Téma: Keresztanyu

offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 17:41:06 Előzmény Rojita
(1934/5834)
No igen, azt valóban sikerül megmutatni, hogy Dzsinikének a világon semmihez nem kell értenie, semmi dolga nincs, nem jár dolgozni, nem neveli a gyerekeiket, elvileg különösebb házimunkát sem végez, csak annyi a feladata, hogy tökéletes legyen a frizurája, sminkje, körme, ruhája, ha hős ura hazatér.

És igazából csak az unalommal magyarázható, hogy a férje mellett más pasikat is próbál horgászni magának - hiszen túl sok idejét nem köti le a csodálatos férje.
Viszont szerintem még így is túl lapos, túl kétdimenziós a figura, a vérszegény "keresse meg az apámat" szál ellenére is.
offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 17:36:55 Előzmény napraforgó
(1933/5834)
Jól látszik. :)

A két sügér rendőrbohóc minek ment velük? És Tufa Tibinek ez miért jó, hogy ő lent várta meg az asszonyt?
Légvonalban(!) inkább 60 kilométer az ukrán határtól Nyíregyháza, de autóval ettől bárhonnan hosszabb, szóval kell az az egy óra bőven, főleg mert a határ mentén levő Makkosgyökértől még el is kell jutni a kacskaringókon valami komolyabb útig...

A sárkányrepülőnek valóban van egy segédmotorja, de alapvetően nem az tartja a levegőben, hanem a sárkányszárny, szóval vitorlázik (ha kikapcsolják a motort, akkor sem esik le). Egyébként az egy dolog, hogy Vologya a határ mellett van és reptere is van (milyen fejlett infrastruktúrájú ez az Ukrajna: nálunk csak a megyeszékhelyen van reptér, náluk meg a határmenti tanyán is!), de NEM Makkoskettyósról repültek oda, hanem Nyíregyházáról...
Különben változatlanul nem értem, hogy miért MINDENHEZ Nyíregyházát erőltetik? A határhoz jóval közelebb van Záhony, Kisvárda, Vásárosnamény, Mátészalka és Fehérgyarmat is, mindegyik város, lényegében mindent meg lehet bennük találni, kétlem, hogy olyan sokan kószálnának a határtól Nyíregyházáig egy bevásárlás miatt például.
És egyébként ha már ilyen könnyen és egyszerűen átcsempészi magát Dzsini a határon, akkor miért volt akkor nagy hiszti a múltkor a csokival? Hiszen bármikor hozhatott volna magának a "gyerekkori ízből"...
offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 17:25:52 Előzmény kék szem
(1932/5834)
Azt én sem értettem, hogy egy ilyen gyúróasztalra mégis hogyan képzelték Pitykét feltenni a terepruhájában és bakancsban?! Még akkor is, ha nem orvosi szobában vannak...
6/10
Rojita 2021 márc. 10. - 17:09:48 6/10
(1931/5834)
Kíváncsi vagyok, meddig marad együtt TTivadar és Gina? Hiába imádja a parancsnok asszonykáját, nekem úgy tűnik, h Gina csak próbálja szeretni férjét, inkább csak hálás a ffinek.

Rengeteg kárpátaljai és erdélyi lánnyal dolgoztam együtt, akik Ginához hasonlóan, csak így, házassággal tudtak otthonról eljönni. Volt, aki a magyar egyház híveinek közvetített üzeneteiben talált ilyen ffi címét, volt, aki az újságok apróhirdetéseiben ismerkedett. Ez utóbbi esetben volt ffi, aki pénzt is kért egy ilyen határon túli feleségtől. Sőt, még most is ismerek ilyen erdélyi nőt, aki csupán "élettársként" jött ide, de gyakorlatilag csak házvezetőnő. "Élettársával" napokig alig látják egymást, mindketten élik a maguk, külön életét.
Ezek a lányok, mind nagyon dolgos, nem állandóan kávézgató-rágyújtó-telefonálgató, a szabályokat betartó emberek, de ugyanakkor határozott, magukért kiálló, már erőszakos lányok, (Ginánkkal ellentétben).
Ismertem olyan kárpátaljai fiatal asszonyt, akinek a magyar "férje" több mint 30 évvel volt idősebb. A feleség eltűrte örege minden rigolyáját, rendben tartotta, gondozta, aztán eltemette, majd kiköltözött Amerikába.

