07 3/10
(14972/17150)
Én úgy fogalmaznék hogy Alonso autója nincs a legjobb formájában. Így meg nehéz megtalálni azt a kis plusz motivációt ami szükséges ezen a szinten ahhoz hogy a 100%-osat kihozza a tehetségébõl.
Lásd Schumi. Már teljesen motiválatlan, pedig biztos hogy ennél több van benne.
Ha Alonso és Vettel ugyanazt a kocsit kapná akkor Alonso is jóval jobban vezetne.
vino-et-veritas 2012 nov. 25. - 08:45:54
(14971/17150)
Maldonado a mérlegelésnél nem jelent meg, így a harmadik "vétsége" miatt a hátrasorolást automatikusan kapta meg.

Ez most véletlen, bár tegnap Wéber viccesen megjegyezte a "latinokat" Vettel és Alonso között (Massa, Maldonado)...

Mindenesetre kíváncsian várom Massa újabb és Webber esetleges motor- vagy váltóhibáját...