Téma: Hang nélkül

6/10
pgsqueallove 2018 máj. 20. - 13:56:18 6/10 Előzmény M.Evelin93
(52/112)
Sosem értem, hogy ha valaki még nem látott egy filmet, hogy veszi a bátorságot, hogy egy filmfórumon olvasgassa a film alatti hozzászólásokat...Ilyenkor nem tudlak sajnálni. Mit gondoltál? Sok ember van aki nemtörődömségből simán spoilerezik egy - egy kommentben, de ezt te el tudnád kerülni, szimplán, ha a film után olvasgatnál itt...Vagy ha annyira akarsz olvasni róla a megnézése előtt, keress spoiler mentes kritikát..
3/10
tesz-vesz 2018 máj. 19. - 16:02:44 3/10 Előzmény jmisi31
(51/112)
"3. Az ablak és ajtó nyitása/zárása elég nagy hanggal szokott járni, szóval talán ezért hagyták nyitva, persze bele lehet kötni, én biztos nyitva hagytam volna... betéved csak úgy egy ilyen akármi, akkor ne kelljen már a zárral vagy akár a kilinccsel szarakodnom, hogy kijussak! "

meg amúgy tök logikus direkt nyitva hagyni az ajtót, hogyha betéved egy, akkor kijuss könnyebben a nyitott ajtón (...) - a TÖBBI közé. minthogy kizárd őket minimális hangerővel. ami kb annyi hangerővel jár, mint mezítláb lépegetni a homokon. de te inkább ki akarsz jutni... és akkor nem is alszol benn a házban, te rambo
6/10
pgsqueallove 2018 máj. 19. - 14:14:43 6/10
(50/112)
Na..hol is kezdjem. Nem vagyok az az ember, aki örül, ha másnak nem sikerül valami, viszont most mégis örömmel tölt el, hogy sok olyan hozzászólást olvasok itt, amiben gyakorlatilag ugyanazokat a bakikat és logikai hibákat fedezik fel a filmben, amiket én is. Ez megnyugtat abban a tudatomban, hogy képes vagyok valamilyen szinten hozzáértőként szemlélni egy filmet. megpróbálok spoiler mentesen írni. Nem mondhatom, hogy tetszett a film. Nagyon nagy várakozásokkal ültem be a moziterembe, mert tetszett a film alapötlete, a csendben maradás kötelezettsége. Ezt egyedi ötletnek találtam a filmvászonra vinni. Leszögezném gyorsan a film pozitívumait, tényleg volt abban valami különös báj, ahogy a film elején szinte egy szót sem hallottunk, és csend honolt a teremben, nem is evett senki. Továbbá Emily Bluntról továbbra is azt tartom, hogy csodás színésznő, ebben a filmben is jól játszott, de a pozitívumok listája gyakorlatilag ennyi. Az eleje jól indult, behelyezett az atmoszférába, de az első logikai buktató már itt kizökkentett.
SPOLIER
Olvastam tesz-vesz hozzászólásában, és igazat adok neki. Mennyire logikátlan az, hogy egy utopsztikus roppant veszélyes világban a család aki állítólag rohadtul fel van készülve erre a világra, szimplán kisétál a boltból hátrahagyva a kisfiukat...Nem az lenne a magától érthetődő, hogy az anyja mellett vagy előtte megy és egy másodpercre sem tévesztik szem elől? Ez már egy intő jel volt, hogy jobban át kellett volna gondolni a történetet. Nem szeretnék liturgiákat írni, de nem bírom szó nélkül hagyni, amit már mások is leírtak, hogy ha adott egy lény, ami roppant éles és érzékeny hallással rendelkezik, akkor nem egyértelmű, hogy valszeg érzékeny a hangra, vagy különféle frekvenciákra? Továbbá sok ilyen apokaliptikus filmet ront el az, hogy logikátlan bennük, hogy a katonaság, a kormány a föld színén sincs már. Ne mondják nekem, hogy a mai világunkban nem tudnának valamit kifejleszteni eme lények ellen..Aztán a vége? Az is mi? Az apa a nagy túlélő, felkészült meg minden, aztán meg csak szimplán feláldozza magát? Sosem kerültek még hasonló helyzetben az elmúlt kb 400 nap során? ez volt az egyetlen megoldás? Meg a film közben is voltak olyan részek, pl hogy az apa óva inti a gyereket, majd szimplán elküldi robbantani, és kinn hagyja egyedül, és ha az anya nem szól rá, utána sem ment volna kb megkeresni? Csupa-csupa kizökkentő logikai értelmetlenség, pedig olyan jó film lehetett volna ez. egyszerűen nem éreztem kerek egésznek, rövidnek is hatott, de nem alakult ki egy egész történet, a film végi lezárás is fura, és nem érzi az ember, hogy ez egy méltó befejezése a filmnek. Olyan érzésem van, mintha kitalált volna valaki egy jó ötletet, majd elkezdte forgatni ész nélkül. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de a lényeg az, hogy így sajnos szinte élvezhetetlen volt a film.

