10/10
natie 2010 nov. 28. - 16:27:26 10/10
(573/973)
!!! SPOILER !!!
Az utolsó kérdésedre a válasz, igen. Ha kellenek képek arról a fejezetrõl, tudok adni, csak dobj itt privit.
Az, hogy miért volt benne a könyvben. Lezárta a történetet, szerintem kellett bele.
!!! SPOILER VÉGE !!!
9/10
gege182 2010 nov. 28. - 16:20:57 9/10
(572/973)
Én is túl vagyok rajta! Valószínûleg lesz benne SPOILER!
Most tényleg nem igazán értem a fanyalgókat. Semmi jóra nem számítottam a 6ik rész tükrében (fõleg, hogy az volt talán a kedvencem, így még jobban fáj, hogy ennyire elrontották). A kettészedésnek már elõre örültem, és lehet beszélni naivitásról meg stb., de teljesen egyértelmû számomra, hogy nem CSAK a bevétel miatt dolgozták fel így a könyvet. Végre egy olyan filmet kaptunk, ami nagyon közel áll a könyv sztorijához, és messze-messze felülmúlja a korábbi kettõt. Szerintem minden lényegtelen részt sikerült kivenni, ami benne volt, az mind fontos részlet. Annak ellenére, hogy sokan azt mondják, hogy végre nem kapkodós és túl gyors, még mindig úgy érzem, hogy a film elsõ felében csak kapkodtam volna a fejemet, ha nem olvastam volna a könyvet. Az eleje, a kimenekítés, az esküvõ jóra sikerült, megfelelõ hosszúságú lett. Amit kicsit elnagyoltnak éreztem az a black-házban történt események, és a minisztériumba való betörés (a benti események már korrekten vannak kifejtve). Az utána történõ sátorozás pedig részletes kifejtést ad, és a legtöbb részlet tényleg fontos a cselekmény szempontjából. Nem éreztem vontatottnak annyira mint többen állítják. Elhanyagolható volt az üresjárat. Külön érdekesség az animációs rész, amit elsõre elképzelni nem tudtam, hogy hogyan illik majd bele a filmbe, de egyáltalán nem éreztem úgy, hogy nem lenne idevaló.
Összességében nem is hasonlítható a 6. filmhez, szerintem messze felülmúlja azt. Ha azt mondja nekem valaki, hogy jól sikerült a 7. film, nagyjából erre számítottam volna. Szívesen néztem volna tovább!
10/10
Africaan:) 2010 nov. 28. - 16:11:53 10/10
(571/973)
jéé tényleg! 2x elolvastam a köynvet, de nem volt világos nekem, hogy miért nem halt meg. (örülök neki, hogy nem halt meg) de tényleg most már tudom, hogy miért, eddig azt hittem, hogy a horcrux van a dologban.
8/10
borkasztik 2010 nov. 28. - 15:22:36 8/10
(570/973)
Örülök hogy tetszett a könyv olvasása nélkül is! :D

Dumbledort azért ne írd le hogy gyenge volt, (mert mondjuk az a filmben nem derült ki ezért le is írom, mert nem hiszem hogy kitérnek már utólag rá!)

Szóval eredetileg elsõnek a pálca annál a Grindelwald-nál volt, akit láthattál is egy képkocka elejéig aki az ablakon keresztül megszökött a pálcával! A lényeg az hogy annak idején Dumbledore legyõzte õt, amikor nála volt az a bodza pálca és így nyerte el õ is azt a végzet pálcáját! :D Szóval az õ erejét se kellett félteni,mert õ is harcban szerezte meg és le is gyõzte az elõzõ tulajdonosát, mikor még nem is azzal a pálcával harcolt! :)

A film meg nagyon tetszett, egyáltalán nem éreztem azt a 2 és fél órát, sõt még úgy néztem volna tovább mert tényleg bosszantó volt hogy pont a legjobb résznél vágták el! Nagyon könyv hû volt!

Az egyetlen amiben csalódtam az a kimenekítés volt :( Nekem az túl rövid és összecsapott volt! Amit kaptam az ott az persze ütõs volt, de figyelembe véve a további eseményeket amikor végül is hosszú ideig nem csináltak semmit a sátorban, szóval onnan lophattak volna egy két percet hogy meghosszabbítsák az üldözést! Szóval az ott egy kicsit rosszul esett milyen hamar elintézték azt!

