1/10
issti1 2007 dec. 08. - 20:55:30 1/10
(341/2021)
No comment...
10/10
ondok 2007 dec. 08. - 12:59:54 10/10 Előzmény moderátor
(340/2021)
kedves moderátor!

szeretném megkérdezni,hogy a legutóbbi hozzászólásom, amelyet törölt,és amelyik irónikus reagálás volt a hungaricum nick egyik kijelentésére, az ön által a Fórumszabályzatból idézett 3 kitétel közül melyiket merítette ki?
1."a vitapartner vagy más személyét sértõ hangnemû,"- hozzászólásom egyáltalán nem volt sértõ még tizedannyira sem ,mint amiket még velem kapcsolatban lehet olvasgatni.
2."nem a vita tárgyával vagy a topic címével összefüggõ,"-gondolom ez sem áll, mivel amire reagáltam az nem lett törölve.
3."a szerkesztéssel, moderálással, illetve a moderátorokkal foglalkozó bejegyzés," (a Fórum szabályzatából) "-ez meg abszolút kizárható.

Várom szíves válaszát,mivel úgy gondolom,hogy legalább a Fórumszabályzatot célszerû betartani,különben könnyen kerülhet a moderáció a pártosság gyanújába.
1/10
issti1 2007 dec. 08. - 09:40:55 1/10
(339/2021)
Mostmár kapizsgálom..
De ebbõl a szempontból talán Bõsnél jobb példát is találhatnánk(sajnos többet is) -pl. a budapesti metró: abba nem szövõdik bele a magyar-szlovák ellentét, meg környezetvédelmi dolgok sem (gondolok itt Szigetköz kérdésére- ami azért ma is kétséges az erõmû szempontjából, tudomásom sz.).
De persze ettõl még azthiszem jól érthetõ a példa és egyetértek a felvetett gondolattal.

Azt hiszem a Bp-i metró pont egy ilyen tipikus történet(vagy anno a Nemzeti Színház- kontra Erzsébet téri gödör esete...)
1/10
issti1 2007 dec. 08. - 09:33:27 1/10
(338/2021)
Nyilván én is tudnék hasonló példát találni, de én inkább próbálok kitérni az ilyen típusú emberek elõl: számomra õk levegõ!
Még mindig ezt találom a legjobb taktikának..
maroty 2007 dec. 07. - 21:15:20
(337/2021)
Kedves hungaricum most csak itt csak neked egy kik Konfuciusz:
A mester a tanitványával beszélget aki megkérdezi tõle: Mesterem melyik a legszebb állat? - A tigris.
De a tigris egy veszedelmes állat. - Akkor a légy.- De a légy a legszemtelenebb. - Legyen a hiéna. - Az rodhadt húst eszik.
Konfuciusz hosszasan nézte tanítványát aki megszólalt. - Bocsáss meg mindenben csak a rosszat látom. Erre a mester: Nem , Te mindenben a rosszat akarod látni.
zszoltan 2007 dec. 07. - 14:32:43
(336/2021)
A vízerõmû helyett egy igen kedves ismerõsöm szomszédjának a telkét vásárolták fel egy gázerõmû számára, ami feltehetõen némileg több széndioxidot fog termelni, mint a vízerõmû tette volna. Aminek közvetlen hatása ugyan nem lesz (esetleg csak kedves ismerõsöm családjára), de pár évtized múlva a globális felmelegedés miatt majd százával pusztulnak ki állatfajok, köztük a - talán nem is oly kiérdemelten - Homo Sapiens-nek nevezett. (Közvetlen hatásnak legfeljebb az az 'értelmesen' elvesztegetett pár milliárdocska tekinthetõ, amit a kiásásra és visszatemetésre fordítottunk, hogy végül ne legyen belõle semmi.)

