Téma: Forma-1

10/10
ceia 2012 szept. 02. - 14:53:55 10/10
(14870/17150)
Haversrac: Hogy Hamilton Montoya szintû??? Utálhatod, de ekkora hülyeséget nem kéne leírni.. Hamilton szerintem a legjobb, de ha levonom a rajongói elfogultságomat, még akkor is minimum az elsõ 5 egyike!

Grosjean mostantól ellenség >( Hülye birka.. Különben érdemes visszagondolni, hányszor ment neki valaki Hamiltonnak rajtoláskor! Mindig õt kell megtalálni? Amúgy nekem gyanús, hogy nem volt jó a rajt, mert Maldonado kiugrott. Megkellett volna ismételni.
Hát majdnem kikapcsoltam a tv-t, mert most már minek nézzem? De ott van még Schumi, most neki drukkolok! Meg lehet az ellenég ellen is drukkolni, pl. Webber, Vettel. De legalább Alonso is kiesett, mert ha õ maradt volna, most tényleg nem lenne kedvem tovább nézni.
3/10
jani-wan 2012 szept. 02. - 14:11:40 3/10
(14869/17150)
A Hill eset már rég meg lett tárgyalva.
Nem volt versenybaleset.
3/10
jani-wan 2012 szept. 02. - 14:10:14 3/10
(14868/17150)
Grosjean egy barom. Kiütötte Hamiltont, Alonsot és Perezt.
10/10
Haversrac 2012 szept. 02. - 13:35:52 10/10
(14867/17150)
Schumit kizárták és elvették a pontjait arra a szezonra. Az eredményeit statisztikailag megtarthatta viszont.

94-es ütközés viszont versenybaleset volt Hillel, mielõtt bárki megtámadná azzal is...
10/10
Haversrac 2012 szept. 02. - 13:34:03 10/10
(14866/17150)
nem is baj, hogy töröltek téged, mert azt se tudtad mirõl beszélsz...

Villeneuve világbajnok lett csak szólok...
10/10
Haversrac 2012 szept. 02. - 13:30:02 10/10 Előzmény talec
(14865/17150)
Hamilton nem akkora versenyzõ, õ egy Montoya szint csak neki egyszer összejött a vb cím...Egyébként hihetetlen mennyire mázlista, h mindig versenyképes járgány volt alatta kivéve a 2009-es év elsõ felét. Ugyanaz a 2007-es szintje maradt meg, amit képvisel eléggé rapszodikus versenyzõ, mint mondjuk idén Maldonado és gyakran elszáll az agya futam közben hiába gyors idõmérõn. Tavaly tört zúzott és a mezõny közepén viaskodott Massával. Buttont és többre tartom, mint õt bármennyire is elismerhetõ, hogy 1 körön Hamilton élmezõnybe tartozik. Kitörölheti vele, ha a futamon nem nyer.

Rosberg is hiába veri Schumit idõmérõn (idén pl már nem) futamon már az öreg valamivel jobb és tavaly több pontja lehetett volna, ha nincs annyi balszerencsés kimenetelû baleset (Petrov ütközések vagy Szingapúr). Idén meg a technikai hibák hátráltatják egyébként hihetetlen mindig, amit még mûvel 43 évesen.

Vettelt is bõven oda lehetne sorolni, az igaz, hogy neki is van még mit tanulni, hogyan kell veszíteni, de õ is egy szuper tehetség, aki gyors és valóban idõmérõ menõ volt 2010-ben és 11-ben is persze a Red Bullja igencsak segítségére volt és idén is szerzett már pole-t.

Raikkonent pedig mindig is túlértékelték, fogtam a fejem amikor olvastam olyan blogot is, hogy 3x világbajnok lehetett volna. Nem rossz versenyzõ, de sosem volt a legjobb
talec 2012 szept. 01. - 16:49:47
(14864/17150)
Ez a belga pálya fantaszikus. Nem is értem, amikor imádja minden versenyzõ, nézõ, akkor miért nem ilyeneket építenek? Nagyon sok pálya csak egy a sok közül ahol van egy futam. Szerintem, nagy lesz a rotáció a jövõben, mert annyi pálya sorakozik futamért.

