Téma: Forma-1

1/10
offtopic
cellasto 2014 szept. 10. - 15:10:57 1/10
(15810/17150)
no comment :DD
blacknet 2014 szept. 10. - 15:05:37 Előzmény ceia
(15809/17150)
A "lelki terror" kifejezés ez esetben dicséret volt, pozitív fegyverként emlegetve Hamilton eszköztárából. Csak ezek szerint neked nincs füled a hangsúlyok meghallásához sem.
Meklód fia 2014 szept. 10. - 14:46:55
(15808/17150)
senkinek nem esett le, hogy Rozberg direkt adta át az elsõ helyet, mert rászóltak?!
Az efféle csapatutasítás szabályellenes. Charlie Whiting-ék vajon mi a francot csinálnak futam közben? Kártyáznak vagy mi?
Komolyan mondom írni fogok a FIA-nak egy panaszlevelet, hogy rögvest cseréljék le a sportfelügyelõket, amennyiben ez lehetséges.
3/10
offtopic
jani-wan 2014 szept. 10. - 00:06:27 3/10
(15807/17150)
Nem kell elképzelnem :)
Volt hogy jött velem szembe fa, szalagkorlát, igaz nem 150-nél. Volt hogy rallyversenyzõ vezetett a kocsiban amit követnem kellett. Nem örültem neki, de nem maradtam le. Érdekes volt. Aztán gatyát cseréltem :)
És olyan is volt hogy nem láttam semmit csak egy ködlámpát elõttem. Gondoltam õ biztos lát valamit, hát mentem utána.
Látott. :)
3/10
jani-wan 2014 szept. 09. - 23:59:33 3/10
(15806/17150)
"A helyezés egyik fele az autón, a másik fele a pilótán múlik"
Igen de a gyenge autóban nagyon kitûnik ha valaki tehetséges. Lásd Schumi a Jordan-ben, aki épphogy beugrott a kocsiba valaki (nem emlékszem ki) helyére mert angliában börtönbe zárták vagy ilyesmi.
Vagy éppen Senna, stb...
Szóval a jó pilóta kitûnik
Illetve a jó kocsiban is kitûnik a gyenge pilóta, lásd pl. Dumphries
Tehát mindent a helyén kell kezelni.

Ja, nem Brabham-et hanem BRM-et akartam írni (kimondva majdnem ua.), de még túl korán volt, de mindegy is mert az sem jó :) Nem néztem után, és a filmbõl erre emlékeztem. (általában fejbõl írok)

Jó az amatõr szót úgy tûnik ""-be kellett volna tenni, a félreértések elkerülése végett, de azt hittem az nyilvánvaló hogy a F1-es a vezetõi engedélyt nem kapja meg egy kocaautós, bármennyit is fizessen.
Különben az amatõr szó azt jelenti, hogy nem ebbõl él.

és hogy Monty Python-t idézzek: "Nem számítottam a spanyol inkvizícióra". :)
10/10
breeder 2014 szept. 09. - 22:18:19 10/10
(15805/17150)
"Hát Revson tévedett.
Mára nagyon biztonságos lett, fõleg ahhoz képest ami akkoriban folyt.
És habár beülhet bármilyen amatõr, mint a Belmondo gyerek, vagy Baumgardner Zsoltika, de ha akkoriban letett volna bárki néhány millát, õ is "versenyezhetett" volna, azaz körözgetett volna leghátul."

A leghátul való körözgetés mindig benne volt a pakliba, ha egy versenyzõ nem élcsapathoz igazol(t).
Tehát nem biztos, hogy valaki full amatõr, csak mert nem tud eredményeket felmutatni.
A helyezés egyik fele az autón, a másik fele a pilótán múlik.

"Egyébként Niki Lauda is bevásárolta magát a Brabham-be, de a lényeg hogy egy-egy ilyen balfácántól még az eleje erõs marad, és úgyis mindenki csak azzal foglalkozik, nem beszélve arról hogy pont az ilyen pénzes amatõrök ellen hozták meg a 107 százalékos szabályt. Szóval ez a felhígulás elmélet nem áll meg a lábán.
Aki meg valaha is versenyzett, az tudja hogy nem kell életveszélyben lennie ahhoz hogy élvezze a versenyt, habár az biztos hogy az hozzáad egy kicsit."