Márpedig elektromos energiára szükség van. Ha másért nem, hát azért, hogy olyan döntéseken vitatkozhassak egy felelõs szakemberek és vezetõk által nem olvasott fórumon, amiknek még a megértéséhez sincs megfelelõ képzettségem, nemhogy jobbat tudnék javasolni helyette.
hungaricum 2007 dec. 07. - 12:41:48
(335/2021)
már persze akkor volt ölösleges, amennyiben az amerikai vélemény akár egy fabatkát is ér. A kívülállók általában csak egy aspektusból vizsgálódnak, mégpedig a megbízásban foglalt szempontból. De egy ekkora beruházásnak sokkal több aspektusból van kihatása a környezetére. Ezzel, amit leírtál, szerény véleményem szerint nem bizonyítottál semmit, azon kívül, hogy az amerikaiak szerint, ha erõmûvet kellene építeni, azt Bõs-Nagymarosnál meg lehetne ejteni. De ha hívnál mondjuk egy angol környezetvédelmi csoportot, azok lehet, hogy azt mondanák, hogy ez egy eszement ötlet, mert (mondjuk) állatfajokat fenyeget kipusztulással. Életre hívnál egy Visegrádi Országok által delegált tagokból álló bizottságot, és azok is megállapít(hat)ják, hogy valamiért ott nem épülhet ilyen, mert ilyen-olyan érdekeket sért. És még sorolhatnám. Mivel minden döntés kompromisszum, abból a legkedvezõbbet kell keresni, minek okán egy ilyen döntés bonyolult, és nem hozható meg egy "amerikai csoport" véleménye nyomán. Lásd példaként az "egyészségügyi reformot", ahol egy kis "amerikai csoport" hoz döntést, anélkül, hogy ebbe a döntési folyamatba az érintetteket is bevonja...Taglaljam még? Persze errõl Fridi (is) másképpen vélekedne, de neki ez a dolga (jó pénzért úgy vélekedni, ahogy ezt tõle kenyéradói elvárják).
maroty 2007 dec. 06. - 22:04:44
(334/2021)
Istii lehet, hogy tényleg már este van. Itt nem Bõsrõl van szó abszolute. A magyarok évekig fúrták egymást, hol építkeztünk, hol romboltunk. Ki elvbõl, ki hatalomból, már nem is arról szólt az egész ami miatt elindult a perpatvar, és akkor jön egy kivûlálló akitõl mindenki elvárja most aztán jól megmutatja hogy "kö" ezt csinálni, úgy istenuccse demokratikusan, és kiderül felesleges volt a pénz kidobálás , felesleges volt az egész több évtizedes "egymás öldöklése". ez van:(
1/10
issti1 2007 dec. 06. - 21:21:45 1/10
(333/2021)
Zoole, ez nagyon komoly történet és nagyon szomorú is! Attól szomorú, hogy mennyire valós és kézzelfogható(én pl. innen a fórumról is tudnék mutatni egy ilyen x-emberkét ..mintahogy finoman céloztál te is reá..).
De az is valószínû, hogy mi is hibásak vagyunk abban, hogy kitermeljük magunk közül õket... vagy legalábbis toleráljuk. Nem lenne szabad asszisztálni tevékenységükhöz -ha nem lenne mindig, aki bólogat nekik és jópofát vág hozzá, akkor õk sem lennének...
1/10
issti1 2007 dec. 06. - 20:45:43 1/10
(332/2021)
Attól tartok, ezt most nem értem!

..hogy az amcsi szakértõk szerint pont jó lenne a Bõsi erõmû és nem kellene ellene hadakoznunk - errõl akar szólni a példa?

Valahogy le vagyok tompulva, de nem jön át az üzenet...
maroty 2007 dec. 06. - 12:21:30
(331/2021)
Igen sok mindenben egyetértek mindenkivel, és csak az a kérdés számomra mit érthetünk felszin alatt. Mert itt is suttyomban megy minden? Megszokhattuk már , így megy több száz éve. Ez a magyar módi. Egyébként egy sztori. Magyarok cselekedetei /: ahogy Hofi mondta:/.
Anno bele láttam néhány környezetvédelmi anyagba. Meghívtak egy amerikai zöld csoportot, hogy nézzenen körül Magyarországon hol lehetne erõmûvet építeni. Ez a csoport az USA-ban 10 évig ! keresett környezetvédelmi szempontból megfelelõ helyet egy atomerõmûnek. Itt voltak 1,5 évig az amerikai állam fizette, hogy segítsen, majd letették az asztalra a javaslatot. Ez volt 2001 õszén. Jvaslatuk vizierõmû volt és a térképen Nagymarostól 5 km nyugatra böktek rá egy pontra.
hungaricum 2007 dec. 06. - 09:19:45
(330/2021)
valóban szomorú, hogy nálunk még mindig ilyen problémák vannak. Ezt réges régen meg kellett volna oldani, de sajnos ezt meghekkelték annak idején az érintettek. Attól még a helyzet nem változik, hiába mond bármit is a spanyol barátod. Biztosan okos ember a barátod, de nem lehet teljes rálátása az itteni valóságra. Sajnálatos egyébként, hogy a Spanyolok feladják a globalizáció elleni ellenállást, még akkor is, ha õk nem egy kicsi államocska, ami által a nemzeti identitásuk sem törölhetõ el olyan könnyen, mint pl. nálunk. És nálunk most éppen ez folyik gõzerõvel. Ráadásul Spanyolországnak valószínûleg nem is olyan tragikus sorsot szánt a globalizmus maroknyi haszonélvezõje, mint kis hazánknak. Politológus létére meglepõ, hogy nem képes a felszín alá tekinteni a barátod, õ csak a jéghegy csúcsát látja, az alapján pedig lehetetlen objektív véleményt alkotni. Kár volt vele próbálkoznia.
1/10
issti1 2007 dec. 05. - 23:59:03 1/10
(329/2021)
Egyetértek hozzászólásával, de azzal a megjegyzéssel, hogy egy spanyol "külsõs" soha nem fogja tudni jól megítélni az itteni helyzetet(vagy legalábbis jó sok idõ kellene hozzá).
Azt mondodja ön(illetve mondja õ), hogy 17 évvel a rencerváltás után miért foglalkozunk még mindig azzal, h. ki volt komcsi ...ezzel egy alap gond van: nem volt rendszerváltás!
Minden és mindenki következmények nélkül megúszta(pl. ez az, amit õ figyelmen kívül hagyott)!
Ezért van mára az a helyzet, amit te/ön is ír/sz: hogy nem lehet tudni Orbán hogy lehetett Oxfordban az átkosban, hogy úszhatta meg Demszky a börtönt az átkosban, hogyan lett gazdag Gyf és Orbán ...ezeket soha senki nem kérte számon -ezért tartunk itt!!