Jenson fantasztikus volt az edzésen, kellett is neki a pole nagyon, mert régóta nem volt edzéselsõ. Vannak akik piszkálták ezért, de azért is, hogy nem olyan harcos már, nem tud elõzni. Aztán Németországban futott egy parádés versenyt. Valóban, nem õ a legtechnikásabb egy körön, de nagy versenyzõ. Hamilton, Alonso az akiknek a kezében, lábában, zsigereiben ott lakozik az a varázslatos 1-2 tized, akik tudják ezt. Senna volt még ilyen és Schumi is, de õ már kopott egy keveset. De Raikkönen-t is ilyen zsigeri pilótának tartom jégmotor, rally, neki is mindegy, csak verseny legyen. (a rossz nyelvek szerint a finn nagymamák jobban vezetnek a magyar oktatóknál is, mert télen annyit gépészkednek az útviszonyok miatt amíg elérnek a boltba, hogy megtanultak jól vezetni. Akkor Kimi mit tudhat?

Két tábor van: zsigeri pilóták, akik sok gyakorlással élmenõk lesznek, és akik a semmire építik fel magukat sok-sok gyakorlással, pénzzel. Ez a különbség mindig is látszani fog. Rossz autóval nem lehet csodát tenni, de a zsigeri pilóták, ott is kitûnnek.

Láttam, hogy Button elérte a végsebességet, hallgattam, ahogy több másodpercig a határolón ment. Ezt a Red Bull szokta, mert egy körön gyorsabb így, mert hamarabb éri el itt pl. a 320km/h-t. Tavaly Lewis ment így Monzában, de Schumit nem tudta sokáig megelõzni. Mert elérte a végsebességet hamar, jobb volt a köridõ ugyan, de ott volt az egyenes. A gond akkor van, ha az elõtte haladó, vagy mögötte haladó mondjuk, 330km/h-ra állítja a váltót. Szerintem meg fogják elõzni Button-t ezért, még a Drs-t nem is mondtam. Bár, a japán és venezeuelai miatt, neki túl kell élni az elsõ kanyarokat. Tippmmix-ben nincs benne, hogy összeütközik-e Kamui és Pastor és kiütik Jenson-t a versenybõl 10m után?
talec 2012 aug. 30. - 20:48:40 Előzmény _goldie_
(14863/17150)
Off.

Fantasztikus volt Talma Moszkvában, idény közben ugrott be a Supersport-ba, de már sok pontja van. Remélem, hogy visszakerül az élvonalba, akár Superbike, akár Moto2!

Ez a Tilke mindig olyan pályákat épít, ahol át kell bújni a tû fokán és nézni kell, ahogy szinte a csiga átmászik a zsiletten jelenség van, mert biztonsági okokból, kerülik a tempós kanyarokat. De sokan nem kedvelik a Tilke-pályákat.

Az oroszok is nyitnak a világ felé, a sportok felé erõsen nyitottak világviszonylatban is. Petrov már régebb óta ismert, most itt van ez az új pálya, van Wtcc-project, Lada. De lesz téli olimpia, Dzsudzsi is formába lendült a Dinamo Moszkvában, Koman is ott van a Krasznodar-ban. Számomra a világpolitika az, amit kicsit furcsán fognak fel az oroszok, elnézve a szíriai eseményeket.

Dzsudzsit szerintem azért menedzselték oda, az egykori "testvéreinkhez", hogy mi magyarok másként tekintsünk a mostani Oroszországra és ne történelmi, politikai elõítéletek szerint.
A sport sok akadályt leküzd, segít ezen. Azért, még szokni kell, egykori Kgb-csapat volt a Dinamo, a zászló még nincs kint nálam a falon.
talec 2012 aug. 30. - 20:24:57
(14862/17150)
A Válaszcsapás c. filmhez írtam, de részben ide is tartozik.

Zimbabwe
Afganisztán

Ezt a 2 részt láttam, az Olimpia alatt. A zimbabwei részhez: Találkoztam ezzel a témával, bár, hozzánk nem nagyon jutott el ez a téma, hogy rossz, feszült hangulat lett pár éve abban a távoli, szép afrikai országban. Hogy a fehér telepeseket meglincselték, üldözték. Kirsty Coventry nevét persze ismertem,

Én akkor találkoztam ezzel a témával, amikor régi, dél-afrikai F1-es futamokat bogarásztam. A F1 történelme nekem ugyanolyan fontos, mint a jelene. És akkor láttam, hogy az egyik rodéziai versenyzõ, Clive Puzey is belekeveredett ebbe az egészbe és õ is Mugabe ellenes volt. El is menekült idõs fejjel az országból.

