Téma: Gateway to Space Nemzetközi Ûrkiállítás

István Tüzes 2016 márc. 18. - 19:48:09
(1/1)
Hello,

Többet vártam ettõl a kiállítástól. Elkényeztettek minket a 3D-s mozik, a Star Wars, Star Trek, az ûrben sodródó Sandra Bullock és társai.
Most meg - bár utazhattunk az idõben, mert kb. a 70-es évek színvonalára röpített vissza ez a kiállítás - de inkább csalódás volt.
Mint az állatkertben, kitett papírokról, hirdetõtáblákról olvasgathattuk a történeteket, pár monitoron fekete-fehér interjúk, sok papírmasé és mûanyag. Kopott, poros utánzatok. A XXI. századot csak a kitett LG tv-k, és a rajtuk futó reklámok idézték meg.
Jól mutatja a színvonalat, hogy a legnagyobb sikere egy kitett skafandernek volt (ahol lehetett fényképezkedni), meg egy nagy fémhordónak, ami érzéki csalódáshoz voltak berendezve. És bár egy csald simán ott tudott hagyni a belépõkkel 10-15 ezer forintot, a "szimulátorok", meg a rendezõk által kézzel mozgatott állványok 500 Ft-os zsetonnal mûködtek.
De nem tudtuk meg milyen a súlytalanság, még szélgéppel sem.
Nem tudtuk megkóstolni az ûrhajós kajákat.
Nem láttuk a modern berendezéseket, mert a kiállítás az Apolló programmal lezárul, így a 70-es/80-as éveknél leragad. Alig vannak eredeti cuccok, a "szimulátorok" nagyon gyengék, még a Play Station szinten sincsenek. Nincsenek 3D-s mutatványok sem.
Ez nagyon szép lett volna 1985-ben.
De 3000 Ft-ot nem ér!