Téma: Forma-1

10/10
breeder 2014 nov. 09. - 16:45:40 10/10
(15990/17150)
A tegnapi idõmérõ hál' Istennek eléggé izgalmas volt! Jó lenne ha a verseny is ugyanolyan lenne, mint a tegnapi nap!

Remélem Massa és Bottas ezúttal kicsit közelebb tudnak kerülni (a futam alatt) Rosberg-hez és Hamilton-hoz.
Az idõmérõ eredményeket elnézve nagy az esélyük rá. :)
Lillith Morgan 2014 nov. 09. - 01:09:08 Előzmény ceia
(15989/17150)
Te nagyon el vagy tévedve. Annak, hogy Hamilton egy jellemtelen ember, semmi köze a bõrszínéhez. Rögtön hisztizik, ha valami nem úgy megy, ahogy tervezte. Azt pedig, hogy "Rosberg el lett igazítva", remélem nem úgy értetted, hogy meg lett mondva neki, hogy mindenképp engedje maga elé a csapattársat. Ha mégis, akkor GRATULÁLOK. Így, nagybetûvel. Mert pont most bizonyítottad, amit itt már úgyis tud mindenki. Azt, hogy elvakult fanatikus vagy. Hamilton csalhat, más nem. Oké. Megjegyeztük.
Másfelõl a versenyzõk jellemétõl teljesen lehetetlen elvonatkoztatni. Én nem tudok és nem is akarok az alapján pártolni egy pilótát, hogy ebben az évben most épp az õ hátsója alá tették a legjobb autót. Márpedig ez fontos tényezõ. Szerinted a kis Hamiltonod hol lenne, ha mondjuk egy Marussiában kellene ülnie? Na?
1/10
offtopic
cellasto 2014 nov. 08. - 14:14:35 1/10
(15988/17150)
tényleg nem lehetett könnyû eljutni idáig,fõleg az utóbbi 10-15 évben,amikor hivatalosan isteniteni kell minden etnikumot és perverz magából kifordult"embert" :D

ilyen hátszelet,mint hamilton nem kapott egy versenyzõ sem az utóbbi években,ez tény
10/10
ceia 2014 nov. 08. - 14:06:01 10/10
(15987/17150)
Miért, a többit hogy lehet? Na persze, Ricciardo-t ki nem kedveli, de ha belegondolsz, ez csak egy külsõ - egy bizonyos arcberendezés, vigyorgás, és jópofizás minden helyzetben azaz a negatív érzelmek ki nem mutatása és kész a szimpatikus fiatalember. Különben sem kedvelni vagy nem kedvelni kell õket, elsõsorban a teljesítmény számít egy sportban. Én csakis a versenyzõi kvalitása alapján vagyok Hamilton fan. Elismerem a tudását és szurkolok neki hogy õ gyõzzön, mert õ érdemelné meg a legjobban. Én pl. a piercinget és a tetoválást ítélem el, mégsem fordulok ezek miatt Hamilton ellen, mert itt most nem ez számít. Attól még lehet nagyon jó pilóta, vagy akár nagyon jó ember - mint ahogy kollégám is van 1-2 ilyen (rossz ránézni, de amúgy tök jó fej). Értelemszerûen nem ítélek el valakit a bõrszíne miatt - és általában olyan miatt, amirõl nem tehet. Ilyet csak egy hulladék tesz, gerinces ember nem. (lásd cellasto aki egyértelmûen rasszista, csak nézd meg a hsz-eit H.-ról) Sõt, én külön értékelem Hamiltonban, hogy az elsõ fekete F1 pilóta, és ráadásul nem is akármilyen. Neki aztán tényleg nem lehetett könnyû eljutni idáig, már csak emiatt is (vannak kretén emberek) és persze ha nézzük ezt az évet, technikailag is sok volt a probléma, na meg Roseberg sem az a sportszerû csapattárs, akit kívánna magának az ember. Szerintem Rosberg már feladta, mert tudja, hogy fairplayben nem gyõzhet ellene - legutóbbi befékezése után eligazította a csapatfõnök, és Hamilton szerelõit is, a csapat érdekében. Azóta érdekes, sorra nyeri a futamokat :) Remélem, ez már így is marad és õ lesz az idei bajnok. Ha valaki, hát õ megérdemelné!
vino-et-veritas 2014 nov. 08. - 10:00:46
(15986/17150)
Ezért írom, hogy "...utólag nem sok értelme van ezen okoskodni,..."
Ez fikció, de folyamatos Mercedes 1-2-ben gondolkodva már jelentõsebb lenne a különbség, mint most.

