Téma: Forma-1

1/10
offtopic
cellasto 2014 okt. 13. - 18:37:29 1/10
(15950/17150)
ha hiszed ha nem:idény elsõ harmadáig tetszett,ahogy hamilton versenyzett/viselkedett
aztán,amikor nem jöttek az eredmények,elkezdett flegmázni,elkezdett arrogánsan viselkedni,meg jöttek a tipikus sztár allûrök..
nos ezek után úgy gondoltam,hogy a szerényebb nico jobban megérdemli a vb-címet
mindezt annak a függvényében mondom,hogy beismerem:hamilton nagyon jó pilóta,sõt a jelenlegi legjobb :)
King Diamond 2014 okt. 13. - 18:27:37
(15949/17150)
Így akkor már sokkal jobb, ezek szerint csak szimplán Hamilton-ellenes vagy (találkoztam már ilyennel tenisz fórumon például, mert általában a Rafa szurkolók többsége egyértelmûen mindig Federer ellen szurkol, minden meccsen, tornán, de a Forma-1-ben még nem tapasztaltam ilyet:). Viszont azért azt be lehetne látni, hogy mint pilóta Hamilton elég jó, a McLarennél is egybõl felvette a kesztyût az érkezõ Alonsóval is, valamint Buttont meg ha jól emlékszem mindig megverte. Rosberg pedig akármennyire is jó, nem nyerhet, mint ahogy Webber sem nyerhetett Vettelke ellenében vagy mondjuk annak idején Coulthard Hakkinen ellen (tudom, hogy ez 2000 elõtt-környékén volt, akkoriban is néztem már futamokat, de nem a teljes szezont).
Viszont akkor mondjuk ha Chilton verhetné csak meg Hamiltont, akkor meg neki szurkolnál?:)
1/10
cellasto 2014 okt. 13. - 18:15:21 1/10
(15948/17150)
nem jól látod..
nekem mindegy,hogy ki nyer csak ne hamilton legyen az
ezért drukkolok nico-nak,mert õ lehet egyedül veszélyes rá :))
King Diamond 2014 okt. 13. - 18:10:52
(15947/17150)
Nem írtam még a Forma-1 topikjába, de már vagy 10-12 éve követem a futamokat. Bár a legutóbbi, Orosz Nagydíjat pont nem láttam, csak az összefoglalóját néztem vissza. Különösebben nem szurkolok senkinek, de persze vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus versenyzõk számomra. Olyanok, akik megérdemlik a világbajnoki címeiket (vagy megérdemelnének), és akik nem, mert egyszerûen nem világbajnok kvalitású versenyzõk. Az egyik ilyen utóbbi kategóriába sorolható versenyzõ egyértelmûen Massa, aki világéletében másodhegedûs volt és az is marad, remélhetõleg nem is lesz világbajnok a késõbbiekben sem. Sajnos Barrichelloról is hasonlókat lehet elmondani, de nekem õ mindig is szimpatikusabb volt Massánál. Vettelt sem kedvelem különösebben, és erre csak rátett az, hogy idõnként hogy viselkedett Webberrel szemben, meg az egész csapat is (persze fõleg az elsõ két évben). Ettõl függetlenül õ szerintem világbajnok kvalitású pilóta, de a négy címét túlzásnak érzem, mert egyáltalán nem jobb pilóta, mint mondjuk Alonso. Alonsónak sajnos nincs szerencséje, õt is legalább annyira megilletné még legalább 2-3 vb-cím, mint Vettelt. Hamilton is olyan pilóta, akit szívesebben látnék világbajnokként, mert megérdemli, ellentétben mondjuk Rosberggel, aki szintén egyszerûen nem világbajnok kvalitású versenyzõ (és most nem kell azzal jönni, hogy megverte Schumachert, amíg csapattársak voltak, mert az is biztos, hogy ha mondjuk egy 2004-es Schumachert kapott volna, semmit sem tudott volna vele kezdeni). Eleinte mondjuk Buttonról is ezt gondoltam, de õ azért van annyira profi vezetéstechnikailag, hogy amint egy jó autót kapott, tudott élni a lehetõséggel. Raikkonen sem rossz pilóta, a világbajnoki címét is megérdemelte, de az, amit idén csinál a Ferrarival, egyszerûen gyalázat. Azon se lepõdnék meg, ha kipenderítené õt a Ferrari jövõre.