De mondom összességében nagyon tetszett! Alig várom a folytatást! :)
1/10
winry 2010 nov. 28. - 14:28:29 1/10
(569/973)
igen én is észrevettem pár másolást, de szerintem ezek nem feltétlenül rosszak. ettõl függetlenül nekem nagy csalódás volt. tipikusan egy olyan rész, ami akkor lesz igazán érdemleges, ha megnézed a következõt... rengeteg info volt benne (hasznos-nem az egyaránt), de nem éreztem, hogy igazán haladt volna a sztori, csak egy alap a következõhöz. sokszor volt vontatott és hiába volt ez a leghosszabb rész (ha jól emlékszem ez volt az), mert ha kivágtak volna bizonyos felesleges részeket, lehet rövidebb lett volna, de talán pörgõsebb is. hát lehet legközelebb nem nézem meg elõre a trailert, mert teljesen mást vártam tõle és emiatt nagyot csalódtam..
10/10
offtopic
johnny91 2010 nov. 28. - 14:23:27 10/10
(568/973)
GIGA SPOILER
Harry a pálcák ura( a hatodikban Malfoy lefegyverezte Dumbledore-t, a mostani film végén pedig Harry Malfolt és az nem számít hogy igazából nincs nála a pálca elég hogy lefegyverezte a gazdáját), a feltámadás köve pedig a cikeszben van, így gyõzi le Harry a halált mikor kiáll a Sötét Nagyút ellen végül.
10/10
Voldemort 2010 nov. 28. - 13:59:11 10/10
(567/973)
Nagyon remélem, hogy nem Harry lesz a pálca úra, mert akkor Aragorn másolat lenne, de köszi a felvillágosítást. Ezek szerínt a könyben máshogy van.
bundi123 2010 nov. 28. - 13:09:00
(566/973)
Például az a nyaklánc ami megváltoztatja az embert a könyvben teljesen máshogy volt kidolgozva. Nem tudhattuk hogy akkor most Ron tényleg így gondolja vagy egyszerüen elege van mindenbõl és olyan sejtelmesen ír a nyakláncról ,és megjegyzem hogy az a fejezet ahol elpusztíják ,brilliánsan félelmetesre lett megírva (Számomra). A Gyûrûk Urában meg meg van mutatva hogy ha ezt a gyûrût felhúzod szemét köcsög leszel.
Még a filmet nem láttam de ezek szerint ott az utóbbi megoldást választották.
Amúgy nagyon várom már!
KurtWagner 2010 nov. 28. - 13:02:44
(565/973)
SPOILER (gyanús)

Nem olyan köppenyek, csak hasonlóak vannak. Egy idõ után a sima láthatatlanná tevõ köppenyek (ami például a könyvben Mordonnak is van) egy idõ után megkopnak, és veszítenek a varázserejükbõl, nem teljesen takarnak: Harry-é viszont, ami ugye az egyik halál ereklyéje, ilyen szempontból egyedi, nem kopik el.

Dumbledore pálca nélkül is erõs volt, pálcával, már ha használta, legyõzhetetlen, mivel a pálcát nem lehet legyõzni és mivel csak az a pálca igazi ura, aki legyõzte a viselõjét, bármilyen módon, elárulom a titkot, talán nem lesz meglepõ, Voldemort nem lett erõsebb. És kiváncsi leszek, hogy ezt, hogy fogják filmen megoldani, mert könyvben sem egyszerû követni, hogy ki is valójában a pálca igazi ura, filmen meg ugye két részhez is vissza kell majd nyúlni.

Ron csak azért nem mesélt a halál ereklyéirõl, mert az csak - a hítük szerint és a könyvben, nem tudom a filmben vita Harry és Hermione meg Ron között mennyire van kibontva - ez csak mese. mondjuk elég furcsa, hogy mágusoknak, akik csodás dolgokat mûvelnek és csodás, mesebeli lényekkel (sárkány, kobold, unikornis, tesztrál stb) találkoznak léteznek olyan dolgok, amikre azt mondjuk, hogy á az csak mese.


SPOILER vége
10/10
Voldemort 2010 nov. 28. - 12:22:41 10/10
(564/973)
Tegnap láttam... és nekem nagyon bejött! Bár a címmel: engem, megint át...tak, mert én azt hittem, hogy a halál ereklyéi azok a horluxok. Pedig nem... Ugyan ez volt velem a Félvér herceggel is. Azt hittem, hogy Voldemort a Félvér herceg. Na de mindegy... Nem olvastam a könyveket. Épp most tartok az Aszkabani Fogolynál.

SPOILER

Tényleg nagyon nagy a film,de voltak benne másolások, más nagy filmekrõl... könyvekrõl. Például: amikor a miniszter a Harrynek, Ronnak, és Hermionénak ad, Dambludortól cuccokat, amiket rájuk hagyott... az pont olyan, mint a Narnia Krónikáiba, a Mikulás adja a; kardot, kis tõrt,gyógyító elixirt, meg a nyilat/íjat.

