10/10
Tom61 2012 nov. 07. - 22:23:45 10/10
(92/572)
Tomi gazda a múlt héten is szimpi volt .
Szülei ? Nos annyira természetes minden !!!!!!!!!
Gondoljon minden itt levõ saját életére !
A lányok ?
Nos nem karok sértõt írni ............
10/10
Tom61 2012 nov. 07. - 22:07:50 10/10
(91/572)
A barátosném és a lányom 1 hét Adriára nem pakoltak ennyi cuccot és bõröndökbe , mint némelyik lány !
Lehet haza sem akar némelyik menni ?????????????
10/10
Tom61 2012 nov. 07. - 22:02:17 10/10
(90/572)
JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jobb már a múlt hetinél is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Örül a lelkem , hogy ezek az emberek "Széchenyi" agrárjai !
vikoca79 2012 nov. 07. - 21:57:49
(89/572)
Nem akarom bántani a Bence gazda apukáját, de gazda létére hogy lehet ilyen túlsúlyos?
meszibz 2012 nov. 07. - 20:42:36
(88/572)
Gyerekek... Én is gazdálkodok, majdnem jelentkeztem is... Sõt, fel is hívtak, h meséljek magamról stb. stb. ...Direkt megkérdeztem, hogy "ugye nem vmi hülye pláza picsák lesznek a nõi szereplõk?" Erre: nem, persze, hogy nem... Nem, mi? :D Ezek, mint ha könyvbõl olvasnák, úgy hazudnak! Amúgy meg ezek a nagy gazdák tipikus magyar átlag gazda mind, egytõl egyig... :D Megint vkik jó helyen sütögették a kis pecsenyéjüket! :) Tök gáz! Majd szép lovarda, meg még szebb kúria van átlagban mindenhol... :D Frankó volt a felébredéses beírás!
És még vmi: az ilyen "nõk" kurvára az 5 perc hírnévért vannak ott, ahol... Manapság nem dívik a csajoknál a munka...
Pikacsu 2012 nov. 07. - 19:29:06
(87/572)
Házasodna a gazda,de kevesebb is elég
olahmiki1959 2012 nov. 07. - 18:42:11
(86/572)
Ez tetszett...
csincsilla72 2012 nov. 02. - 19:23:43
(85/572)
Hát, mi sokat túrázunk Nógrádban. Bizony vannak ott is "zavaró elemek" bõséggel. Csak a médiában nem látszanak.
olahmiki1959 2012 nov. 02. - 19:05:12
(84/572)
Nekem az tûnt föl a mûsorban, hogy milyen nyugodt légkör uralkodik ezeken a vidéki helyszíneken.
Szép idõben mentek ki forgatni, - az érdekesség kedvéért azért megnézném, hogy szakadó esõben, amikor ki kell caplatni a sárban az istállóba, mert az állatok etetése és ellátása nem vár, - akkor mit szólnának a kis hölgyek a dologhoz.
De az elõbbi nyugalomhoz visszatérve, valószínûleg azért is ilyen a légkör, meg a nyugodt élet, mert a gazdának nem kell rettegnie attól nap-mint nap, hogy mikor törik rá éjjel a tanyáját, mikor lopják el a termést, a gyümölcsöt, a zöldséget, és a kismalacokat, a bárányokat, meg a tyúkokat bizonyos egyének.
Teljesen más dolog ilyen helyen lakni és élni, ahol ilyen veszélyek nem fenyegetik az embert.
A környék szépsége, ápoltsága, az emberek közérzete is teljesen más egy ilyen vidéken, amelyik mentes "bizonyos zavaró körülményektõl", - ha értitek, mire gondolok...
csancsy 2012 nov. 02. - 17:12:06
(83/572)
hát, azért néhol még mindig ilyen a falusi élet. Nálam egyik szülõ részérõl a rokonaim kb. 700 fõs faluban élnek. Nos, a fiatalabbik rokonaim (unokatesók) igyekeznek menekülni onnan, és nem is falusi életet élnek, idõsebbek (nagyszüleim) még mindig úgy élnek mint 50-100 évvel ezelõtt.
Reggel hajnalban felkelnek megetetik tyúkokat, disznókat (évente 3-szor, õszi-téli idõszakban van náluk disznóvágás, amelyen mi is részt veszünk), és késõbb délután is meg kell etetni õket.
Aztán nincs mosogató, csapviz a konyhában (csak fürdõszobában van mosdókagyló, csapviz kialakítva, onnan hozzák a vizet, aztán azt felforralják, mert gáztûzhely szerencsére van) és nagy laborban mossák el az edényeket.
Pottyantós WC (amelyet nagyon szép tisztán tartanak, még jobb mint egy WC kagyló) van ott, és igen nagyáruházakba se járnak, 1 nagyon pici bolt van a faluban, kelt tésztából készült süteményeket szokott hétvégén mamám csinálni, viszont kenyeret azt a kis boltban veszi, nem gyõzi már mindennap sütni.
Amúgy megjegyzem csendesen egyik ismerõsömnek (egy rendszer alapján keresgélték a gazdákat és õt is megtalálták) is felajánlották ezt a szereplést(elment meghallgatni hogy mirõl is szólna ez az ajánlat) és visszautasította, mert egyrészt semmmi pénzt nem kap szereplésért (szóval ingyen vállalták akik most szerepelnek), másrészt enélkül is talál egy normális nõt, nem mûsorban fogja megtalálni az igazit.
csincsilla72 2012 nov. 02. - 16:19:54
(82/572)
Ezeknek a macáknak már az is elegendõ kihívás lenne, ha ki kellene gazolni a konyhakertet. Lehet, hogy igazságtalan vagyok velük szemben, de az egész megjelenésük irritáló. Kiskosztüm, körömcipõ, besz@rás.
Annak idején néztem az osztrák verziót. Nagyon jó volt, kifejezetten tetszett. Eddig a nyomába sem ér a magyar mûsor.
Cordelia 2012 nov. 02. - 10:43:11 Előzmény szekeresb
(81/572)
az embereknek hamis illúziójuk van a falusi életrõl, ami nem mindig szól gazdálkodásról, ma már nem. Pár éve falura költöztem, a lakosság kb. 900 fõ, ebbõl 5 udvaron látok tyúkokat és tudomásom szerint három család tart disznót. Ha valaki tart lovat, azt csak divatból tartja, aztán eladja, mert nyûg. Tehene senkinek sincs. Süteményt, kalácsot alig sütnek már az asszonyok, mert a tes--ban 1500 forintba kerül egy egész torta. Amikor a boltban a nagymamák veszik a zöld és sárga 2 literes üdítõket, elszörnyedek. Hol van már a szörp? A bodza, a málna, az eper, a meggy?

