Téma: Forma-1

3/10
jani-wan 2014 aug. 25. - 21:03:16 3/10
(15710/17150)
Ha nem érted mi a különbség az egyszerû arrébb terelés és a pályáról leszorítás között akkor tényleg bonyolult amit mondok.

Boxutca áthajtás az kevés. Szerintem ha valaki miatt egy másik versenyzõ hátrébb kényszerül, a hibás versenyzõt kötelezném, hogy a miatta hátrányba kerülõ versenyzõ mögé álljon vissza a boxáthajtás/megállás után, ha meg kiesik miatta valaki, azt 1 körös hátrányra büntetném.
Egész biztos pár centivel több hely lenne a pályán hagyva a másik versenyzõnek. Mert lehet úgy is jól versenyezni.
Volt már rá példa.
3/10
jani-wan 2014 aug. 25. - 20:03:18 3/10
(15709/17150)
"Ne viccelj már. Ilyenért eltiltás ? Rosberg, hamilton csomószor csinált hasonlókat mint magnussen."

Pont az ilyenért. Addig míg Alonso nem volt mellette és úgy akadályozta az elõzést az szép volt.
Amikor Alonso kitrükközte, és már csak leszorítani tudta a pályáról, az már túlmegy azon ami épeszû. 300 fölött azért akkor is az életükkel játszanak ha ennyire meg annyira biztonságos az a kocsi.
Az meg hogy ki csinált még ilyen nem számít. Vagy szerinted ha egy hülye precedenst teremt és nincs ezért büntetve akkor soha többet nem kell hasonlóért büntetni? És majd csak akkor újraértékelni, ha valaki nagyon pórul jár?
Mert szerintem minden egyes ilyen esetért el kellene tiltani pár futamra az elkövetõt, akkor is ha volt olyan eset amikor ez nem történt meg.

"Vicc azért ez a modern f1. Védekezni se lehet már, fõleg ha újonc az illetõ. "

Ez nem védekezés, ez nem versenyzés, ez szándékos veszélyeztetés. Ez elmebaj.
Magnussen annyira belefeledkezett, hogy elvesztette józan ítélõképességét, és túlzásba vitte.
Nyilván ezért is kapta a büntetést, ami szerintem nem eléggé szigorú.
Az meg hogy Alonso mit nyilatkozott a futam után, szöges ellentétben áll azzal ahogy mérgesen integetett Magnussen felé, még egy korábbi esetnél, szóval a nyilatkozat inkább politikus, mint igaz.

"Egyébként rosberg is azt érdemelt volna."

A két eset nem összehasonlítható abból a szempontból hogy Rosberg elmérte a féket és hibázott egy hangyányit, aminek csak a következménye nagyítja fel az eset jelentõségét, és szerintem semmi szándékosságot nem lehet feltételezni, míg Magnussen szándékosan kitolta a pályáról a mellette lévõ autót.
blacknet 2014 aug. 25. - 17:24:16
(15708/17150)
A történtek fényében különösen vicces Hamiltont "egyenes, õszinte" embernek titulálni. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezzel csak saját maga alatt vágja a fát, mert akik egy kicsivel is tovább látnak a saját orruknál, és nem elvakult törzsszurkolói, rögtön átlátnak a szitán, és komolytalan hangulatembernek könyvelik el õt. A nemzetközi sportsajtó (a hazai britet kivéve persze) sem fogja kímélni, mert ha aktuálisan Rosberg is a feketébb bárány, az ilyen csúsztatásokkal, ferdítésekkel Hamilton elveszíti még azt a kicsi emberi hitelét is, ami eddig volt neki, és minden szavát kettõvel fogják osztani az újságírók is.
Lillith Morgan 2014 aug. 25. - 14:55:15
(15707/17150)
Hamiltonnak ez a legújabb nyilatkozata nagyon sokat elmond róla. Én is csodáltam, hogy nem nyögte be azt is, hogy Rosberg meg akarta ölni, mert onnan, ahol most vagyunk, már tényleg csak egy lépés választaná el a hülyeség ezen fokától.
Nézve Wolfék és Rosberg nyilatkozatát is egyértelmû, hogy mi történhetett. Attól, hogy az elõzési kísérlet, a harc szándékos volt (még szép) nem kéne rögtön hülye következtetéseket levonni és telekürtölni a sajtót azzal, hogy direkt szedte szét a gumiját a csapattársa. Nem vagyok igazán nagy szakértõ, de szerntem azért egy ilyen kakaskodásnál jóval több az esélye, hogy a szárny törik és egyebek, mint hogy a gumi... vagy hogy csak az. Nem csoda, hogy Hamilton rajongói között ennyi a konteos, amikor õ maga is az -.-
9/10
terranova56 2014 aug. 25. - 14:44:39 9/10
(15706/17150)
Hamilton azóta sír amióta Alonso csapattársa volt, de ott is legtöbbször Alonsonak volt igaza
blacknet 2014 aug. 25. - 14:20:26
(15705/17150)
A szándékosságról...mert vannak interpretálási nehézségek, és ehhez a sajtó csúsztatása is hozzásegít