Van még amit a Ronra hagyott a Dambludor, az ami beszívja a fényeket, meg ad is. Az pont olyan, mint a Csillagüvecske, a Gyûrûk Urában, amit Frodónak adott, Galatriel. Meg még van a nyaklánc, ami az horklux; ami százas a Gyûrûk urában az Egy gyûrû hordása. Megbabonázza a hordozót... más emberré teszi. Még ki is mondják a filmben is. Ron ez miatt hagyta el a csapatot.

A Halál Ereklyéi mese, az is bejött nekem, de alapjául véve, gyenge sztori. A köntös, ugye most Harrynél van, de a Ron a Bölcsek kövében, egyáltalán nem említette a mesét, pedig még azt is mondta, hogy ez nagyon ritka holmi. Tehát vannak ilyen láthatatlanná tévõ köpenyek, csak ritka.

A Dambludor, számomra kicsit legyengült. Ugye, mert csak a pálcája miatt volt olyan erõs, ami az egyik Halál ereklyée. És csak így tudta felvenni a harcot: Voldemorttal. Így voltak egyenlõen erõsek. De a pálca nélkül, akkor Dambludor nem is olyan erõs varázsló. Voldemort kezében, a pálca, amit ugye a film fináléjában megkaparint, Dambludor sírjából... még erõsebbé teszi. A pálca nélkül volt alap olyan erõs, mint Dambludor a pálcával... pedig: olyan "Vadekedavrát" lõtt fel az égbe... hogy az hihetetlen!

SPOILER vége.

Én 10/10 adtam a filmre, mert nagyon tetszett! A másolások ellenére is. Viszont látszott a filmen, hogy nincs befejezve, mert kell a második rész... az elsõhöz...
10/10
mezsge 2010 nov. 28. - 12:16:24 10/10 Előzmény balasko_gergo
(563/973)
én eddig mindig magyar sznkronnal néztem, de már elegem volt Harry hangjából, igy idén az angol mellett döntöttem és milyen jó volt!!!!!

szerintem túl "gyerekes" a szinkrnhang.
10/10
mezsge 2010 nov. 28. - 12:01:43 10/10
(562/973)
tegnap láttam eredeti nyelven.. HIHETETLENJÓÓÓ LETT!!! eddigi legjobb film, alig maradt ki belõle vmi, nagyon hû volt a könvyhöz, szuper lett! :)

aki szinkronosan látta: u.az Harry magyar hangja, m az elõzõ filmekben?

és vki arról hallott bármit is, h a befejezõ részben benne lesz -e a "15 évvel késõbb" rész?? nagyon remélem, h nem! (azt olvasásnál sem értettem, h minek kellett bele, és olyan, mha a gyereke írta volna...)
Yenna 2010 nov. 28. - 11:55:37
(561/973)
Én tegnap láttam a filmet, és nagyon tetszett. Ott helyben, melegében beültem volna a következõre, de lekéstem, és tovább meg nem maradhattam. :D

Egyébként tetszett, hogy majdhogynem visszaadták a könyvet. Igaz, hogy maradtak ki részek, de így is nagyon jó volt. Talán az eddigi filmeket is ilyen részletességgel kellett volna kidolgozni, és akkor talán sokkal jobban sikerültek volna.

Ron alakítása kifejezetten tetszett, pedig Harry párti vagyok. :)

SPOILER
Pl, amikor Hermionénak magyaráz, hogy hogyan talált rájuk (fénygömb efektus :D), na meg amikor szavazni akar. :D
SPOILER vége

