Téma: Forma-1

3/10
jani-wan 2014 nov. 10. - 15:29:45 3/10 Előzmény vino-et-veritas
(16010/17150)
Miért pont õt? Mert a papi meg a MOL haverok befizették néhány körre a F1-be?
Mint versenyzõ, az ég világon semmilyen valamire való teljesítményt nem rakott le az asztalra, sem elõtte, sem a F1-ben, sem utána.
vino-et-veritas 2014 nov. 10. - 13:54:16
(16009/17150)
Sajnos kritikán aluli volt a brazil bajnok.

Közben az jutott eszembe, hogy a Hungaroringen meg Baumgartner Zsoltot kellene felkérni legözelebb erre a szerepre...
blacknet 2014 nov. 10. - 12:43:52
(16008/17150)
Piquet elég indiszponált volt a pódiuminterjú készítése közben, többet valószínûleg nem fogják felkérni rá. Elõször Rosbergnek lökte oda a kérdést, hogy a DRS-használat nem fair, mert Hamilton végig nyithatta, õ meg nem (a DRS tényleg kifejezetten rossz ötlet, számûzni kellene, de a kritikának nem itt, és nem így van helye), majd Hamiltontól érdeklõdött Nicole Scherzinger után, a versenyrõl meg egy szót sem (úgy kellett visszahívni késõbb a britet, hogy feltehessen neki végre értelmes kérdést is). Massát végül nem tudta elrontani szerencsére, de csak azért, mert egy brazil a brazíliai dobogón még önmaga is el tudná készíteni az interjút önmagával, ha minden kötél szakadna.

A duplapont margójára: ha az utolsó versenyre eldõl a cím sorsa, akkor is kialakulhat egy izgalmas csata, hiszen gyakorlatilag senkinek nincs vesztenivalója, a címrõl lemaradtban dolgozhat az "akkor is megmutatom", és a bajnokon sincs meg a korábbi nyomás. Az utolsó elõtti versenyen meg talán parázsabb lehetett volna a móka, hiszen egy Hamilton-gyõzelemmel már itt be tudta volna húzni a zsákba a címet, ez a motiváció meg elég lett volna arra, hogy keményebben támadja Rosberget. Ezzel szemben most kaptunk egy meglehetõsen unalmas körözgetést, már ami az élmenõket illeti, és nem vagyok meggyõzõdve, hogy ez két hét múlva másképp lesz. De ha igen, akkor is csak a csere történt meg, az izgalmakat az utolsó futam kapta meg, az unalmat meg az utolsó elõtti. Mondjuk az araboknak ez jó lehet, de csak egyedül nekik.
A duplapont-rendszer már többször kitárgyalt igazságosságát most ne is említsük, az elõbbiek csak arra vonatkoztatva, amiért ez megszületett, hogy izgalmasabb versenyeket lássunk az évad végén is, hát nagyon ezt a célját sem fogja elérni.
Lillith Morgan 2014 nov. 10. - 09:53:34
(16007/17150)
Kábé semennyi xD De amennyire utálom Hamiltont éppen elég lesz az utolsó verseny után megemészteni ezt.
Addig legalább mondhatom, hogy matematikailag másra is van esély.
Ecclestone meg mindent túlél és megúszik o.O Meg kell mondani, jól csinálja. Pedig talán már jobb lenne, ha eltûnne a képbõl.
1/10
cellasto 2014 nov. 10. - 09:45:44 1/10
(16006/17150)
most már,hogy ecclestone is kijelentette,hogy jobb ha hamilton nyeri az összetettet,szted mennyi esélye van rosbergnek?:D
max akkor nyerheti meg,ha hamilton kocsijával történik valami :)
Lillith Morgan 2014 nov. 10. - 09:29:47
(16005/17150)
Akkor is Rosberg nyer, ha õ nyeri a futamot, Hamilton meg harmadik lesz. Bottast is, Ricciardot is láttuk már idén nem is egyszer dobogón. Ha valamelyik most behozza a második helyre, simán eldöntheti a vb-sorsát.
Megnézném, akkor mennyire fújna az illetõre Hamilton.
vino-et-veritas 2014 nov. 10. - 08:19:36
(16004/17150)
Annyira nem dícsérném, de azért teljesen unalmas sem volt.
A TV-n azt látjuk (halljuk), amit a szerkesztõk mutatnak, tehát nem mindent, nem teljesen és nem pont úgy, ahogyan éppen történik...

Hamiltonnak két lehetõsége volt, az egyiket elrontotta, a másik nem jött be.
Az elsõ azért nem tisztán vezetõi hiba, megint a gumik szóltak bele a versenybe.
A másik - Rosberg nyomás alatt tartása és hibára kényszerítése - most nem sikerült, a német-finn-monte carlo-i erre a hétvégére jól összedte magát.