Mivel egyikõjüknek sem szurkolok különösebben, inkább az a zavar, hogy úgy legyen meg az elsõség, hogy ez a buta "duplapontos" futam döntse el a küzdelmet.
Korábban is voltak vb-ok, akik kevesebb nyert futammal lettek elsõk, de az idei szabály miatt még igazságtalanabb a dolog.

Ha a sportot alapvetõen motiváló küzdelmet vennénk alapul, Hamilton jobban "megérdelmelné" a gyõzelmet. Rosberg nem különösebben küzdõ típus és nem is egy "gép", mint amit Vettelre szoltak néha mondani. Õ egyeszerûen jól ki tudta aknázni a technikában rejlõ lehetõségeket. Ami azért igényel némi teljesítményt, hiszen láttunk már pilótákat aki ilyen helyzetekkel nem tudtak/nak mit kezdeni.
Rosberg pechje, hogy akkor, amikor ennyi küzdelmes év után van egy ilyen "ûrtechnika" alatta és talán élete egyetlen lehetõsége a vb-ra, nem egy hasonló (vagy nála gyengébb) kaliberû versenyzõt kapott társul, hanem pont egy Hamiltont.

De a lényeg nem ez, hanem, hogy a végén kinek áll több pont a neve mellett...
King Diamond 2014 nov. 07. - 19:44:23
(15985/17150)
Miért, talán önhibájából esett ki azon a három nagydíjon? Mert akkor még megérteném, hogy már világbajnok lehetne. Mindhárom kiesése technikai probléma volt, mint ahogy Rosbergnek is. Ez ellen nem tud mit csinálni. Ennyi erõvel meg 1999-ben Schumacher világbajnok lehetett volna, ha nem töri el mindkét lábát, és akkor most nyolcszoros lenne.
vino-et-veritas 2014 nov. 07. - 18:42:51
(15984/17150)
Ugyan utólag nem sok értelme van ezen okoskodni, de a kiesésekben 3-2-re vezet Hamilton
Már vb lehetne, ha nem nulláz ennyiszer...
King Diamond 2014 nov. 07. - 18:14:49
(15983/17150)
Még jó is, hogy most ezt leírtad, mert így még jobban hozzá tudom kötni az elmúlt négy évbõl legalább kettõhöz ugyanezt. Mert akkor meg Webbernek mondták ugyanezt Vettelkével kapcsolatban. Habár szerintem Webber valamennyivel jobb versenyzõ, mint Rosberg, de emlékszem, akkoriban is az emberek többsége még õt kritizálta, hogy mi az, hogy nem engedi el a kis tejfelesszájú majmot, meg a Red Bull is mindig szajkózta, hogy náluk nincsen csapatsorrend, hát hogyne. Amikor elkezdte verni Vettelkét Webber 2010-ben, egybõl félre állt a szájuk és kitaláltak mindent. Ha jól emlékszem, Webber és Vettel között is volt egy karambol, aminek következtében az egyik ki is esett. Utána Webber mintha nem is ugyanaz lett volna, nyilván, mivel neki is megmondták a tutit, hogy Seb-ecskének kell a világbajnoknak lenni.
Tehát már akkoriban is voltak olyan undorító dolgok, ami/amik "megölte/megölték az F1-et", nem a mostani szezon miatt tart ott, ahol. És továbbra is tartom azt, hogy Hamilton megérdemli a világbajnoki címet, míg Rosberg nem.
1/10
offtopic
cellasto 2014 nov. 07. - 17:05:57 1/10
(15982/17150)
vagy szoltak neki,ha nem hagyja nyerni a csokit,mehet isten hírével..
vino-et-veritas 2014 nov. 07. - 17:04:30
(15981/17150)
Lehet ez is papírforma:

Rosberg egy nyuszi Hamiltonhoz képest...
vino-et-veritas 2014 nov. 07. - 17:00:50
(15980/17150)
Aztán végre komolyan készülni kellene a Bernie-papa utáni idõkre is. Nem örökéletû/cselekvõképességû az öreg, ráadásul már túl drága - az õ kapzsisága a válság egyik oka -, mind a sorozatnak, mind a csapatoknak, mind az összes rendezési helynek (jogdíjak, stb). Az óriási érdem, hogy összerakta ezt a rendszert, de mára egyre inkább a személye válik a gátjává a normális mûködésnek.

A csapatokat is jobban be kellene vonni a közvetlen döntési rendszerbe - sõt talán a kezükbe is kéne venni, ami már töbször felröppent -, mert a FIA láthatóan rengeteg dolgot nem tud kezelni (technikai kérdések, bizonyos szabályok, stb).