Szerintem sokkal jobb és erõsebb lenne egy Alonso-Vettel páros a Ferrarinál, mint egy Vettel-Raikkonen. A McLarennél mondjuk egy Alonso-Button páros sem lenne rossz, gondolom ott nem lennének olyan gondok, mert 2007-ben.
Remélhetõleg Hamilton lesz idén a világbajnok, mert jobban megérdemelné a második címét, mint Rosberg az elsõt. De azt mondjuk látom, hogy neked meg utóbbi a kis kedvenced, és bármit tesz, az csakis jó lehet, legyen az akármennyire is fair vagy unfair a csapattársával szemben, viszont a másik oldalról nézve meg Hamilton már egybõl hülye, ***moderálva***, stb. Érdekes ez azért.
1/10
offtopic
cellasto 2014 okt. 13. - 17:33:42 1/10
(15946/17150)
olyannak felesleges érvelni,akinek lujisz az isten
bár te tudod :D
3/10
jani-wan 2014 okt. 13. - 17:08:48 3/10
(15945/17150)
... és ha itt vagy a külsõ íven, képzeld el hogy ott van elõtted belül egy autó. Hová fordulsz? Bele a másik autóba nem lehet így a körbeautózás marad, ahol a hármas kanyar bejáratán kiszorulsz a fûre, mivel a kicsit elõtted haladó épp jogosan kiegyesít (lásd elõzõ kép).
3/10
jani-wan 2014 okt. 13. - 17:04:46 3/10
(15944/17150)
... és hiába van ideális ív, ha az használhatatlan, mivel ott van egy autó amelyik elzárja az utat. Lehet látni hogy itt külsõ ívrõl nem lehet nyerni a köv. kanyar miatt. A kettes és hármas között haladva kell "kiegyenesíteni" ...
3/10
jani-wan 2014 okt. 13. - 16:59:16 3/10
(15943/17150)
Egyet tisztázzunk. MINDENKI szerint csak akkor tudta volna bevenni a kettes kanyart ha lassabban megy. Ehhez nem kell doktori disszertáció. Ami a lényeg hogy már jóval az ideális fékezési pont elõtt Hamilton elõtt volt a belsõ íven ...
Edmond Dantes 2014 okt. 13. - 16:01:55
(15942/17150)
Természetesen a Forma 1 "betiltási" javaslat támogatása részemrõl humorosnak szánt hsz részlet, már csak azért is, mert akinek reagáltam és aki/másvalaki rögvest reagált is az én 22344-emre, n e m ..khm.. beszélgetõpartnereim. A többit ott=22344 nagyjából fenntartom. Haverodat és sokan másokat ez ne zavarja, nézze/k: tévében v a helyszínen. Az elbocsátások, eltiltások, amikrõl írsz, inkább engem igazolnak és csak a jéghegy csúcsa látszik. Az olykor szoros pontszámkülönbség is érthetõ, sõt, azon csodálkozom h gyakran már több futammal a vége elõtt megvan a világbajnok: ha és ameddig még nyílt a verseny, addig több a nézõ kint s tévék elõtt, addig drágább a reklám(idõ) stb. = a még-nincs-meg-a-gyõztes feszültség fenntartása pl elemi érdeke sokaknak.
És természetesen n e m állítom h nincs jobb/rosszabb gép/pilóta. Inkább arra gondolok h ezeket tudatosan variálják-manipulálják idõrõl idõre, különben tényleg unalmas lenne, ha mindig uaz az istálló/pilóta gyõzne végkimerülésig. Ez azonban sosem fog "kiderülni" és nincs mit rajta "bizonygatni".
vino-et-veritas 2014 okt. 13. - 12:00:17
(15941/17150)
Tisztelt "breeder", "Endy88", "jani-wan"!

