Téma: Forma-1

vino-et-veritas 2012 okt. 13. - 15:30:42
(14910/17150)
Ha Vettel holnap elmegy, akkor valamilyen mûszaki hibán kívül nem nagyon fogja semmi megállítani. És Webber is biztosan "tudja a dolgát" a rajtnál, meg késõbb is...
Hamiltonnak talán éppen ez lesz a nehéz, mert könnyen beragadhat egy lassú Webber-start miatt.
Alonso ebben az esetben elmehetne Vettellel, de a mostani RB erõfölény miatt nem biztos, hogy lépést tudna tartani vele. A többi pilóta valószínûleg nemigen "veszélyes".

Button esete nem akkora meglepetés, mert a Q3-ja gyakorlatilag a Ricciardo-féle sárga zászló miatt ment el az utolsó pillanatokban, mivel egy kicsit vissza kellett vennie (ezt nyilatkozta is) és ebben a szoros mezõnyben ez is elég volt a kieséshez. Amúgy õ és a kocsija simán hozta volna a Q3-as szintet, sõt.
10/10
regina.997 2012 okt. 13. - 11:12:25 10/10
(14909/17150)
Hogy õszinte legyek egy forintot nem adtam volna azért, hogy bárki meg tudja elõzni Sebastiant, és arra hogy az a valaki pont Mark lesz háááát!!! Hihetetlen:)
Jó kis verseny lehet ebbõl: Bár szerintem Vettel lerajtolja Webbert és menyeri a futamot:) A red bull nagyon fogja erõltetni Vettelt és mivel Webber már nincs harcban a címért elképzelhetõ h segíteni fogja Vettelt, vagy utasítják rá.
Alonsonak nem lesz könnyû dolga.....
3/10
jani-wan 2012 okt. 10. - 14:12:01 3/10
(14908/17150)
Amennyire én tudom rajtnál épp elég elõre felé figyelni a tömegben, hátra már nem igazán tudsz, így aki hátulról jön annak kell figyelni.
Én úgy láttam hogy Grosjean nem kapta el jól a rajtot, így Alonso be kellett hogy menjen középre, de ott zárt Perez, így a sebessége miatt ki kellett húzódnia, és kicsit lassítania. Pont oda jött meg Kimi, de közben belülrõl "megtolta" kifelé Alonso-t Hamilton aki beesett mellé és kicsit ráhúzott Alonsora.
Alonso erre reagált, és Kimit nem láthatta, de Kimi láthatta Alonsot és Hamiltont is, így szerintem Kimi a hibás mert õ elkerülhette volna a balesetet.
Nem beszélve arról hogy szerintem Alonso nem is gondolta hogy Kimi az 1-es kanyarban így kimegy a szélére, ami a legrosszabb helyezkedés ebben a kanyarban.
Jasinbure 2012 okt. 10. - 11:40:00 Előzmény jani-wan
(14907/17150)
Lassított is, csak nem esett neki jól, hogy elõtte le akarták takarítani a pályáról...legalább 10x er néztem vissza és kockáztam ki, Kimi fékezett, de már Alonsonak is kellett Perez miatt, mellett meg ott volt Button, bár ott még lett volna egy kis helye Alonsonak, ezért ért hozzá, de csak nagyon kicsit Alonso meg is úszhatta volna, mert épphogy megérintette, de ez pont elég volt a defekthez.Mindketten hibáztak, Kimi nem fékezett idõben Alonso meg túl erõszakos volt.
vino-et-veritas 2012 okt. 07. - 17:04:17
(14906/17150)
Én is csak azért néztem meg a statisztikákat, mert ez állandóan visszatér több fórumon is, hogy ki "szerncsésebb" az idén és ki nem.
Persze lehetne még részletesen elemezni az egyes versenyeket is (pl. elrontott vagy gyors kerékcserék, stb.), de összességében a végeredmények mutatják, hogy kinek, hogyan megy, a végeredményhez pontokat kell gyûjteni és nem kerékcsere másodperceket...
10/10
regina.997 2012 okt. 07. - 16:57:33 10/10 Előzmény vino-et-veritas
(14905/17150)
Egyetértek hogy Schumacher elég szerencsétlen sajnos ebben az évben. Alosno csak az utóbbi versenyeken volt szerencsétlen. És Button meg szerintem úgy járt mint mostanság Webber. Buttonak is volt 5-6 rossz versenye mikor alig szerzett pontot, ép úgy mint most Webbernek is.Most h Marknak lehetett volna egy jó hétvégéje Grosjean(aki nekem egyébként kedvencem) tönkretette. Szerintem sokkal rosszabb egy nagy gödör mint egy-egy kiesés. Pl. Vettel: neki is volt kétszer h leállat az autója meg ilyen olyan kisebb bajai, büntetései, de mégsem volt olyan rossz szériája mint Buttonnak, Schumachernek vagy Webbernek:(:( Schuminak igaz nem nagyon lett volna esélye a vb címre, de Button és Webber szerintem önhibájukon kívül állnak 60-pontos lemaradásban:(
Raikönnen meg igazán szerencsés, hiszen annak ellenére, h nem nyert egy futamot sem jól áll a vb pontversenyben.
vino-et-veritas 2012 okt. 07. - 15:51:17
(14904/17150)
Ha már a szerencsénél tartunk, akkor a nagyobb nevek közül Räikkönen, Alonso és Vettel volt leginkább Fortuna kegyeltje.
Kimi csak egyetlen versenyen nem szerzett pontot és soha nem esett ki (igaz elsõ sem volt eddig). Alonso kettõt bukott nullára, de mindkettõ önhibáján kívüli baleset volt és egyébként mindig pontszerzéssel zárt. V
ettel is kettõt nullázott (mûszaki hiba) és õ is csak egyszer nem kapott pontott.
A "szerencsétlenek" között elsõ talán Schumacher 7 kieséssel (mûszaki, baleset) és Hamilton is "elég jó" ebben 4 nullázással, azután Button hárommal...