Persze nekünk innen a fotelból könnyû osztani az "eszet"...
1/10
cellasto 2014 nov. 07. - 09:43:57 1/10
(15979/17150)
tõlem ne kérdezd,én ki nem állhatom :P
10/10
Tigri458 2014 nov. 07. - 05:44:47 10/10
(15978/17150)
Valaki elárulná, hogy lehet Hamilton-t kedvelni?
1/10
cellasto 2014 nov. 06. - 23:49:36 1/10
(15977/17150)
amit rosberg mutatott az utóbbi 5 futamon,tényleg kevés
de ha elolvasnád,amit írok,ez a csattanás óta van így
azóta,ha a feka csak megközelíti,húzódik is le..
nahh ez az,ami megöli az F1-et(többek közt)
King Diamond 2014 nov. 06. - 21:49:34
(15976/17150)
Én szerintem meg legyen csak igenis Hamilton az idei világbajnok, sokkal jobban megérdemli, és jobban rászolgált már mint Rosberg. Az lenne a legnagyobb igazságtalanság az egész idei szezonban, amit Wolff is mondott, ha az utolsó futam dupla pontszámai miatt mondjuk valahogy Rosberg nyerne. Bár, ahogy múltkor is említetted, neked mindegy, hogy ki nyer, csak ne Hamilton, de gondolom tavaly (meg azelõtt, meg azelõtt..) magasról lesz*rtad Rosberget, mert egy középmezõnybe tartozó szürke versenyzõ volt. Mint ahogy például most Kimi is az, de szerintem õ már eléggé lesz*rja ezt az egészet, viszont foglalja az ülést. Lehet, hogy miatta kell mennie Alonsónak a Ferraritól, pedig milyen jó is lenne egy esetleges Alonso-Vettel párosítás a Ferrarinál jövõre. Bár Seb-ecske nem biztos, hogy annyira örülne neki..
10/10
breeder 2014 nov. 06. - 20:16:40 10/10
(15975/17150)
Így van, nagyon egyetértek ezzel a véleménnyel, hogy a nagy autógyártó cégeket a Forma-1be vissza kéne csábítani!
Ezeket a kis csapatokat, akik meg nem tudnak annyi pénzt és innovációt belevinni a versenyzésbe, hogy ütõképesek legyenek, vagy hogy hozzanak egy elvárt teljesítményt (mondjuk limitet), azokat automatikusan le kellene építeni. Azoknak szerintem semmi keresnivalójuk a Forma-1ben.
1/10
cellasto 2014 nov. 06. - 20:11:47 1/10
(15974/17150)
épp rosberg miatt nem papirforma..
hihetetlen,hogy hagyja a fekát nyerni
sõt,idegesítõ nagyon
nem véletlen,hogy haldoklik az F1...
vino-et-veritas 2014 nov. 06. - 20:07:45
(15973/17150)
Én azt mondanám igen, mert:

- az enervált Rosberg nem igazi ellenfél
- Ricciardo mindig résen van
- a Williams egyelõre csak az idõmérõn jó
- Alonso és a Ferrari most ennyit tud
- Vettel és a RB páros azért nem temetendõ teljesen
- a McLaren helyzete idén reménytelen
- Vergne a maga módján hajt az ülés megtartásáért
- a Lotus már az edzéseken kissé magára talált
- Kiminek semmi sem megy
- a Sauber szinte egyetlen versenyen sem tud gond nélkül végigmenni
- a FI az utóbbi idõben egyre jobban gyengélkedik
vino-et-veritas 2014 nov. 06. - 19:48:05
(15972/17150)
Ja, és vissza, illetve ide kellene csábítani a nagy gyártókat: Audi, BMW, Ford, Porsche, Toyota, stb.
vino-et-veritas 2014 nov. 06. - 19:43:48
(15971/17150)
Lehetne valami olyasmi, mint az endurance-sorozatokban - több kategória egy pályán, stb.

Aztán a fejlesztések kérdése. Teljesen szabadon már egyik sorozatban sem lehet, de valami határ mellett mégis nagyobb tér kellene ennek.

Aztán a hülye szabályok eltörlése (pl. duplapontos futam) vagy könnyítése (nem büntetni a versenyzõt a csapat hibáiért, jobban engedni a küzdelmeket, stb)

És persze az anyagiak. A "kiscsapatok" egy része is lehetne jobb, ha a tulajdonosok (pl. ahol vannak erõsebb befektetõk) komolyabban vennék a finanszírozást, illetve a F1 pénzügyi torta igazságosabban lenne felosztva (pl. Bernie bácsi és csapata kb. 1/3-át teszi zsebre a bevételnekról beszélnek, hogy a csapatok részét osszák fel jobban). Ugyancsak igazságtalan a Ferrari éves plusz "prémiumja" csak mert sok évtizedes a múltja...

Persze nincs egyedüli és teljesen jó megoldás...