Wolffék a kezdetektõl azt mondják, és Rosberg is ezt állította csupán, hogy ezúttal nem akart engedni, ezért pozícióban tartotta az autót. NEM az ütközés volt szándékos, hanem az elszántsága és makacssága.
Hamilton persze ezt már másképp adta elõ, jött a hiszti, csodálkozom is, hogy nem jutott el a Rosberg meg akart ölni mondathoz, de valójában esze ágában sem volt Rosbergnek, hogy nekimenjen. Csak nem engedett, épp ezért lett balhé a vége, és ebben Rosberg a hunyó. Ennyit mondott a csapatvezetés tegnap, és ma is, nem többet. A többit Hamilton költötte már hozzá, na meg a sajtó...
10/10
breeder 2014 aug. 24. - 23:42:24 10/10
(15704/17150)
1.Ricciardo, 2.Rosberg, 3.Bottas, 4.Räikkönen, 5.Vettel, 6.Button, 7.Alonso, 8.Perez, 9.Kvyat, 10.Hulkenberg! :)

Az elsõ három helyezetten meg sem lepõdök.
Räikönnen viszont nagy meglepetés, hogy a negyedik tudott lenni.
Ezúttal a csapattársa Alonso elõtt tudott végezni. De a magyar kommentátorok is mondták hogy Räkkönennek fekszik ez a pálya! Szóval ez most itt tényleg be is igazolódott.

A futam legelején történt Hamilton-Rosberg ütközést viszont nagyon sajnáltam.
Szeretem ha nem ilyen ütközéses módon dõl el egy verseny. :(
Nekem egyébként szubjektíve az a véleményem, hogy ez egy sima versenybaleset volt, amibõl Hamilton nagyon rosszul jött ki...
1/10
cellasto 2014 aug. 24. - 23:20:23 1/10
(15703/17150)
igaz,így visszagondolva tényleg rosberg volt a hunyó
hamilton semmit nem látott,csak ment az ideális íven
1/10
cellasto 2014 aug. 24. - 23:07:37 1/10
(15702/17150)
minden esetre megbüntették:

mínusz 20mp és 2 pont levonás asszem
blacknet 2014 aug. 24. - 17:59:05
(15701/17150)
"Nem mondanám, hogy rosszabb a helyzet, mint a monacói idõmérõ után, annál nincs lejjebb. Hogy a sportfelügyelõk nem tettek semmit? Az iskolában is mindig csak fenyegetõztek a tanárok." - Hamilton.
Tehát Hamilton szándékosnak minõsítette a monacói esetet, és még mindig nem tette túl magát rajta. Konteó-hívõ õ is, és innentõl kezdve nem is értem, mit erõlködik a világ, a csapat körülöttük, hogy a jó viszonyt demonstrálják.