Lauda a March-hoz vásárolta be magát, aztán átigazolt a BRM-hez, legvégül a Ferrari-nál kötött ki, mint Regazzoni csapattársa! Aztán a Brabham és a McLaren pilótája volt. A McLarennél egészen 1985-ig versenyzett, amikor bejelentette, hogy végleg visszavonul.

De visszatérve, Lauda nem egybõl egy élcsapat autójába ülhetett be. Merthogy a March egyáltalán nem volt az.
Gyakorlatilag annál a csapatnál még pontot sem szerzett.
A BRM-nél viszont már sokkal jobban szerepelt, amire Enzo Ferrari rögön fel is figyelt, és végül Lauda így került a Scuderia Ferrarihoz, ahol két VB-címet is az övék lett! :)

Egyébként az amatörizmus szerintem nem ott kezdõdik, hogy valaki fiatalon vagy akárhány évesen bevásárolja magát valahova, hanem ott, hogy igazából nem is érdekli az egész sport, csak a pénz és a hírnév miatt akar pilóta lenni. Na az ilyeneket én sem bírom. Ez olyan, mint amikor Pistike megveszi a mit tudom én milyen drága DJ-zéshez szükséges eszközöket, és azt hiszi, hogy õ már profi DJ. Az autósportban sem lesz valakibõl klasszis, mert van alatta egy jó verda! Szerintem Revson is erre gondolt, amikor a felhígulásról beszélt. Mert például ha életveszélyes egy sport, akkor "amatõr" Pistikének az már esetleg nem szimpi, hogy meghalhat. De ha van egy bukócsõ, ami megvédi õt, akkor már be meri vállalni azt, hogy akár 300-zal is száguldhat.

"ui.
Magnussen megint leszorítózott, megint megbüntették. :)"

Magnussen egyenlõre nagyon nem érti, hogy mirõl szól ez a sport!
Remélem egyszer valaki elmagyarázza neki, hogy leszorítósdi nélkül is lehet versenyezni!
9/10
terranova56 2014 szept. 09. - 22:10:42 9/10
(15804/17150)
Való igaz, hogy a kocsikat maximálisan biztonságossá kell tenni.én ritkán nézek nascart, de most el voltam képedve, hogy mennyire körül vannak bástyázva a versenyzõk. és némileg igaza van Revsonnak. rally baleset miatt is félbeszakadhat egy f1 karrier
9/10
terranova56 2014 szept. 09. - 21:59:33 9/10
(15803/17150)
igazad van abban, hogy ne híguljon fel , és nem életveszélyesnek, hanem veszélyesnek kell lenni.Képzeld el hogy a ralyban150-nél szembe jön egy fa. Bukótér nuku
vino-et-veritas 2014 szept. 08. - 10:10:18 Előzmény rajongo1
(15802/17150)
Ja, én meg azt szeretném, hogy a villanymozdonynak olyan hangja legyen, mint a gõzmozdonynak...

Eddig a közvetítések többségénél jobban figyeltek a beadott hangra (felerõsítették?), de itt tényleg nagyon kevéssé jött át és eléggé "villanyautós" lett az eredmény.

Bár a hang engem azelõtt sem érdekelt.
vino-et-veritas 2014 szept. 08. - 10:01:42 Előzmény breeder
(15801/17150)
Hát, elõzésrõl nemigen volt szó a rajtnál (Rosberg vs. Hamilton), egyszerûen otthagyta...
3/10
jani-wan 2014 szept. 08. - 07:13:22 3/10
(15800/17150)
Az a 60-as 70-es évek volt.
A Rush-ban benne is van, évente 2 pilóta meghal.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_Formula_One_accidents

Hát Revson tévedett.
Mára nagyon biztonságos lett, fõleg ahhoz képest ami akkoriban folyt.
És habár beülhet bármilyen amatõr, mint a Belmondo gyerek, vagy Baumgardner Zsoltika, de ha akkoriban letett volna bárki néhány millát, õ is "versenyezhetett" volna, azaz körözgetett volna leghátul.
Egyébként Niki Lauda is bevásárolta magát a Brabham-be, de a lényeg hogy egy-egy ilyen balfácántól még az eleje erõs marad, és úgyis mindenki csak azzal foglalkozik, nem beszélve arról hogy pont az ilyen pénzes amatõrök ellen hozták meg a 107 százalékos szabályt. Szóval ez a felhígulás elmélet nem áll meg a lábán.
Aki meg valaha is versenyzett, az tudja hogy nem kell életveszélyben lennie ahhoz hogy élvezze a versenyt, habár az biztos hogy az hozzáad egy kicsit.

