hungaricum 2007 dec. 13. - 10:00:27
(361/2021)
Magyar Gárda, cigánybûnözés:
kezdem az utóbbival. Cigánybûnözés márpedig létezik, hiszen tudjuk, hogy az amúgy alulreprezentált népcsoport (hiszen kb. 10% a népességbeni arányuk) mennyire van felülreprezentálva a büntetésvégrehajtási intézményekben (kb. 80%). És tegyük hozzá, hogy sokszor a rend õrei nem is foglalkoznak a kisebb disznóságaikkal. Félreértés ne essék, mert a médiában is ez a csúsztatás megy most, nem arról van szó, hogy aki roma, az mind bûnözõ. Sokkal inkább arról, hogy a romák közt a bûnözés sokszorta gyakoribb, mint a nem romák között, és akár a homokba dugjuk a fejünket, akár nem, ez akkor is tény. Ebben nagy szerepet játszanak a szociális körülmények is, amelyben élnek, és egyébként amit jórészt maguknak kreálnak (több gyerek, mint amennyit normális körülmények között fel lehet nevelni, tudom, ez "segílykét" jelent, tehát megélhetést, na de milyen körülmények között? Munka nincs, mert szaporodnak mint a nyulak, de munkából több nem lesz, de ha lenne sem kellene nekik. Olyanok sokszor mint az áram, a legkisebb ellenállás felé folyik: segély, családi pótlék, kisebb lopások, színesfém, stb...), de szerepet játszik a "kultúrájuk" is, amelynek "kicsit" mások az erkölcsi alapjai, mint a többségi társadalomnak. Ezt nem kell részleteznem gondolom senkinek sem. Erre hallottam én is egy jó kis tanmesét:
Azt mondják a megmondóemberek, hogy a romákat a bõrük színe miatt nem szeretjük, ez nem igaz. A darazsat sem azért nem szeretem, mert fekete/sárga csíkos, hanem mert ott repked az ételem körül, belemászik az italomba, belepik a gyümölcsömet, és ha el akarom onnan zavarni, akkor megcsíp!!!
Az elõbbirõl: bele lehet magyarázni mindent a Magyar Gárdába, de ne felejtsük el, hogy ez egy fiatalokból álló egyesület, nincs fegyverük, nincs jogkörük, nincs felkészültségük sem. Mit tudnak akkor? Figyelmet felhívni! És amint látjuk, az jól megy nekik. Egyik beosztottam mondta nekem (MSZP szavazó volt, amíg meg nem kapta az elsõ megemelt gázszámlát) akkor, amikor az elsõ hisztéria volt a Magyar Gárda körül, amikor megalakult: -biztos vagyok benne, hogy ezek 2 éven belül embert fognak ölni. Kérdem tõle, hogy mibõl gondolja ezt, mondja, hogy nem tudja, csak biztos benne. Azt sem tudják az emberek, mit akarnak, kikbõl áll, éppen elég az, hogy a TV2, RTL Klub, ATV, Népszabi, Népszava (de jmég a HirTv is) stb... azt óbégatják, hogy szélsõjobbos, kirekesztõ, nyilas-árpádsáv, fajgyülölõ. Eközben senki sem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen, kik is ezek, mit is mondanak, mi is az az árpádsávos lobogó, hogy aztán maga alkothasson véleményt, ne keljen a lejárt szavatosságú, újracimkézett kész véleményt megennünk.
hungaricum 2007 dec. 13. - 09:33:54
(360/2021)
kedves maroty,
magában a jelmondatban semmi kivetni valót nem találok. Még akkor sem, ha azt Szálasi mondta. Abban viszont találok kivetnivalót, ahogyan és akikkel ezt Szálasi el akarta érni, meg akarta csinálni. De az Szálasi hibája, amiért nem szeretjük õt, nem pedig a jelmondaté. Ne csináljunk negatív visszacsatolást Szálasi tevékenységérõl egy alapjában véve helyes mondatra, eszmére.
hungaricum 2007 dec. 13. - 09:25:32
(359/2021)
zoli, én nem akarok senkire sem támadni, sz.-emet ne vegyétek annak. Higgadt eszmecsere, semmi több :)
1/10
issti1 2007 dec. 12. - 21:44:28 1/10
(358/2021)
Önmagában attól, hogy szürke ruhájuk, meg bakancsuk van és esetleg arcra nem mind tûnik szimpinek -hát ettõl még nem fogok elítélõ véleményt alkotni senkirõl...

..mondjuk számomra is az elsõ érdemi gázos megnyilvánulás a "gárdától", a roma bûnözés elleni mai sztorijuk. Ez tényleg elég ciki!!
1/10
issti1 2007 dec. 12. - 21:28:12 1/10
(357/2021)
Nos Zoole, nem tudom ki az a bizonyos Mr."x", aki privátim rendreutasított hejjesírási hibád kapcsán, de kár ennyire komolyan venni -valszínûleg baromira ráér az illetõ..mással kötözködni... :o)
1/10
issti1 2007 dec. 12. - 21:03:09 1/10
(356/2021)
Hát ezt én elég kínosnak találom...
Valaki egy Szálasi idézettel ekkora sikert arathat ma kishazánkban..!

