Nofri 2009 okt. 24. - 22:50:09
(76/236)
Csodálom a hitbuzgók azon képességét,mellyel túl tudják élni önmagukat.:)
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 24. - 22:33:44
(75/236)
:DD Képzelem
Nofri 2009 okt. 24. - 22:32:16
(74/236)
Be is sz.rtam rendesen.:D
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 24. - 22:30:39
(73/236)
"Imádkozom érted!!
HA(!!) ateista vagy."
Ha másvalllású vagy, fulladj meg.
twillight 2009 okt. 24. - 22:15:34 Előzmény mandulavirág
(72/236)
A kulcsszó a "nem OLYAN rossz". Nem azt mndta hogy nem útálják õket, hanem csak az ellenségek sorrendjét adta meg.
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 24. - 21:47:49 Előzmény mandulavirág
(71/236)
Na ugye hogy igazam van: a keresztények az eretnekeket és a másvallásúakat utálják, nem az ateistákat. Tessék, itt egy bejegyzés ennek a fórumnak a hozzászólásai közül:

"De miért is nem vagyunk elsõsorban keresztények. Nem magyaráztad meg??
Ja mert te nem vagy az???? Imádkozom érted!!
Ha ateista vagy. Az még nem olyan rossz."
fredi60 2009 okt. 22. - 11:45:33
(70/236)
Bocs, Talmud helyett a Tórára gondoltam. Persze akkor azt is kellett volna írnom. :)
offtopic
twillight 2009 okt. 22. - 11:31:57
(69/236)
Helyesen fogalmaztam én, TE ellenben féreértetted. Elmagyaráztam hát, te meg nekiállsz hõzöngeni most hogy kiderült a tévedésed. Szánalmas.

Kit érdekel a kerezstény papság? Ha megszûnik, az kész haszon, hiszen a vallás idõ és energiapazarlás. De ettõl függetlenül a papokat nem bántom. Különnösen nem, hogy nem csak a keresztényeknek vannak papjaik, az "antiklerikális" pedig nem vonatkozik egy kifejezett vallásra vagy felekezetre.

Nincs ellentmondás, csak látszólag.
De úgy van: Biblia nélkül nincs kereszténység. 2,000+ év szörnyûsége érne vele véget.
Telmud nélkül amúgy VAN zsidóság. Ugyanis nekik az Ószövetség volt EREDETILEG. A Talmudból egyébként sikerült szerezni egy rabbik által összerakott angol fordítást, hát mit mondjak: talán még a Bibliánál is szörnyûbb.
És bevallom az iszlám sem hiányozna:
http://macteens.com/gallery/displayimage.php?pos=-3662
fredi60 2009 okt. 22. - 10:24:12 Előzmény twillight
(68/236)
Ez esetben helyesen kellene fogalmaznod. Pl.: ha a zsidók valaha visszakapják a Templom-dombot, akkor a muszlimok kirobbantanák a 3. VH-t.

"Nem vagyok antiklerikális. Én biblia-ellenes vagyok"
Biblia nélkül elég nehéz elképzelni a keresztény "papságot". Akiket ezek szerint - a keresztény vallás alapjával szemben - nem támadsz.

Értem. Csak logikátlan. És továbbra is ellentmondás.
Mert alap nélkül nincs ház.
Biblia nélkül nincs kereszténység.
Talmud nélkül nincs judaizmus.
Korán nélkül nincs iszlám.
offtopic
twillight 2009 okt. 22. - 10:02:05
(67/236)
Nem, nem mondok ellent egyik esetben sem.
Az antiklerikális azt jelenti, "papságellenes". Ellenben engem a papok önmagukban nem zavarnak. Valamint egy hívõ is lehet papságellenes, ha hite miatt úgy véli, nincs is szükség közvetítõre az egyén és az istene között. Továbbá MELYIK papság?

Ugyanígy nincs problémám az átlaghívõvel, aki Marinéni a szomszédból és megtartja magának a vallását. Felõlem áldozhat csirkét, mormolhat imát az emberevõ Yetihez - nem érdekel. Akkortól érdekel amikortól bajt okoz. És nem a tünetet - a hívõt -, hanem a kór okát - a vallását - tartom érte felelõsnek.

