Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 20:37:01
(372/572)
Most tényleg nem akarok én lenni a fõgonosz, de tudod mit igazat is adok neked egy elvált anya a két gyermekével nem kevesebb, hanem több, pontosan két gyerekkel egy volt férjjel, és egy rossz házassággal a háta mögött több egy hajadonnál.

Ettõl függetlenül emberileg semmi gond, csak éppen akárhogy is, egy anya a fiacskájának a legjobbat akarja, nyílván nem akar nehézségeket, nem akarja, h más gyermekét kelljen felnevelnie, (ami egyébként ösztönös is, h minden ember a saját gyermekét kívánja nevelni, maga mellett tudni) nem akar egy volt férjet, aki évek múltán egyszer csak vissza akarja kapni a gyermekeit vagy a volt nejét, nem akarja, h a mostohagyerekek a fia fejéhez vágják a tipikus kamasz dumát: "te nem vagy az apám!". Mellesleg nem tudom mi történt Erika férjével, mert ha meghalt részvétem, de ha él az engedélye is kellett volna hozzá, h elhagyhassa az országot gyermekeivel. Ráadásul, kiszakítani két kisgyereket a környezetébõl, barátai mellõl hát nem tudom, elég önzõ dolog lett volna Erika részérõl, ami megint Erika ellen szólt volna...
Egy elvált fiatal nõvel meg az a gond, (de ezt már írtam korábban is) hogy túl fiatalon ment férjhez:
1. tehát meggondolatlan
És rövid ideig volt együtt a férjével
2. tehát nincs benne elég küzdõszellem, erõ
Sztem ezek sem valami pozitív tulajdonságok, az elkövetketkezõ kapcsolataira nézve.

Nos, lehet hogy az anyósunk ebben az esetben kissé butácska nõ volt egyszerû szokinccsel (pl. ennek az egyszerû és helytelen mondatnak az állandó ismételgetésével találkoztam nála: "nem vagy te senki" , a "nem vagy te semmi" helyett egyébként). Mégis a legjobbat akarta a fiának és sztem igaza is volt, akár sértõ ez egyesekre nézve, akár nem.
baba150 2012 dec. 11. - 20:14:18 Előzmény Kaktuszné Cserepes Virág
(371/572)
Anya vagyok, két gyönyörû kislány anyukája. Én úgy gondolom, hogy egy elvált nõ gyerekkel vagy anélkül nem kevesebb, mint egy hajadon. Nem azzal van egyébként a gondom amit mondott, hanem ahogy mondta. Sütött a szavaiból a lenézés az elõítélet, mert pl. a Kata elvált, pedig még fiatal.
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 16:00:02
(370/572)
Sztem te ezt félreértetted, Zoli nem így értette.
De legalább most jól lehordtad a városi nõ típust, ahol meg a "falusi liba" nem állná meg a helyét.

Bár bocsika Orsi mindkét szituban helyt állt..jaj de különös...
(legalábbis a látottakból és elmondottakból ez derült ki)
offtopic
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 15:53:29
(369/572)
Ezt én is próbáltam neki elmondani.
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 15:52:22
(368/572)
Upsz akkor Melinda...

Egyre megy:D
Cordelia 2012 dec. 11. - 15:18:04
(367/572)
óvatosan ezzel a "falusi libával". Egy "falusi liba" minden nap fõz és 12.00 órakor ott van az asztalon az ebéd. Igen, mos, fõz, takarít. Talán rossz dolog a tisztaság meg a meleg étel? Elnézem a szomszédasszonyomat: amikor véget ér a nyár minden délután kelt tészta illat jön a szomszédból: süti a kakaós csigát, a túrós táskát, a pogácsákat. Igen, mûveli a kertet is, közben fuvarozza a gyerekeit az iskolába. És még az öreg anyósát is elviszi orvoshoz. De szomszéd kutyáját is elviszi beoltatni, ha kell, a szemben lakó 80 éves öregasszonynál levágja a füvet.

Miért is írnék ennél többet? Próbálja meg egy miniszoknyás-laptopos szõke, nyelvtudással, úgy végigcsinálni a napot, mint egy "falusi liba". Garantálom, hogy letörné a körmét az elsõ próbálkozásnál és elmenekülne. Szóval ne nézzük le a falusi libákat. Õk dolgoznak. A macák a tévében meg üldögélnek és tipródnak a semmin. A sárganyakkendõs mamakedvencénél ott tespedtek az emeleten, Szilveszternél üldögélnek a filagóriában és találgatják kit fog választani.

