Téma: Forma-1

vino-et-veritas 2014 nov. 14. - 10:58:16
(16050/17150)
Sajnos maga a sorozat sem annyira izgalmas, hogy most minden arról szóljon...

Talán mindenki arra vár, hogy végre meglegyen az Alonso-féle bejelentés.
1/10
offtopic
cellasto 2014 nov. 14. - 10:24:06 1/10
(16049/17150)
tök jó,hogy ez a topic is szét lett offolva..
Edmond Dantes 2014 nov. 14. - 08:35:40
(16048/17150)
Máris korrigálom elõzõ hszomat, mert friss hír érkezett:

http://sportgeza.hu/futball/2014/11/13/a_fifa_felmenti_katart/

Bocsánat FIFA! És vegyünk ki a rövidítésbõl 1 F-et (F1-et?): bocsánat FIA! http://www.fia.com/ és mindenki!
Hajrá Katar, hajrá Abu Dzabi!
Edmond Dantes 2014 nov. 13. - 16:19:22
(16047/17150)
Sosem állítottam az ellenkezõjét :) ...sõõõt, vmelyik hszban tettem is vmi sanda (ironikus?) célzást erre (FIFA).
De aki ezek (F1 hszaim fogadtatása) után azt várja el tõlem h a foci topik(ok)ba is "beszálljak" ilyesmivel, az csak a halálomat akarhatja...ugye azt azért senki nem akarja? :)
Edmond Dantes 2014 nov. 13. - 15:54:10
(16046/17150)
Az autósportban, benne F1, nem csupán és nem elsõsorban a pilóták keresete "forog". A rettenet pénz a "hardware" körül és azon belül van=autók. És ettõl az a F1, ami. Példádnál (snooker) maradva: a biliárdasztal biznisz valamivel kisebb méretû mint az autó biznisz...
Edmond Dantes 2014 nov. 13. - 15:49:48
(16045/17150)
Nem tudom, mi a baj(od) ezzel a "cirkusz" szóval. A már többször hivatkozott õs-hszaimban megírtam mindent. Egyébként az ókorban is így hivták, mivel a kocsiversenyeket cirkuszban rendezték:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Circus_Maximus / Rendezvények a Circus Maximusban.
És mint írtam:
Én nem ítélném el ezeknek a mûsoroknak (ide az általad felsoroltak értendõk) a nézõit SEM, mint ahogy F1 nézõit SEM.
Ennyit arról h leszólok/tam-e bárkit bármiért.
Edmond Dantes 2014 nov. 13. - 14:16:18
(16044/17150)
"..te felszabadító szabadságharcot indítottál..": n e m. Azt máshol csinálják és nagyban.
"Melyik sport nem a pénzrõl szól ?" mint már írtam: Minden az (üzleti vállalkozás), de a mérték nem azonos. Fenntartom.
Az általad felsorolt egyéb sportágak mind olimpiai számok, talán kicsit mégis "sportabbak" az autózásnál. Tudom, profi/amateur, de a profik is többségükben olimpiáztak már.
"... õk az életükkel játszanak...": na, ez az. Talán ebbõl (adrenalinszint-emelõ hatás) ered a F1 népszerûsége, de "sport"szempontból ez értelmezhetetlen.
"Én értem mi a problémád,...": jó neked, de tényleg :o) mert NINCS problémám. Kérlek, nézd meg még 1x a két õs-hszomat 22344/22374 (minusz a "betiltással" kapcs. félmondatot, ami tényleg irónia, de sztem mindenki értette): egy szelíd hsz, vélemény, nem több.

Az általad említett másfajta mûsorokat nem nézem, max 1-2x belenézek (mint F1-be) h mégis tudjam, mi a pálya ezeknél. Én nem ítélném el ezeknek a mûsoroknak a nézõit SEM, mint ahogy F1 nézõit SEM. Mondjuk úgy, nem állítok kettõs mércét=nem vizsgálom kinek mi erodálja-rombolja testét-lelkét. De ha már kifacsartad a címüket, megihlettél: F1 = Firma 1...és ez talán még igaz is :o)
Edmond Dantes 2014 nov. 13. - 10:00:26
(16043/17150)
NEM zavar. Véleményt nyilvánítottam egy nyilvános fórumon asszem elég normális stílusban, bár lehet h egyeseknek az "anyázás", gorombáskodás a "normális" stílus. Kis csokor már összegyûlt ilyenekbõl, ld tegnap esti hszomat. Nem veszem át.

NEM agonizálás, de látom, másokat zavar h nem szeretik, ha elveszik a "játéxerüket". Sajnálom. Mármint azt h nem veszik észre h a F1 egy nettó üzleti vállalkozás. Ettõl még lehet nézni, szeretni. Minden az, de a mérték nem azonos. F1 e tekintetben kirívóan kimagaslik. Ezt te is megerõsítetted 22389-ben + parlamentáris hangvételû viszontválaszok köztünk akkor.