Az meg csak egy külön hab a tortán, hogy vannak emberek(nem is kevesen!), akik ezekután még teljes mellszélességgel beállnak egyik, v. másik megkérdõjelezhetõ tisztességû "vezér" mögé és teljes vehemenciával védik õket - a sok szerencsétlen megtévesztett kisember, akik azt hiszik, hogy valamit is tudnak tisztességrõl, jószándékról, meg ilyen- vagy olyan politikai akaratról!

A katyvaszból csak akkor lenne(lesz?) kiút, ha tömegek ismernék fel a helyzetet és ennek megfelelõen fordulnának el a jelenlegi szánalmas politikai "elit"tõl...

Azt hiszem nagyjából egyetértünk...
1/10
issti1 2007 dec. 05. - 23:40:50 1/10
(328/2021)
Kedves ondok, ha valaki roszat mer mondani a szent kormányra, vagy annak egy tagjára, esetleg egy balos politikusra, azt rögtön személyes támadásnak veszed: rokonaid ezek neked, hogy ennyire vakon véded õket??
Az egész bagázs Orbánostúl-Gyurcsányostúl nem ér ennyit, felfoghatnád!
Capito??
Még mindig neem?
Akkor esetleg próbáld elolvasni Maroty hozzászólását... hátha abból leesik valami.