A többiek sorrendje nem meglepetés, igaz Ricciardot most elhagyta a szerencse és a Williams-en is megint átok ült (fõleg Bottas), annak ellenére, hogy Massa dobogót szerzett.
Volt néhány akció, de ez a "vigyázzunk a gumira és a benzinre, meg DRS-sel elõzünk" (+ néhány szabály) továbbra is megöli az igazi küzdelmeket.

Csak remélni lehet, hogy az utolsó "tiszta" verseny lesz az elsõségért, technikai hibák, rossz idõben rossz helyen bóklászó lassabb versenyzõk, stb nélkül.
10/10
breeder 2014 nov. 10. - 01:58:50 10/10
(16003/17150)
Jó volt ez a mai futam.
Hami és Rózsi most kb egy szinten voltak teljesítményben.
(csak a pole döntött, hogy ki lett ma az elsõ!)

Räikkönen-t és Alonso-t is jó volt látni, hogy egy kis meccselésbe bonyolódtak.
Igaz, hogy végül Kimi nem tudott a spanyollal mit kezdeni, mert az gyorsabb volt nála, de legalább hosszú idõ óta a Ferrarinál is láthattunk egy kisebb házon belüli küzdelmet.

Massa helyezése ma nem volt meglepetés. Számomra legalábbis nem volt az.
Kicsit persze elõrébb vártam a brazilt, de úgy látszik ez a 20 másodperces különbség - amit a Mercedes ki tud autózni a többi csapathoz képest (ebben az évben) - az behozhatatlan.

Hogy Hamilton avagy Rosberg lesz e a VB-cím nyertese, nem tudni, mert ha Hamilton mondjuk nullázik, és Rosberg behozza az élre magát, akkor szevasz tavasz van, Rosberg nyer. De azért erre kevesebb az esély. Én idén a két Mercis pilóta közül egyiket sem láttam jobbnak a másiknál. Rosberg ugye Hamiltonhoz képest még nem olyan tapasztalt, talán ennek tudható be az, hogy némely versenyen nem tudott felnõni a feladathoz.
Nálam az verte egy kicsit ki idén a biztosítékot, amikor Rosberg Monaco-ban a polért folytatott küzdelemben elvette Hamiltontól az esélyt, hogy (esetleg) az élrõl induljon. Meg aztán ez a sok Hamiltonos lerobbanás, az sem tett jót a párviadaluknak. :)
blacknet 2014 nov. 09. - 20:50:11
(16002/17150)
*mindenféle akció és izgalom nélkül
blacknet 2014 nov. 09. - 20:48:59
(16001/17150)
Hamiltonnak a személyisége irritáló. Ne hozd be ezt a rasszista tematikát, arra mindig mindent rá lehet fogni, közben az igazi okot meg elkenni. Ellenszenves figura sokaknak, mert bulvármajomkodik, ha nem megy a versenyzés, akkor besértõdik, a pódiumon durcáskodik, túljátssza a homokozóvödrétõl megfosztott kiskiú szerepét, áskálódik (korábban Alonso, idén Rosberg ellen), és talán az sem véletlen, hogy az apjával is hol összeveszik, hol kibékül. Szeszélyes és hisztis, mint egy menstruáló tinilány.

Nem az autója jobb Rosbergnek...az meg sem fordul a fejedben, hogy vannak olyan pályák, amik a németnek jobban fekszenek, jobban teljesít rajta? Lásd Japán, ami egyébként talán az igazi fordulópont volt idén, mert az edzések alapján teljesen Rosbergnek állt a verseny, csak aztán leesett az esõ, és a száraz pályára konfigurált autót nem tudta igazán versenyképesen kontrollálni.

Ugyanakkor az is merész, és vakmerõ vádaskodás, amivel cellasto jön: persze, megfordult az én fejemben is, hogy esetleg felülrõl rászóltak a belga konfliktus után, és a csapatvezetés már rég eldöntötte a cím sorsát...idáig nem szabad elmenni bizonyítékok nélkül, maximum az igaz lehet, hogy egy közös elbeszélgetésen megmosták a fejét, és megegyeztek abban, hogy ezt vissza kell adni majd, ami akár szándékoltan, akár véletlenül, Monzában meg is történt. De bizonyítékok nélkül bármi egyebet, ennél többet állítani, belelátni hülyeség, ugyanakkora hülyeség, mint amivel te jöttél év elején, hogy a csapat szabotálja Hamilton autóját.
Továbbra is a RB-t hozom példának, hogy ott az elsõ két évben tényszerû események, bizonyítékok igazolták, hogy Webber kárára Vettelt részesítették elõnyben. Találjunk valamit az idei évbõl, akár Rosberg, akár Hamilton esetében, és utána lehet az összeesküvés-elmélet alapjait letenni, de addig nettó baromság.