Hát, a megbízhatósági versenyt - ha lenne -, idén sem nyerné meg a Mercedes, de a McLaren sem.

Alonso még abban is szerencsés volt eddig, hogy amikor futamot nyert, a komolyabb vetélytársak vagy nulláztak vagy kiesetek (Vettel, Hamilton).

Ettõl, még ha a Ferrari nem is villog és nem is a leggyorsabb minden alkalommal, de igencsak megbízható, ami "aranyat" hozhat a végén! (Massa is csak egyszer nem ment végig).
talec 2012 okt. 07. - 15:03:35
(14903/17150)
Nyitott lett a vb. Viszont, nem hiszem, hogy ezek után jön majd a kiszámíthatatlan gumikopás, stb, a menõk ott lesznek és harcolnak a világbajnoki címért. Szerintem idény közben a hezitálás miatt, hogy Lewis marad, nem marad és a több balszerencsés futam miatt a McLaren elvesztett egy vb címet. Év elején õket tartottam a favotitnak. Hamilton esetében tavaly láttam azt az elszántságot, tehetséget, hogy képes a "legyõzhetetlen" Red Bull-t is elkapni gyengébb autóval. Talán, 98-ban Schumi volt még ilyen. Amikor a McLaren épített olyan autót, hogy lekörözték futamonként a teljes mezõnyt és volt egy Schumi, mint ellenfél.

Remélem Kimi nyer! Gyengébb az autója, jó karakter, igazi karakter, nem egy "marketingrobot", mint nagyon sok mai sztár akit megalkotott egy marketinggépezet. Zsigeri versenyzõ, mindegy csak zúgjon a motor, húzza a gázt, vagy nyomja a pedált.