Amúgy meg te sem vagy százas, ha mindezek után még Magyarnezmzet.hu-t olvasol - nekem biztos nem jutna eszembe, pedig szerinted elvakult jobbos vagyok....szerinted..!
maroty 2007 dec. 05. - 23:07:35
(327/2021)
Érdekes volt elolvasnom a fórumot mert megtalálom benne a mi kis Magyarországunkat. Mindenki a zsebében érzi a bölcsek kövét, bár azt állítólag Harry Potter megtalálta:). Számomra a legsemlegesebb vélemény spanyol barátomtól ered aki politológiát tanul hazájában és két hónapig itt tartozkodott s csak annyit írt nekem /: és most szó szerint idézem a levelébõl:/ :
" Én még nem voltam olyan országban ahol ennyire gyülölték volna egymást az emberek a hatalom miatt.Bárgyun azt gondolják ha olyanok vezetik az országot akikre õk szavaztak akkor már õk is a hatalom élvezõi pedig csak a szenvedõi. Döbbenetes, hogy egy irányelv alapján akarják felosztani magukat jó és rossz magyarra,mi évszázadok óta szenvedünk a baszk függetlenségi akarat miatt, de én még nem hallottam volna arról, hogy valaki attól válik jó emberré ha a hatalom vagy az ellenzéke elvét vallja. Mivé lett nálatok a világ? Mást sem hallottam mint ez vagy az kommunista. Észrevette valaki köztetek, hogy már 17 év eltelt a szabadság megszerzése óta? Vagy tudja-e köztetek bárki is , hogy a mai ellenzék is abban az idõben szerezte tudását amirõl ti úgy beszéltek az "átkos". Tudod hány fõ volt a Ti kommunista országotok hivatalos megfigyelt politikai személye? 62 fõ!!! Hol voltak akkor a ma "igaz" politikusai? Az biztos, hogy nagyon a szinfalak mögött. Sajnállak, ne haragudj. Kellemetlenül éreztem magamat sokszor. Engem akartak meggyõzni , hogy milyen hazug és szemtelen a baloldal, vagy milyen elvtelen és hatalom éhes a jobboldal. Szerinted érdekelt ez engem? S ha te jössz hozzánk én ezzel fárasztanálak? Mindenki tõlem várta az igazának a megerõsítését. Szörnyû , ha valaki mond nálatok valamit rögtön jobbra vagy balra fordul a társához és kérdezi: Úgye így van?. Csak akkor biztos mindenki az igazában ha legalább két ember megerõsíti. Tudod mit jelent ez! Senki nem bizik senkiben de magában sem. Ne haragudj de azt kell mondanom, sokban igaza volt Konfuciusnak: A keleti ember csak keletien tud gondolkozni legyen bárhol a világon. Közelebb vagytok a Balkánhoz mint gondoltam."
Ennyi, és én is sajnálom.
Én betiltanám a gumilövedék, gumibot,könnygáz spray használatát, de betiltanám a molotov koktélt, a botokat az arc sállal való letakarását, az árpádsávos zászlókat.
Én megtanítanám nevetni Lendvai Ildikót és Áder Jánost. Én nem engedném, hogy becsapjon minket Gyurcsány Ferenc de Orbán Viktor sem.
Én megkérdezném: Honnan ered a vagyona tisztelt Gyurcsány Úr? És az Öné Orbán Úr?
Hogy lehetett, hogy a kommunista állam Oxfordba küldte tanulni tisztelt Orbán Úr? Vagy nem is volt annyira ellenzéki? Demszky Úr Ön mint a régi ellenzék egyik prominens tagja, hogy nem töltött egyetlen napot sem a kóterben? Vagy annyira mégse?
Beleuntam, szavazásokon ezentúl tartozkodom. Köszönöm, hogy meghallgattak.
10/10
ondok 2007 dec. 05. - 22:17:27 10/10
(326/2021)
A moderátor nem tehet mást, ha az egyiket törli a replikát is törölnie kell, mert egyrészt nem lehetne az egész vitát érteni, másrészt egyoldalúan az egyik oldalra állna. Így aztán annak a hozzászólása is áldozatul esik ,aki nem sérteget csak válaszol,és leleplezi a hazugságot.Így jártam én is ,hogy nem hagytam szó nélkül a hazugságokat, és lám hozzászólásodban,megint mániákusan folytatod a valótlan ócsárolást még partner hiányában is .Úgyhogy ne csodálkozz,ha ezen a mûsorfórumon nem olyan toleránsak a rögeszmésekkel ,mint mondjuk a Magyar Nemzet fórumán.
1/10
issti1 2007 dec. 05. - 20:38:47 1/10
(325/2021)
..ja, kicsit elkalandoztam: ez most itten nem szigorúan és kifelyezetten a moderálás kapcsán hangzott el- csak inkább errõl jutott eszembe..
1/10
issti1 2007 dec. 05. - 20:34:42 1/10
(324/2021)
Na persze, és így legalább pont olyan dögunalmas, lényeget elkendõzõ langyosvíz lehet ez a fórum is, mint kis mai közéletünk:

Népünk kormánya elcsalja- elprivatizálja elõlünk a közvagyont? --nem téma!

Népünk hõs vezére(és tsai) széthazudja és szétcsalja a hazát --nem téma!

Mindehhez szabad jó pofát vágni, sõt lehetõleg tapsolni is illik ...
De ha nem tetszik, az sem gond:akkor jön az oszlatás, meg a gumilövedék. Azért a demokráciát valahogy csak meg kell védeni, nemde? :o)
hungaricum 2007 dec. 05. - 12:20:53
(323/2021)
köszönjük a moderátornak a szabályzat idevonatkozó részének idézését. Szóval a moderátor törölHET! De nem muszáj neki törölni, csak ha akarja. A hsz.-ek tehát akár maradhattak is volna.
moderátor 2007 dec. 05. - 10:55:21
(322/2021)
"A Moderátorok indoklás nélkül törölhetnek hozzászólást (és az arra érkezett válaszokat), törölhetnek témát vagy módosíthatják a topic címét, ha:

a vitapartner vagy más személyét sértõ hangnemû,
...
nem a vita tárgyával vagy a topic címével összefüggõ,
...
a szerkesztéssel, moderálással, illetve a moderátorokkal foglalkozó bejegyzés," (a Fórum szabályzatából)