Mondanivalóm lényegét okt. 13. 16:01 | 22374 hszban megírtam...benne azt is h vannak (nagyon kevesen), akik n e m beszélgetõpartnereim, miközben õk maguk is elég markáns megjegyzéseket tesznek F1-re/E. úrra: 22427, 22441 csak két példa, több idõt nem vesztegetek...másrészt gorombáskodnak (ami nem érdekel, lepereg és nem "rendülök meg" tõle, muhaha): 22397 (csonk, de én vagyok az "etetett" troll, trollozást törölték), sõt, most már kiterjesztik a gorombáskodást egész portos nagyívû munkásságomra :o))

Én azért mégis és ismét belinkelek ide egy újabb "hülyeséget", mert idevágónak találom.

http://hu.wikisource.org/wiki/Cyrano_de_Bergerac_(Orr_monol%C3%B3g)

Benne a lényeg, sztem érthetõ az itteni párhuzam:

" Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tûröm el!"

magyarul: az h ki nyilváníthat és milyen véleményt pl F1-rõl, azt majd X dönti/döntené el? Hát nem. Itt nem. Üdv ED
Meklód fia 2014 nov. 13. - 07:45:06
(16042/17150)
az õ szintjükön már simán képesek erre. Rosberg is gond nélkül ütötte ki Hamiltont nemrégiben.
Hamiltonnak úgy kéne megcsinálni, hogy 3. legyen az idõmérõn, a 2. meg Massa. A rajtnál az elsõ légterelõ szárnyával neki megy Massa hátsógumijának és ezzel kiüti.
Lillith Morgan 2014 nov. 12. - 20:56:30 Előzmény jani-wan
(16041/17150)
Ecclestone sajnos már régen meghülyült. Sajnos ez egyre csak romlik. -.-
Nagyon ki kellene már kerülnie a képbõl.
Lillith Morgan 2014 nov. 12. - 20:56:00 Előzmény Meklód fia
(16040/17150)
Azért lenne átkozottul jó, ha Hamilton tényleg megpróbálná, mert lenne rá esély, hogy az õ kocsija is tropára megy.
Viccet és a mélyen gyökerezõ Hamilton utálatomat félretéve: Ki ír le ilyet? o.O Érdekes lehet a felfogásod.
1/10
offtopic
cellasto 2014 nov. 12. - 20:22:21 1/10
(16039/17150)
ezt õ sem tudja
nézd meg,minden topicba csak okoskodik,meg linkeli a hülyeségeit..
aztán meg van rendülve azon,hogy rászállnak,meg elküldik melegebb éghajlatra
Edmond Dantes 2014 nov. 12. - 20:02:31
(16038/17150)
Most h összeállt a csapat, sorban és tömörítve válaszolok, ki-ki szedje le, ha s ami illeti.

1) nem provokálok, véleményt nyilvánítok egy nyitott fórumon, parlamentáris stílusban. (ez lenne tán a baj?) Irónia, ha van: csak a 2. bek.-ben. Ami anyázást, gorombáskodást csak én olvastam klf. topikokban...érdekes, azok kevésbé zavarnak sokakat.

2) nem "idejöttem", hanem hszok és senkit nem támadtam, sem jelleggel sem anélkül. Minden okítás rám fér...ahogyan másokra IS. Az "ökörség" szó fölött nagylelkûen átsiklom. Azt h jeleztem, nem vagyok szakértõ, nem illik felhasználni, nem elegáns.

3) A "cirkusz" szót legutóbb már nem használtam, de fenntartom, a korábban körülírt értelmében. Érdekes: a "kenyeret és cirkuszt" mondás cca 2.000 éve nem zavar senkit..

4) A manipuláltság fokáról halovány sejtelmünk sem lehet v ha van, hát az a "fok" igen magos lehet. Kis túlzással akár mondhatnám azt is h az a bizonyos szoba nem füstös, hanem füstmentes, mert már tiltják benne a dohányzást. A többi meg akár stimmelhet is. EU-hasonlatba nem mennék bele, mert az politizálásba csap(na) át és na, azt és itt végképp nem..

5) ***moderalva***: noha nem tudom, mi volt itt, de ebben tuti egyetértünk :o)

6) "T. szakértõ hszók": ez részemrõl NEM irónia és NEM kötekedés! Nem is "udvarlás", szimpla megszólítás. Hozzám képest itt valóban és többnyire "szakértõ(bb) hszók" vannak, ld 2) pont=nem vagyok szakértõ.

Ennyit válaszul. És kár ráripakodnotok egymásra, ha másvalaki szintén kételkedni kezd, ahogy ez megtörtént, keressetek csak rá és E. úrral kapcsolatban is egyre érdekesebb "észrevételeket" tesz(nek). Jó úton jár(na/k), ha hagyná(to)k.

