Téma: Forma-1

danee91 2014 jún. 09. - 11:24:13
(15510/17150)
Már akkor is láttam, hogy ez nem Massa sara volt, mert a 3-4. visszajátszásnál pont beszaggatott a kép, de annyi látszott, Massa az utolsó pillanatban rántotta ki szélárnyékból, amikor pont Perez is balra húzott, ezért volt az ütközés...Ez meglátom szerint versenybaleset, de közben Perezt 5 rajthelyre büntették miatta, na mind1 :D
3/10
jani-wan 2014 jún. 09. - 09:15:05 3/10
(15509/17150)
"és hagyná a gyorsabb csapattársát elmenni"
A tisztánlátás végett, verseny elsõ kanyarjában nem hagyok elmenni magam mellett senkit. Aki ilyet tesz az nem versenyzõ és mehet a Tescoba polcot pakolni.

Nem volt gyorsabb csak jobban rajtolt, de a kanyarnál már egymás mellett voltak, igaz hogy ehhez az kellett hogy a német túl mélyre eressze be a kocsit, és némileg elfékezze magát (a bal elsõ blokkolt), és a túl nagy sebesség miatt (fizikai törvény) nem tudta a belsõ íven tartani ami miatt Hamilton kiszorult. Nálam ez még versenyszituáció és nem szándékos kiszorítósdi, mint pl amikor Schumi majdnem beletolta a falba Barrichello-t itt a Hungaroringen.

"A chicane-os elfékezésnél ..."
Nem volt elõzési szituáció, nem igazán nyert vele semmit. Abban a pillanatban nekem pl. meg sem fordult a fejemben, hogy szándékosan csinálta volna.
Egyszerû pilóta hibának tûnik.

Egyenlõre.
Viszont ha hozzáadjuk a Monte Carlói esetet is, akkor szép lassan összeadódnak ezek a "nem szándékos" hibák.
Ha még gyûjt "ilyeneket", akkor már el lehet gondolkozni, hogy mennyire fair játékos Rosberg, de egyenlõre még nem ítélném el.
vino-et-veritas 2014 jún. 09. - 08:16:12
(15508/17150)
Erre várt mindenki, nem?
A technika megadja magát és nem a Mercedes nyer. De még így sem volt annyira könnyû Rosberget megelõzni.
Most bejött.

A nap hõse így nem Ricciardo (õ csak a "lepattanót" szerezte meg), hanem Perez vagy Rosberg, akik a gyengélkedõ technikával is nagyot mentek. És talán a harmadik Massa lehetett volna, ha kicsit korábban felér az üldözõbolyra.

Hamiltonnak már megint nincs szerencséje, s a fékhiba is talán azért jött elõ ennyire drasztikusan, mert eleve sokkal keményebben használja.
Hozzátéve, hogy a csapat sem reagált kellõképpen a már az edzéseken elõjött túlmelegedésre. Ez nem éppen német precizitásra vall.

