csincsilla72 2012 nov. 18. - 11:34:13
(172/572)
Szilveszter szimpatikus. Igazad van abban, amit írsz, a társas érintkezés szabályait tanuljuk, és neki ez egyszerûen kimaradt. Abban a környezetben nem is elsõdleges. Viszont egy teljesen más szociokulturális környezetbõl származó embernek nagyon zavaró lehet.
Tomi gazda viszont önként vállalta a rövid pórázt. Baromság, hogy "kell". Nem kell semmi, közölni kell anyucival, hogy sorry, de az életérõl õ dönt. Nagyon rossz férjjelölt, ennél már csak az van alább, ha valaki veri a nõket. A lányok helyében az elsõ napon csomagoltam volna és meg sem álltam volna hazáig.
tompika74 2012 nov. 18. - 07:04:32
(171/572)
Bence hazaküldte a legszebb lányt. Most már Szilveszternél vannak a legjobb nõk.

Az utolsó mûsor elég unalmas volt. Viszont elõnyére legyen mondva - nem tûnik megrendezettnek. Pl. a már szinte kötelezõ fordulat elmaradt a lány hazaküldésében. Bence nem beszélt mellé. Nem mondta, hogy nagyon tetszel, meg hogy lelki társak vagyunk, DE neked kell hazamenned. Így, egyenesen megmondva tisztességesebb, csak így kevesebb a sírás, ordítás, toporzékolás :), amit nem bánok :)
szekeresb 2012 nov. 18. - 02:28:10 Előzmény olahmiki1959
(170/572)
Az elõzõ hsz.-t elsõsorban olahmiki1959-nek szántam.
szekeresb 2012 nov. 18. - 02:21:01
(169/572)
Soha nem értettem, hogy ha valakit nem foglalkoztat egy téma, akkor miért teszi közzé az arról alkotott irreveláns véleményét. Itt is leírta néhány fórumtárs, hogy még egyetlen részt sem látott ebbõl a sorozatból és nem is fog, de határozott véleménye van a mûsorról. Na mindegy.
De a te hozzászólásaid mindig elolvasom. Számomra érdekesek, gyakran hasonlóan látom én is a dolgokat. Ja, és tetszik, hogy sokat írsz.

Sok idõt töltök ilyen "kaliberû" gazdák között. Ez vonatkozik egyrészt a szellemi színvonalukra, másrészt a vagyoni helyzetükre is.
Az általad felvetett hiányosságok nekem is feltûntek, de én ezeket tõled jobban el tudom fogadni. Szilveszter vendégvárását, "Szeretsz kapálni?" kérdését, Tomi féltõ szüleit, meg a mûkörmös, mûhajas, mûmellû maca megnyilvánulásait is. Szilveszter egyrészt figyelmetlen, másrészt nem tudja kifejezni magát. Szilveszter nehezen tudja magát kifejezni, biztosan keveset beszélget, keveset olvas. A vendégvárás hiányosságai nekem is feltûntek, figyelmesség-figyelmetlenség kérdése. Szerintem ez tanult dolog. Ha az öregektõl nem tanulta meg, akkor majd a felesége megtanítja. Mindezektõl függetlenül a lakókörzetének azért lehet egy nagyon hasznos tagja. Tominak a szülõk majd választanak feleséget, ez is meg fog oldódni. Bence nem tudom miért azt a lányt küldte haza, szerintem (!) az volt a legintelligensebb köztük, bár nem ezen múlik a dolog. Szilveszter mellett András a kedvencem, akit jószándékú, kedves embernek gondolok. Majd jobban megismerjük õket.

A mûsor szervezésekor engem és egy pár kollégámat felhívtak az RTL-tõl. Gazdákat kerestek egy új sorozathoz, ami párkeresésrõl, párválasztásról szól majd. Teljesen elzárkóztam a korábbi valóságshow-kkal kapcsolatban szerzett tapasztalataimra való hivatkozással, de a telefonáló hölgy folyamatosan bizonygatta, hogy nem olyen jellegû mûsor készül, ez teljesen más lesz. De nem. A retekklub hozza a formáját. Ahogy a fiam mondta: Párosodna a gazda. Ettõl függetlenül érdekel a sorozat, tetszenek a helyszínek, és Lilu nekem sem hiányzik.

