Téma: Forma-1

popeszku 2013 nov. 24. - 17:42:48
(15310/17150)
A királyi tévék reklámfel- és levezetõ klimpírozásától frászt kapok,meg lábrázást,hevenyt.Emiatt semmit nem tudok végignézni,azonnal el kell kapcsoljak.
Cross 2013 nov. 16. - 21:07:53
(15309/17150)
Raikkonen mehetne a Redbullhoz.. Vettel mellé. Miután felgyógyult..
3/10
jani-wan 2013 nov. 16. - 20:09:01 3/10
(15308/17150)
Érdekes hogy amerikában vihetnek a nézõk kempingszéket az állhelyre, Magyarországon meg nem engedik. A féregség velük született.
vino-et-veritas 2013 nov. 16. - 11:57:20
(15307/17150)
Kovalainen még a végén meglepetést okoz?

Legalábbis nagyon jól ment az edzéseken, ahhoz képest, hogy most vezette elõször a Lotust, ráadásul Kimi ülését használta, ami nem is az õ mérete. (Pl. Fisichella, amikor átvette a Ferrarit, csak botladozott a pályán, pedig õ már igencsak öreg róka volt.)

Lehet, hogy hiába pedálozott a Ferrari Hülkenberg beugársa ellen és a végén a finn hozza vissza a Lotust az olaszokra?

Egyelõre ez fikció - úgyis a verseny a lényeg -, de bíztató kezdésnek tûnik...
3/10
jani-wan 2013 nov. 05. - 22:27:07 3/10
(15306/17150)
David Coulthard ment egy kört az új Austin-i pályán a Red Bullal. Kicsit még poros volt a pálya, de gondolom ennél jobb lesz :D
Video (3.45-nél megy fel a pályára):
http://www.youtube.com/watch?v=0tEHQJn_hxo
3/10
jani-wan 2013 nov. 04. - 09:55:31 3/10
(15305/17150)
Egyetértek. Nagyon meggondolatlan volt ez a bejelentés. Gyakorlatilag segget csináltak a szájukból. Szerintem rájöttek hogy nem büntethetnek meg ennyi élpilótát ahányan megszegték a szabályt, így inkább besöpörték az egészet a szõnyeg alá.

Szigorúan nézve, a fehér vonalat nem szabadna átlépni egy kerékkel sem, mert az a pálya széle. Ha ez megtörténik akkor büntetni kellene valakit, mert vagy saját hibából, vagy más hibájából pályán kívülre került egy versenyzõ. És nem számít hogy elõnyt szerzett-e bárki is ezáltal.
Viszont a F1 egy olyan sport ami egyben show is, és így fontos a szórakoztatás rész is. A pálya "kiszélesítésével" pedig jobb csatákat mutathatnak a tévében.
Szóval ez nem egyszerû eset és kompromisszumokat kell kötniük.
Vagy olyan pályákat kellene építeni ahol nem kellene "kiszélesíteni" a versenyzõknek a pályát, ahhoz hogy látványosan harcolhassanak. Vagy keskenyebb autókat.
vino-et-veritas 2013 nov. 04. - 08:11:52 Előzmény jani-wan
(15304/17150)
Túl van tárgyalva...
3/10
jani-wan 2013 nov. 03. - 23:28:23 3/10
(15303/17150)
Szerinted túlzás, szerintem (és a versenybírók szerint is) ez történt.

Vergne is versenyzõ. Nem látja amit nem akar látni. És miért is mondaná az igazat, miszerint nem akarta hogy elé kerüljön. Azt csinálta amit minden versenyzõ csinált volna. Ha fordítva van akkor Alonso szorítja ki Vergne-t.
Nem kell ezt túllihegni.
És idézhetnéd a többit is amit mondott:
„Versenyincidens volt, ha nem húzódott volna a pályán kívülre, nagy balesetünk lett volna” – mondta Vergne az AUTOSPORT-nak.”
„Nagy volt a tempó, és helyesen tette, amit tett. Ami azt illeti, nagyon örülök, hogy így cselekedett, mert különben összeütköztünk volna, szóval igen, határozottan jól döntöttek a stewardok.”

Ezen jót röhögtem:
„Tudtam, hogy vele lehetek majd versenyben” :DDDDDD
Ezt nem gondolhatta komolyan.
Cross 2013 nov. 03. - 22:18:01
(15302/17150)
Ezzel egyetértek.. még úgy is, hogy RBR-es vagyok.
vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 21:36:49
(15301/17150)
Á, csak jó lenne látni már olyasmit, hogy valaki (Mercedes, Lotus, Ferrari, mindegy) megszorongatná az egyre féktelenebb bikákat!
vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 21:34:02
(15300/17150)
Akkor is túlzás a versenybírók "ráhúzós" magyarázata. Vergne egyszerûen a saját ívén ment, nem "ráhúzott" Alonsora.

Vergne mondja:
„Tudtam, hogy vele lehetek majd versenyben, de mivel nem láttam õt a bal oldalon, azt hittem, elõttem van már. De mellettem volt, ahol nem láthattam.”

Egyszerûen nem látta, emiatt nem is cselekedett a versenybíróság szerint "elvárható" módon. Fõleg a fenekében loholó Massaval. Õt viszont így veszélyes helyzetbe hozta, így az ki is ment rendesen a pályáról.