6/10
6/10
ResidentEvil 2018 máj. 17. - 15:23:15 6/10
(49/112)
SPOILER is lehet:a film alapötlete fasza,sajnos elég sok klisét belepakoltak,adhattak volna vmi infot hogy irtották ki az emberiség nagy részét a szörnyek...
logikátlan dolgok és álmüvészieskedés is van benne sajnos,horrorhoz semmi köze inkább thriller,nekem az utolsó 5 percig feszült-érdekes volt a film .de sajnos a legvégén átment hatásvadász gagyiba.
3/10
tesz-vesz 2018 máj. 17. - 00:06:17 3/10 Előzmény Towner
(48/112)
hogy ti milyen jól tudtok szórakozni, micsoda buli lehetett! frenetikus
3/10
tesz-vesz 2018 máj. 17. - 00:03:21 3/10 Előzmény jmisi31
(47/112)


mert te aztán voltál hasonló élethelyezetben, te rambo. mi?
vitté te már kirándulni 4 éves gyereket? mennyire vigyáztál rá mester? semennyire? szörnyekkel körülvéve mennyire vigyáznál rá? ehhez élethelyzet kell agysebészkém?

1. hát rohadtul szörnyekkel volt a TÉRSÉG körülvéve te géniusz, mit gondolsz, teleportálnak a hang 5-10 négyzetméteres közelségébe? mi a fenének kéne halkan lenni, ha nincs tele szörnyekkel a térség agysebészkém?

2. protokoll? olvasd el megint a 2. monatom, egy sima kirándulásra is van "protokoll".
ne sajnáld, hogy én vigyázok a családomra. én nem úgy indulok el, mint a kacsák, hanem állandóan vigyázok a családomra egy SIMA kiránduláson is.

3. kulcsra zárni egy ajtót kb annyi hanggal jár, mint a lélegzetvétel. ha bezárod, becsukod az ajtót, be se téved egy se. elég valószínű, hogy az emberiség kiirtása után a szörnyek majd pont azt nem fogják észrevenni, ahogy ki akarsz osonni.

4. az apa kb 5 méterre volt a szörnytől. legalább harcolt volna, elég imitálni is.

5. honnan tudod hogy az elején és közepén ugyanazt a szörnyet látod? elolvastad a nyakörvén a bilétát? rémlene amúgy mintha az öreget többen is támadták volna, de amúgy nem érdekel.
"talán sokan lehettek - persze ez csak felvetés"
csak felvetés, persze, kevésszámú szörnypopulációval is ki lehet irtani az emberiséget, csak k sokat kell gyalogolniuk ezeknek a félisteneknek. az a baj a hadsereggel, hogy igazán erős puskákkal, gépkarabéllyal meg tankkal nem lőtték őket, nem jutott eszükbe.

6. a mai világban meg azért használunk cipőt, mert akarunk a felvételével/levételével "szenvedni". mert mi dolguk volt? mással voltak elfoglalva? azért nem használtak cipőt, mert olyan cool, menő hipszterség mezítlábas felvételeket forgatni. tiszta Hair-feeling. Good morning sunshine. Let the Sunshine In.

7. mit nem értett a kislány? hogy veszélyes egyedül csavarogni, vagy hogy süket de mégis akkor hogy zavarhatja a recsegő hang? vagy nem is süket, csak poénból van hallókészüléke?
Towner 2018 máj. 14. - 18:49:11
(46/112)
Jó szorakozás csak ne keresd az értelmét. Légy laza. A moziból jövet (22:30 körül) le lépcsőn ki a kihalt utcára (Csepel mozi) egyszer csak beugrott: A beszélgető emberekhez siettem és csak ennyit mondtam: Psssszt! A haverral lábujhegyen kezdtünk settenkedni és probáltuk csititani az ekkor már hangosan röhögcsélő nézőket hogy csendesedjenek mert így hamarosan nekünk annyi:) Jó móka volt...
plokmi 2018 máj. 13. - 19:17:16
(45/112)
Nem akarom a kislány érdemeit csökkenteni. De, hogy senkinek a Földön nem jutott előtte eszébe, hogy egy szuper hallású lény érzékeny a zajra elég hihetetlennek tűnik.
Pl. kutya és tüzijáték.
De 100 filmből 99 egy logikai hiba figyelmen kívül hagyása miatt nem ér véget az 5. percben.
3/10
mérvadó 2018 máj. 12. - 17:58:37 3/10 Előzmény jmisi31
(44/112)
Egyszerű emberek mi? Hát marha egyszerűek voltak a tuti, olyan hülyén viselkedtek!
Te sem gondolhatod komolyan, hogy ilyen lények kiirtanak 7 milliárd embert! Rengeteg buktató van ebben a filmben! Pl- Miért nem keresnek védettebb helyeket, mondjuk egy nagyvárosban? Pincéket mélygarázsokat, városokban millió ilyen van! Hol a katonaság? Miért nem keresnek túlélőket? hol vannak a fegyverek? Miért nem próbálnak meg legalább védekezni? Ennyire kemények lennének a szörnyek? Persze a végén mégis egy szél puskával nekiindul a csaj.... pfff
Az alapötlet jó, a megvalósítás szörnyű...
10/10
jmisi31 2018 máj. 12. - 13:03:44 10/10
(43/112)
Tesz-vesznek és mérvadónak üzenem, hogy logikailag megbuktak illetve válaszolnék kriszta.g felvetéseire!