Leginkább az foglalkoztat, hogy a gazdákat és a "feleségnekvalókat" mi motiválhatta a szereplésben. Szilveszternek és különösen Bencének jók a lehetõségeik. Utóbbinál inkább a telep reklámmûsora lehet. András lehetõségei már korlátozottabbak, de a legnehezebb helyzetben Tomi lehet. Õ ott az Isten háta mögött annyira rövid pórázon van, (vagy lehet,) hogy ez egy kimagasló lehetõség lehet neki. Talán egyedüli...
A hölgyeket mi motiválhatta? András két nõjét el tudom képzelni falun, de a mûhajú csajt nem. Ez utóbbi lemegy az új A1-essel a nyüzsgõ, mozgalmas székes fõvárosunkból egy ahhoz képest unalmas faluba. Mi a csudát akar õ ott csinálni? András elvitte a két nõcit bulizni. Az egyiket össze-vissza forgatja a táncparketten, a másik csalódottan figyeli. Következõ alkalommal a csalódott nõ puszilgatja András nyakát a fûben. Egyik nap egyik hölgy, másik nap másik. Hogyan tud egy jóérzésû, tisztalelkû nõ egy ilyen helyzetet elviselni? Vagy ilyen idõs korban a nõk már ebbõl kinõnek?
offtopic
csancsy 2012 nov. 16. - 15:12:19
(168/572)
Igen, azt hittem azt is írtam, de bocsi, gyors gépelési hiba volt...
csincsilla72 2012 nov. 16. - 14:46:22
(167/572)
Városi és városi között is óriási a különbség. Mi például rengeteget túrázunk, nyaranta, ha jó az idõ, akkor hétvégenként megyünk valami tópartra strandolni. A plázák messze állnak az érdeklõdési körömtõl, oda akkor megyek, ha vásárolni kell. Nem a nyüzsgés, hanem a munkalehetõségek vonzanak. Emiatt élek a városban.
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 12:15:29 Előzmény szabeszgd
(166/572)
Látom, már írt errõl más is, csak tovább kellett volna olvasnom a topikot. Bocs!
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 12:13:53 Előzmény pneklara
(165/572)
Na igen. És nem csak hogy átölel a füst, de beivódik a ruhádba, hajadba, és viszed be magaddal a lakásba. Nem tudsz szellõztetni, teregetni. És ez pl. ugyanúgy van falun és városban is, ha olyan szomszédokat fogsz ki (mint sajnos én is).:/
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 11:36:53
(164/572)
A városi kontra falusi témához:

Én inkább úgy értem, társasház/panelház kontra kertesház, ahol haszonállatokat (disznó, tehén, stb.) is tarthatsz.
Igaz, hogy megyeszékhelyen lakom, mégis mindig közelebb állt hozzám a falusi élet. A nagyszüleimnek még rengeteg állatuk volt (tyúk, galamb, kacsa, kutya, macska) és nagy gyümölcsös meg veteményes kertjük. Én így nõttem fel. És igaz, hogy sokkal lejjebb adtam ezekbõl, hisz nekünk már csak macskánk és lovunk van meg gyümölcsösünk (mert munka után már többre nem futja az idõmbõl), de tudom, milyen ez az életforma.
Mindig jobban szerettem az állatokat és a kertet gondozni, elmenni gombászni, sõt kilovagolni a mezõre, mint a városi nyüzsgést élvezni, "áramlani a forgalommal":D . Nem csábít annyira, hogy több cukrászda között válogassak, inkább megsütjük itthon a kedvenc sütijeinket. Nekem kevés a balkonládában nevelt muskátli, a szobacica, az aranyhal, szûkös a négy fal, nem élvezet a betondzsungelben "sétálni a csodaszép utcák ezrein" (megjegyzem, az utcák EZREI csak a legnagyobb városainkra igaz szerintem).
Igen, bosszantó, hogy kevesebb TV-, telefon- vagy internetszolgáltató közül választhatok, és messzebb vannak a jobb bevásárlóhelyek, mint annak, aki lakótelepen/belvárosban lakik, de inkább ez, mint a másik élet. Az is igaz, hogy az állatokkal sok veszõdség van, de sok örömet is okoznak, és az sem mellékes, hogy valaki saját tyúkból fõz ebédet vagy tápos, boltiból, friss tojást hoz be az ólból vagy megveszi drágán a sápadt sárgájút, saját készítésû kolbászt, hurkát, sonkát falatozik, vagy be kell érnie a boltival, ami meg sem közelíti az elõbbit. Az is igaz, hogy faluról sokat kell utazni egy koncertért vagy színházi elõadásért, de a legrosszabb szerintem tényleg az, hogy kevés a munkalehetõség.
Hogy melyik a jobb? Kinek a pap, kinek a paplan. Szerinem nem lehet ezt általánosságban egyértelmûen eldönteni. Annyi azonban szerintem igaz, hogy a legtöbb városi ember tényleg nem tesz mást munka után, csak bezuhan a fotelba, és nézi a TV-t. Azok vannak kevesebben, akik kihasználják a város kulturális és szórakozásbeli elõnyeit. Egyrészt mert ma nem nagyon telik rá, másrészt mert mire hazaérnek, örülnek, ha lerogyhatnak. Nincs kedvük kimozdulni.
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:37:52 Előzmény Cordelia
(163/572)
Ha esetleg még más nem válaszolt volna: igen, a borjúnak patája van.:)

Én mintha azt hallottam volna, hogy ma már nem lehet moslékot adni a disznóknak (Unió) :/ , de nem vagyok benne biztos.
offtopic
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:33:44 Előzmény Tereplovas
(162/572)
Szép ez a ló.:) A Tied?
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:33:03 Előzmény csancsy
(161/572)
"...és nagy laborban mossák el az edényeket."

Amire Te gondolsz, az szerintem a lavór.:)
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:31:38 Előzmény hajnika125
(160/572)
Hûha! Ez ám az SMS nyelv! Sehol egy mondat végi pont vagy a következõ mondat elején a nagybetû... Ember legyen a talpán, aki ezt kisilabizálja!
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:22:41 Előzmény olahmiki1959
(159/572)
Másokkal ellentétben én nem találtam sértõnek, ahogy leírtad egy gazda reggeli tevékenységeit.:) Vannak ilyenek is meg másmilyenek is. Tudom, mert sokat vagyok ilyen emberek között lovas létemre.
offtopic
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:20:07
(158/572)
Jav: általában.:)

És vajon hogy lett link a kukoricaszárkévékbõl???:D Csak a perjelek miatt?
Ezüstliliom 2012 nov. 16. - 10:18:00 Előzmény olahmiki1959
(157/572)
Megint egy régebbi hozzászólásodra reagálnék. (Lásd még: "elõzmény" link!;) )

Nem nézem a mûsort. Áltában nem nézek ilyen mûsorokat. (Te ezt már tudod, csak mások kedvéért írtam.) Azért kezdtem el a topikot olvasgatni - és ha én egy topikot olvasok, akkor elkezdem az elejérõl legtöbbször -, mert kiderült, hogy Bence gazda az egyik ismerõsöm fia, és kíváncsi lettem, mi is róla a vélemény errefelé.:) Néhány dologról pedig hirtelen lett véleményem is, ami kikívánkozik.;)

"De az elõbbi nyugalomhoz visszatérve, valószínûleg azért is ilyen a légkör, meg a nyugodt élet, mert a gazdának nem kell rettegnie attól nap-mint nap, hogy mikor törik rá éjjel a tanyáját, mikor lopják el a termést, a gyümölcsöt, a zöldséget, és a kismalacokat, a bárányokat, meg a tyúkokat bizonyos egyének.
Teljesen más dolog ilyen helyen lakni és élni, ahol ilyen veszélyek nem fenyegetik az embert.
A környék szépsége, ápoltsága, az emberek közérzete is teljesen más egy ilyen vidéken, amelyik mentes "bizonyos zavaró körülményektõl", - ha értitek, mire gondolok..."