Én is elõzés párti vagyok maximálisan, és a leszorítózás, pont az elõzést akadályozza meg szabálytalan eszközzel.

ui.
Magnussen megint leszorítózott, megint megbüntették. :)
10/10
breeder 2014 szept. 07. - 21:19:45 10/10 Előzmény terranova56
(15799/17150)
Pont tegnap néztem végig egy Peter Revson-ról szóló összeállítást!
Aki nem tudja ki volt, annak röviden leírom, hogy Peter Revson egy amerikai pilóta volt, aki 1964-tõl 1974-ig versenyzett a Forma 1-ben, de sajnos 1974. március 22.-én minekutána egy felfüggesztési hiba miatt az autója meghibásodott és a korlátnak ütközött kigyulladt a kocsija és meghalt.

Revson nyilatkozta egyszer, hogy a Forma-1 tudja jól , hogy egy veszélyes sportág, hogy itt bárki meghalhat. De ha biztonságossá tennék egyszer, akkor õ már annyira nem élvezné ezt az egészet, mert ehhez a sporthoz elhivatottság kell, és ha ebbõl kivonnák a veszélyességi faktort, akkor bármilyen "amatõr" bekerülhetne a Forma 1-be, ami véleménye szerint abszolúte felhígítaná az F1-et.

Nos, erre nehéz mit reagálni, amit Revson mondott. Mert egyrészt a pályán vesztette életét, másrészt szerintem egy lábtörés is elég komoly balesetnek számít ha azt vesszük, hogy az is lehet befolyásoló tényezõ, hogyha egy pilóta amiatt nem tudja folytatni a karrierjét. Szóval eléggé összetett kérdés, hogy ki hogyan áll ehhez a témához.

Nekem errõl az a határozott véleményem, hogy a kocsik legyenek minél biztonságosabbak, ugyanakkor lássunk elõzéseket, és olyan helyzeteket, amelyek izgalmassá teszik ezt a fajta autós sportot. :)
10/10
breeder 2014 szept. 07. - 20:53:31 10/10
(15798/17150)
A mai monzai futamra visszatérve:

Sajnos a rajtról lemaradtam, és csak a 9. körben kapcsolódtam be az élõ közvetítésbe, így hát nem láttam Rosberg hogyan elõzi meg Hamilton-t (az elsõ pár körben).

A Bottas féle rajtolást viszont visszajátszásból láttam. Õ piszkosul beragadt az induláskor. Néztem is, hogy mifene, Bottas csak a 9.??? Aztán a finn a futam végére feljött a 4. helyre. És szerintem azzal együtt hogy gyors volt, a két Mercedest tuti nem tudta volna megszorongatni (vagy beérni).

Magnussen mai napi tevékenységétõl viszont nagyon pipa lettem.
Ez a srác szerintem nem való a Forma 1-be!
Olyan manõvereket csinál, hogy az több, mint veszélyes.
Egyáltalán nem irigylem azt a pilótát, aki meg akarja õt elõzni.
Ilyen manushoz külön agy kell. :o)
10/10
breeder 2014 szept. 07. - 20:32:21 10/10
(15797/17150)
A sorsolásos rendszer az már szerencsejáték lenne és nem sport!
Persze sokak szerint a Forma 1 sem sport, hanem a gépek harca!
Kb két évvel ezelõtt a haverom is ezzel jött, hogy õ ezért nem néz F1-et!
Aztán mit ad Isten, az idén mégis kilátogatott a Hungaroringre! :D
Na errõl ennyit... :)))

A dupla pontos rendszerrel egyébként mindenki tisztában volt az idény kezdetekor, tehát minden csapat tudta, hogy az utsó futamon dupla pont jár a gyõztesnek. Amit te írsz, az meg arról szólna, hogy a futamok elõtt lenne egy random sorsolás. Na az viszont már tényleg elmebaj lenne!