Ez is azt bizonyítja számomra, hogy a népet elég könnyû behülyíteni!
10/10
ondok 2007 dec. 12. - 19:36:41 10/10
(355/2021)
Nem olyan nehéz a gárda problémát átlátni.Eligazíthat mindenkit a nyilasokéra hajazó egyenruha,bakancs.Véradás és parlagfûirtás helyett milyen érdekes ,hogy az egyik elsõ teendõ:felvonulás a "cigánybûnözés " ellen. Namost cigánybûnözés mint olyan nincs ,csak bûnözés van.Ugye ,hogy meg lennénk sértve ,ha a románok felvonulnának Nagyváradon a magyarbûnözés ellen? Ez elég támpont lehet bárkinek .Direkt nem írtam azt a szubjektív érvet, csak a végén írom,hogy önmagáért beszél a masírozók és a tapsolók "intelligens " fizimiskája.
hungaricum 2007 dec. 12. - 15:10:24 Előzmény maroty
(354/2021)
jó kis tanmese volt. De ez rád (is) igaz. Ne akard mindenkiben a rosszat látni, én nem is fikáztam semmit és senkit. Én kompromisszumról írtam, és arról, hogy ha egy oldalról nézzük csupán a problémát, nem lehet igazán jó döntést hozni, de még a problémát sem lehet teljes terjedelmében átlátni!
maroty 2007 dec. 12. - 14:13:46
(353/2021)
Üdv a kedves fórumosoknak. A Gárdával kapcsolatban csak egy dolog jut eszembe. Véletlenül részt vettem egy politikai rendezvényen, ahol magyaroztak, azt akarták eldönteni ki az igazi magyar. Felállt egy idõsebb Úr és elkezdte: Testvéreim! Magyarországot romba döntik a zs..k, a r...k a kommunisták. Egy zászló alatt nekünk kötelességünk megvédeni a hazát. blablabla.... A végén mindenki örjöngött, éljenzett. Mikor lecsendesedett a tömeg ugyanaz az úr megszólalt:
Mivé lettünk Istenem! Én Szálasitól idéztem!
1/10
issti1 2007 dec. 11. - 23:42:51 1/10
(352/2021)
Bocsi, hogy belekotyogok, de ez itt megint rossz téma: már elõre látom, ahogy mindenki érzelmi alapon zsigerbõl lecsap rá - "jobbos: asse tudja mi, kik vannak mögötte és pláne mik a tényleges célok, de biztos hogy utolsó véréig kiáll mellette"
-"balos: ugyanennek az ellenkezõje"

Szerintem a fõ gond azzal van, hogy így(zsigeri alapon) állunk dolgokhoz-nem elsõsorban mi fórumozók(ez a kisebb baj lenne), hanem nagyban ez jellemzõ...

Nekem pl. az a véleményem, hogy a torz és alapvetõen vmely irányban elfogult médiának köszönhetõen nagyon nehéz tényleges képet alkotni a "gárdáról".
Nekem úgy tûnik, hogy leginkább egy a média által mesterségesen felfújt lufiról van szó. Kicsi és jelentéktelen csoportosulásról van szó -nekem leginkább röhelyesnek tûnnek. Abban sem vagyok biztos, hogy károsak, mint ahogy abban sem, hogy jó céljaik is lennének(de ez utóbbit sem zárnám ki!)
10/10
ondok 2007 dec. 11. - 18:29:25 10/10
(351/2021)
ok, elfogadom az ajánlatot, egyébként is ha reális akar lenni,a múltban nem igazán kezdeményeztem támadást, bár az ellentámadástól viszont nem mondhatni, hogy tartózkodtam. Egy dolgot azért megjegyeznék, hogy az "egyik kutya másik eb" álláspontot túl kényelmesnek gondolom,és egyébként pedig értelmetlenné is teszi a politizálást.Ami persze ezen a mûsorfórumon egyébként nem tragédia.Az más kérdés,hogy speciel ez a mûsorszám(Fridi)egy politikai ,közéleti mûsor.
1/10
issti1 2007 dec. 11. - 11:13:55 1/10
(350/2021)
Ondok úr, kár fáradnia: amíg ilyen stílusban és módon ír, a kutya sem fogja olvasni hozzászólásait. Az elsõ mondata közepére kiderül, hogy olvasásra és vitára nem méltó!

Nem is fárasztom magam vele: próbáljon változtatni stílusán, hozzáállásán és próbáljon egy kis önkritikát gyakorolni(ahogy mi is tesszük)!

