1/10
-greghouse- 2012 júl. 01. - 18:29:08 1/10
(52/572)
Nekem van egy barátom, aki gazda is, nõtlen is, negyven-egynéhány, agrár-egyetemi végzettséggel. Földbirtoka van, állatai, gépei, stb. Mikor errõl a mûsorról beszéltem vele, jókat röhögött, de nem volt több ideje átbeszélni, mert mennie kellett az egyik tanyájára a birkáihoz, és megnézni, a juhásza jól kezeli-e õket. Beült az ütött kopott 1200-as Ladájába, és azzal ment. Nem mintha nem telne jobbra. Azt mondta, elköszönéskor, hogy (kb.) "az a gazda nem jó gazda, akinek ilyen marhaságokra van ideje."
Kattrin 2012 júl. 01. - 13:29:11
(51/572)
Kattrin 2012 jún. 30. - 20:47:22
(50/572)
Amiket az elején felsoroltál, azok tipikusan egy plázapicsa eltúlzott, felnagyított jellemzõi. De lehet, hogy ezek jelentkeznek ebbe a mûsorba, mert hogy a normális lányok nem, az biztos.
Én viszont nem örülnék, ha a városi embert azonosítanák egy unatkozó plázamancival.
Kattrin 2012 jún. 30. - 20:42:11
(49/572)
Különben ezek nem is sima gazdák, hanem inkább földbirtokosok, nagyüzemi tenyésztõk.
Olyan nehéz nem lehet velük az élet, fõleg pár hétig nem, sõt pont kikapcsolódás jellegû. A szülõk készítenek jó kis házi kosztot, közben egy szép házban laknak, reggel kelés, gazda megmutatja, mit kell csinálni, aztán jól elszórakoznak ketten egész nap. Ha az ember nem netezik, nem marad fönn túl sokáig, akkor simán lehet kelni korán, és az egész napos munkától erõt vesz az emberen egy kellemes fáradtság, amitõl jól tud enni, jól tud aludni.
Ha meg a nõnek kell fõznie, akkor meg délelõtt nincsenek is együtt a gazdával.
Kattrin 2012 jún. 30. - 20:37:22
(48/572)
Hát igen, nekem egyik bolond se kellene.
olahmiki1959 2012 jún. 30. - 13:20:53
(47/572)
Ezek is jó kérdések. Lehet, hogy a nézõk sms-ei fognak dönteni emberek sorsáról?
Aztán meg az is jó lesz, sõt, talán akkor lesz igazán érdekes a mûsor, amikor a nõk fognak egymás után bemutatkozni.
Milyen lesz a külsejük? Mûköröm, mûszempilla, macskanadrág, holdjáró cipõ, szilikonnal feltöltött száj, mûmell, és a többi? Kiszállás egy méregdrága nyugati kocsiból, teljesen véletlenül éppen mobiltelefonálás közben, affektáló beszéd, a kameráknak szóló erõltetett mosoly, a gazda üdvözlésekor érezhetõ tartózkodás, puszi helyett cuppantás a levegõbe, feltûnõ érdeklõdés az anyagi helyzet iránt, az istállóba éppen csak beszagolás, aztán egy apró fintor kíséretében való gyors odébbállás?
Vagy véletlenül normális, szimpatikus, jól kinézõ, de hétköznapi lányok jönnek? Talpraesetten, nem megijedve a munkától, vidáman, pillanatok alatt feltalálva magukat az új szituációban?
De a nagy kérdés, hogy a tv mennyire fog beavatkozni ezeknek az embereknek az életébe. A nézettség lesz-e a fontos, - mint eddig mindig, - vagy valóban az-e a cél, hogy emberek egymásra találjanak?
Félek, hogy a válasz teljesen egyértelmû lesz.
szinhazimado 2012 jún. 30. - 12:25:30
(46/572)
Az érdekes lesz, amikor, már a hölgyemények fognak érkezni a gazdákhoz a mûsorba. Kiváncsi leszek milyen karakterek fognak jelentkezni és hogy fogják bírni a vidéki létet. Most mindegyik gazda fog találni párt magának, vagy csak egy? És majd a gazdákra lehet szavazni, hogy ki házasodjon?
lilalibaláb 2012 jún. 30. - 12:16:53
(45/572)
Szerintem amit hiányolsz, az majd akkor lesz, amikor a nõket mutatják. Ez így nem rossz forgatókönyv (pszichikailag), hogy mindkét oldal csak a saját elvárásait mondja el, mert így a nézõk is kombinálhatnak, hogy ki kivel lenne jó.