Amúgy megvan a szó, amit kerestem: ripacs. Hamilton viselkedése sokkal inkább a külvilágnak szól, nekik játssza magát, ezt a sértõdött kisgyereket a versenyek után. Valós érzelmi-indulati alappal, de túljátssza magát, elripacskodja. Ettõl olyan mesterkélt az egész, hisztéria és már-már röhejes. Kár, hogy most nem ért oda a dobogóra, megint alakíthatta volna ezt a kedvenc primadonna-szerepét...ezúttal még megértésre is talált volna, nálam is.
Lillith Morgan 2014 aug. 24. - 16:31:02
(15700/17150)
Kezdek rájönni, hogy igazad van.
1/10
offtopic
cellasto 2014 aug. 24. - 16:29:53 1/10
(15699/17150)
ennek hiába érvelsz,szerinte mindenki hamilton ellen van...
Lillith Morgan 2014 aug. 24. - 16:27:55
(15698/17150)
egyébként a füttykoncerthez...
az elõzõ évben, ha jól emlékszem, vettelt fütyülték ki ugyanitt...
biztos õ is szándékosan kilökött valakit. persze
ez inkább a közönséget minõsíti.
blacknet 2014 aug. 24. - 15:54:44
(15697/17150)
Szerelmes vagy, menthetetlenül.
Hogy a szíveddel gondolkodsz, és nem az agyaddal: nem mehet így direkt bele, mert jóval nagyobb az esélye egy terelõszárny-leszakadásnak, mint a defektnek, valószínûleg csak magával szúrna ki. Abban igazad van, hogy inkább Rosberg sara, és a közönség füttye sem volt véletlen, de te mindig többet látsz bele ezekbe az esetekbe, és konteózol folyamatosan. Egyszer majd lehet, hogy kineveted még magad ezekért, ha fejben beérsz végre. Bár az is lehet, hogy ez sosem fog bekövetkezni.
A pukkancskodás és a jópofizás között meg vannak még fokozatok, senki sem az álszenteskedést kérte számon Hamiltonon.
1/10
cellasto 2014 aug. 24. - 15:45:10 1/10
(15696/17150)
persze,hogy szándékos volt!
laudával megbeszélték a futam elõtt!

*moderalva*
Lillith Morgan 2014 aug. 24. - 15:39:41
(15695/17150)
Az ég szerelmére! Kapj már a fejedhez!
Baleset volt, és elõbb le is írtam, hogy szerintem is inkább Rosberg hibája, de akkor sem szándékos. Kockáztatná, hogy a saját kocsiját is tönkreteszi?! Láss már túl a Hamilton-fanatizmuson picit.
10/10
ceia 2014 aug. 24. - 15:39:23 10/10
(15694/17150)
Miközben írtam, végeztek és Rosberg második lett. Ahogy fütyült a közönség amikor kiment a pódiumra, engem látszik igazolni! Ezzel végleg elúszott Hamilton idei bajnoki címe, mostmár tényleg nincs remény.
10/10
ceia 2014 aug. 24. - 15:31:43 10/10
(15693/17150)
Ha jó Lewis autója, akkor Rosberg bajban van, de tett róla, nehogy gyõzzön a csapattársa. Én szándékosnak láttam, (lehet fikázni miatta) de Rosberg ravaszdi, mindig úgy csinálja a mocskos játékait, hogy ne lehessen egyértelmûen belekötni. Vettel is nagyon le akarta elõzni, de nem csinált bajt, Rosberg egyértelmûen nem tudodtt volna elmenni, de túl erõszakos volt, és csak le kellett volna lépni egy picit a gázról, vagy uram bocsá' fékezni, nehogy nekimenjen. De az ütközéssel megvolt a fékezés is, és kiütötte a riválist a versenybõl. Egyszerû nem? Õ volt hátul, látta hol van Hamilton autója, és nekiment. Vettel mellett el tudodott szépen menni, de a másik Mercibe bele kell mászni. Remélem, emiatt sokat veszít a csapat, és végre megdorgálják kicsit (bár szerintem tojik õ mindenkire, csak a saját érdekét nézi) mert ha nem ütközik neki, õk ketten lehettek volna az elsõ kettõ helyen. Remélem, nem is kerül dobogóra, úgy lenne korrekt a történet. Ilyenkor már csak a többinek drukkolok, hogy végezzenek elõtte. Hajrá Ricciardo, Bottas, Räikkönen, akár még Alonso és Vettel is, hajrá! Azért érdekes, hogy még csak nem is vizsgálták, az esetet, pedig semmi sem kényszerítette Rosberget, hogy ütközzön vele..

terranova56: Na és mikor nem egyenes és nem õszinte? Mert arról volt szó, hogy nem örül a harmadik helynek, míg mások igen, de valaki felvetette, hogy pl. Rosbergnél sem biztos, hogy õszinte olyankor az öröm. Én írtam, hogy láttam már Vettelt és Webbert is durcázni helyezés miatt és Hamilton legalább nem játsza meg magát, õ kimutatja, ha nem elégedett, vagy akár pipa valakire. Nekem ez szimpatikusabb, mint hamisan jópofizni.
1/10
cellasto 2014 aug. 24. - 15:30:04 1/10
(15692/17150)
hát durva,amit csinált
alonso pedig szépen ment
Lillith Morgan 2014 aug. 24. - 15:29:28
(15691/17150)
Érdekes húzásai vannak, annyi szent.
Megérdemelné.