Emlékszem, a nagymamám élete arról szólt, hogy hajnali 4-5 órakor kelt. Hozott egy nagy villa szénát a hátán a tehénnek, istenem 150 cm magas volt a nagyi... Utána fejt, kiengedte a tyúkokat, moslékot készített - a sorrendre már nem emlékszem, de arra igen, hogy nem volt 5 perce sem leülni. És kézzel gyúrta a tésztát és hetente háromszor ettünk tésztás ételeket, mennyei volt. A platnit sütötte a lángost és télen hajnalban begyújtott, hogy mire az unokái felébrednek legyen jó meleg. Persze télen meg kellett fejni a tehenet, ha meg elkezdett elleni, segíteni kellett a kisborjúnak. Elõször az elsõ két pici patája (patája van a borjúnak?) látszott, utána jött a többi. csodálatos volt, ahogy egy szép kisborjú születés után azonnal felállt. Az a sok tudás hova lett? Hogy a disznóknak nyáron csalánt kell aprítani, hogy milyen jó illata van még a mosléknak is ha fõtt krumpli van benne. Nem beszélve a kertrõl. Az is egy olyan munka, amit nem lehet halogatni.

Most elnézem ezeket a macákat. Tudják mi az a kapa? Tudják, hogy a moslékot kézzel keverjük, egyben ellenõrizzük, hogy nem túl forró-e? Nagyon sok pénznek kell itt forogni ahhoz, hogy a 4 normálisnak tûnõ fickó egy ekkora blamába belemenjen...
olahmiki1959 2012 nov. 02. - 10:42:12
(80/572)
Mire gondolsz? Mert elég sok mindent írtam.
szekeresb 2012 nov. 02. - 10:03:28
(79/572)
Sztereotípia, sztereotípia hátán...
10/10
catmother 2012 nov. 02. - 09:42:59 10/10 Előzmény Tereplovas
(78/572)
A számból vetted ki a szót! :) Csak lestem, amikor láttam, hogy a nõ egyedül küszködik a bõröndjével, a srác meg az állomás másik oldalán támasztja az autóját. Egyáltalán nem életszerû. Talán a nõknek a poggyász-cipeléssel kellene bizonyítani, hogy jó erõben vannak a munkához??? Elõször azt gondoltam, nézdmár, milyen bunkó a srác.. De igazad van, ez így van megrendezve :(
Amúgy nagyon birom a mûsort, végig fogom nézni a sorozatot.
10/10
catmother 2012 nov. 02. - 09:38:36 10/10 Előzmény bicibucimaci
(77/572)
Lilukát nem csak ebbõl a mûsorból kellene kivágni, hanem az egész médiából... Undorító..
olahmiki1959 2012 nov. 02. - 08:32:59 Előzmény szekeresb
(76/572)
Én nem vagyok szakértõ, egyszerûen csak érdekel, hogy mi lesz ebbõl az egészbõl.
A családdal együtt szoktuk nézni a mûsort, és mindannyiunknak az a véleménye, hogy persze, az elején, a megismerkedés szakaszában, még minden lány mindent megígér, igyekszik magát mindenféle szempontból vonzónak mutatni, talán még a disznóólba is kimegy segíteni, már csak a médiaszereplés miatt is, és "eljátssza", hogy õ mennyire komolyan gondolja ezt az egészet.
Aztán, - úgymond - jönnek a hétköznapok, amikor nem a tv kamerának kell mutatni, hogy én milyen szorgalmas, és városi lány létemre, milyen dolgos vagyok a mezõgazdasági körülmények között, hanem mindennapi, rutinfeladattá kell váljon például az állatok gondozása, ott nem lehet egy-két napot "kihagyni" mert ma éppen nincs hozzá hangulatom, vagy éppen egy kicsit "depi" vagyok, hagyjatok békén, ott menni kell, és csinálni kell.