Mindenkinek egyszerre válaszolok, mert egy dologról beszélünk, nevezetesen az átigazolásokról.

Egyelõre kevés a konkrétum.

Az biztos, hogy Vettel elindította a lavinát, de nem tudjuk melyik irányba (Ferrari /vélhetõen/ vagy McLaren?).

Az biztos, hogy Alonso tárgyal valakikkel. Ráadásul azt nyilatkozta, hogy a következõ kocsija nem Mercedes-motoros lesz (Ferrari?, McLaren?, Toro Rosso?, Sauber?, Marussia?, Caterham?).

Az biztos, hogy a Mercedes és Williams 2015-ben nem változtat a csapaton.

Az szinte biztos, hogy a RB jövõre a Ricciardo-Kvyat kettõsre épít.

Az valószínû, hogy Alonso versenyezni/nyerni szeretne, tehát kihagyni egy bizonytalan ülésért és jövõért egy évet miért is akarna (Mercedes-verzió). Ha Hamilton meg a Mercedes erõs marad, a brit nem valószínû, hogy el akarna szerzõdni 2016-tõl (Rosberg egyelõre le is van oda kötve).

Az meg valószínûtlen, hogy egy háromautós csapat miatt menne a Ferrarihoz Vettel (esetleg tartalékversenyzõnek?)...

Az nyitott kérdés, hogy a Kimi, Button és Magnussen marad-e...

Ebbõl aztán szinte minden és annak ellenkezõje is kijöhet...

Most már nem lehet túl sokat nyújtani a dolgokat, várjuk meg a "nagy" bejelentéseket!

P.S.: Kimi dogáról annyit, hogy csak azt tudom ismételni, amit korábban írtam. Alonso (és Hamilton) szélesebb "spektumon" mozog a többiekhez képest. Jobban alkalmazkodnak a szélsõségesebb/gyengébb kocsikhoz is (most ebbõl kivonva a tényleg technikai hibás eseteket). Button, Kimi, Rosberg, stb, részben Vettel erre kevésbé képes. Inkább ez a fõ oka a finn gyengébb szereplésének (+ talán egy adad motivációs hiány is).
1/10
cellasto 2014 okt. 13. - 00:31:59 1/10
(15940/17150)
szerintem is hajmeresztõ lesz,gondolom akik most elengedték,azokat majd maga elé engedi cserébe a következõ futamon :D
10/10
ceia 2014 okt. 13. - 00:29:08 10/10
(15939/17150)
Szerintem Rosberg csak akkor tudta volna jól bevenni azt a kanyart, ha lassabban megy. De úgy nem tudta volna leelõzni Hamiltont, aki az ideális íven kezdte a kanyart és úgy lehet a leggyorsabban átmenni rajta, egyszerûen körbeautózta volna Rosberget. Különben a tv-sek szó szerint azt nondták, hogy ha kisebbet fékez Rosberg, nem hogy ha elõbb. Szóval tényleg hülyeséget mondtak. Szerintem Rosberg legközelebb is valami hajmeresztõ dolgot fog csinálni, kezd kicsúszni a kezébõl az a kupa.. :P
10/10
breeder 2014 okt. 13. - 00:08:47 10/10
(15938/17150)
Ez a mai futam nagyon sima ügy volt Hamilton szempontjából.
Szinte nem is történt túl sok minden, ami amiatt az ember komolyabban szoríthatott volna egyik vagy másik pilótának...

Hamilton simán nyert.
Rosberg jól ment, de több spiritusszal vagy nagyobb szerencsével komolyabb csatát is vívhatott volna csapattársával Hamiltonnal.
Bottas egy nevetõ harmadik helyet tudhat magáénak.
Massa sajnos nem szerzett pontot, pedig tõle (ha már egyszer egy Williams autót vezet) elvárható lett volna, hogy szerezzen. De sajnos nem szerzett.
Alonso hozta a tõle elvárhatót.
Ricciardo és Vettel hasonló produkciót nyújtott, mint Alonso.