Üdvözlettel, fórumozó társak nevében...
10/10
ondok 2007 dec. 11. - 00:25:43 10/10
(349/2021)
Én is örülök ,mert azóta ,hogy törölte isti és hungaricum trágár, fenyegetõzõ hozzászólásait max. finom "tablettás" utalásokat mernek tenni vitapartnerük általuk vélt nem beszámítható voltára.Korábban pl.ki akartak tiltatni a fórumról,és egyébb szellemi nívójuknak megfelelõ érveket dobtak be a vitába.(Lipótmezõ,komcsi stb..,ahogy megszoktuk az ilyenektõl,mikor valaki megcáfolja valótlan blöffjeiket)
10/10
ondok 2007 dec. 11. - 00:16:36 10/10
(348/2021)
Még egy szemelvény "igazmondó" isstitõl:

"Majd mindezek megkoronázásaként elkezdi számonkérni a moderátort, s vitázni- alkudozni próbál vele(nyilvánosan)!"-

Nos: ki is írta?:"Csak aztnemtom mért törlik a jónép vitáját -trágárság nem volt benne, ha jólemléxxem..
Csak megmondták egymásnak a víleményt -de frankón! :o) "
Vagy: "hungaricum | Válasz | Elõzmény (moderátor) december 05. 12:20 | 342/374
köszönjük a moderátornak a szabályzat idevonatkozó részének idézését. Szóval a moderátor törölHET! De nem muszáj neki törölni, csak ha akarja. A hsz.-ek tehát akár maradhattak is volna. "

Hát ez persze nem nyilvános alkudozás?
A sánta kutya jelen esetben már nagyon messze jár, mikor ezeket a szánalmas "csúsztatásokat" már rég utolérték,akik egy csöppet is figyeltek.
10/10
ondok 2007 dec. 10. - 23:47:49 10/10
(347/2021)
Tényleg elgurultak a tablettái, mert nézzük sorban a hamis demagóg állításokat:tényleg nem volt nehéz magamra ismerni, miután oda van írva, hogy: "No comment"-elõzmény ondok. -:))
Aztán meg,ha olvasni tudna, és nem a demagógia és a moderátornak való hm. hízelgés vezérelné, akkor megértené, hogy egy bizonyos törlést kifogásoltam ,aminek a tartalmát nem is ismerheti.A többirõl nem beszéltem, azt nem tettem szóvá, sõt a 346. hozzászólásban írom:"A moderátor nem tehet mást, ha az egyiket törli a replikát is törölnie kell,"
Hát bizony ilyen emberek vannak ,akik a tényektõl teljesen függetlenül görcsösen próbálják bizonygatni nem létezõ igazukat ,és másra rásütni egy negatív bélyeget.Ezt jobb helyen hatásvadász, demagóg rágalmazásnak hívják.
Mindezek fényében úgy vélem valóban fejlett lelkivilágra utal a mérsékelt "okostojás" minõsítés.
1/10
issti1 2007 dec. 09. - 22:24:09 1/10
(346/2021)
Érdekes, ki sem mondjuk a nevét, de egy negatív jelenségrõl rögtön magára ismer... mi van ha nem is önrõl beszéltünk, "ondok" úr!

Másrészt, ha már megszólított: képzeljen el egy fórumot, ahol a moderátor mindenki hozzászólását törli egy ponton. Ezt mindenki szó nélkül elfogadja, s tanul hibájából. Kivéve egy embert, aki közli: "mindenki hozzászólása kifogásolható volt, csak az enyém nem. A moderátor nyilvánvalóan csak azért törölte, mert az enyémre válaszoltak, így hát kénytelen volt.." Majd mindezek megkoronázásaként elkezdi számonkérni a moderátort, s vitázni- alkudozni próbál vele(nyilvánosan)!
Hát mit szól hozzá, milyen emberek vannak! Égnek áll az ember haja is, neem?!!

És végül köszönöm a kedves megszólítást -"okostojás"- jól esett, kiötlése igen fejlett lelki világra vall!
1/10
issti1 2007 dec. 09. - 22:09:43 1/10
(345/2021)
..húha, megint elgurultak a tabletták!! :o))
10/10
ondok 2007 dec. 09. - 21:13:10 10/10
(344/2021)
Talán meg kéne emelni a dózist,ha egyszer rendszeres szedés mellett is csak ennyire vágod a témát.
10/10
ondok 2007 dec. 09. - 21:10:27 10/10
(343/2021)
Nekem meg az a no comment okostojás,hogy azt se tudhatod mirõl van szó ,de no commenttezel.Légy hû önmagadhoz,neked sikerül.
1/10
issti1 2007 dec. 09. - 11:55:15 1/10
(342/2021)
Ha egyre gondolunk, én inkább hozzá sem szólnék már a dologhoz: x-úr mindig újabb és újabb extrém fordulatokra képes..
Úgy látszik, vannak emberek, akik az önkritikát még hírbõl sem ismerik.. :o(