Téma: Forma-1

10/10
ceia 2014 júl. 26. - 17:43:45 10/10
(15650/17150)
blacknet, cellasto, jani-wan: Gyûlölködni azt tudtok, meg hülyeségeket mondani. (számomra már az sem kétséges, hogy politikailag melyik oldalon álltok :P ) Amiket itt elõokádtok Hamiltonról, az nem ,vagy nem csak rá igaz. Az õ helyében egyik pilóta sem ujjongna az örömtõl, ha ilyenek érik. Csak velük ritkán történik meg, mert alig kerülnek közelébe a dobogónak, és pláne nem (most már mondható) rendszeresen. Én láttam már Alonsot, Vettelt, Webbert is durcázni, na igen, amikor Webberrel kapcsolatban jött elõ hogy ez már nem lehet véletlen, nem tüntettetek.. Hamilton most ugyanabban a cipõben jár. A csapat Rosberget akarja elsõnek, ezt csak az nem látja, aki nem akarja. Ha tényleg azt hiszitek, hogy nem lehet elrontani az autót, meg hogy nem merik, nagyon naivak vagytok. A pénz beszél, és itt nagy pénzek forognak. Meg lehet úgy csinálni, hogy nagy baj ne legyen, de a pilóta versenye elszálljon. Nem állítom, de ekkora véletlenek nincsenek, mindig az õ kocsija, és már rendszeresen, és mindig amikor tétje van.. a szabadedzésen még õ volt a legjobb. (a múltkori egy esete Rosbergnek már csak a nagy számok miatt is elõjöhetett) Ahogy már írtam, ha a holnapi versenyen nem nyer Hamilton, vége a világbajnoki címének. Sajnos így már szinte kizárt dolog, hogy nyerni tudjon, bármennyire tehetséges. (itt még nehezebb elõzni, mint Hockenheimben) Ki nem állhatom Alonsot és Vettelt, Webbert is utáltam, de elismerem hogy jó pilóták, és azt, ha jól mennek. De hiába jó pilóta Rosberg is, azt hiszem, hogy csalt nem egyszer, és Hamilton "balszerencse sorozata" miatt nem lesz a gyõzelme tiszta, így nem. Még ha valaki utálja is Hamiltont, azt nem kívánhatja, hogy így veszítsen Rosberggel szemben. Ezt én sem kívánom egyik ellenfelének sem. Ha most Lewis nem nyer (90%), már csak azért fogom nézni a futamokat, hogy szurkoljak bárkinek, aki lenyomhatja Rosberget. Gyõzni akar, ezért csinálja, nem másodiknak lenni, pláne így.. Szerintem nem fog a Mercedesnél maradni, és akkor egyet is értenék vele. Pedig a Mercedes azóta lett ilyen jó, hogy õ odament. Tanácsaival, tapasztalataival nagyban hozzájárult a fejlõdéshez. Szomorú egy helyzet.
Mansell emlékeim szerint nem volt annyira nagy pukkanás, persze a jobbak közé tartozott. 15 év alatt egyszer volt F1 világbajnok. Nekem akkoriban Alain Prost volt a kedvencem. (õ 13 év alatt négyszer)
3/10
jani-wan 2014 júl. 26. - 14:21:41 3/10
(15649/17150)
Raikonnent meg rúgják ki. Szánalmas amit mûvel. Inkább versenyezzen helyette tesztpilóta, õ jobban megérdemli.
3/10
jani-wan 2014 júl. 26. - 14:20:30 3/10
(15648/17150)
Valaki szemmelveréssel szándékosan felgyújtotta.
1/10
cellasto 2014 júl. 26. - 14:13:55 1/10
(15647/17150)
nahh,hamiltonnak megint direkt tönkrevágta valaki az autóját(gondolom ezzel fognak jönni a fanok):D
mateban 2014 júl. 24. - 18:36:59
(15646/17150)
Látogassátok meg ezt a Facebook-os F1-es oldalt :)
https://www.facebook.com/Forma12014.5?ref_type=bookmark
1/10
offtopic
cellasto 2014 júl. 21. - 16:36:02 1/10
(15645/17150)
jó komment,este meg is nézem :) :)
vino-et-veritas 2014 júl. 21. - 15:25:45
(15644/17150)
Nem Hamiltonosként és nem Rosbergesként (mert én nemigen szurkolok senkinek sem, maga a verseny érdekel), meg persze a "fotelbõl", úgy tûnik, hogy Whiting igenis hibázott.
A Sauber részben a pályán állt. Nem az "ideális" íven, de egy hasonló megcsúszás esetén, még kisebb sebességnél is (kettõs sárga zászló, stb), bárki ugyanígy beletalálhatott volna. Na, akkor jöhetett volna a SC, meg a mentõ, meg mindenki...
Ugye az ördög - meg Maldonado és néhány hasonló kamikazé - nem alszik, így aztán ez egy fontos megelõzõ intézkedés lett volna.
Massa esetében a személyi sérülés lehetõsége is indokolhatta a SC-t, bár nem emlékszem, hogy orvosi kocsi volt-e beküldve. Viszont szokatlanul rövid idõre maradt benn.