Én ezt a dupla pontos csomagot csak amiatt tartom jónak, mert elég sok a nullázás, hogy pilóták egy-egy verseny alatt nem szereznek pontot. És itt most élvonalbeli pilótákról beszélek, nem azokról, akik hátul kullognak.:)
10/10
ceia 2014 szept. 07. - 17:02:17 10/10
(15796/17150)
janivok: Ilyen büszke vagy arra, hogy rasszista vagy? Igen, õ fekete EMBER, te pedig egy patkány.

jani-wan ne kezd te is! :P
Egyébként meg: YES! Rosberg megcsinálta mégegyszer! :D Az elsõnél mondtam, hogy ilyet csinálhatna még párat, de nem hittem volna, hogy akár csak mégegy is lesz :DD Na akkor kinek is nem jók az idegei? Amint egy kis nyomás alá kerül, értsd nem BIZTOS hogy õ nyer, elkezd hibázni. kommentátorok hülyesége már lepereg rólam, szokás szerint bármi történik, Hamiltont hozzák ki bûnösnek. Most is Rosberg második bénázása után: Hamilton lelki terror alatt tartotta, hibázásra kényszerítette - ja, persze. Nem Rosberg volt hülye errõl is Lewis tehet :DDD Ezek sem mennek a szomszédba egy kis rosszindulatért.. Meg a szokásos lelki állapot jelentéseik róla. Ezek ám pszichológusok, és rendszeresen meghallgatják Lewist, csakis így lehet. Addig sujkolják a tv-nézõkbe ezt a Hamilton maga alatt van meg durcás dolgot, hogy nem csoda, ha a könnyebben befolyásolható fórumozók is ezt fröcsögik itt. A végén is: Hamilton nem megy oda Rosberghez. -Miért, Rosberg odament hozzá? Értitek, mindig csak Lewis a rossz, ha ugyanazt csinálják, akkor is. Különben ha már errõl van szó: nem a másodiknak illett volna odamenni gratulálni a gyõzteshez? Rosberg itt is megkapta a fütyülést, biztos a közönség hülye (ennyi ember), mint Belgiumban. Persze, õk a hülyék, nem Rosberg adott rá okot. A közönségnek ez a dolga, és ehhez joga van. Azért vannak ott. Éljeneznek, vagy fújjoznak, attól függõen, hogy tetszett-e a produkció vagy nem. Amúgy jó kis futam volt, én sem csak Lewist nézem :P Bottas szépen elõzgetett Mercedes motoros autókat, jól megy az a Williams. Massa is jót ment, azért Monzára csak összeszedte magát. Kvyat mutatványa ott lesz az idei legemlékezetesebb pillanatokban :)
DrAgy 2014 szept. 07. - 15:41:11
(15795/17150)
Úristen,fantasztikus,hatalmas sztárok,és akkor most barátok vagytok és most örültök,és szeretitek egymást,és imádlak és ti vagytok a legjobbak.És szupersztárok vagytok,és hihetetlen és azt sem tudom mi van,és akkor és.
Ezt a rakás gagyi xart amit ekörül a nézhetetlen csalásokkal és önelégült,beképzelt kis xarzsákokkal teli "sportot"
1/10
offtopic
cellasto 2014 szept. 07. - 15:34:16 1/10
(15794/17150)
rosberget megint kifüttyülték,lesz mire élveznie a hamilton fanoknak :D
1/10
cellasto 2014 szept. 07. - 14:47:04 1/10
(15793/17150)
na még egy szlalom,de innentõl oda az elsõ hely rosbergnek
1/10
cellasto 2014 szept. 07. - 14:26:29 1/10
(15792/17150)
milyet szlalomozott rosberg,azt hittem,telibe kapja valamelyik táblát :)
1/10
rajongo1 2014 szept. 07. - 14:24:11 1/10
(15791/17150)
Ilyen egy unalmas szart. Jól tönkrevágták a forma 1-et.Az én autómnak jobb hangja van, mint ezeknek. Olyan, mintha valami némafilmet néznék, ahol pár autó megy egymás után. Szerintem ezt már Szujónak is kínos közvetíteni.