Szerintem szerencsés az az ember, aki lebiciklizhet a faluba a földúton egy gyönyörû rét mellett.
idõjós1010 2012 dec. 11. - 15:10:17
(366/572)
Marcsi volt az aki nem akart bringázni. Orsi lement biciklivel a boltba.
idõjós1010 2012 dec. 11. - 15:09:01 Előzmény Kaktuszné Cserepes Virág
(365/572)
Marcsi még esetleg mûsoron kívül visszahozható
szekeresb 2012 dec. 11. - 14:30:44
(364/572)
Nem a bringával volt probléma. Sértõdékenyen a nõ, ezt nehezen tolerálható. Orsi élénkebb, derûsebb, Andrásnak erre van igénye.
És hogy lehet elmenni bicaj nélkül a boltba? Hát gyalog.
offtopic
Ezüstliliom 2012 dec. 11. - 14:25:05
(363/572)
Amúgy meg kit érdekel, hogy szimpatikus vagyok-e Neked?
szekeresb 2012 dec. 11. - 14:24:41
(362/572)
Nem vitattam, hogy létezik ilyen, teljesen egyetértek veled. Én mindössze annyit mondtam, hogy sokan rosszul pozicionálják be magukat.
offtopic
Ezüstliliom 2012 dec. 11. - 14:24:02
(361/572)
Én nem sértegettelek. Egyáltalán nem volt semmi rossz szándék bennem, csak szerettelek volna megérteni. Ahogy reagáltál rá, az csak Téged minõsít.
_goldie_ 2012 dec. 11. - 14:07:59
(360/572)
"..nagyon nagy bohócot ne csináljanak belõlük"
a véleményem az..ahogy más elõttem már megírta: "Akinek minimális önbecsülése is van, az ilyen mûsorba nem jelentkezik"
...milyen önbecsülése lehet egy nõnek ha nyilvánosan "sorba áll" egy férfi kegyeiért.....?
szekeresb 2012 dec. 11. - 14:05:57 Előzmény csincsilla72
(359/572)
"A gazdálkodás ... olyan nõ kell, aki maga is ért a gazdasághoz, aki fenn tud tartani egy konyhakertet, baromfiudvart is, aki el bírja viselni, ha ..."

A mûsorban látható birtokméreteknél nincs szükség konyhakertre, baromfiudvarra. Itt van olyan pénzforgalom és jövedelem, hogy simán megengedheti magának a vásárlást. A mezõgazdasági vállalkozók nagy többségénél a feleség is aktívan részt vesz a vállalkozás üzemeltetésében, de nem ganajásznak, meg nem kapálnak. Van egy csomó papírmunka, ügyintézés, és ezekre gyakran a nõk alkalmasabbak a férfiaknál.
A gazdálkodók nem szükségbõl tartanak néhány tyúkot, meg gondozzák a kertjüket, hanem mert örömet és/vagy biztonságot nyújt nekik, meg azért mert megszokták.
A falusi élet nem keverendõ össze a gazdálkodással. Ha falun van valakinek 50 tyúkja, vagy egy-két disznója abból nem lehet megélni. Az csak arra való, hogy egyrészt besegít az otthoni költségvetésbe, másrészt meg tudja az állattartó, hogy mit eszik. Azért is írtam állattartót, mert ha valakinek csupán ennyije van, attól még nem lesz gazdálkodó.
offtopic
_goldie_ 2012 dec. 11. - 14:01:39 Előzmény Kaktuszné Cserepes Virág
(358/572)
Melinda és nem Noémi :) http://gazda.rtlklub.hu/gazdak/
..ééés..Majka a kedvence..tuti több info nem is kell a csajról :D

ahhoz képest h nem nézem csak rákeresek..
egész képben vagyok :)
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 13:55:03
(357/572)
Hát van benne valami, de Orsi faluból indult, akár jó pár is lehetett volna.

Marcsi nagyon elszúrta, amikor kiverte a hisztit a bicaj miatt.
Mégis, hogy akar elmenni vásárolni, ha András párja akar lenni?
offtopic
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 13:52:36
(356/572)
Akár hiszed, akár nem létezik ilyen.
Sokan nem adnak alább maguknál ezért nem találnak párt.
szekeresb 2012 dec. 11. - 13:44:35 Előzmény -csengõzoli--
(355/572)
" Vegyünk pl engem, én is olyan jófej és ügyes vagyok,hogy nem találok magamhoz foghatót :D"

Önbizalmad van az tuti. ;-) Szerintem mindenki találhat magának párt, ha a saját szintjén keresgél. Esetleg a saját igényeidet nem helyezted túl magasra? Idegen szóval irreálisan magasra?
Ezüstliliom 2012 dec. 11. - 13:39:13 Előzmény Ani77
(354/572)
"Indiranda Jones és az utolsó gazda"

:DDD
Kaktuszné Cserepes Virág 2012 dec. 11. - 13:37:04
(353/572)
Én nem akarom tudni..:D