Én tudom, mire gondolsz, mert egy eleki, idõs, lovas ismerõsömnek most gyújtották fel a kukoricaszárkévéit:/// , amit a ház elõtt, az út túloldalán kúpozott fel, mert arra már csak szántóföldek vannak. És a rendõrség csak vonogatja a vállát, hogy "már leégett, mit tehetnénk?" Hát talán el kéne kapni a tetteseket, barmok!!!:/// Tyúkokat is azért nem tart már a bácsi, mert kifigyelik, hogy mikor megy el a boltba vagy ide-oda, bemásznak és ellopkodják.
Tereplovas 2012 nov. 16. - 00:20:33 Előzmény csincsilla72
(156/572)
Az világos, hogy egy nagy giccs az egész, de azért vannak aranyos részek.

Szerintem az egész mûsorban a legjobb "fej" Szilveszter gazda lova, a Csillag.
Nekem is van egy ilyen lovam, etetésnél mindig meg szoktam kérdezni: "Andika, éhes vagy, jöhet a kaja?"
Erre rám néz, és nagyokat bólogat, minek utána meg is kapja a szénaadagját.
Imádom. :)
csincsilla72 2012 nov. 15. - 18:42:30
(155/572)
Az egészben az a borzasztó, hogy ez egy hazug giccs. Akinek ekkora birtoka van, mint nekik, az nem a saját hûtõládájába termeszti a sárgarépát. Eladásra megy itt minden, cégként mûködnek, ahol a kereskedelmi és logisztikai tevékenységet is kell végezni valakinek. Természetszerûen a tulajnak, mert így jobban kézben tartható. A "gazda" nem szükséges a disznók meg a marhák mellé, nem fog a koca többet elleni, sem a tehén több tejet adni, csak mert õ ott van. Gondolom, ideje sincs kimenni az ólakba napi szinten. Van arra neki megfelelõ embere.
A finom városi kisasszonykáknak tehát nem feltétlenül kell reggel-este almozni az állatokat. Inkább a papírmunkában jöhet jól a segítsége, no meg õ az, akinek meg kell szervezni a szociális életüket, ami ilyen foglalkozás esetén a munkát és a megrendeléseket segíti elõ.
Ha egy ekkora birtok gazdája feleséget keres, akkor meghatározott tulajdonságokkal megáldott asszonykára lehet szüksége. Ha igazi paraszt (a szó jó értelmében), akkor az állatok mellé kell valaki segítségnek, ha viszont menedzser, akkor meg a céges ügyek intézéséhez. És mindkét típusnak olyan feleség kell, aki egyedül kézben tartja a háztartást, mert ilyen foglalkozás mellett apunak arra ideje nem lesz, az biztos. Én inkább itt látom a problémát. Ezek a lányok cseppet sem gyakorlatiasak, tán a András nõit kivéve.
Marika néni 2012 nov. 15. - 18:40:26
(154/572)
Válogatott egy társaság,mind a macák, mind a gazdák,különbeket is találnának a környezetükben. Szédületesek voltak Bence gazda szülei, úgy beszéltek a lányokról mint a tenyészkancákról.
grace08 2012 nov. 15. - 16:27:34
(153/572)
Akkor így már semmi nem indokolja, hogy belenézzek a paraszt show-ba. Amúgy nem értem miért hívják valóság show-nak, mikor a valósághoz van a legkevesebb köze. Annak, hogy egy traktoros, gumicsizmás legény összemelegedjen egy nagyvárosi mûkörmös nõcivel, kb. 1 % az esélye. Eleve össze sem találkoznak, annyira különbözõ az életvitelük.

Na és az, h van benne egy anyuci pici fia.:D Na azért jár a pont a készítõknek. Amúgy a falusiaknál ez gyakran tetten érhetõ. A legény dolgozik a családi gazdaságban, mutter megfõz, mos minden nap, eszébe nem jut a fijúnak önállósodni.. Maximum akkor költözik külön, ha talál egy takaros kis asszonykát. De akkor is max a 3. szomszédig mennek.