Keresztanyu

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjátéksorozat, 2021

Értékelés:

291 szavazatból
Szerinted?

A Drága örökösök hatalmas sikere után január 3-ától érkezik Hámori Barbara showrunner új sorozata, a Keresztanyu, amely egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódó magyar filmsorozat. Róza mama, a “Keresztanyu” a csempész maffia vezetője, aki a történet elején, a 69. születésnapján elhatározza, hogy egy éven belül visszavonul, és annak adja a csempész maffia irányítását, aki képes arra, hogy megválasszák a község, vagyis Makkosszállás polgármesterének. A választás egy év múlva lesz esedékes, ezért a közeli családtagok és a község lakói is azon kezdenek ügyködni – több-kevesebb sikerrel -, hogy Róza mama kegyeibe férkőzzenek és minél nagyobb eséllyel szerezzék meg a polgármesteri címet. Mindent bevetnek. Nem ismernek határt! Se zárjegyet.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Atis88 2023 jan. 06. - 09:43:17 4/10
Ez a sorozat rettentően bugyuta, sokszor fájóan gyagyás több szereplő is. Nem egyszer Rácsodálkoznak a semmire, körbe magyaráznak tök egyértelmű dolgokat is feleslegesen, mintha azt feltételeznék, hogy fogyatékos a néző. Több karakter szerintem csak azért van benne, mert valakinek a valakije, de semmit nem ad hozzá a történethez, ami szintén csak a végén ér valamit. Egyszer végig néztem, többet eszembe nem jut, az tuti...
offtopic
luci87 2022 nov. 17. - 13:11:12 Előzmény napraforgó
En meg letöltöm majd ha tudom valahonnan...
6/10
napraforgó 2022 nov. 17. - 12:53:12 6/10 Előzmény luci87
Na, akkor én ezeket nem fogom nézni, illetve majd csak akkor, ha sima RTL is leadja.
luci87 2022 nov. 17. - 11:25:39
Na lesz azert mit nezni..:)
https://www.facebook.com/csatornaklub/posts/pfbid02QXjqX286iC5BsXwqG2dXSww8HRjUBnw8ryQy4uNuPSyXLAkgCZgwe4nSNeASizLTl

Mint arról a Média klub ma beszámolt, elindult az RTL+ nevű új streamingszolgàltatás az RTL jóvoltából. Az induló kínálatban 3 saját gyártású magyar sorozat első részei is helyet kaptak, melyeket lead a csatorna is. Emiatt jövő héten azonnali műsorváltozás jön, ami a hétvégét érinti kizárólag. Szombaton A mi kis Falunk után jön a fiatalokról szóló új 20 részes sorozat, a Ki vagy te? Pásztor Virág és Lengyel Tamás főszereplésével. A folytatásban a Séf meg a többiek maratonja kezdődik, mely 21.15 helyett 21.50-kor indul.
Vasárnap a Séf meg a többiek 3 új része után 21.00-kor az RTL műsorán is látható lesz a Király, ami Zámbó Jimmy életét dolgozza fel. A sorozatot követően, 22.15-kor a Nagy fehér főnök lesz látható Lengyel Tamás és Rujder Vivien főszereplésével. Ezek után tehát kijelenthető, hogy a jövő hétvége a magyar sorozatokè lesz az RTL -en, hiszen rögtön 5 premier részt is láthatnak a néző
6/10
napraforgó 2022 nov. 11. - 14:59:38 6/10 Előzmény agentP
Mélységesen egyetértek.

