Téma: Forma-1

1/10
cellasto 2014 aug. 27. - 17:32:59 1/10
(15730/17150)
ez autosport.
továbbra sem értem,minek agyonszabályozni
aki csinálja,tisztában van vele,mit kockáztat
nem?
az utóbbi 10 évben olyat esett a színvonal,hogy az szinte el sem mondható :/
10/10
breeder 2014 aug. 27. - 17:11:28 10/10
(15729/17150)
Igen, ez igaz, hogy õk ketten nem elõzéses baleset áldozatai lettek, de pár Forma 1-es pilóta esetében sajnos ez nem így történt!

Peter Collins - "elõzés közben kicsúszott és egy fának ütközõ kocsijából kiesve életét vesztette."
Ronnie Peterson - "az olasz nagydíj-on Peterson harmadikként rajtolt, a verseny elsõ körében ütközött Hunttal, majd a védõkorlátnak csapódott. Ezt követõen a milánói kórházba szállították törött lábával, másnap reggel azonban zsírembólia miatt meghalt."
Ricardo Rodríguez: "Amikor megpróbált az élre törni, túl gyorsan vette a Peraltada kanyart, kisodródott a pályáról és meghalt."
Gilles Villeneuve: "A zolderi edzésen Ferraris csapattársa, Pironi állt az elsõ helyen, ezért Villeneuve megpróbált nála gyorsabb lenni. A célegyenes utáni elsõ kanyarból kijövet a levezetõ körén lévõ Jochen Mass mögött haladt. Mass elõbb balra, aztán jobbra húzódva próbálta elengedni Villeneuve-öt, aki már az elsõ kitérõ mozdulatra reagált, így nekiment a már jobbra húzódó németnek. Villeneuve Ferrarijának jobb elsõ kereke 225 km/h sebességnél a March bal hátsó kerekéhez ütközött, amelynek következtében a Ferrari egy hátraszaltó után orral a földnek csapódott. Az ütközés darabokra törte az autót, szétszakította Villeneuve székét, aki ülésével együtt kiszakadt a Ferrariból. A kanadai pilóta életét nem tudták megmenteni, a kórházban elhunyt."

Szerencsére Senna óta nem történt halálos kimenetelû baleset a Forma 1-ben.
És remélem ez így is marad!
1/10
cellasto 2014 aug. 27. - 15:45:45 1/10
(15728/17150)
és mindketten egy rossz elõzés miatt halt meg?(aligha,legalábbis én nem így emlékszem)
3/10
jani-wan 2014 aug. 27. - 14:39:47 3/10
(15727/17150)
És én egyetértek ezzel.
Sajnos láttam élõben tévén Sennát és Greg Moore-t (Indycar) meghalni. Nem ezért nézek motorsportot.
9/10
terranova56 2014 aug. 27. - 10:54:16 9/10
(15726/17150)
"Nagyon sokszor vagyok más véleménnyel, másokkal" de ez nem baj, nagyon sokféleképpen látjuk ugyanazt a dolgot, biztos elfogult vagyok, de én négy sofõrnek drukkolok, az egyik Hamilton, De õneki azért, hogy essen ki
10/10
breeder 2014 aug. 27. - 02:44:18 10/10
(15725/17150)
Gondolom azért szigorítottak az elõzési szabályokon, hogy még jobban lecsökkentsék az életveszélyt okozó helyzeteket.

Legalábbis remélem ez a cél, és nem az, hogy a körzõ meg a vonalzó elõkerüljön a táskából. :)
3/10
jani-wan 2014 aug. 26. - 14:43:48 3/10
(15724/17150)
Az hogy Vettel is és Hamilton is sírógép az valóban szánalmas, és egy normális embernek ez ellenszenves, de az még inkább szánalmas, hogy ez van kiemelve mert ennek van hírértéke, és nem annak, hogy mi is a történet valójában.

Oké de Hamilton vagy Vettel sem siránkozott még verseny végi interjúban. Ott még senkit sem hallottam siránkozni. Igaz mostanában azt nem szoktam már meghallgatni.

Szerintem minden oka megvan rá. A PR legalább fontossá vált a mai világban, mint a teljesítmény.
Pl. van jónéhány amerikai foci játékos aki elképesztõen tehetséges, de kezelhetetlen, vagy más okból média bomba, és sok csapat ezért eleve elzárkózik az igazolásától.
blacknet 2014 aug. 26. - 12:20:37
(15723/17150)
Hamilton egyrészt jobban nyafog, mint Vettel, és én hülye, még azt hittem, hogy a selyemfiúnál nincs ebben a mûfajban lejjebb. Tévedtem.
Másrészt Hamiltont nem azért "feszítik keresztre", mert panaszkodk, hanem ahogy panaszkodik. Ferdíti a tényeket, csúsztat, egész más sztorit mesél, mint ami valójában történt. Tényleg gyerekes módon viselkedik (na persze nemcsak a most történtek kapcsán), és ezt a brit sajtón kívül már mindenki észreveszi, és egyre kevésbé tolerálja. Ettõl függetlenül egyébként senki sem mentette fel Rosberget.