Végül: nem fogok tapsolni Hamilton címének, mert emberileg soha nem tudok azonosulni egy ilyen hülyegyerekkel, és ennek köze nincs a bõrszínéhez, felõlem születhetett volna hupililának is, ha nem lenne ennyire nárcisztikus, magamutogató, ripacs figura. Ugyanakkor amit a múlt futamon láttam Rosbergtõl, hogy bealszik, aztán még csak meg sem próbálja a hibáját helyrehozni, hanem hagyja kiszaladni a kezébõl az esélyt, szóval ha végül nem jön össze neki, akkor csak annyit tudok rá mondani, hogy nem érdemelte meg, miközben Hamilton igen. Ha csak duplaponttal fut be végül, és az dönt a javára, akkor szintén ugyanez a véleményem. Márpedig más esélye nem nagyon van, talán még Hamiltonnak egy technikai hiba, de igazságosnak azt sem nagyon nevezhetnénk. Akárhogy is, az austini versenyen kicsúszott a kezébõl, és számomra érthetetlen is volt a passzivitása.

Egy kicsit távolabbra tekintve: valamit kezdeni kellene ezzel az egész F1-el, mert amikor az utolsó elõtti versenyen a vb-címre esélyes két versenyzõ kéz a kézben, mindenféle akció és izgalom, egymástól egy-két másodpercre megy az egész versenyen, a nézõ pulzusszámát nemhogy megemelve, de inkább elaltatva, akkor ott elég nagy baj van.
1/10
cellasto 2014 nov. 09. - 20:31:34 1/10
(16000/17150)
"Szerintem erõsebb az autója, vagy jobbak az áttételek, valamiben technikai elõnye van, az 100%. "