Igen, tudom én, hogy az ilyen tucatsorozatoktól nem lehet shakespeari-i magasságokat és mélységeket várni, na de ennyire nem lenne szabad kiforditani a szereplők jellemét.
1/10
agentP 2022 nov. 11. - 10:10:01 1/10 Előzmény napraforgó
"Én tudom, hogy az emberek - úgy általában - szeretik a jó, a szép lezárásokat, ezzel én is igy vagyok."
Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy a modern sorozatgyártásnak az egyik legértékesebb hozománya a történetmesélésben az, hogy a karakterek általában olyan lezárást kapnak, amelyet a jellemfejlődésük és a tetteik keresztmetszete alapján, a néző erkölcsi értékrendje szerint érdemel.
A legjobb sorozatok pont erre éreznek rá, hogy belelátnak a néző lelki világába a gyártók, hogy nem mindenkinek happy endet akarnak, hanem egy kielégítő lezárást.
A jellemfejlődés pedig nem úgy történik, hogy "hoppá, egyik pillanatról a másikra jófiú vagyok", annak motivációit és az oda vezető események sorát gondosan elő kell készíteni, hogy az illeszkedjen az adott karakter profiljába, további mélységet adjon neki.
Szerintem a sorozat forgatókönyvírói ezzel álltak a leginkább hadilábon, amit csak némileg kompenzáltak a poénos jelenetek, az összkép ettől még nem lesz jó, és pont ez az, ami miatt nálam jócskán elmaradt a várakozásoktól.
6/10
napraforgó 2022 nov. 11. - 06:28:42 6/10 Előzmény Bonitó
Oh. Nem tudom, hogy a hozzászólásod vajon nekem szólt-e, mert nem cimezted meg, de én magamra vettem. Remélem sokak véleményével egyezik.
Én tudom, hogy az emberek - úgy általában - szeretik a jó, a szép lezárásokat, ezzel én is igy vagyok.
Na de, ha korábban ennyire ellentétesek voltak a figurák, meg maga a történet is a lezárással, akkor én nem tudok ennyire örülni.

Marozsán 20-30 éven keresztül segitette Róza néni csempészhálózatát. Aztán hirtelen az utolsó fél évben pálfordulást hajtott végre. És a végén kegyetlenül megbűnhődött, az ő nyakába varrták az egész határmenti csempész tevékenységet.
Sótonyi meg, aki 40 éven keresztül szemétkedett még egy ejnye-bejnyét sem kap. Sukorovot tisztára mossák, Magyarországon nincs ellene vád, igy szabadon mozoghat, Ukrajnának, ahol meg van, nem adják ki. Hát gyönyörű.
Ugyanez vonatkozik Topoliszra is, aki gazdag apukával rendelkezik, hát őt is kihúzzák a kakiból.

El nem tudom képzelni, hogy a T. Alkotók miért képzelik, hogy a magyar nézők többsége egy ilyen befejezést óhajtott???? Hogy a rosszfiúk mind megússzák????
Az egy dolog, hogy Róza mama hálózata jó útra tér és legális bizniszekből akar megélni, leginkább a bányából, ahol a kitermelésből a világon SEMMIT SEM láttunk!

Ha egy sorozat ennyire illogikus és ennyire irreális, akkor az NEM jó.
6/10
Rojita 2022 nov. 10. - 23:36:54 6/10
A FB-ra feltettek egy 20 perces Búcsú-beszélgetést a színészekkel.
Bonitó 2022 nov. 06. - 17:48:48
Minden szavaddal egyetértek, szívemből szóltál! De annyira, hogy nem is tudtam melyik utolsó három hozzászólásodhoz "kapcsolódjak?!" :)
Nem is írok semmit, mert csak elrontanám a befejező mondatokat! :)
Illetve mégis csak annyit, hogy kívánok további kellemes fórumozást!
6/10
napraforgó 2022 nov. 05. - 08:11:49 6/10
Valóban, ez a sorozat arra volt jó, hogy az ember esténként elüsse az időt. Főleg a Covid alatt, aztán meg úgy maradtunk.
Ahogy látom, ennek a HB asszonynak valamiféle kiapadhatatlan pénzforrás áll a rendelkezésére, hogy még a pocsék Örökösök sorozatot is folytatni tudja, meri.
Az egész semmire se jó, csak arra, hogy rengeteg szinésznek adjon ideiglenesen munkát. Mert a történetük hihetetlenül bugyuta. Agybutitó rágógumi.
Én jobb szeretném, ha ezeken a pénzeken inkább irodalmi értékeket vinnének filmre. Csak ilyenek nincsenek. Talán nem lenne rá igény? Ilyen idióta rendőrökre, Tivadarokra, Damilokra és Babosokra van kereslet?
Én nem hiszem. Egy egész ország imádta az Abigélt, a Fekete várost. Csak hát az ilyenek megrendezéséhez tehetség is kellene.
luci87 2022 nov. 05. - 04:38:52 Előzmény Rojita
Mindez igaz amit irtok.
De mar ennek is vege.Legalabb kicsit kikapcsolt,neha felmergesitett,vagy untatott,de volt mit nezni...
Amig nem kezdik Ökörapatit,megint nem lesz semmi..
Mondjuk a ket reklam miatt sokszor csak masnap neztem meg,de egynek jo volt ..
6/10
napraforgó 2022 nov. 05. - 04:01:38 6/10
Aztán ott van a sok magánéleti furcsaság. Mira, aki 20 kemény évet töltött börtönben, mint korábban elhangzott, az apja segédje volt, vele együtt bűnözött. Aztán több izben úgy tűnt, hogy hajlandó jó útra térni, és kb. ugyanannyiszor vissza is ment a bűnözőkhöz. Leginkább Mikolához. Ő, meg a lánya hiányzott az utolsó rész forgatagából.