Az õszinte beszéd amúgy tényleg hiányzik ebbõl a világból, képmutatás az egész immár két évtizede, na de ebbõl a kiút nem Hamilton hisztérika, hanem például, aminek én nagyon örültem, hogy a verseny végi interjúkat kihozták a dobogóra, a közönség elé.

Alonso és Magnussen esetét én csak fél szemmel láttam, nekem is jogosnak tûnt a szankció, de ha Alonso azt mondja, nem nagy ügy, akkor elhiheted, tényleg nem akkora nagy ügy. Semmi oka simulékonyabbnak mutatkozni ebben az esetben, hát hacsak nem már egy jövõ évi McLaren-ülést készít elõ ezzel, de ezt meg kétlem. Abból meg kár visszakövetkeztetni, hogy pár körrel elõbb mutogatta az ujját, ezekben a gyors helyzetekben felesleges a mélypszichológiai elemzést ennyire komolyan venni.
1/10
cellasto 2014 aug. 26. - 12:06:51 1/10
(15722/17150)
a versenybírók is olyan szeszélyesek,mint a tavasz :D
szerintem már túl szabályozták ezt a sportot,lassan oda jutunk,hogy majd nem mernek elõzni a pilóták,mert félnek a büntetésektõl...
3/10
jani-wan 2014 aug. 26. - 11:45:06 3/10
(15721/17150)
Szerintem azért nyilatkozott így, mert képmutató világban élünk. Az jár jobban aki így nyilatkozik. Nézd meg Hamilton-t. Tönkrevágták a versenyét, amiért joggal kiakadt, és õt feszítik keresztre mert nyafog.
De most komolyan, miért várják azt el hogy olyasmit nyilatkozzon, hogy:
"Rosberg nagyon jó versenyzõ és megérdemelte a második helyet, én meg kicsit hibáztam, mert nem néztem a tükörbe, hogy van-e valaki mögöttem valaki esetleg kicsit túl gyorsan jön, és esetleg kilyukaszthatja a gumimat, mert akkor biztos lassabban megyek, úgysem siettem éppen sehová."
Az igazság az hogy az lenne a normális ha nem lenne abból ekkora cirkusz, ha az igazságnak megfelelõen azt nyilatkozhatná mindenki hogy a majom mögöttem elqúrta, én meg megszívtam, így kapja be.
Ilyet nem lehet mondani, de mindenki ezt gondolja ilyen helyzetben. Kivéve a hibást, meg a hibás szurkereit.

Mint mondtam minden ilyen esetet büntetni kellene. Elõbb-utóbb nem lennének ilyen esetek.
Egyébként ha Alonso szerint nem történt semmi, amikor mire fel lett Magnussen megbüntetve? :)
vino-et-veritas 2014 aug. 26. - 11:11:46
(15720/17150)
Elnézést, de ez a "nyaralós" free-WiFi igen gyenge és duplán ment el a hsz....
vino-et-veritas 2014 aug. 26. - 11:05:36
(15719/17150)
Na, ez a Hamilton-Rosberg csata kezd eldúrvulni. A végén odajutnak, mint az Alonso-Hamilton páros, egyik sem lesz vb, s a szemfüles Ricciardo meg odaér...
Az meg szinte biztos, hogy Hamilton már nézelõdik, merre mehetne tovább, de úgy tûnik, egyelõre nincs versenyképes alternatíva.
Az más kérdés, hogy a Mercedes mit mond. Nekik csont nélkül kellene a csapat meg az egyéni vb 1-2, s a jelnlegi erõviszonyok mellett meg is lenne.
Ez a mai helyzet hosszabb távon már nem tartható fenn - dönteni kell, ki legyen az 1. számú és hogyan tartsák biztosan kézben a pontverseny-vezetést.
Eddig csak elveszítették a versenyeket, nem a többiek nyerték meg. Cakhogy vannak ügyesek, akik jó ütemben mozdulnak a lepattanókra és ebben nagyon sikeresek - lásd Ricciardo...és Vettel sem fog állandóan gyengélkedni, meg a Ferrari is erõre kaphat.
1/10
cellasto 2014 aug. 26. - 09:20:50 1/10
(15718/17150)
emlékszel a vettel-alonso párharcra nem is olyan régen?
mit össze sírtak a rádióban,utána pedig kölcsönös tisztelettel nyilatkoztak egymásról :)
alonso tipikus spanyol,azért rázza az öklét néha :D