Megértettem, egyesek nem szeretik, ha elveszik a "játéxerüket". Gyerekeknek se illik megmondani h nem a Mikulás jön dec. 6-án. De itt a fórumon már nem gyerekek vannak, viszont a Mikulás jelmezében TALÁN E. úr jön, naaagy vattaszakállal és a puttonyában Hamilton aranyával...idén. (Ez sem irónia, csak rossz humorkísérlet egy állítólag alacsony IQ-jú hszó részérõl.)
3/10
jani-wan 2014 nov. 12. - 18:05:19 3/10
(16037/17150)
Meklód fia 2014 nov. 12. - 15:21:19
(16036/17150)
ha ez a DiCaprio hasonmás nyer, én nagyon dühös leszek. Alapvetõen neki szurkoltam, de így hogy Hamiltontól mindig kikapott szinte, így nem érdemel VB címet.
Meklód fia 2014 nov. 12. - 13:46:48
(16035/17150)
Könnyen lehet, hogy Massa fog dönteni a VB címrõl. Hamiltonnak ki kell ütnie Massát és akkor világbajnok. A többi pilóta meg úgyse fog beleszólni.
3/10
jani-wan 2014 nov. 12. - 13:34:29 3/10
(16034/17150)
Egyet kell értenem a két elõttem szólóval. (kivéve EU, ahhoz nem értek, így nem tudom, ill. a harmadik bekezdés egészen, ami személyes)

Ha ilyenek írsz:
"T. szakértõ hszók"
akkor mégis mit vársz?
Miért kell kötekedni? (ugyanis NEM szakértõ, hanem logikusan, ésszerûen gondolkodó)
Lehetséges ugyanis mások sértegetése nélkül is érvelni. Ahogy leírtam korábban:
"... az általánosságokat ki kellene fejteni pontosan, hogy mindenki lássa hogy mirõl beszélsz.
Tehát ki vagy kik mit csináltak szerinted, és ezek a dolgok mit és hogyan befolyásoltak."
Ez nem olyan nehéz, ha tudod hogy mirõl beszélsz, és értelmes amit mondasz.
Ha így tennél akkor lehet hogy nem kapnál hideget-meleget.

És pláne kapsz hideget-meleget, ha ilyet leírsz:
"Idõnként lecserélik a világbajnokot, ha már (mielõtt) ráun/t a közönség (pl Vettel)..."
Én biztos vagyok benne ha Vettel úgy nyer egymás után 12 világbajnoki címet, hogy minden egyes versenyen keményen küzd a többiekkel, és úgy gyõzi le õket, majd koronázzák istencsászárrá, a többség nem fog ráunni, hanem elismeri hogy mekkora nagy korszakos tehetség, és minden idõk legnagyobbja, stb...
Mint Vettel egyik leghangosabb kritikusa itt a fórumon, egész biztosan így lennék vele, legfeljebb frusztrálna hogy megint õ nyert.
offtopic
blacknet 2014 nov. 12. - 13:23:15
(16033/17150)
Arra meg figyelj, hogy ne csúsztass: nem buziztalak le, olvasd el, értelmezd azt a mondatot még egyszer!
blacknet 2014 nov. 12. - 12:58:29
(16032/17150)
Hiába csomagolod iróniába, attól nem leszel elfogadhatóbb. Idejössz támadó jelleggel, gyakorlatilag egy ökörséggel, mert - bevallottan . nem értesz hozzá, aztán csodálkozol, hogy fújnak rád.

De okítalak egy kicsit akkor, mert rád fér: a száguldó cirkusz kifejezést az F1-re a show miatt akasztották, még a 70-es, 80-as években, ugyanis ez volt az az autós versenysorozat, ami mindig a legnagyobb médiafigyelmet kapta, és egy idõ után értelemszerûen kikerekedtek benne a showelemek, sok mindent a nézõnek, és nem magának a versenynek rendeltek alá. Ez természetszerûleg folyamatosan rontott a minõségén, ma már nem is egyértelmû a megítélése a versenysorozatnak, sokan, én magam is dohogunk miatta, de a manipuláltság nem terjed el odáig, hogy egy dohányfüstös szobában Bernie bácsi és sleppje határozza meg évrõl évre a gyõztesek személyét. Ugyanaz a lobbitevékenység itt is megvan, mint az élet bármely más területén, a technológiai fejlõdését a pénz dönti el, hogy mit engedjenek, és mit nem, de ha ebbõl a szempontból közelítünk, akkor az EU is csak egy nagy átverés, mert ott is az dönti el a fontos kérdéseket, hogy ki fizet a legtöbbet, milyen direktíva lépjen életbe.
Ennél többet belelátni a száguldó cirkusz kifejezésbe conteozás, iq100 alatti egyedeknek való, döntsd el, hogy te oda akarsz-e tartozni.

***moderalva***
Mint ahogy egy pillanatig sem állítottam, hogy a mondanivalódnak ne lenne logikája, maximum arra világítottam rá, hogy hibás.
1/10
offtopic
cellasto 2014 nov. 12. - 11:45:12 1/10
(16031/17150)
ha nem provokálnád ki,nem kapnál ilyen jelzõket
ilyen egyszerû
talán el kéne gondolkodnod,melyik topicban milyen okosságokat követsz el
de nem az én dolgom