Laura élete rendeződött, férjhez készült, gyereke lett, Ildi teológiát akar tanulni. Minek? Ha református lenne, lehetne lelkész is, de katolikusként maximum hitoktató. Szép, szép a tanulás, de ha semmi gyakorlati haszna????

A legzűrösebb Petra. És sehogysem hiszem el, hogy hirtelen rájött, hogy a gyerekkori barát, a simlis Kiskalános az ő élete párja. És futni hagyja a sokkal értelmesebb Márkot, aki már majdnem meg is kérte a kezét. Jujj.

Aztán ott van Igor és Gina esete, hogy pont egy exkurva fog unokát szülni Tatarenkóéknak. Na, ez sem semmi.

Ludmilla a múltkor elutazott, most hogy-hogy újra feltűnt? Ez sem tiszta. minek?

Damil lemondása OKÉ, őt már meg sem szabadott volna választani. Ja, és Evelin pont őbele szeretett bele. Hát ez viccnek is rossz.

Pityke meg a negyvenes öregfiú pont az ötvenes Szvetlánával jön össze. Haha.
6/10
napraforgó 2022 nov. 05. - 03:47:33 6/10
Ahogy a Drága örökösök végét is cefetül elszúrták, úgy ezét is. A vége sehogy sem passzolt a korábbi 4 évadhoz. A sorozat a piti kis csempészeken kivül tele volt kőkemény bűnözőkkel. Ott volt Sukorov, a kemény fiú, Sótonyi, a korrupt, megvesztegethető rendőrfőnök, Mikola a szivtelen, embertelen zsoldos, Szergej, aki határőrnek álcázott gyilkos rosszfiú, na és Topolisz, aki majdnem olyan gonosz, mint ő. A suhancok, Szkander csak kisebb gazemberek, de akkor is, azok.

Erre mit csinálnak? Mindenkit kimosdatnak. Sukorov és Sótonyi megjavult, a társadalom megbecsült tagjaivá váltak. Szergejt ugyan eltüntették és Mikolát újra lefogták, de Topolisz is szinte jó útra tért, kibékülve az apjával, miután megtudta, hogy van egy kislánya.

És ott a meglepetés, Marozsán, aki korábban Róza néni hivására mindig közbelépett és a bajbajutott kis halakat kimentette a hálóból. Aztán hirtelen jött a csavar, Marozsán pálfordulást hajtott végre és gonoszabb lett az összes gonosznál. Fura. És hihetetlen. Sehogy se passzol a korábbiakhoz. Számomra ez elfogadhatatlan volt.

Na és a hirtelen leleplezés? Róza mama sokszor kérte Marozsán segitségét. De akkor miért vette fel éveken keresztül a telefoni és egyéb beszélgetéseiket? Már akkor sem bizott benne? De akkor miért hagyatkozott rá? Saját maga ellen ugyanúgy gyűjtött adatokat, mint Marozsán ellen. Igaz, egy államtitkárt könnyebb lefokozni, mint egy vidéki nagymamát. De azért a börtön kilátása nem túl csábitó.

