bitor 2013 máj. 04. - 03:35:57
(3/3)
Nem vagyunk majmok, nem , nem és nem!!!!!! Ha ez az adoma kielégítõnek hat, talán mégis.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Láss, ne csak nézz!!!
drtibi 2013 márc. 24. - 08:17:54 Előzmény lacibaa
(2/3)
Kösz, még nem ismertem. Nagyon alkalmas válasz a világ sok "érthetetlen" jelenségére.
lacibaa 2013 febr. 24. - 14:15:52
(1/3)
Sokat nézek hasonlo mûsorokat, ahol különbözõ népszokásokat,közösségek életét mutaják be, és eleinte elgondolkoztam, hogy lehet valami mások részére természetee, ami nekem nem az!!
Aztán rábukkantam erra a tanmesére, és leesett ....
Vegyünk egy ketrecet, amiben öt majom van. A ketrecben egy madzagon lóg egy banán. A banánt csak a legfelsõ lépcsõ fokról lehet elérni. Az egyik majom elõbb-utóbb odamegy a lépcsõhõz és elkezd felmászni a banánért. Azonban ahogy hozzáér a lépcsõhöz az összes majom hideg zuhanyt kap.

Kicsit késõbb egy másik majom is megpróbál felmászni a banánért - az eredmény ugyanaz. Ez még számos alkalommal megtörténik. Kis idõ elteltével, amikor egy majom elindul a lépcsõ felé a többiek megpróbálják megakadályozni.

Most zárjuk el a vízcsapot, nem lesz több zuhany. Cseréljük ki az egyik majmot egy újoncra. Az új “fiú” meglátja a banánt és megpróbál érte felmászni. A többiek azonnal megtámadják és nem engedik hogy
a lépcsõ közelébe menjen. Amikor minden mászási kísérlet kudarcba fullad a többiek támadása miatt, az új “fiú” feladja.

Most cseréljünk ki még egy régi (zuhanyozott) majmot egy újoncra. Az új majom megint csak megpróbálja megszerezni a banánt, de a többi négy majom megtámadja ezért. Az elõzõ újonc is aktívan részt vesz a támadásban.

Amikor már ez is feladta, cseréljük ki a harmadik majmot is. Amikor ez is megpróbál eljutni a banánhoz a többi négy megtámadja. Pedig a négy támadó majom közül kettõnek elképzelése sincs, miért nem szabad a banánnal próbálkozni.

Miután a negyedik és az ötödik majmot is kicseréltük a ketrecben lévõ majmok egyikének sincs emléke a hideg zuhanyról. Mégis, meg sem próbálnak felmenni a banánért. Hogy miért?Mert ez mindig így volt és mindenki azt látta, hogy így kell ezt csinálni