A McLaren talán már éledezik, de a Ferrari megint sehol. Alonso 6. helye is csak a kiesések miatt jött össze, a realitás kb. 9-10...
10/10
ceia 2014 jún. 09. - 08:06:38 10/10
(15507/17150)
Azért azt nem nevezném szépen magamögött tartásnak, hogy elfékezi, aztán ahelyett, hogy elfogadná hogy hibázott, és hagyná a gyorsabb csapattársát elmenni, inkább kiszorítja, ami miatt annak kellett visszavennie, hogy ne ütközzenek. Szerencse hogy Hamilton nem ilyen paraszt és hogy mindig észnél van..
A chicane-os elfékezésnél is számomra egyértelmû, hogy Rosberg már megint ravaszkodott, vizsgálták is. De sajnos tényleg "jól" csinálta, és ezt is megúszta.
Mûszaki hiba pesze hogy elõfordulhat, csak sajnos mindig Lewis szív miatta. De most legalább nem nála hibáztak a kiállásnál.. már ennek is örülni kell :j
1/10
cellasto 2014 jún. 08. - 22:17:30 1/10
(15506/17150)
"ha"nagyapámnak áramszedõje lett volna,én lennék a trolibusz :D
a rajt szerintem nagyon rendben volt,rosberg szépen tartotta mama mögött hamiltont,s mivel ez technikai sport így ne lepõdjünk meg azon,hogy mûszaki hiba kdódhat még a mercinél is.
különben a nagy számok törvénye szerint hamarosan rosbergnek is lesz nullás futama,úgy érzem :)
Ominózus jelenet 2014 jún. 08. - 21:59:33
(15505/17150)
Jaj, Ricciardo így, meg jaj, Riccicardo úgy…
Muszáj már most, rögtön ***moderálva***
10/10
ceia 2014 jún. 08. - 21:53:26 10/10
(15504/17150)
Igen, azt mindet Hamiltonról írtam. Meg azt is, hogy nem a civil és versenyen kívüli dolgait nézem, hanem hogy a versenyen mit produkál. Bármikor nyilatkozik, sosem felejti el megemlíteni a csapat munkáját, és mindig optimistán tekint a következõ versenyre.
Az a kép király róla :D Én értem a humorát (pl. a sapka), aki nem, hát nem. Egy fiatal milliomos fekete, mit csinálna ha nem bulizna? :DD Civilben laza a fickó!

Rosberg csúnyán viselkedett már a rajtnál is: miután elfékezte magát, a gyorsabb Hamiltont kiszorította a pályáról, hogy elõtte maradhasson. Aztán meg szerintem most is csalt Rosberg, amikor "elfékezte" magát a chicane-nál, azért csinálta, hogy levághassa a kanyart büntetlenül. Az elfékezés elõttihez képest így több méteres elõnyre tett szert, és emiatt be sem kellett várnia Hamiltont. -Mást nem tudott csinálni, Hamilton már nagyon utólérte. Ha most nem húz el Hamiltontól WB pontokban, akkor H. könnyen visszaveszi az elsõ helyet. Sajnos a szerencse újra elpártolt Hamiltontól - ha nincs az a fékhiba, biztosan elõbb végzett volna, mint Rosberg.
Örülök, hogy Ricciardo megelõzte Rosberget, megérdemelte (mindkettõ). Csak kár, hogy másnak nem sikerült. Jól jött volna Lewisnak.. így nehéz lesz világbajnoknak lenni, de hiszem, hogy idén meglesz! Ricciardonak gartula, egyelõre bírom a srácot.
1/10
cellasto 2014 jún. 08. - 21:43:15 1/10
(15503/17150)
mit csinált itt a végén massa??
simán belement hátulról perezbe..
danee91 2014 máj. 29. - 16:48:51
(15502/17150)
Amíg a pilótáid 1-2-ben végeznek összeakadás nélkül, miért is kéne csapatsorrend? a 3. helyen lévõ versenyzõk mindig is csak távolodni fognak tõlük pontok terén..Viszont ha már más csapat pilótája is nyer többször(mint 2007-ben), akkor szükség lesz csapatsorrendre.
blacknet 2014 máj. 29. - 15:36:05
(15501/17150)
Amíg ilyen technikai fölény birtokában vannak, felesleges is a csapatsorrend, sõt, csak rossz fényt vetne rájuk, mert elvenne minden izgalmat az F1-bõl, illetve egyébként sem szokott ez népszerû intézkedés lenni.
Egyedül a RB-nak lehetne esélye, hogy a szezon második felében felzárkózzon mögéjük, ez hagyományosan is jól szokott menni nekik (a Brown-évben, Button gyõzelmekor sem sokon múlt végül), de akkora elõnyben vannak a Mercedes motorral, hogy idén ez már valószínûleg nem fog bekövetkezni.
Harapdálják csak egymást, amíg lehet (engem mondjuk a pályán mutatott produkciójuk érdekel, és nem a szájkarate).
vino-et-veritas 2014 máj. 29. - 15:01:24
(15500/17150)
Wolff szerint még nem.