Whiting kezd olyan lenni, mint a labdarugó VB bírái - mindent be- és elnéz a FRIC-tõl a SC-ig...
blacknet 2014 júl. 21. - 14:48:59
(15643/17150)
Egyébként ez kifejezetten valami Hamilton-szurkolói betegség lehet, a legújabb tünete, ami mindegyiken jelentkezik, hogy a safety car miért nem lett beküldve Sutil megpörgésekor. Hogyaszondja, az Fia Rosberget segíti, meg német versenyen német gyõztest akar, és nem szerette volna, hogy a kidolgozott idõkülönbség lenullázódjon.
Ja persze, nem is arról van szó, hogy miután Whiting ráeszmélt, milyen gyorsan és feleslegesen riadóztatta Massa rajtbalesetekor, itt inkább kivárt, mintegy önkompenzálva. Illetve maga a pályarendezõi stáb szerencsétlenkedett perceken keresztül, mert azt az autót ugye kábé fél percen belül el lehetett volna onnan tüntetni a boxutca felõl, de lehetett látni, hogy a személyzet csak mintegy két perccel a lefulladás után kezdett el futni abba az irányba a depóból.
Ha már összeesküvés-elmélet, akkor inkább nürbugringi szabotázst kéne itt kikombinálni, mert ugye ebben az összevetésben éles most a helyzet. De persze normális ember ilyen feltételezésekbe sem bocsátkozik, viszont a Hamilton-szurkolói lélektan ebbõl az esetben is csak a brit versenyzõ elleni összefogást látja.
10/10
breeder 2014 júl. 21. - 01:12:42 10/10
(15642/17150)
A fluxuskondenzátort szerintem Ecleston már rég feltalálta, és most azzal tartja sakkban a többieket, hogy ha nem viselkednek jól, akkor megváltoztatja a jövõt, aztán mehet mindenki, ahova akar! :)
10/10
breeder 2014 júl. 21. - 01:01:17 10/10
(15641/17150)
*Én nem kértem olyat
10/10
breeder 2014 júl. 21. - 01:00:27 10/10
(15640/17150)
Én nem állítottam olyat, hogy nekem közvetlenül számoljon be a forma 1 versenyigazgatósága! :)
3/10
jani-wan 2014 júl. 20. - 22:14:14 3/10
(15639/17150)
1.21 század gigawatt?
1.21 század gigawatt!!
Te magasságos! :)
1/10
offtopic
cellasto 2014 júl. 20. - 21:32:24 1/10
(15638/17150)
ahhoz hogy mûködjön,1.21 század gigawatt kell :D
3/10
jani-wan 2014 júl. 20. - 21:27:39 3/10
(15637/17150)
Mégis hogyan derült volna ki számodra?