Én inkább azt furcsálltam, hogy olyan idealizálva mutattak mindenkit, hogy hú de jó ember. Pedig szerintem mind kattant. Az is, amelyik ennyi éves korára még nem talált párt -mert a nõk mindig hazudtak neki :-)-, az is, amelyik már 2x elvált, honnan tudjuk, hogy valójában nem egy összeférhetetlen, szekírozó, rossz alaptermészetû emberrõl van szó? Az is kattant, amelyik ennyi év után még mindig a volt felesége után sírdogál, és máris fojtogatja a rátelepedésével a jövendõbelijét is, szóval mindnek megvan a maga flúgja. Különben nem is jelentkeztek volna. :-)
-csengõzoli-- 2012 jún. 30. - 11:49:21
(44/572)
Ahogy olvasgattalak,eszembe jutott,hogy nem te írod a mûsor narrációját? :)
Szerintem ez az egész mókás dolog.
Igen,ennyi,semmi több.
Picit sajnálom azokat,akik úgy jelentkeztek a mûsorba,hogy komolyan gondolják a párkeresõsdit, pedig ez nem errõl szól.
Ez csupán egy szórakoztató mûsor, az emberek szeretnének röhögni a jelölteken és a városi-vidéki emberek szemléleti különbségébõl kialakuló félreértéseken,vitákon.
Ugye te sem gondolod komolyan,hogy élete párját egy Tv mûsorban fogja megtalálni bárki is...
Nem ez a cél, a Nagy õ -ben sem ez volt, Benkõnél sem ez volt.
De nekem nincs ezzel bajom, kereskedelmi tévé,szórakoztat,köszönöm neki, ennyi.
Bár csak kb 10percet néztem belõle, baromira idegesített maga a szituáció, hogy trendibendi Lilu (akit egyébként kedvelek) leutazik a kis BMW terepjárójával Laci gazdához,majd jól megbeszélik,hogy hol vannak az állatok stb.
Kicsit úgy éreztem,mintha cirkuszban mutogatnák,hogy: látjátok,így néz ki egy parasztember!
Igen, ez pedig itt a vasvilla! :)
Megalázónak éreztem a szituációt, bár lehet ezzel csak én vagyok így.
Amiket a nõkrõl írtál,arról az a véleményem,hogy valószínûleg a jelentkezõk többsége élt már vidéken, vagy ha nem,akkor 99%-ban idióták lesznek.
Egy mûkörmös, szolárium függõ nõ 2hetet sem bírna ki vidéken.
Leginkább a programok hiánya miatt. (nem a tv-re gondolok)
Saját tapasztalatból tudom, nagyszüleim egy világvégi kis faluban laknak.
A friss gyümölcs, a nyugalom, a falusi romantika a városi ember számára 1 hét után elkezd átcsapni mérhetetlen unalomba.
Persze beállhatna az ember a gazdaságba,de hát mihez ért egy városi nõ?
Meg onnantól kezdve már nem csak a reggeli harmat, hanem a trágyaszag is megcsapná az orrát,ami mindjárt más hangulatot ad a falusi létnek :)
Szóval kíváncsian várom a jelentkezõ nõket, biztos sok lesz köztük az elmebeteg...
Vegetable 2012 jún. 30. - 11:21:31
(43/572)
Remélem, kapsz választ :) Én nem nézek realitiket, szóval ezt se láttam :)
olahmiki1959 2012 jún. 30. - 08:31:34
(42/572)
Miután - azt hiszem, - a hozzászólók többsége hölgy, így hadd kérdezzek valamit tõletek.
Nem hiányoltatok valamit a mûsorból?