Ma azt nyilatkozta, hogy addig szabad a verseny, amíg nincs összeakadás.

Eléggé PR-szöveget mondott, de a lényeg egyelõre az, hogy a Mercedes nyerjen, viszont, hogy melyik versenyzõ, az még nem számít.
Meklód fia 2014 máj. 29. - 13:15:10
(15499/17150)
szerintem most már eljött az az idõ, amikor dönteni kell, hogy kit favorizáljanak a Mercedes-nél 1. számú pilótaként, ha nem akarnak úgy járni, mint 2007-ben a Mclarenesek.
Bármennyire is ellenszenves ez a Rosberg, mivel nála az elõny, ezért az õ favorizálása lenne a logikusabb, ha világbajnokságot akarnak nyerni.
vino-et-veritas 2014 máj. 27. - 13:26:44
(15498/17150)
Ha Webber kocsija, akkor az egy RB-mezbe bújtatott Porche?
Így már érthetõ, miért nem megy elég jól az F1-ben...
Meklód fia 2014 máj. 27. - 08:22:03
(15497/17150)
hát igen, miután összebalhézott Webberrel, azután érdekes módon csak az õ autója volt jó onnantól
1/10
offtopic
cellasto 2014 máj. 26. - 19:36:26 1/10
(15496/17150)
sõt a tavalyi vettel autó is nagyon gyanús... :D
Meklód fia 2014 máj. 26. - 19:17:10
(15495/17150)
ha már az összeesküvéseknél tartunk, akkor az is érdekes, hogy miért mindig csak azzal a Ferrarival adódnak problémák amibe nem Schumi meg nem Alonsó ül
1/10
offtopic
cellasto 2014 máj. 26. - 19:10:30 1/10
(15494/17150)
logikus magyarázat szerintem :D
3/10
jani-wan 2014 máj. 26. - 16:12:54 3/10
(15493/17150)
"Vettel ... érdekes, hogy miért csak vele van baj (motor, váz, stb), miközben Ricciardo-nak szinte nincs gondja."
Ricciardo vasárnap hajnalban amikor még mindenki alszik kilopakodik, és kicseréli a két kocsin az azonosító elemeket, így most Vettel megy állandóan Webber kocsijával. ;)
9/10
gopocher 2014 máj. 26. - 12:37:27 9/10
(15492/17150)
mekkorát néztem a Maruciánál...a Max Chiton nevezetû valakinek meg ûzeném nem baj majd...
vino-et-veritas 2014 máj. 26. - 12:31:43
(15491/17150)
Nekem könnyû, mert nincs kedvencem. Így nem is nagyon érdekel, hogy ki, mikor és hogyan hisztizik, mit mond, stb. Az érdekel, hogyan megy a pályán.
Hamilton egy nagyon jó pilóta és a mostani mezõnyben kevesen vannak hasonlók (talán Alonso). Vettel nálam egy kicsit lejjebb van (túl jó volt a kocsija az elmúlt években), aztán jönnek a többiek.
Azért Hamiltonnak nem volt az elmúlt pár éve éppen felhõtlen. A McLarenes ideje végefelé és az elsõ Mercedes évben sem volt nagyon az élen (általában VB 4.).

A Rosberg-féle incidenshez. Ilyen "mesterien" kiszámítani a dolgot, már-már krimibe illõ lenne (elfékezés - begurulás a bukótérbe - biztos sárga zászló kivárása, stb). Ennél egyszerûbb lett volna valahol a pálya közepén valahogy lefullasztani a motort, esetleg lekoccolni egy kicsit a falat, stb. Na, az biztos sárga, sõt piros zászló!

Szujóhoz meg annyit, hogy tényleg kezd szétcsúszni. Eleinte mindenki sokat várt tõle. Most már itt-ott azt olvasom, hogy a Czollner-Wéber páros volt eddig a legjobb (legalább mindkettõ belülrõl is ismeri a pályaversenyzést). S ebben van is valami. Palikot nem kedveltem, Dávid Sándor kicsit unalmas és már öreg, Mezeit meg el lehet felejteni...