Nem, nem marhaság. Mint mondtam: ha a zsidók visszakapnák, akkor a zsidók elkezdenék építeni a 3. Templomot, ami viszont a muszlimok szerint (akik nem feltétlen arabok mint 500 éve, muci) az a VilágVége eljövetelét jelezné, és akkor biza jönne a haddelhadd - vallási alapon. Teljesen vallási alapjja lenne, mert ha nem lenne az az ostoba világvégehitük, akkor eszükbe nem jutna háborúzni.
A dolog olyan lenne, mint a Dzsihad, azaz a hitetlenek kiírtására folyó háború. (= bárki aki ki akar lépni, vagy nem akar belépni a muszlim hitre. Bár a kilépõk likvidálására van egy másik szó, az helyesebb.)
offtopic
twillight 2009 okt. 22. - 09:54:34
(66/236)
OK, akkor mi ketten átmentünk privátba.
fredi60 2009 okt. 22. - 09:02:50
(65/236)
"Nem vagyok antiklerikális. Én biblia-ellenes vagyok"
"Nem a vallás követõivel van problémám. Azzal van problémám AMIBEN hisznek"

Nem akarok semmilyen megjegyzést tenni, de olvasd el mégegyszer. Mindkkét idézetben ellentmondasz önmagadnak.

"ha a zsidók valaha visszakapják a Templom-dombot, akkor kirobbantanák a 3. VH-t."

Ez meg talán a legnagyobb marhaság, amit eddig leírtál. Pedig az eddigiek sem voltak elhanyagolhatóak! Maximum az arabok robbanthatnák ki, de annak sem vallási alapja lenne.
offtopic
mandulavirág 2009 okt. 22. - 00:21:27
(64/236)
"Nem ért zaklatás, ha csak az nem, hogy az én adómból fizetik potenciális gyilkosaimat."
Ja, a legtolvajabb pártok jönnek ezzel a hülyeséggel. Ez a mondat annyit ér, mint akiknek a szájából hangzik. Már egymást se bírják elviselni, annyira nyomasztó a sok gazemberség (ezt a szót használta Fodor).
"Én biblia-ellenes vagyok azon az alapon, hogy olvastam mi áll benne."
Jó lenne eldöntened, mit ellenzel, mert zavaros, hogy kitõl félsz.
Különben hogy tetszett fratello metallo?
"Nem úgy a bibliával és így az azon alapuló vallásokkal kapcsolatban, amik potenciálisan civilizációellenesek."
Sajnállak, ugyanis az európai civilizáció vallásilag egyértelmûen a kereszténységre alapul. Pl. a hét hétnapos, van benne pihenõnap. Az ünnepek a keresztény valláshoz kapcsolódnak. Szabad a képi ábrázolás. Tilos a szemet szemért, fogat fogért elv, ami a zsidó törvénykezés alapja. Nincsenek szent állatok, nem megvetett a húsevés, nem tilos alkoholt inni. Egyetlen étterem étlapján sem szerepel vér. Nem szokás a mumifikáció, a halottak égetése csak pár évtizedes jelenség. A gyerekek hat éves korban való kiházasítása tilos, mint ahogyan tilos a poligámia is. A kisfiúkat nem metélik körül. Nincs templomi prostitúció, a szextõl senki sem remél üdvösséget. Erõs a szabad akarat és szerelem eszméje a párkapcsolatok terén, és köztudottan gyakori a valllási alapú bûntudat. Isten ideáját, a hitétõl vagy nemhitétõl függetlenül minden európai tökéletesnek, örökkévalónak és mindenhatónak képzeli. Nincs olyan társadalmi összetartó erõ, mint Kínában, Japánban, az arab országokban; viszont elterjedt a fehér felsõbbrendûségi tudat - épp vallási alapokon. A vallás térítõ jellegébõl adódik az európai civilizáció dinamikus, hódító terjeszkedése, a "vademberek civilizálása". Vallási alapú a kötelezõ ruhaviselés is - a legnagyobb kánikulában sem járkál senki egy szál ágyékkötõben; ha megpróbálná, közszemérem elleni vétség miatt megbírságolnák a rendõrök. A középkori európai történelem nem ismeri az istenkirályság ideáját és a vallásnak köszönhetõ az általános írástudás, a közoktatás elterjesztése is. Stb.
"Te a "valláson belüli lecsapásnak" hívod a vallásháborúkat?"
Igen.
"A boszorkányégetést? Civilizációk megsemmisítését és leigázását?"
Einstein mondta talán: Két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi hülyeség. De az elsõben nem vagyok biztos.
Légy szíves, ilyen mérhetetlenül kretén, nyomorultul ostoba, pszichopata bûnöket ne Jézus nyakába varrj - ha azt teszed, te is hasonlóan ütõdött vagy.
"Mi akadályozná meg ha nem a magamfajták, hogy azok az idõk visszatérjenek?"
Senki sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba. Ezt még nem hallottad?
És bocsáss meg, de mulattatsz. Engem nem emlékeztetsz az emberiség megmentõjére, inkább egy bohócra.
"Nem vagyok vallásos de nam vagyok ateista sem."
Aha. Hát akkor mi vagy?
"Inteligencs Dizájn mozgalom".
Ez micsoda? Hogyan vallásüldözõ?
offtopic
twillight 2009 okt. 21. - 22:23:58
(63/236)
Én nem vagyok se politikus se vallásos. Nem ért zaklatás, ha csak az nem, hogy az én adómból fizetik potenciális gyilkosaimat.
Nem vagyok antiklerikális. Én biblia-ellenes vagyok azon az alapon, hogy olvastam mi áll benne.
A megélhetésemmel szemben épp nem tudok többet tenni mint amit, és a megélhetési helyzettel eléggé tisztán lát mindenki. Nem úgy a bibliával és így az azon alapuló vallásokkal kapcsolatban, amik potenciálisan civilizációellenesek.