Alonso-t tartom a legnagyobb esélyesnek, mert mögötte a világ legnagyobb csapata van. És az egyike a világ legjobb pilótáinak. Nincs sok különbség a Red Bull és a Ferrari között, ezért gondolom, hogy meg tudja verni Vettel-t. Kimi gyõzelméhez már szerencse is kell.
tompika74 2012 okt. 07. - 14:30:13
(14902/17150)
Nem nevezném Alonsót túl szerencsésnek. Az utolsó 3 futamból kettõt nullázott. Nem motorhiba miatt, hanem mert kiütötték :)
10/10
ceia 2012 okt. 07. - 13:04:51 10/10
(14901/17150)
Bocsi, de nekem tetszett Alonso piruettje! Mindig túl szerencsés, ez már bosszantó volt. Legalább most kétesélyes lett a VB. Perezt korai volt így felmagasztalni, a mai akciói inkább tanúskodtak egy kezdõ vakmerõségérõl, mint egy profi tudásáról. Éppen szóltak neki, hogy kímélje a gumikat, erre õ úgy esik be Hamilton elé, hogy a keletkezett füst harckocsi álcázásnak is elment volna. Szép manõver volt, csak nem túl okos. Aztán késõbb volt egy kétségbeesett próbálkozás. Persze a közvetítõk próbálták Hamiltonra fogni, hogy "bement középre és nem hagyott neki helyet". Tudtommal egy irányváltás megengedett, másrészt kanyar jött, Hamilton hadd döntse már el, hogyan veszi azt be.
És ha már Hamilton: Az hülyeség, hogy a csapatváltási tervek miatt nem megy neki most jól. Szerintem csak kímélte az autót és a gumit, mert nem akart kockáztatni, végig akart menni. Egyrészt Suzuka eszi a gumikat, és a McLarennel mostanában sok a probléma. Nagyon is okosan versenyzett, tudta, hogy itt most ennyi fér bele. Nem úgy, mint a lökött Vettelke, akire hiába szólnak rá, hogy ne hajtson feleslegesen, õ csak tolja ész nélkül, hogy övé legyen a leggyorsabb kör. Eddig szerencséje volt, de ha egyszer emiatt kap defektet, vagy kopnak rojtosra a gumijai mielõtt célba érne, én jót fogok röhögni rajta, az biztos. Különben nyert õ egyszer is úgy, hogy nem elsõ helyrõl indult? Legfeljebb akkor, ha kiestek elõle. Ma az is elhangzott, hogy a Ferrarinál jobb a McLaren és a Redbull is. Szerintem a Redbull talán jobb, de a McLaren semmiképpen. A Ferrari jóval gyorsabb és nincs is vele annyi baj, azaz megbízhatóbb.
3/10
jani-wan 2012 okt. 07. - 08:24:43 3/10
(14900/17150)
Grosjean egy barom, és Raikönnen is nyugodtan lassíthatott volna egy kicsit hogy ne üsse ki Alonsót. Nem volt ott semmi hely.
10/10
ceia 2012 okt. 07. - 06:32:38 10/10
(14899/17150)
Bizony, az jólenne, ha Schumacher visszatérne a Ferrarihoz, ahelyett, hogy kiszállna. Szerintem egy ilyen felkérést õ sem utasítana vissza! És akkor Ferrari pilótaként fejezhetné be, legalább néhány futamgyõzelemmel. Úgy volna szép.
Massa ugyan összeszedte magát mostanában, de ehhez az kellett, hogy elbizonytalanodjon a helyzete. Szerintem Vettel fog gyõzni. Ha poleból indul, szinte borítékolható az elsõ hely. Ha nem lesz mûszaki hiba. Kiváncsi leszek, Kobayashi mit tud kihozni a 3-mas rajtrácsból és éppen Suzukában! Biztos telt ház lesz :)
Hamilton elég rossz helyrõl indul, de ha nem lesz mûszaki (vagy egyéb) hiba, legalább megmutathatja, hogy mit tud. Az elõtte indulók mind a 10 legjobban vannak. De azért reménykedem, végülis nagyon jó pálya, és ha rendben lesz minden, akkor neki ez nem egy lehetetlen feladat. Schumachertõl azt várom, hogy feljön pontszerzõ helyre.
8/10
offtopic
Gábor 32 2012 okt. 06. - 21:03:18 8/10
(14898/17150)
Felipe Massa ebben a szezonban (is) óriási csalódást okozott...
Ezért,ha nem kap szerzõdést a jövõ szezonra akkor nagyon remélem,hogy a Ferrari vezetõi megtudják gyõzni Michael Schumachert arról,hogy vezesse még a tûzpiros versenyautót egy-két szezon erejéig...
De jó is lenne...
8/10
offtopic
Gábor 32 2012 okt. 06. - 20:49:20 8/10
(14897/17150)
Legközelebb azért nem ártana egy korábbi idõpontban megismételni az idõmérõ edzést!
vino-et-veritas 2012 okt. 06. - 15:30:10
(14896/17150)
Hát, most Vettelnek áll a zászló! Alonsonak ez a felállás jó is meg nem is. Nincs túl messze Vetteltõl, de elõtte is vannak páran!