De még volt pár nagyszerû rész, amit nem kezdek el felsorolni, mert túl hosszú lenne. :D A lényeg, hogy nekem tetszett, és ha végre itt lesz a téli szünet, lehet, még egyszer megnézem. :)
Mermaid. 2010 nov. 28. - 09:24:42 Előzmény borkasztik
(560/973)
Semmig gond :)
10/10
natie 2010 nov. 28. - 09:18:51 10/10
(559/973)
Múlt héten angolul, tegnap magyarul láttam.
Nekem nagyon tetszett, ezt vártam a trailer alapján is.
2x sikerült is elsírnom magam, pont, mint az olvasásnál.
Várom a 2. részt, bár addig még van egy kis idõ.
10/10
Berescsepp 2010 nov. 28. - 00:12:22 10/10
(558/973)
Ma megnéztem a filmet. Nekem nagyon tetszett. Valahogy úgy indultam el a moziba, hogy tesóm is izélt, hogy neki nincs kedve megnézni, nem is érdekli, rosszat hallott róla... és én is féltem. Mert valahogy nem tetszett annyira az 5 és a 6. rész (a 6 végképp nem, mert iszonyat unalmas film lett és vontatott) Szóval féltem a filmtõl, de iszonyat jól sikeredett. Nagyon várom a 2. részt hisz ha a rendezõ azt mondta, hogy az elsõ fele a filmnek csak elõmelegítés, akkor tárt karokkal várom a másodikat, biztos szuper lesz. Olvastam a könyvet és most látva a filmet tényleg kimaradt egy két jelenet,de így is szuper volt. Nem csak nekem tetszett, tesóm is sokszor súgta oda "ez tök jó" :D ajánlom mindenkinek :) (nem baj h nem volt 3D-s)
10/10
zsebzsb 2010 nov. 27. - 20:27:27 10/10
(557/973)
Veled is egyet kell értenem.
SPOILER
Aréna Plázába néztük meg és tele volt a terem mégis mindenki röhögött a táncolás alatt mert az hihetetlen jóra sikeredett és talán néhányan sírtak is Dobby halálánál mert azt is jól megcsinálták ellenben Mordon halálával amit elég érdekesen és gyengén csináltak meg. Ott én valahogy nem éreztem hogy bárki is szomorú lenne csupán benyögi és kész le van tudva. A könyv szerint koccintanak az emlékére ráadásul azonnal elindulnak keresni a holttestet mert tényleg érdekli õket + még késõbb is megemlítik. A film valahogy átsiklik ezen a haláleseten...
SPOILER VÉGE
Amúgy mint már mondtam nekem is nagyon tetszett a film és a mordonos hiba ellenére a 10/10 szerintem minimum de lehet hogy még több:D
10/10
xilli 2010 nov. 27. - 20:06:21 10/10 Előzmény fandurka
(556/973)
mi az, hogy olvassam el a könyvet??
ilyen bunkó hozzászólás ritka ezen a fórumon.
miért olvassam el? (csak úgy megjaegyzem, hogy mind a hét kötetet többször olvastam)
ezt mégis mire írtad?? (ezt magyarázd meg!)
valószínûleg a szüleik tanítják õket, igen!
és én nem kritizáltam...
a többi bejegyzésemet olvasva megtudnád, hogy azt írtam:
nem tudom, miért fikázzák a filmet, nekem nagyon tetszett

olvasni tudni kéne :)
10/10
LaciG 2010 nov. 27. - 19:59:22 10/10
(555/973)
Ja, és

SPOILER

Az a táncolós rész, meg mikor a minisztériumban vannak. Már azért érdemes megnézni a filmet. Fõleg a minisztériumi rész nagyon jó, és vicces is, de emlékezetes az az egyperces táncolás a sátorban.
10/10
LaciG 2010 nov. 27. - 19:12:09 10/10
(554/973)
Na, ma végre megnéztem a filmet. Nagyon tetszett. Végre nem rohant a történet sehová, összefüggõek voltak a jelenetek. Izgalmas is volt, ahol kell, szomorú (SPOILER pl. Doby halála nagyon jóra sikerült. Csak minek kellett belassítani, mikor bellatrix eldobja a kést? Ja, és dobi szinkronja se valami jó SPOILER VÉGE). Viszont az egész film alatt olyan érzése van az embernek, mintha egy elnyújtott kezdést látnánk. Csak mire beindulna a film, jön a stáblista. Személy szerint én szívesen megnéztem volna rögtön a második felét is. És tényleg vannak benne durva részek, amelyek súrolják a 16+-os besorolást. Ami még nem tetszett benne az az, hogy nemegyszer volt olyan érzésem, hogy csak nyersen bemutatják a történteket.
Spoiler
Mondjuk mikor megmondják, hogy rémszem meghalt, még az elején. Mikor ez elhangzik, pár másodpercre csönd lesz, képeket, vágnak, aztán megy a történet tovább. Azt nem tudom, hogy a könyvben ez hogy volt, de a filmben ezt valahogy súlytalannak éreztem. Persze voltak nagyon szép halálok is a filmben. A fent említett dobby, és hedvig is szépen pusztult el. Ja, és még egy példa arról, hogy olyan, mintha fél film lenne. A vége felé, Hermiónéhoz kerül Bellatrix egyik hajszála. Persze, lehet tudni, hogy mire akarja használni, de ez nincs benne már a filmben. És ilyeneket nem szabad elkövetni. Ez sem tetszett benne.
SPOILER VÉGE

Összességében ez egy nagyon jó Harry Potter film, jót tett neki az is, hogy nincs benne a Roxfort (nem hiszem, hogy kibírtam volna még egy évet a suliban), és egy pörgõs (vagy helyenként nem annyira) road-movie lett belõle.
10/10 Az elvárásaimnak teljesen megfelelt.