egyébként nem védeni akarom magnussent,de utólag végiggondolva ilyen alapon minden futamon ki kéne osztani tüöbb ilyen büntetést :)
1/10
cellasto 2014 aug. 26. - 08:45:02 1/10
(15717/17150)
Alonso ilyen,mintha nem ismernéd :d
gondolom utána megnézte az esetet és azért nyilatkozott így :)
3/10
jani-wan 2014 aug. 26. - 08:40:51 3/10
(15716/17150)
Igen de ha az ember szó szerint értelmez, összekapcsol eseményeket, amik elsõre nem tûnnek összefüggésben állónak, és használja a pszichológiát, akkor néhány dolog rögtön más megvilágításba kerül. Én sajnos mindig átgondolom ezeket a dolgokat, ezért nagyon sokszor vagyok más véleményen másokkal.

Szóval ha "nem nagy ügy" akkor miért rázta a kezét Magnussen felé egy korábbi, kevéssé látványos esetnél?
Illetve pszichológiailag árulkodó, hogy azért ott van az a kis, de sokatmondó megjegyzés, hogy "talán túlságosan is". Nos ez egyáltalán nem lenne benne, ha valójában "nem nagy ügy", és meg sem fordult volna a fejében az a lehetõség hogy "talán túlságosan is". Ha meg megfordult, akkor igenis problémája volt vele.
Ez így mûködik.
Szóval innen nézve már úgy tûnik hogy ez egy tipikus "nem kell mindent kiteregetni a médiának" nyilatkozat.
És ehhez tegyük hozzá azt is, hogy verseny közben a kommentátorok azonnal mondták hogy ebbõl "elbeszélgetés" lesz verseny után. Lehet hogy õk a pofozkodás kifejezést is használták?
1/10
cellasto 2014 aug. 26. - 07:50:27 1/10
(15715/17150)
ezen azért nem kell összeveszni,fõleg,hogy Alonso ezt nyilatkozta:

"nem volt nagy ügy" a manõver. "Az egyik lekörözött Caterham szélárnyékában voltunk. Magnussen kihúzódott, hogy elõzzön, és ezt én is megpróbáltam az extra sebesség révén" - nyilatkozta. "Ezután õ lezárta az ívet, talán túlságosan is, mert félig a fûre került az autóm."

pedig õ aztán megmondja a véleményét frankón :D
3/10
jani-wan 2014 aug. 26. - 07:31:11 3/10
(15714/17150)
"a verseny az verseny"
Amirõl te beszélsz az nem verseny!
Én nem értem mit nem értesz azon hogy a terelés és a leszorítás nem ugyanaz.
Még egyszer mondom, a terelés megengedhetõ, mert mindkét autó a pályán marad. Akit terelni lehet az csak akadályozva van, de van lehetõsége a pályán belül más vonalon, más sebességgel közlekedni, viszont a leszorításnál pályán kívülre kényszeríti az egyik pilóta a másikat, akinek semmi más lehetõsége nem maradt.
A verseny a pályán folyik és nem a pályán kívül, nem beszélve arról, hogy veszélyes a fûre lemenni 300-al.
Egyébként te nem tanultál KRESZ-T?
Ott is meg van különböztetve a zavarás, akadályozás és veszélyeztetés. Az autósnak is jogában áll zavarni és akadályozni bizonyos esetekben. Veszélyeztetni SOHA!

És az nem igaz, hogy van 10-20 leszorítás, mert a rendezõ minden érdekesebb esetet megmutat, mert érdekesebb mint az egymás mögötti körözgetés. Ha nem mutatja az azért van mert nem szorítottak le senki a pályáról!
9/10
terranova56 2014 aug. 25. - 22:01:53 9/10
(15713/17150)
"ha nem érted mi a különbség az egyszerûbb arrább terelés és a pályáról leszorítás között...stb" nem értem, hogy mit nem értesz. a verseny az verseny, minden versenyen van 10-20 leszorítás, arrább terelés, de a versenyben élen állók nagyobb figyelmet kapnak, holott az utolsók is ugyanolyan elbírálást kaphatnának
3/10
offtopic
jani-wan 2014 aug. 25. - 21:39:22 3/10 Előzmény terranova56
(15712/17150)
Ez mire válasz?
Ennek semmi köze ahhoz amit én írtam.
9/10
terranova56 2014 aug. 25. - 21:16:47 9/10
(15711/17150)
A verseny az verseny, ha senki nem kockáztatna, Alonso Vettel stb.stb miért is néznénk a versenyt? ahogy eljöttünk a rajttól úgy fejezzük be, ja nem, ha a kerékcserénél hibáznak, lehet elõrébb kerülni. na ez piszok unalmas lenne