Nem a vallás követõivel van problémám. Azzal van problémám AMIBEN hisznek.

Te a "valláson belüli lecsapásnak" hívod a vallásháborúkat? A boszorkányégetést? Civilizációk megsemmisítését és leigázását? Valahol nagyon el vagy tévedve muci.
Mi akadályozná meg ha nem a magamfajták, hogy azok az idõk visszatérjenek?

A JW mióta betiltották egyszer elég jól elvan magában, a mormonok a feketékkel vannak elfoglalva (õk a modern KKK) most hogy a szaporodással felhagytak.

Nem vagyok vallásos de nam vagyok ateista sem.

A mohamedánoknál ott a bajom hogy sok az öngyikos-robbantó a soraikban. És ne feledjük: ha a zsidók valaha visszakapják a Templom-dombot, akkor kirobbantanák a 3. VH-t.

Lássukcsak, mikor is volt ateistaüldözés keresztény részrõl? Mindenkor? Igen, úgy dereng. Külön persze sose szálltak rájuk. De várj, épp most folyik egy! Úgy hívják, "Inteligencs Dizájn mozgalom".
mandulavirág 2009 okt. 21. - 21:43:23 Előzmény twillight
(62/236)
Áháhá, tehát mégiscsak ott vagyunk a szamurájkarddal szopató szerzeteseknél. Fogadd együttérzésemet, ha efféle tramuma ért. Ha viszont nem ért ilyesmi, tehát nem erõszakolt meg pedofil apáca vagy efféle - akkor nem értem a kínodat.
Esetleg a lökött Bajnai-kabinetnek van egy tanácsadója, akire a régészek találtak az Andrássy út egyik pincéjében ávós egyenruhában; és annak az agyából pattant ki az ötlet, hogy a gazdasági katasztrófa súlyáról a leghelyesebb úgy elterelni a lakosság figyelmét, ha antiklerikális propagandát nyomnak?
Ember, curvára eltévedtél az idõben. Talán hibernáltak, és most ébredtél fel? Vagy mi bajod? Az anyatejjel szoptad magadba ezt a komenista nyálverést?
Minden ember a megélhetését félti - te meg azon agonizálsz, hogy a keresztények általi megkínzatásodról vizionálsz?