Én elõzõleg írtam mindenfélét, hogy ilyen lesz meg olyan, kereskedelmi tévé, megjátszott dolgok, stb. Aztán tegnap meg is néztem, és végül is nem volt olyan rossz. Igaz, még nagyon az elején vagyunk. A gazdák tulajdonképpen szimpatikusak, mindegyikük kifejezetten jómódú, hatalmas területû birtokuk van, erdõ, halastó, legelõ, rengeteg állat, szõlõ, élnek-halnak a munkájukért, ez tölti ki a mindennapjaikat.
Teljesen természetes, hogy párt szeretnének találni maguknak.
Ugyanakkor, - és ezért írok tulajdonképpen, - nem mutatták be, hogy a vidéki életért cserébe, a jószággal, a földdel való igen kemény munka ellentételezéseként, - amelybõl a leendõ feleségnek is alaposan ki kell vennie majd a részét, - mit kínálnak annak a városi lánynak, ill. nõnek, aki hajlandó vállalni ezt az életformát?
Nem láttuk azoknak a hatalmas házaknak a belsejét. Milyen bennük a fürdõszoba, a wc, - mindegyik nagyon fontos egy nõ számára, - milyen a felszereltsége a háznak, milyen a konyha, hiszen vidéken tudni KELL! sütni-fõzni, nem lehet mindennap étterembe járni, nehogy a kisasszony mûkörmei megsérüljenek, aztán milyen a tv vétel, van-e telefon, és még számtalan olyan szempont van, ami egy nõ számára létkérdés, hogy vonzónak érezze a vidéki életet.
Vagy a hálószoba olyan-e, mint egy meleg, barátságos szerelmi fészek, ahol a napi kemény munka után végre egymáséi lehetnek a párok, elfelejtve az istállót, a birtokot, az állatokat, a sarat, a gumicsizmát, és minden egyéb dolgot?
Ha valaki vidéki, bár jómódú ember létére feleséget akar találni, pláne egy tv mûsoron keresztül, akkor az ottani életet a munkán túl, egy nõ számára vonzónak kell megmutatnia, hogy legyen esélye a párjának a megtalálására.
Nos, a tegnapi mûsorból ez teljesen kimaradt. Az összes pasi csak arról beszélt, hogy Õ mit akar, hogy Õ hogyan képzeli elé a dolgokat, hogy Õ mennyire él-hal a vidéki életformáért, arról egyetlen szó sem esett, hogy mit tud ezért felajánlani a leendõ párjának.
Városi nõnek vidékre költözni, az egy borzasztó nagy döntés. Egy-két hétre oda lehet menni, pihenni, élvezni a csendet, a csodálatos környezetet, a friss levegõt, megsimogatni a kis állatokat, enni a finom falusi kosztot, a fáról frissen leszedett gyümölcsöt, elfelejteni a nagyváros zaját, rohanását.
De ott élni, végleg leköltözni vidékre, mindennap csinálni az állatokkal való törõdést, mert kell, akkor is elvégezni a napi feladatot, ha éppen semmi kedve hozzá, az már egy egészen más dolog.
Nagyon vonzónak kell ahhoz lennie egy vidéki férfinak minden szempontból, emberileg, anyagilag, hogy egy városi, vagy akármilyen nõ ezt "bevállalja".
Ezekrõl a kérdésekrõl, problémákról a tegnapi adásban nem volt szó.
Ezért gondoltam azt, hogy megkérdezlek titeket, mert mégiscsak a hölgyek véleménye számít, hogy ti mindezeket látva, vállalnátok-e, hogy odaköltöztök, szakítva a városi élettel, és egy teljesen más életformát kezdtek ezután élni? Volt-e annyira vonzó bárki és bármi, hogy meghoznátok ezt az óriási döntést?...
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi errõl a véleményetek.
Vegetable 2012 jún. 30. - 07:56:06
(41/572)
Vidéki vagy, vagy falusi? Mert én vidéki vagyok, de ettõl még városi lány.