TTivadar és Gina közt is 20+ év lehet a korkülönbség, de Gina aranykalitkában él. Nem kell munkába eljárnia, nem kell albérletet keresnie, csak el kell viselnie a férjét. Meddig bírja még? Ha ez az Igor tudna Neki - a szerelmén kívül, egy külön otthont,vagy legalább szobát nyújtani, sztem, Gina elrepülne Tivadartól.
5/10
napraforgó 2021 márc. 10. - 11:38:17 5/10 Előzmény guess.who
(1930/5834)
Látszik, hogy nem nagyon nézegeted a Körösztanyut.
Dzsinike nem magától ment Nyiregyre, hanem Tivadar vitte a rendőrautóján az asszonyt bekötött szemmel, ráadásul a két másik idióta rendőrrel együtt. (Lehet, hogy ők a másik járőrkocsin mentek.) Megérkeztek négyesben, ahol Tivadar bemutatta Dzsinikének Oktató Ottót és közölte, hogy befizette egy körre meglepetés gyanánt. Imi és Zénó közben kártyázással ütötte el az időt, Tivadar meg tűkön ülve várta Dzsinit vissza.

A sárkányrepülő motoros volt, vagyis nem kellett vitorlázni.
Nyiregyháza a határtól kb. 50 km-re van, ehhez amúgy nem kell egy óra autóval, pl. rendőrautóval.
Mivel Vologya közvetlenül a határ mellett van, nem is kellett messze repülni, hisz Ottó szerint Vologyának van egy kicsi reptere.

Azt nem tudom, hogy a motoros sárkányrepülők milyen sebességgel repülnek, de szerintem kb. félóra alatt átrepültek a határon, rögvest le is szálltak, igy Dzsinikének volt egy szabad délutánja Igorkával.
Igor este vitte haza, Viki is mondta, hogy este mentek át a határon. Az este is igen tág fogalom, mert lehet este 8, vagy akár 10 óra is.
kék szem 2021 márc. 10. - 09:17:59
(1929/5834)
Pityke tisztességes nevét Jóska tudja. Borika nem csak gömbölyű, de erős is. Valamikor levetkőztette Pitykét.
offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 08:52:47 Előzmény napraforgó
(1928/5834)
Na, ez meg a másik: tehát LESZÁLLT Vologyában, ahol eszerint van legalább egy reptérnek használható sík terület, ahonnan utána fel is tudott szállni, hogy hazamenjen (MEGINT át illegálisan a határ felett!)... A hatótávolság elvileg elég nagy (sokszáz km) is lehet, nyilván két személlyel kevesebb. De bármennyi is: egyrészt rengeteg idő "csak úgy" elvitorlázni Nyíregyházától a határig (meg még vissza is), másrészt a határ környékén esélytelen, hogy szintén "csak úgy" engednének bárkit is vitorlázgatni külön engedély nélkül. Harmadrészt: ahhoz, hogy el tudjanak indulni, előbb Dzsinnecskének el kellene kocsikáznia Makkosfüttyösről Nyíregyházára (minimum egy óra autópályán is!), de eddig Dzsini SEMMIFÉLE autóvezetési ismereteket nem mutatott, saját autója nincs (a férjének sem), tehát vagy beavatott mást is a dologba, vagy tömegközlekedett - az meg akkor még hosszabb idő. Ezután vissza kellett repülniük ugyanoda, majd át a határon, és aztán még a baracklekváros (azon a környéken a szilvalekvár autentikusabb lett volna, de hát Bé asszonyság nyilván nem járt Penyigén) pásztoróra, majd hazakocsikázás. Szóval ez egy rendesen egésznapos program, elég kellemetlen mellékhatásokkal: a Dzsini Nyíregyre szállító autós illető ott vár fölöslegesen Nyíregyen - ha saját autóval ment, akkor meg a kocsija ott maradt a reptéren; a Dzsinit Vologyába szállító sárkányos Ótó mehet vissza egyedül, ha fel tud szállni (fizetett neki egyáltalán Dzsini?), Igorka meg viheti vissza a nőt Makkosprüttyőre, mint valami taxis.
Ez így abszolút logikus és értelmes folyamat, nem is értem, hogy miért nem így jár mindenki a szomszéd faluba?!
Azt meg nem is kommentálom, hogy mindenféle civil üldögél a határállomáson, ez is nagyjából annyira zseniális ötlet, mint a kretén rendőrök fegyverhasználata a támadó sárkányrepülő ellen.
5/10
napraforgó 2021 márc. 10. - 08:14:10 5/10 Előzmény guess.who
(1927/5834)
Hány km-t tud egyáltalán repülni egy motoros sárkányrepülő? ha átrepül a határ felett, vissza tud-e jönni ugyanazzal a tankkal, vagy le kell szálljon tankolni?
itt Oktató Ottó leszállt Vologyában, kitette Ginácskát, visszajött, a nő meg ment valahová - szerintem nem az anyuskájához baracklekvárért, hanem Igorhoz, ahol kis etye-petye után a srác még időben visszavitte Makkosfütykre, hogy ne érje szó a ház elejét.
5/10
napraforgó 2021 márc. 10. - 08:08:44 5/10 Előzmény guess.who
(1926/5834)
Ha nem ismeri annyira a szlenget, hát beszéljen normálisan, azt megértjük mi is.
offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 07:05:58 Előzmény napraforgó
(1925/5834)
Jó, hát az írók nem ismerik annyira ezt a szlenget, a diló meg nem mer mást mondani, nehogy kirúgják...
offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 07:04:23 Előzmény kék szem
(1924/5834)
Hahh, szerencsére ezt sem láttam! És pont most akartam beírni, hogy hálistennek Petrácskának elég régóta nem volt jelenete - erre kiderül, hogy mégis. :)
offtopic
guess.who 2021 márc. 10. - 07:03:14 Előzmény adelheid
(1923/5834)
Ja, hogy a reptér! Én a határőrvilágvárosra gondoltam.