Button sokat bukott az öt hellyel és Hamilton sem biztos, hogy könnyen elõbbre kerül, különösen, hogy le kellene gyûrni 4-5 versenyzõt Räikkönentõl kezdve (Button biztos elengedné).

Azért, hogy nagyobb legyen a kavarodás, sikerült a FIA-nak megint "belenyúlni" a dolgokba azzal, hogy hasonló feltartásért Vergne kapott büntetést Vettel meg nem... Pedig érdekesebb lett volna a verseny, ha õ is három hellyel hátrébb kerül. Megint nagyon "következetesek" voltak! Igaz, így a VB valamivel kiélezettebb lesz, ami ugye a nézettséget (és természetesen a bevételt is) növeli.

OFF
Reggel 6.40-7.00 óra az korán van?
Én minden reggel háromnegyed hatkor kelek, akár munkanap van, akár nem...
10/10
ceia 2012 okt. 06. - 14:59:07 10/10
(14895/17150)
Ha így lesz, remélem megpróbálják visszacsábítani Schumit még egy évre! :D Akkor talán meggondolná magát..
10/10
ceia 2012 okt. 06. - 14:55:42 10/10
(14894/17150)
A mai idõmérõ ismétlését elég ostoba idõpontra tették. Ki fogja 21:50-tõl nézni? (én is az Apollo 13-mat nézem!) A családoknál fõleg nincs sok esélye. Ráadásul úgy, hogy most élõben is kora reggel volt, szintén nem sokan nézhették.
Ilyenkor az imétlést délutánra kéne tenni, kopp-kopp! (már megint a hülye futball van..)

Örülök is, meg nem is Hamilton váltásának. A McLarennél sok volt a technikai hiba, és a kiállásoknál is sokat bénáztak. A Mercedesnél meg nem olyan jó az autó. Bár mostanában jól ment a dupla DRS használatával, de máris felröppent a hír, hogy jövõre be akarják tiltani. Na ennyit Hamilton szerencséjérõl.
http://www.samsungsport.hu/forma-1/20120731/f1-betiltjak-a-mercedes-trukkos-ujitasat/

Hogy Perez profitálni fog-e a jobb autóval, vagy nem, majd kiderül. Õt is érhetik hasonló problémák mint Hamiltont, tehát nem biztos, hogy jobb lesz neki a McLarennél. Arra viszont kiváncsi leszek, Buttonhoz képest mit tud ugyanolyan autóval ,) Szerintem jobb lesz nála!

Schumacher távozása szomorú hír. Jövõre egyel kevesebb sztárpilóta. Számomra egyértelmû, hogy ha pl. a Ferrarinál vagy a Redbullnál lenne, most õ is a világbajnoki címért küzdene.
vino-et-veritas 2012 szept. 28. - 12:15:10
(14893/17150)
Hát akkor elgurították az átigazolási golyót....
Hamiltonnak nem lesz egyszerû, mert mint látható a pénz önmagában nem elegendõ egy jó kocsihoz meg stratégiához (ebben nemigen jeleskedett sokat az utóbbi években a régen nagy "kombinátornak" tartott Brawn-mester, a technikáról nem is beszélve....)
Perez viszont megkapta a nagy lehetõséget, bár sokan a Ferrarihoz várták inkább.
Kérdés még, hogy Button mennyire képes majd Hamilton örökébe lépni, mert minden bizonnyal õ lesz az elsõ számú pilóta.
Az sem világos, hogy Perez - fiatal kora miatt is -, mennyire tud a fejlesztésekben részt venni, illetve Button mennyire erõs az ilyesmiben?
Massa helye sem tiszta még, bár most úgy tûnik, maradni fog - különösen azután, hogy Perez kiesett a számításból... Lehet, hogy majd erõsen meg kell köszönnie elsõsorban Pereznek, de Hamiltonnak is, hogy maradhat...
10/10
Iceman87 2012 szept. 28. - 11:28:29 10/10
(14891/17150)
Hivatalos:Pérez váltja Hamiltont a McLarennél 2013-tól

Hivatalos: Lewis Hamilton váltja Michael Schumachert a Mercedesnél

Perezre kíváncsi leszek mit alkot majd a Mclaren csapatnál. 1 vb cím simán kinéz neki. Nagyon remélem hogy összehozza. :)

Hamilton - Rosberg páros sem rossz. Régi haverok, szerintem jól meglesznek :)