ennyi baromságot már mûvészet összehozni,komolyan :D
10/10
ceia 2014 nov. 09. - 20:18:38 10/10
(15999/17150)
Áh, megvan, túl nagy volt a kép, kisebbre vettem.
Engem ez a Desert Strike c. régi játékra emlékeztet, már csak egy jópofa Apache hiányzik a képrõl.. :D
Amúgy Abu Dhabi, itt lesz világbajnok Lewis Hamilton :)
10/10
ceia 2014 nov. 09. - 20:14:15 10/10
(15998/17150)
Felipe Massa
10/10
ceia 2014 nov. 09. - 19:59:28 10/10
(15997/17150)
NEKEM számít csak az elsõ, nyilván az F1-ben nem. De mit csináljak, ha nem érdekel különösebben a többi hely.. Annyira nem kedvelem a többi pilótát, legfeljebb választok amikor ketten csatáznak, melyiknek drukkolok. Pl. Alonsonak semmiképpen, hacsak nem Rosberg ellen :P Most is Raikönnennek drukkoltam inkább, de sajnos duplán elhasznált volt a gumija. Buttont sem kedveltem soha, de neki bárki ellen drukkolnék, kivéve Hamiltont. Onnan veszem, hogy sem Raikkönen sem Massa nem valami jók, hogy láttam már tõlük sok rossz futamot, jó autóban. Massa most sem a nagy tehetségének köszönhette a 3. helyet, hanem mert a többiek hibáztak. Szerintem ötös skálán nem érdemelnének jobbat 4-nél, de talán még azt sem. 5-öst Hamiltonon kívül Vettelnek és Alonsonak adnék. Szerintem Rosberg max 4-es, csak jó az autója. Most is látszott, hogy jobb volt az autója Hamiltonénál is. Úgy futott leggyorsabb köröket, hogy az õt üldözõ (és sokak szerint jobb) Hamilton még a DRS-t is használgatta! Na errõl van szó. Emiatt volt meg a pole az elõzõ és a mostani idõmérõn, és emiatt gyõzött most. USA-ban elbambult, Hamilton leelõzte és aztán már nem tudott visszaelõzni. Szerintem erõsebb az autója, vagy jobbak az áttételek, valamiben technikai elõnye van, az 100%. Hamilton pont azért ment át a rázóköveken, mert nem tudta volna tartani a tempót ideális íven, olyan gyors volt Rosberg. Viszont így tönkrementek a gumik. Ha nincs az a kicsúszás, talán másképpen végzõdik. Persze ez a pálya nem a szokásos tapadású, nem is kedveli Lewis. Remélem, Abu-Dahbi jobban fekszik majd az autójának, és gyorsítanak rajta. Azért mindent elmond az eddigi mérlegük, Hamilton rengeteg mûszaki hibája mellett (és egyéb merényletek mellett) is 10/5 a nyert futamok aránya. Ha a következõn is csak második lesz, akkor is világbajnok. Harmadiknak kéne lennie, hogy Rosberg legyen a vb. Annyira azért csak nem rontják el az autóját a futamra, remélem ,D Rosberg nagyon nyugodt - csak nem tud valamit..?
Moderátornak: Értem, nem tetszett a kép.. vagy amit írtam?.. Mindjárt meglátjuk.
popeszku 2014 nov. 09. - 18:44:28
(15996/17150)
Sajna ez elég lapos volt.Meg az ezelõtti is.
1/10
cellasto 2014 nov. 09. - 18:38:33 1/10
(15995/17150)
massa megharcolt azért a 3.helyért,mondjuk az a boxutcás baki nem kellett volna :)
1/10
cellasto 2014 nov. 09. - 18:35:59 1/10
(15994/17150)
csori rosbergnek csak az a szerencsére,hogy nem került hamilton elõzési pozicioba
egyébként nem volt rossz futam,mentek rendesen :)
1/10
cellasto 2014 nov. 09. - 18:08:23 1/10
(15993/17150)
azt értették csak meg rosberg-el,ha ott van hamilton a sarkában,engedje el
ez aztán a forma-1
neked tetszik,mert annak a rapper utánzatnak szurkolsz
másoknak rohadtul nem tetszik,nem is csodálom,hogy itt tart az f1
10/10
ceia 2014 nov. 09. - 17:52:06 10/10
(15992/17150)
Hol lenne? Jobb helyen, mint az aki most ül benne. Az autó is számít, de jó pilóta is kell hozzá. Raikkönen vagy Massa még a Mercedesszel sem lenne olyan jó, mint Hamilton. Nem értem, ti gyûlölködõ típusú emberek miért fröcsögtök egybõl fanatikusságról. Nem ti vagytok akkor fanatikus Hamilton ellenesek? Én nem gyûlölködök itt Rosberg ellen sem, és a többi ellen sem - jó, volt egy-két kiszólásom, Rosbergre, de szerintem okkal. Hamilton a legjobb, ezért õ a kedvencem. Van akit kedvelek, van akit nem, de számomra mindegy melyik hol végez. Csak az elsõ számít. A verseny a gyõzelemért megy, ennyi. Egy feketének még a mai világban is nehezebb dolga van, mint egy fehérnek, fõleg ha az egy német egy német csapatban! (kivétel, ha amerikai rapper) Látod, mindig a rosszindulat, egyáltalán nem úgy értettem, hogy eligazították Rosberget. Hanem hogy ne veszélyeztesse csapattársát fõleg olyan hülyeségekkel, mint a legutóbbi beesés a kanyarba. Ekkor telt be a pohár a csapatfõnöknél, már korábbi dolgai miatt is pipa volt Rosbergre. (pl. nekiment Hamilton hátsó gumijának szintén rajtnál, egyéb furcsa kanyar be-nem vételek, amibõl Hamiltonnak lett kára..) Megértették vele, hogy csapat érdek is van, és az az, hogy mindkét autó beérjen a célba, és lehetõleg jó helyen. Meg a szerelõket is gatyába rázták, azelõtt rendre hosszabbak voltak a gumicseréi, és persze az autók (fõleg Hamiltoné) mûszaki felkészítése is kínos volt idõnként. Szerintem ti csak ráfogjátok, hogy durcás meg ilyesmi, (éppen most kért bocsánatot a csapattól.. ilyet Rosberg nem tenne) inkább a rasszizmus lesz itt az igazi ok.. Csúnya dolog. Minden pilóta szokott durcás lenni, csak õk ritkán vannak a dobogón, és nem mutatják õket. Rosberg meg érzelemmentes német, hozzá képest Raikkönen egy bohém romantikus álmodozó :P Sajnos ezt a versenyt már elbukta Lewis, szerintem érdekes, hogy nála sokkal jobban fogynak a gumik.. ennyire azért nem szambázik a pályán, rosszabb beállítások miatt lehet. A bajnoki cím még nem úszik el, én szurkolok neki Abu-Dahbiban is, ott õ fog nyerni. Majd emlékezzetek erre :D
3/10
jani-wan 2014 nov. 09. - 16:52:25 3/10
(15991/17150)
Akár még érdekes is lehet. Az idõmérõn a Williamsek jók voltak a gyors részeken, így esetleg tudnak elõzni is majd, vagy ha Hamilton elrontja a rajtot akkor nehéz lesz átjönnie a két Williamsen, szóval még bármi is lehet. Persze csak ha Rosberg nem nyomja meg megint az "ELFÉKEZEM MAGAM" gombot.