A két meglepetés Viszont Button és Magnussen teljesítménye.
Õk most mintha javultak volna az autó megbízhatóságát illetõen.
3/10
jani-wan 2014 okt. 12. - 20:07:18 3/10
(15937/17150)
Ott Hamilton már hátrányos helyzetben volt, és kicsit túl korán is lassított, ezért Rosberg hamarabb is kezdhetett volna fékezni, ami által sokkal kisebbet kellett volna fékeznie, és a kanyar is meg lett volna simán a belsõ íven. Errõl beszéltek.

Ha nem tûnt volna fel, szinte mindenki 1 cserével ment végig. Hamilton is! Ráadásul Hamilton sokkal tovább használhatta a gyorsabb gumikat.
1/10
cellasto 2014 okt. 12. - 15:41:34 1/10
(15936/17150)
már tegnap megírták,hogy az elsõ kanyar lehet a döntõ
rosberg jól tette,hogy megpróbálta
és az utolsó helyrõl azért szép az a második hely!

http://www.gphirek.hu/f1/20141011-f1-hamilton-es-rosberg-szamara-az-elso-kanyar-lesz-a-donto-szocsiban.html
10/10
ceia 2014 okt. 12. - 15:37:04 10/10
(15935/17150)
Mirõl beszélnek ezek a tv-ben? Méghogy elég lett volna kisebb fékezés, és akkor sikerült volna Rosbergnek.. Na ez hülyeség, hiszen még így is rögtön a kanyar után le kellett vágnia a következõ kanyart. Ha kisebbet fékez, talán nem kellett volna? Dehogynem, akkor méginkább és ugyanúgy vissza kellett volna adnia a helyet :P A kiállás meg csak segített neki, így egy cserével végig tudott menni. (talán erre is ment ki a dolog?)
Azt meg nem gondolhatta komolyan, hogy ha belsõ oldalon megy be a kanyarba, ráadásul ilyen gyorsan, akkor az bevehetõ. Hamilton sem véletlenül húzódott ki balra, mert az ilyen éles kanyarokat külsõ ívrõl szokás kezdeni. Rosberg nem is akarta bevenni a kanyart, mert tudnia kellett, hogy úgy nem lehet. Ha meg kisebb sebességgel érkezik, Hamilton körbeautózza külsõ ívrõl. Aki tud vezetni, gondolkozzon el ezen. Egy teljesen képtelen manõverbe kezdett amit én elõször kétségbeesett próbálkozásnak gondoltam, de mostanra úgy gondolom, nagyon is tudta, mit csinál.

Nekem kicsit csalódás volt ez a pálya, az idõmérõn még jobbnak gondoltam. Nem volt egy látványos verseny. Valahogy hiányzott az izgalom, én még neteztem is közben. Putyin túl sok volt, grid girl túl kevés. Jövõre talán jobb lesz.
1/10
cellasto 2014 okt. 12. - 14:43:23 1/10
(15934/17150)
ha mindig ilyen hideg fejjel versenyezne rosberg mint a kerékcsere után,az állás fordított lenne az összetettben
szép volt nico!
10/10
ceia 2014 okt. 12. - 14:41:11 10/10
(15933/17150)
Na végre, Bottasnak beugrott, hogy most versenyezni kéne, nem csak úgy autókázik..
Különben hiába viccelõdtök, tényleg túl könnyen jutott elõre. :( Amikor Hamiltonnak kellett Rosberg után erednie, az egész mezõny feltartotta ahogy csak tudta még olyanok is, akiknek semmi oka nem volt rá, mert semmi esélye sem volt vele szemben. De a végén úgyis gyõz a jó oldal! :D
1/10
cellasto 2014 okt. 12. - 14:10:00 1/10
(15932/17150)
igen,mindenki lehúzódott elõle,hadd vigye a pontokat
másnak úgysem kell az a fránya pár pont :D
3/10
jani-wan 2014 okt. 12. - 14:07:26 3/10
(15931/17150)
Rosberg elrontotta az elsõ kanyart de az egész mezõny nagyot küzdött hogy visszahozzák a második helyre. :D
Nehogy elrontsa, vagy kereket kelljen cserélnie, mert a többiek megint újratervezhetnek miatta, és már alig van hátra :D