Rengeteg itt a logikátlanság.
6/10
Rojita 2022 nov. 04. - 23:46:29 6/10
Összegezve a sorozatot, - végig kritizáltuk, szóvá tettünk minden furcsaságot, szabálytalanságot, - ami volt bőven, de kitartóan néztük a produkciót. Úgy voltunk vele, mint a sütivel. Imádjuk a franciakrémest, a finom tortákat, de az árakat nézve megelégszünk a házi sütésű lekváros buktával. Két év betegségek és politikai viharai közepette esténként vidámságra, habos bődületekre vágytunk és néztük a házi buktát. Időnként túl sok volt a krimi, ami a mindennapjainkban is sok, - sőt sokk, időnként visszaköszöntek a napi mindennapjaink politikai csalásai,- de kitartóan néztük az ismerős színészeket és fedeztünk fel és szerettünk meg újabb arcokat. Nem ez a makkosszállási mese volt életünk legjobb moziélménye, de néztük kétségek között, reménykedve. Nem tudták legyőzni a bajainkat, csak kicsit elűzték az árnyakat este. Sztem, erre volt alkalmas a sorozat. Olcsó házi sütemény, de volt benne kis lekvár és cukor, - és hazai termék.
6/10
Rojita 2022 nov. 04. - 23:01:26 6/10
Ügyes volt, h az utolsó epizód reklámozta az újrainduló Drága örökösök sorozatot. A két ügyefogyott rendőrfiú már biztos, h ott lesz a megnyíló falusi őrsön.

Ildikó továbbtanulási szándéka nem meglepetés, - már rég elvégezhette volna a neki kedves teológiát. De miért Rómában? Kies országunkban minden nagyobb városban van ilyen képzés. Talán csak nem megint Bonifác közelében akar lenni?

Azt vártam, h Imi rendőr ismét megkéri Ildi kezét, amikor megtudta, h a lány "elengedte" a kispapot. Akkor már fiatal házasként utazhattak volna ÖA-ba. Persze, a téma még visszatérhet az új sorozatban. Sztem, érdekes lenne, ha a fk-író Imi kiházasításánál elővenné ezt a szálat.
6/10
Rojita 2022 nov. 04. - 22:41:54 6/10
Teljesen érthetetlen a fk végkifejlete. Miért is mentették fel a főgonoszt? Sótonyi évtizedeken keresztül több ember életét megnyomorította, - köztük a két gyámgyerekét is. Minden elképzelhető bűntettet, törvénytelenséget elkövetett. Most, h "elajándékozta" a csalással a falutól megszerzett bánya tulajdonjogát, máris rehabilitálták? Értem én, h ez egy vígjáték és érdekes volt egy neves komikust negatív szerepben látni (olykor még vicces jelenetet is írtak neki), de többszörös halált érdemelt volna a karakter. Sótonyi több-évtizedes bűneiért, teljesen logikátlanul, az utódját bűntette a fk. Marozsán államtitkár és ügyvédből a 4. évadban csináltak egy törtető, minden barátságot elfelejtő embert. Mondjuk, nem a karaktere volt az első jogász végzettségű ember a világon, aki egy miniszteri kinevezés reményében minden törvénytelenségre kapható. Sajnáltam Maday Gábort, a korábbi évfolyamokban szimpatikus volt a jelenléte.
6/10
Rojita 2022 nov. 04. - 21:57:50 6/10 Előzmény agentP
Hát, lehet azzal magyarázni Petra választását, h gyerekkori szerelem az öveké.
Amúgy, én arra gondoltam, h egyiküket se választja, csak játszadozott a két rendőrsráccal, - aztán majd egy harmadik vki lesz az igazi. Dehát, így lett.
Savoriothen 2022 nov. 04. - 21:37:46 Előzmény agentP
Ez egy jó rész lehetett volna, ha az nincs a végén. Így óriási csalódás.
1/10
agentP 2022 nov. 04. - 21:13:37 1/10
Valamiért a magyar sorozatkészítők szeretik a Kenderes Csabát. Bármilyen irritáló suttyó karaktert húznak rá mesterkélt vigyorral, a végén ő viszi a nőz, mint a Bátrak Földjében. Fogadni mertem volna rá.
3/10
Pünkösdi Kató 2022 nov. 04. - 20:12:20 3/10
Gyurka nem élhet Anatolijként, hiszen a közokirathamisítást büntetik. Majd beköltözik Timikéékhez? Vagy Vikicske hagyja, hogy Gyurka legyen a nagyapja, a nagyapja pedig a börtönben?
Összes hozzászólás