SPOILERes tartalom!!!

1. Milyen szörnyekkel körülvett térség?! Amíg a kölyök be nem kapcsolta a játékot, addig az az 1 - ismétlem 1!!! - szörnyike sem volt még a környéken sem!
2. 87 nap után - mert hát ugye úgy kezdődött a film, hogy ennyi idő telt el a kezdet óta - kialakul egy alapvető biztonsági "protokoll", amit mindenki ismer, legyen az gyerek vagy akár felnőtt! Az meg, hogy a családon belüli bizalmat alapvető ostobaságnak hívod... hát sajnálom a családod, már ha van...
3. Az ablak és ajtó nyitása/zárása elég nagy hanggal szokott járni, szóval talán ezért hagyták nyitva, persze bele lehet kötni, én biztos nyitva hagytam volna... betéved csak úgy egy ilyen akármi, akkor ne kelljen már a zárral vagy akár a kilinccsel szarakodnom, hogy kijussak!
4. Nevetnem kell... kés?! Még az az egyetlen puska is csak úgy volt hasznos, hogy előtte a kislány hallókészüléke által keltett hanghullámra zavart lett a szörny! Nem mellesleg egy olyan puska maximum 5 méterig hatásos igazán a szórása végett!
5. Nem tudjuk, mennyien voltak az idegenek... a film elején és közepén is egyetlen szörny volt látható, míg a végén már 4 vagy 5 volt... Szóval logikusan gondolva a hadsereg azért nem tudta lelőni őket, mert talán sokan lehettek - persze ez csak felvetés - és a hangtompító nem ér semmit, mert alig tompít a fegyver által kiadott hangon - már ha voltál katona tudnod kéne és nem a filmekből kiindulni -. Kábé úgy kell elképzelni, mint amikor felrázod a pezsgőt és hagyod, hogy magától lője ki a kupakját. Szóval a lőfegyverek ezért is voltak másodlagosak az egész film során!
6. A sportcipő nem lenne rossz ötlet, de gondolom azért nem használtak cipőt, mert nem akartak feleslegesen a felvételével/levételével "szenvedni".
7. A kislány nem értette a dolgot, ezért nem szólt az apjának... és logikusan gondolva, mi nézők könnyebben átlátjuk a helyzetet, de belülről sokkal nehezebb ésszerű döntéseket hozni!!! Na pontosan ez az, ami reálissá teszi, mert ők egyszerű emberek voltak, nem tudósok, nem katonák... csak egyszerű emberek!

SPOILERes tartalom VÉGE!