De ami igazán lényeges hogy a fluxuskondenzátor még nincs tiltva. Arra kell rágyúrni és aki elõször lesz meg vele az simán világbajnok lesz.
blacknet 2014 júl. 20. - 21:26:47
(15636/17150)
Én is azt látom, hogy még mindig nem nõtt be a feje lágya, pedig már azt hittem tavaly-tavalyelõtt, hogy végre megkomolyodott. De talán sosem fog ez megtörténni, ez már valami y-generáció, akik jogot formálnak örökké gyereknek maradni, érzelmileg labilis és kiegyensúlyozatlan személyiséggel, már-már mérhetetlen lelki hullámvasutazással.
Lehet, hogy gyorsabb és jobb pilóta Rosbergnél, de nem annyival, hogy ezt a túljátszott érzelgõsségét és egóját kompenzálni tudja. Az egy dolog, hogy a dobogón pukkancskodik, ez csak a szimpátiaindexébe tud belerondítani, de ha nem képes, márpedig láthatóan nem képes mentálisan kezelni ezt a kiélezett helyzetet, a tényleg elsõsorban õt ért sorscsapásokat, akkor könnyen elveszítheti ezt a harcot.
Õszintén, én nem is bánnám. Legyen az a bajnok a végén, aki tényleg megérett rá, felkészült fejben is, meg tud birkózni a nyomással, képes a helyes döntéseket meghozni. Vagyis nem egy durcás kisgyerek, hanem egy erõs, elszánt, koncentrált és céltudatos figura, akinek van méltósága, tartása...felnõtt.
blacknet 2014 júl. 20. - 21:19:23
(15635/17150)
Jó, akkor magadra vetted, te tudod. De tényleg azt hiszed, hogy suttyomban valaki odament egy kiskéssel, és farigcsált vele egy keveset a féktárcsán? Tényleg komolyan gondolod, hogy így avatkozzon bele bárki is ebbe a küzdelembe, és közben veszélyeztesse Hamilton életét? Mert ugye egy fékhiba kábé ezt jelenti, és ha bármilyen szándékoltság is elõfordulna ebben az esetben, bíróság elé lehetne állítani az elkövetõt emberölési kísérletért? Végiggondoltad ezt, vagy csak vagdalkozol?
Mert normális ember ezt nem gondolhatja komolyan, mégha elsõ csalódottságának hangot is ad.

Mondom, sorolj fel tényszerûen olyan esetet/eseteket, amikor bizonyítottan szándékos mulasztás, szabotõrködés következtében tett keresztbe Hamiltonnak a csapat. Ha ez nem megy, akkor viseld el, hogy a kedvencedet veri az ég éppen. Fordulhat a kocka még, bõven van rá idõ, nem mellesleg van ez a buta szabály is az utolsó futam duplapontjairól...

Ja, és kicsit mélyedj el egy Nigel Mansell nevû, szintén brit versenyzõ karriertörténetében, hogy õt hányszor verte a sors, hány vb-címet veszített el nem a saját hibájából, míg végre összejött neki. Pedig valamivel nagyobb kaliber is volt, mint Hamilton, egy hangyaleheletnyivel erõsebb korszakban, mint a jelenlegi.
10/10
ceia 2014 júl. 20. - 20:59:18 10/10
(15634/17150)
Elégedett vagyok Hamilton futamával, a 20. helyrõl a 3.-ra befutni még egy ilyen autóval sem könnyû, pláne azután, hogy elõzõ nap csúnyán ütközött és a kocsi összetörött. Bottas autója most tényleg nagyon gyors volt, és elég jól is védekezett. A Magyar Nagydíjban nagyon reménykedem, mert ha itt sem gyõz Lewis, akkor idén eköszönhet a VB címtõl. Remélem, hogy ez a technikás pálya neki fog kedvezni!
1/10
offtopic
cellasto 2014 júl. 20. - 20:23:49 1/10
(15633/17150)
egy csalódott hamilton szurkolót láthatunk épp :d
pont olyan,mint a sztárja,aki nem tud örülni egy harmadik helynek sem..
egyre unszimpatikusabb a fazon,remélem rosberg lenyomja :)
1/10
cellasto 2014 júl. 20. - 20:19:52 1/10
(15632/17150)
persze,hogy jobb, legalább nem beszélek elfogultan hülyeségeket :D
méghogy rosbergnek ki van párnázva az útja,mint vettelnek tavaly..
komolyan nem tudom,honnan szedsz ilyen baromságot :D
10/10
breeder 2014 júl. 20. - 19:54:21 10/10
(15631/17150)
Hát akkor ezt most vegyük úgy, hogy nem jött be Dennis bátyónak! :)
Ez így csak egy sima próbálkozás maradt.

Ha a csapatok egységesen egyetértenek valamiben, ami a Forma 1 hasznára van, az jó (pl ha a pilóták biztonságáról van szó, vagy olyan fejlesztésekrõl, ami elõrébb viszi ezt az egész sportágat), de így egy vicc az egész, és max csak a nézõkben kelt felháborodást. Na majd meglátjuk hogyan tovább... :)