No, a lényeg, hogy így a Ferrari a konstruktõri 2. helyért jobban versenyben maradt, hamár az elsõ helyek "elkeltek".
Cross 2013 nov. 03. - 21:12:27
(15299/17150)
Ne bonyolítsd túl..
Tulajdonképpen a Redbull és Vettel kénye-kedve szerint aláz mindenkit.
Majd talán jövõre lesz esélyük a többieknek is.
3/10
jani-wan 2013 nov. 03. - 20:48:46 3/10
(15298/17150)
Szerintem a legfontosabb, és azért "rázárt", mert volt helye máshol is menni, tehát választhatott volna másik ívet is, míg Alonso nem.
vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 19:44:34
(15297/17150)
"...a 18-as rajtszámú autó rázárt."

Holott közben a saját versenyét futotta, pozícióharcban a mögötte haladóval, nem az oldalról hirtelen berobogóval.

Ezek szerint aki gyorsabb annak elõnye van, más nem számít.
3/10
jani-wan 2013 nov. 03. - 19:33:51 3/10
(15296/17150)
Ahogy mondtam:

http://www.f1-live.hu/f1-hirek/alonso-elhagyta-a-palyat-de-nem-volt-valasztasa-vergne-szerint-a-spanyol-hataratlepo/

"A versenybírók azért vizsgálták Alonsót, mert az „állítólag elhagyta a pályát és elõnyre tett szert”. „Miközben az autó valóban elhagyta a pályát a 3-as kanyarban, a stewardok úgy vélik, nem volt más választása, mivel a 18-as rajtszámú autó rázárt. A 18-as autó az etapja végén volt elhasznált gumikkal, és elkötelezte magát a kanyar iránt, amikor a 3-as autó kijött a pitbõl. A telemetria megerõsíti, hogy a 3-as autó jelentõsen gyorsabb volt a lágy abroncsokon, és elõnyben volt abban a szekcióban.”
vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 18:42:30
(15295/17150)
Nos, pontot lehet tenni a vita végére, mert Alonsot "felmentették" a versenybírák.

Sõt, tulajdonképpen Vergne-nek kellene bocsánatot kérni, hogy arra merészelt menni...

Visszanézve újra az esetet, Vergne egyfajta "ideális" íven ment, Alonso pedig oldalról jött, akit valószínûleg nem is látott a francia, mert nem mögötte, hanem egyszercsak mellette jelent meg. Közben pedig Massa is támadta hátulról, akire jobban is figyelhetett.

Nem ismerem pontosan az erre vonatkozó FIA elõírást, de normál közlekedési szabályok aszerint Alonso kanyarodott rá a "védett" útvonalra...

Azért a nagy csapatok versenyzõi, fõleg, ha kiélezettebb (látványosabb) a verseny, ritkábban kapnak jelentõs büntetést ilyen nem teljesen egyértelmû ügyekben...
3/10
jani-wan 2013 nov. 03. - 17:08:31 3/10
(15294/17150)
"A másik kettõ versenysebességgel ment a pályán, õ meg éppen visszatért a boxból"
Csak hogy ha odafigyeltél volna akkor tudhatnád hogy itt a pálya kialakításából adódóan a boxból jövõ autók gyorsabbak mint a pályán lévõk! A boxból a hármas kanyarhoz érkeznek, míg a pályán lévõk a kettes kanyarból lassabban jönnek ki mint a boxból érkezõk! Fõleg ha közben egymással kiszorítósdiznak.
"Alonsonak meg kéne tanulni a gázelvételt is, nem csak agressziózni mint a vaddisznó. Egyértelmûen õ volt a hunyó."
Nem. Nem kell elvennie ott semmit. Szerintem övé a külsõ ív ahol elfogy a záróvonal, mert nincs hová mennie. És ott is próbált maradni csak kitolták! Ennyi.
"Amúgy a másik két autó pilótája honnan tudná elõre (és húzódna félre)"
Mert látják hogy jön a záróvonal túloldalán, és tudják hogy onnan gyorsabb autók jönnek, azért.
És pont ezért próbált meg mindenáron elõtte maradni aki leszorította.
Nem kell félrehúzódni, csak nem kell megpróbálni bezárni elé amikor olyan sebesség különbséggel jön, hogy nem tud mást tenni a beleset elkerülése végett csak elhagyni a pályát.
"az õrült spanyol"
Ja ha elfogult vagy akkor nem láthatsz tisztán.
10/10
ceia 2013 nov. 03. - 16:51:43 10/10
(15293/17150)
Hát igen, én is ezt mondom, mindig Hamilton elõtt zárnak, míg Rosberget elengedik. Szerintem nincs semmi baj Hamiltonnal, csak ahogy mondta is, nem volt jó a tapadása, és ma kifogta, hogy többen feltartották. De végülis Massa és Perez elõtt végzett, pedig õk is elég jól mentek. Szóval nem szerepelt olyan rosszul. Én voltam már csalódottabb a versenye miatt :D Annak pedig örülök, hogy a Mercedes növelte elõnyét a Ferrarival szemben, ez is egy gyõzelem, és legalább Rosbergnek sikerült :)
vino-et-veritas 2013 nov. 03. - 16:22:49
(15292/17150)
A két Mercedes most jobban rajtolt. Tulajdonképpen a két RB-t kerülgették az elején, de Hamiltonnak már nem maradt hely. Rosberg szerencsésebb volt, mert a másik oldalon jobban el tudott jönni.
10/10
ceia 2013 nov. 03. - 16:17:52 10/10
(15291/17150)
Amúgy a másik két autó pilótája honnan tudná elõre (és húzódna félre), hogy abból a kijáratból éppen most ront elõ az õrült spanyol.. nem is nagyon lehet belátni, és õk egymással, a versenyzéssel voltak elfoglalva. Nem hiszem, hogy a boxkijáratnál mindenkinek kéne figyelgetni, hogy kijön-e onnan valaki, hanem inkább a kijövõnek kell óvatosnak lennie nem?