1. ha a vallás követõivel van bajod, akkor csak azokat a visszaéléseket sorold, ne igehelyekkel bombázz.
2. a vallásos emberek mindig is leginkább egymással voltak/vannak elfoglalva, és a valláson belüli dogmatikai eltévelyedésekre csaptak le kemény kézzel. Ha te egyébként hívõ vagy, csak eretnek tanokat terjesztesz, úgy pár száz éve még tényleg veszélyben lett volna az életed.
De ma szabadon virágozhat minden szekta, jó példa erre a Jehova tanúk és mormonok virulens jelenléte.
Majd ha a Jehova tanúkat és a mormonokat elkezdik kínozni és kivégezni, akkor elkezdhetsz gondolkozni rajta, hogy oppáááááá...igazad volt. Addig csak üres dumát nyomsz, mert a jehovistákat utoljára a komcsik üldözték és baszogatták.
3. a keresztény vallás hívei tradicionálisan utálják a többi vallás híveit is. Tehát pl. a mohamedánokat, ezoterikusokat, buddhistákat stb. A keresztes háborúk, zsidó pogromok erre jó példák.
Te egy másik vallás elszánt követõje vagy? Mert ha pl. mohamedán, akkor Franciaországban nem viselhetsz csadort. Ez komoly kínokkal járhat....
4. a kereszténység, mint minden monoteista vallás, térítõ, az ateistákat igyekszik tagjaivá tenni. Mikor volt valaha ateista üldözés? Te tudsz ilyenrõl? Mert én nem. Ugyan már. Ha ateista vagy, akkor, ha egyáltalán észrevesznek téged, úgy potenciális jelöltként kezelnek.

Ergo: oktalanul torzítasz.
offtopic
twillight 2009 okt. 21. - 18:59:24
(61/236)
Te mégis mirõl beszélsz?

Másik meg, hogy a biblia szövegeit is pontosan úgy kell olvasni mint bármely más, ismeretlen irományt.
Minden egyéb "nem szó szerint" nyavajgás felesleges.
chosette 2009 okt. 21. - 18:36:32 Előzmény twillight
(60/236)
Szerintem csak 1 dolgot olvas és csinálj akkor a gondolat meneted is rendezett lesz.Ja és elfelejtettem délután megírni,hogy az írást nem szó szerint kell venni.
offtopic
twillight 2009 okt. 21. - 16:28:02
(59/236)
Ember, te tényleg nem érted?
Ha nem hiszek benne, akkor a benne foglaltak alapján aki hisz benne, potenciálisan kötelességének érzi hogy megöljön, tehát igenis érezhetem fenyegetõnek!
A Pokolról sehol nem találtam egyébként benne hogy bármi rossz lenne ott.
Egyébként pedig nem a benne elregélt istentõl félek. Óh nem. Én a híveitõl félek, akik nagyon is valóságosak, ezt 2,000 év alatt nagyon is bebizonyították. Köszönjük meg szépen nekik a boszrkányüldözéseket, a népírtásokat, a kerezstesháborúkat, de még a 2. Világháborút is!
Nem az bibliában foglalt isten "hatalmától" félek, hanem amilyen hatalmat a hívei ragadhatnak magukhoz. A hívek, akik buzgón imádkoznak mindenki más pokolrakerüléséért és kínoztatásáért, és a Világ Végéért. És addig aggódni is fogok, míg a VilágVége egy gombnyomásra van, és ilyen emberek a gomb közelébe kerülhetnek.

Én azok ellen a nézetek ellen hadakozom amik ilyyen embereket termelnek ki.
offtopic
twillight 2009 okt. 21. - 16:21:16
(58/236)
1. Isten nevét szád5ra hiába ne vedd, tehát inkább Jesszum-pepi mint Jézus.
2. Rosszul tudod. A Bibliába foglalt könyvek LEHETNEK Isten szava HA és AMENNYIBEN megfelelnek a Kanonizáció feltételeinek, melyek közül egy az, hogy nem lehet az Írásban ellentmondás a) sem önmagával b) sem más Írásokkal c) sem a valósággal. Ami ezt a próbáét nem állja ki, annak az írásnak nincs helye a Bibliában, mert NEM Elohim szava. A Rómaiaknak írt levélig eddig egy sem állja ki az Írások közül ezt a próbát, és mivela Rómaiakhoz írt levél nem állja ki, ezáltal Pál hamis próféta, tehát máris kidobható az összes neki tulajdonított levél is.
2. A Koránra is az van írva. A Mahabharatara is az van írva. A Gilgames-eposzra is az van írva. Tehát
3. nem muszály hogy bibliai alak legyen.

Amúgy tartoma véleményemet.
chosette 2009 okt. 21. - 14:39:13
(57/236)
1 Nem Jézuska hanem Jézus.Mivel nem gyerek.
2 Én úgy tudom,de javíts ki ha nem jól mondom,de Isten szava a Biblia.Minden esetre az van rá írva,hogy Szent írás.Nem úgy mint a többi hívõk könyvére.Tehát
3 muszáj,hogy bibliai alak legyen.

Amúgy csatlakozom az elõttem szólóhoz.