Vegetable 2012 jún. 30. - 07:52:13
(40/572)
Nem vagy kissé általánositó? Életemben nem voltam mükörmösnél, még szinezve se volt a hajam soha, mert utálom, ha más szinü, mint amivel születtem, kozmetikusnál egyszer voltam, megnézett, és közölte, hgoy többé ne lásson, mert mit csináljon rajtam? Plázában max célirányosan jártam eddig (ott játszották a filmet, ott volt a program, boltba nem oda járok, drágább mint ugyanannak a bolthálózatnak normál boltja, és nagyobb a tömeg).
Jah! Egész életemben városi lány voltam (fõvárosi csak részben, de nem csak az a város létezik ebben az országban)
Vegetable 2012 jún. 30. - 07:43:46
(39/572)
Igen. Egy faluban van a telkünk sajnos, már vagy harminc éve látom az ott lakókat, mert évrõl évre többet kell fateréknak segiteni. Nem üdülõövezet, nem nyaralók közt, hanem a konkrét faluban vettünk telket, mindenfele falusiak. És igen, akik nem a városban vannak majdnem egész nap, mert oda köti õket munka, tanulás, meg különben is, a városban nem lehet csinálni semmit (ahogy az irta, akinek reagáltam), azok ugy élnek, ahogy irtam. Ismerem a boltot, a cukrázdát, a kocsmát (brrr), még a fodrászt is, mert oda vittem üzenetet a szomszédnak. Igen, három oldalról olyan szomszédaink vannak, akik ott élnek, és nem dolgoznak a városban. Egyik tart juhokat meg kecskéket is. Két szomszéddal arrébb a teheneket hajtják ki a legelõre reggelente. Hátunk mögött a szántó. A hegy alján az árterület.
Igen, tudom mit irtam. Annak, akinek városban nincs semmi, amit csinálni lehet, mert nem tud eleget ganajozni, annak olyan élete van ott, amilyet irtam.

Nem, nem mindenki él ugy, de azok tudnak mit csinálni a városban szabad idejükben is, minimum piacoznak vagy a hivatalosan kiváltott engedélyjel házi tejterméket árulnak bent, vagy hasonló engedélyezett minigazdaság, bármikor az orrod alá teszik, ha kéred, nem a ganajozás a lételemük, létezik szerintük program máshol is, mint falun, és hetente ugyanazokban a boltokban vásárolnak, csak vezetnek miatta egy órát pluszban. -> tehát nem szakadtak el totál a várostól se.
Niko123 2012 jún. 29. - 22:49:40
(38/572)
Szerintettek a gazdák Magyarországon tényleg gazdagok és luxusautókkal stb mászkálnak? Falun lakom, szóval számomra nem igazán tûnt hitelesnek a gazda szó használata. Sajnos más a magyar valóság... Mit keres egy városi lány egy tanyán? (nem akarom megszólni a városi lányokat, mivel õk más életet élnek) Szerintem erre a mûsorra sok pénzmániás és feltûnési betegségben szenvedõ lány fog jelentkezni.
szinhazimado 2012 jún. 29. - 22:43:09
(37/572)
:( 25 éves? Az igen. Többnek néz ki. Nekem mondjuk szimpatikus. De szimpi volt a Tamás gazda is, aki felhagyott a papi hivatásával.
Mancsika70 2012 jún. 29. - 22:31:17
(36/572)
25-évesen itt keres feleséget,,,,ott valami sántít,,,,de nagyon,,,,,40-körül elfogadható,de 25-évesen nem hiszem el,hogy nem talál senkit!
Mancsika70 2012 jún. 29. - 22:27:55
(35/572)
Nos Nekem ez a Rolf nagyon nem jött be,,,,,traktor GPS,,,,,jaj ez nagyon ciki!Maradok Andrásnál!
szinhazimado 2012 jún. 29. - 22:23:48
(34/572)
Szerintem nyugodtan jelentkezhet. Az ha vk. vidéki nem kizáró tényezõ szerintem legalábbis. Ez a Rolf gazda igen jóképû.
Mancsika70 2012 jún. 29. - 22:20:23
(33/572)
Ja azt Én nem láttam,hogy csak városi lányoknak,Nõknek lehet jelentkezni!Na akkor errõl is lemaradtam,pedig a tájszólással beszélõ András gazda szimpi,,,,,de akkor Én mint vidéki Nõ,hiába is jelentkeznék? :(