Akkor viszont duplán irtó nagy baki a dolog: Nyíregyházáról (ami légvonalban is minimum 50-60 km-re van bármilyen határtól!) egy vacak sárkányrepülővel PONT Makkospöttyösre repülnek el, hogy ott átmenjenek a határ felett, illetve hogy lövöldözhessen rájuk két kretén rendőr? Kétlem, hogy ilyen távolságú "sétarepülésre" bármiféle sárkányos vállalkozna. És ha igen: miért tenné? Miért kockáztatná a letartóztatását azzal, hogy csak úgy átrepdes a határ felett többször is?
5/10
napraforgó 2021 márc. 10. - 04:39:49 5/10
(1922/5834)
Oké, ha néha használja, hát rendben van. Na de minden mondatában?! az azért túlzás.

Magyarban sem használja minden mondatában az ember a "bolond, hülye, ostoba" kifejezéseket.
Damil a "figyelj haver" helyett is mindig a dilo kifejezést használja és én érzem, hogy az épp nem illik abba a mondatba, csak erőlteti.
Erre mondják, hogy kevesebb több lenne. Ha csak néha és a helyén használná a cigány kifejezést, hát oké, el tudnám fogadni, de igy nagyon zavaró.
Amúgy meg miért használ egy nem cigány ember minduntalan cigány kifejezéseket?

Ezzel a dilóval oda fogunk jutni, mint Majka másfél évtizede bevezetett "csá, csumi csá"-jával. Teljesen fölösleges és hál'istennek mára eléggé kikopott már a beszédből.
Eztán meg a dilót fogjuk hallgatni 10-20 évig?
Nem értem HB nagyasszonyt, miért engedi, tán csak nem tetszik neki ez az alpári stilus????
Ostoba stilusrontás, nem épp Kazinczy -féle nyelvújitás.
6/10
Rojita 2021 márc. 10. - 00:00:38 6/10 Előzmény Pünkösdi Kató
(1921/5834)
Nekem is tetszik a két öreg rocker szerepeltetése, (bár nem vagyok egyikük stílusának se követője.) Ganxta beszéde élethűbb, mint Feróé, látszik, h színészek a szülei. Talán, ez a szerep most Neki egy kis bizonyítás, hogyha húsz évesen vállalta volna a tanulást, ment volna az a színházasdi...

Kapjuk a nyelvi továbbképzést. A DÖ-ben megtanultuk a 'gádzsi' szót Renátótól, most meg Damiltól a 'dilo'-t. (Cigányul= bolond, hülye, ostoba). Nem ismertem eddig a szót én se, rákerestem.

2/10
offtopic
Ordító egér 2021 márc. 09. - 22:36:26 2/10 Előzmény kino21
(1920/5834)
Ha valaki fórumozó személyesen ismerne kb. 40 év óta, valahol igazat adna, az erőteljes túlzás elismerésével.
kino21 2021 márc. 09. - 22:16:41 Előzmény Ordító egér
(1919/5834)
Az Alzheimer-kór tényleg túlzás volt, tanuljunk meg gondolkozni, mielőtt leírunk valamit... :)
3/10
Pünkösdi Kató 2021 márc. 09. - 21:20:21 3/10 Előzmény kék szem
(1918/5834)
Nekem meg tetszik Damil szövege, Babosé is. Távol áll tőlem ez a stílus, de nem zavar.
5/10
napraforgó 2021 márc. 09. - 21:20:09 5/10
(1917/5834)
Nem annyira izgalmas a sorozat, látszik abból is, hogy nem pezseg a fórum.
2/10
Ordító egér 2021 márc. 09. - 21:12:47 2/10 Előzmény macsek1121
(1916/5834)
Túlzás volt. Viszont az, hogy nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki ennyire hézagosan emlékszik vissza fórumunk tárgyának fordulataira, bizonyítja, milyen mély nyomokat is hagy a mezei nézőközönség soraiban.
macsek1121 2021 márc. 09. - 21:03:37 Előzmény Ordító egér
(1915/5834)
Az Alzheimer-kórral nem vicceskednék - mert nem az.