Az fogott meg a régi, dél-afrikai futamokban, hogy hemzsegtek a környékbeli privát versenyzõk, gyakorlatilag, garázsban épített autókkal. Tehát, arrafelé is szerették nagyon az autósportok világát.
Kirsty Coventry nevét is ismerik a sportbarátok természetesen.
_goldie_ 2012 aug. 19. - 01:16:53
(14861/17150)
hajrá Talma! http://www.youtube.com/watch?v=BRcciAapKQs
"egy percig azt hittem ez egy Gladiátor remake lesz...." :DD
werkfilm http://www.youtube.com/watch?v=WSBKhEoSRf0
talec 2012 aug. 17. - 19:40:27
(14860/17150)
A Renault zenekar mostanában egyre többet zenél. Amerikai, brit, francia himnuszt is meg lehet hallgatni már motor elõadásban. Azért még nem a Magyar Rádió Szimfonikusok, vagy a Bostoni Filharmonikusok.

Szerintem jópofa, de az jobb, amkikor egy egyenesben padlógázzal haladnak. Jobban szól a motor, ha a gázpedál sokáig van lenyomva. Az az igazi.

http://www.youtube.com/watch?v=gZIUGreqrCY

http://www.youtube.com/watch?v=MGEqlNU30Tg

http://www.youtube.com/watch?v=HSNAtKhzBKQ
3/10
jani-wan 2012 aug. 02. - 14:28:58 3/10
(14859/17150)
Ez a Schumi a legjobb és mekkora szemét már egyszer ki lett vesézve teljesen ezen a fórumon.
Szerintem azért abban egyetérthetünk hogy Schumi minden idõk egyik legjobb pilótája aki jó nagy szemétláda volt idõnként.
Én speciel rühelltem õt, és mint Ferrari szurkoló 10 évig csak miatta szurkoltam más csapatnak, vagy egyáltalán nem is néztem Forma 1-et.
Az meg hogy Kimi most jobb vagy nem, ebbõl a szempontból nem számít, mivel jelen pillanatban Kimi jobb mint Jackie Stewart, Niki Lauda, vagy Alain Prost.
AldersbacherFilmYeah 2012 aug. 02. - 10:08:15
(14858/17150)
Hiába mondod neki...
Hagyjad,õ csak annyit tud,hogy 7 vb cím, áhh isten vagyok !
Hol a nagy tehetsége??? Kimi így is keresztbe veri mindenhol, pedig egy alkoholista :):)
Egyébkén Mclaren párti vagyok,bár tudom,hogy ott is voltak szép dolgok Coultardh idején.
3/10
offtopic
jani-wan 2012 aug. 01. - 09:10:35 3/10
(14857/17150)
Ilyen stílusra nincs szükség.
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 31. - 22:41:00
(14856/17150)
Ez igazán szép volt!
Jól van elfogadom,hogy szereted..Mindenkinek szíve joga,csak annyit szeretnék mondani vagyis kérdezni,hogy szerinted ki miatt nincs osztrák nagydíj ,vagy azt már elfelejtetted?
Én nem akarok vitázni.
Anti12 2012 júl. 31. - 22:33:50 Előzmény AldersbacherFilmYeah
(14855/17150)
Elmehetsz te ahova akarsz, vagy inkább oda ahova én gondolom!! Ne akarjál már te elvenni az öregtõl VB címet! Én emlékszem mindenre, mert már akkor is néztem az F1-et amikor õ elkezdte terelgetni a Jordant. De nekem úgy rémlik, hogy még kettõt simán hozzá lehetne rakni a HÉTHEZ!!! Minimum!! Úgyhogy kuss legyen, mert ha valaki csak egy kicsit is megközelíti ezt a nem kis eredményt, az már nagy szó lenne!
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 31. - 18:45:26
(14854/17150)
Jól van megértettem mester!
3/10
jani-wan 2012 júl. 31. - 18:12:00 3/10 Előzmény AldersbacherFilmYeah
(14853/17150)
A politikát ne ide írogasd. Pláne ne ha hülyeség.
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 30. - 23:38:44
(14852/17150)
Ahhh,micsoda sértés!
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 30. - 23:02:35
(14851/17150)
Gratulálok..
Nem kellett volna szavazni anno az MSZP-re és nem itt tartana az ország..
Na mindegy ne keverjük ide a politikát.

A másik kollégának,aki leszólja azt az egyetlen dolgot ami miatt egy évben egyszer ránk figyel az egész világ.
A pályáról beszélek..
Gratulálok de tényleg.

Lewis Hamilton a legtehetségesebb versenyzõ!Kész nincs jobb szó rá mint,hogy zseni.
Schumacher meg elmehet ahova akar,máshol jampizzon a 7 vb címével, aminek a felét nyugodtan el lehetne venni.
Csak nézetek utána.Remélem az idõsebb nézõk tudják mirõl beszélek,ha meg nem akkor ajánlom a szemészetet.
Vagy kérdezzék meg Rubens Barrichellot!!