Nem hibáztatom azokat, akiknek nem tetszett, de az viszont idegesítő, hogy úgy állítanak bizonyos emberek valamit, hogy soha a büdös életbe nem voltak még olyan élethelyzetbe, de még hasonlóban sem!!!
5/10
metzj 2018 máj. 11. - 22:39:48 5/10
(42/112)
Gyakorlatilag nyugodtan nézhető kétszeres sebességen mert azt a néhány feliratot így is el lehet olvasni - bár szerintem felesleges... így legalább háromnegyed óra alatt le lehet tudni ezt a filmet. Nekem nem tetszett.
9/10
blood.1 2018 máj. 10. - 15:48:38 9/10
(41/112)
A film minden realitást nélkül.
Ennek ellenére nagyon jó film.
6/10
tonijani@gmail.hu 2018 máj. 10. - 13:36:41 6/10
(40/112)
Többet vártam tőle, de egyszer nézhető. Tényleg tele van logikai bukfencekkel, idegesítő hibákkal, de egynek elmegy. Nálam 6-os
Spoiler!!!!
Egyébként miért egy romos, széteső házban laknak, ahol semmi hangszigetelés, és ha az egyik elfingja magát jönnek a szörnyek? Az asszonyt meg az utolsó heteiben simán a vízeséshez költöztettem volna, ott nyugodtan kiabálhatna. Sőt igazából az egész család élhetett volna ott. És ha egy a közelben lévő sziklafalról, hídról kötélen lelógatom a sokol-rádiómat max hangerőn, az odacsalja a szörnyeket én meg elbattyogok, vagy ha már szépen összegyűltek, levadászom őket....
3/10
M.Evelin93 2018 máj. 10. - 10:41:14 3/10 Előzmény mérvadó
(39/112)
Köszi, hogy lényegében spoilerjelzés nélkül leírtad a film végét, nagyon jó volt ezt elolvasni a mozizás előtt!
kriszta.g 2018 máj. 09. - 17:49:07
(38/112)
Hát mit mondjak nagyon nagyon vártam de csalódtam. Egy feszes izgalmas thrillert vártam nem kattogó Predator/Alien lényeket a kukoricásban. Főleg az nem tetszett hogy az egész konfliktus ami a gyerek születésére lehetett volna kihegyezve, hogy hogyan oldják meg a kisbabával a csöndet, el volt sikkadva. Inkább egy apa-lánya dráma volt, egy kis jumpscare ijesztgetéssel. A szinkron pedig teljesen felesleges volt. Emily Blunt viszont nagyon jól játszott SPOILER a szülési jelenet a lényekkel a házban nagyon durva SPOILER VÉGE
Az apa szerepe végig sekélyes, a végén főleg SPOILER az önfeláldozása előre kiszámítható és tök felesleges, mert a lánynak a hallókészüléke el tudta volna riasztani a lényt. Az meg hogy az apa vagy bárki más nem jött rá hogy mivel a lények a rendkívül érzékeny fülükkel kommunikálnak ezért a rádióhullám vagy esetleg valamilyen más magas frekvenciájú erős hangforrás ki tudná a fülüket csinálni.
Amit nem értettem végképp hogy 1. ha le lehet a lényeket lőni akkor eddig miért nem lőtték le őket? Járhattak volna fegyverrel is. 2 . A suttogást a föld alatt biztos nem hallották volna meg a lények, felesleges volt ennyire vigyázni 3. a kiscsaj miért nem szólt az apjának a hallókészülékről 4. miért nem jártak cipőben pl sportcipő, és akkor nem megy a lábukba szög vagy ez-az. 5. miért nem zárják az ajtókat, persze úgyis betörik de akkor is. SPOILER VÉGE
SZóval jó alapötlet pocsék kivitelezés, de a látvány jó és a hangeffektek ill Blunt miatt 6 pont.
10/10
csomolungma 2018 máj. 09. - 12:21:46 10/10
(37/112)
Nagyon tetszett, szuper film volt!!!
3/10
mérvadó 2018 máj. 09. - 12:11:23 3/10 Előzmény jmisi31
(36/112)
REALISTA?
Mégis mitől? Hogyan lehetne reális gondolat, hogy ilyen bugyuta, egyszerű lények kiirtsák az emberiséget! Hol a katonaság? hol vannak a fegyverek? Hangtompítósak esetleg! Meg sem próbálnak védettebb helyen élni, esetleg egy hangszigetelt helyet keresni! Sőt! Nyitva ajtó, ablak! :)
Horror lenne? Nem mert semmi félelmetes nincs benne!
Dráma lenne? Mitől? A kisfiú halála nem érinti meg a nézőt, az apa önfeláldozása pedig nevetséges az előzmények ismerete alapján! meg sem próbál harcolni, nincs még egy kése sem, nemhogy puskája!
Jaaa! És a végén mégis egy szál puskával szabadítják majd fel a világot.....
3/10
mérvadó 2018 máj. 09. - 11:33:41 3/10 Előzmény zoltancsuha
(35/112)
Nem rendetek filmet, mert nem az a szakmám! A film készítőinek viszont igen, mégsem képesek megfelelni a követelményeknek
3/10
tesz-vesz 2018 máj. 08. - 21:43:27 3/10 Előzmény zoltancsuha
(34/112)
juj, a felvilágosodás után már nem illik ilyen érvkészlettel rendelkezni...
3/10
tesz-vesz 2018 máj. 08. - 21:42:15 3/10 Előzmény jmisi31
(33/112)
hajrá, csak tudod az nem realizmus ha buta módon hagyják egyedül csatangolni a szörnyekkel körülvett térségben az 5 éves gyereket, hanem IDEGESÍTŐ OSTOBASÁG, az ajtó nyitva hagyása szintúgy. látszik hogy nem dolgozták ki a forgatókönyvet, volt egy ötlet, h a "nagy drámaiság " kedvéért legyen benen emberveszteség. de kidolgozni normálisan már lusták voltak. vagy buták