És abban a pillanatban,, szerintem, mindenkirõl lehullik a megjátszott álarc, és megmutatkozik a valódi énje, személyisége.
Észrevehetõ, hogy például a gazdák, a férfi szereplõk is, a kamerák elõtt mennyire megválogatják a szavaikat, csúnya szót, - amely egyébként ebben a környezetben talán természetesebb lenne, mint máshol, - még véletlenül sem mondanak, még indulatukban sem.
Ez is egyfajta megjátszás, alakítás, a szövegek, a mondatok, a hangsúlyok nem életszerûek, hanem kissé mesterkéltek, megjátszottak, bár ez talán érthetõ.
Én a stáb helyében, - majd amikor lezajlik a játék, és úgymond valóban egy vagy két pár egymásra talál, - azért mondjuk fél év, vagy egy év múlva visszamennék kamerákkal, mikrofonokkal megnézni, hogy valóban együtt maradt-e a pár, vagy az egész csak a tv szereplés miatt volt.
Az lenne az igazán érdekes, rögtön kiderülne, hogy ki mennyire gondolta komolyan ezt az egész játékot...
szekeresb 2012 nov. 01. - 21:44:31
(75/572)
Mezõgazdasági szaktanácsadással foglalkozom, emiatt kíváncsi vagyok a mûsorra.
A tegnapi részben megnéztem a nõi felhozatalt, hát... Szóval én onnan egyetlen egyetlen épkézláb nõt sem tudtam volna kiválasztani. Esetleg a miskolci recepciós csaj jöhetne, bár õ sem dolgozni. Még mielõtt valaki félreértené, én úgy gondolom, ha mód van rá, akkor feleségnek nem szabad a férjjel egy vállalkozást mûködtetnitermelõ , emiatt még feleségnek meg is felelhetne.

A lényeg, hogy miért is nézem? Mivel valahogy én is ebbõl élek, szakmai szempontból kíváncsi vagyok a mûsorban szereplõ termelõk gazdaságára. Emiatt minden részt meg fogok nézni. ;-)))

Utólag az jutott eszembe, hogy amikor a '90-es évek elején Hódmezõvásárhelyen tanultam az akkori Állattenyésztési Fõiskolán, az elsõ félévben a lányok nem nagyon értékelték a gyakorlatot. (Meg igazából aki nem szakközépben végzett, azokból sem sokan.) Ganajászni mondjuk nem kellett, de hozzá kellett érni az állatokhoz. Persze nem simogatásról volt szó, hanem mondjuk 200 db párnapos kismalac átválogatásáról, vagy tyúk szállításkor azok összeszedésrõl. Koszos lett az ember keze, meg büdös a haja, és a bõre. Aztán hozzászoktak, megtanulták amit kellett, majd pályaelhagyók lettek. A lányok közül csak egy dolgozik a szakmában, a szülõknek már akkor tojó baromfiállományuk volt. A fiúk közül sem dolgozunk sokan a szakmában. A kb. 60 végzettbõl talán hatan vagyunk.

Érdekesség: Sváby Andrással együtt kezdtünk Vásárhelyre járni, de õ nem végezte el a fõsulit. Nem ment el államvizsgázni annak ellenére, hogy minden vizsgája megvolt. :-0
Gondolom ismerõs a neve. ;-)
Cordelia 2012 nov. 01. - 18:10:43
(74/572)
ne is mond, ennyi kiéhezett buta idegbeteg nõt régen láttam egy kupacban. legalább szépek lennének. Talán két szép nõ ha van?
egy ismerõsöm interneten keresztül válogatott magának nõket (na jó,ismerkedett), aztán a tizediket el is vette feleségül és megvannak. Õ mondta, hogy annyi idegronccsal találkozott, hogy borzalom. Mi történik a nõkkel?
bicibucimaci 2012 nov. 01. - 17:00:43 Előzmény csincsilla72
(73/572)
Némelyik olyan irritáló, rá kellene lökni õket a trágyakupacra. Liluval kezdeném